Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 18:51 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megjelent Cséry Zoltán első szólózongorás nagylemeze
ambient stílusban dolgozó fiatal zeneszerző lemezbemutató koncertjét az A38 hajón tartja szombaton - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Cséry Zoltán zongoraművész elmondta: a lemez egy év alatt született meg, olyan dallamok kaptak helyet rajta, amelyek a minimálzene műfajába tartoznak. "Zenei jóga, kevés, viszont befogadható" - mondta a művész, hozzátéve, hogy estére ajánlja a lemezt, amely a nap végén megnyugvást kínálhat. Mint mondta, a lemez címe - Life is a playground - az életünkben lévő "játszóterekre" utal és a dalok különböző kis jelenetek.

Mint elhangzott, a Life is a playground a Dalok a lelkednek elnevezésű zenei projekt első állomása. "Számomra ezek olyan filmzenék, amelyekhez még nem született film" - mondta a szerző, hozzáfűzve, hogy néha a cím van meg először, és ahhoz komponál, néha csak egy szó, vagy egy jelenet egy képzeletbeli filmből. A témák adottak, a felfűzés improvizatív, hagyja hogy a zenei ötletek vezéreljék.

Elmondta: a szombati lemezbemutató
velemenyezd, 2018. november 20. kedd, 11:56
Isten valamennyi ígérete Krisztusban teljesedett be
amit ő kínál, az már az ördögtől van. Istennek nincs egyetlen olyan ígérete sem, amiről Jézus ne szólt volna, és nincs olyan megoldása, amire ne mutatott volna rá. ,,De még ha mi magunk vagy egy mennyből való angyal hirdetne is nektek evangéliumot azon kívül, amit hirdettünk, átkozott legyen" - jelenti ki Pál apostol.
Istennek nincs új ígérete számunkra. Krisztus az út, az igazság és az élet. Ő a kijelentés teljessége, az ő elfogadása a gyógyulás. Ő tud döntő változást végbevinni az életünkben, azt Isten dicsőségére átformálni. Enélkül nincs gyógyulás.
Élj a teljes gyógyulás Jézusban adott lehetőségével - ez a mindenki életére nézve érvényes üzenet.

PÓTLÉK ÉS LÁTSZAT * A háborúban ezer alkalom nyílt megtapasztalni, hogy a pótlék nem egyenlő értékű a valódival, a látszat a valósággal. Minden pótlék elégtelen, és minden látszat ideiglenes. Mindenki a régi, jól bevált táplálékra, orvosságra stb. vágyik, mert látja, érzi, hogy a pótszereken tengődő élet elcsenevészesít, a
kalmanpiroska, 2018. november 20. kedd, 07:31
Imádság
ember azért könyörög Istenhez, hogy benne lehessen mindenkor bizalma

Mindenható, bölcs és jó Isten! Milyen nagy kegyelem az irántunk, hogy nemcsak megengeded, de parancsolod is, hogy bízzunk benned! Milyen nagy boldogság az nekünk, sok szükség és szenvedés alá vetett bűnösöknek, hogy bizalommal járulhatunk hozzád könyörgéseinkben, bizalommal fordulhatunk hozzád szükségeinkben, bizalommal kiálthatunk hozzád nyomorúságainkban, és hogy a te jóságoddal és irgalmasságoddal biztathatjuk magunkat életünkben és halálunkban.
De bár biztos utat nyitottál a benned való bizalomra Jézus Krisztus által, és tökéletességed, ígéreteid, biztatásaid, parancsaid mind arra hívnak, hogy bizalmam legyen benned mindenkor, mégis, ha csak ebben is nem segítesz kegyelmeddel, félő, hogy nagy erőtlenségem miatt megfogyatkozom a benned való bizalomban lelkem nagy kárára és Felséged nagy megbántására. A sátán, az én romlott természetem, bűneim, a nyomorúságok sokszor egyesülnek, hogy engem, nyugtalanságba és kételkedésbe
kalmanpiroska, 2018. november 19. hétfő, 15:40
Isten munkája az életünkben
Egy folyó a Kakadu Nemzeti Parkban, Ausztráliában
Yann Arthus-Bertrand / Corbis) "Tóvá lesz a délibáb, és víz fakad a szomjú földön." (Ézs 35,7)

Ézsaiás próféta is képekkel szemlélteti azt, hogy milyenné vált az ember élete Isten nélkül, és milyen lesz Isten szabadítása után.

Isten nélkül olyan az élet, mint a puszta: kietlen, terméketlen, szikkadt. Érzelmileg is nagyon sivárrá válik sok kapcsolat. Az öröm, a kedvesség, szívesség hiányzik a szívekből. Amikor Isten igéjének az esője megöntöz egy kiszáradt emberi lelket, olyan lesz, mint amikor kivirágzik a sivatag. És tartósan olyan is marad, Jézusi tulajdonságok jelennek meg benne (1-2. v.).

Isten nélkül nagyon erőtlenné válik sokszor az ember. Csüng a keze, rogyadozik a térde, remeg a szíve - írja itt a Biblia. Amikor Isten megszabadítja, elszáll a félelme, látja a célját, bátran halad előre az útján, s még mások terhét is képes hordozni, nemcsak
dandej, 2018. november 19. hétfő, 13:32
Van néhány ember az életünkben akik miatt azt tudjuk mondani
"Van néhány ember az életünkben, akik miatt azt tudjuk mondani; boldogság fon körül bennünket.
Attól, hogy időt, figyelmet és bizalmat sugároznak felénk, s jók vagyunk nekik úgy, ahogyan vagyunk. Nem megváltoztatni akarnak bennünket, hanem a hülyeségeinkkel, a rigolyáinkkal, a ráncainkkal és a zsörtölődéseinkkel együtt is szeretve tudnak ölelni. Bármikor. Sőt, megérzik még azt is, amikor a legnagyobb szükségünk van rá...
Nem sokan vannak, de ők igen-igen drága kincsek. Tenger mélyén is ott ragyognak, a legrosszabb napjainkban is fényt tolnak az arcunk elé, hogy láttassák velünk: az élet szép.
Most őszintén: van ennél fontosabb ajándéka az életnek?
Szerintem nincs."

(Srek Zsuzsanna)
koszegimarika, 2018. november 19. hétfő, 08:31
Isten látja, hogy milyenek vagyunk
,,Olyan sok minden történik életünkben a felszín alatt, a gondolataink síkján! A világ mindezt nem látja, sőt, gyakran még saját magunk előtt is ügyesen sikerül rejtegetnünk. Isten azonban világosan látja mindezt. Tekintete behatol szívünk legsötétebb rejtekébe. 'Nincs olyan teremtmény, amely rejtve volna előtte, sőt mindenki mezítelen és fedetlen az ő szemei előtt.' Ő tisztán látja, milyenek vagyunk valójában, és törvénye pontosan felméri bűnünk súlyosságát. Igen, Isten részben azért adta a törvényt, hogy rámutasson bűneinkre, 'mert a bűn ismerete a törvény által van'."

-John Stott-
kalmanpiroska, 2018. november 16. péntek, 21:01
Probléma
,,Elsajátítva a probléma megoldásának helyes megközelítését, mi képesek leszünk alkalmazni azt minden körülmények között: mikor Isten érthetetlen módon bánik egyes népekkel, mikor globális problémákba ütközünk, vagy életünkben személyes problémák merülnek fel. Bármi is történne, ne siessetek gyorsan következtetéseket levonni. Emlékezzetek az abszolút isteni elvekre, problémátokat más események fényében vizsgáljátok, és, ha továbbra is kétségetek van, adjatok mindent át Istennek."

-Martyn Lloyd-Jones-
kalmanpiroska, 2018. november 14. szerda, 07:43
Tekintsünk elhivatásunkra!
kell fogadnunk önmagunkat lehetőségeinkkel és adottságainkkal együtt. Együtt fel kell használnunk a neki való szolgálatban.
Óvakodnunk kell attól, hogy irigyeljünk másokat vagy a körülményeiket. Az Úr akaratának keresése közben a valódi problémát sokszor az jelenti, hogy nehezen fogadjuk el önmagunkat. Mások akarunk lenni, mint amilyennek Isten teremtett bennünket. Pedig önmagunk elfogadására van szükség ahhoz, hogy békességet nyerjünk és hasznossá váljunk.
Bizonyos adottságok megléte az életünkben, még nem jelenti azt, hogy jogunk is van használni azokat. Az Ajándékozónak jó okai lehetnek arra, hogy ezt nem akarja (Ő nagyobb jelentőséget tulajdonít a kegyelmi ajándékoknak, mint az adottságoknak). Ám - és ez is épp olyan fontos - számíthatunk arra, hogy Isten használni akarja mindazt, amivel ellátott minket abban a munkában, amire elhívott. John Murray így ír erről:
,,Hogy az egyén milyen életutat járjon ezzel az alapvető létszükséglettel kapcsolatban (értsd: mindennapi
kalmanpiroska, 2018. november 13. kedd, 15:24
Pozsgafa, a pénzmágnes –Így gondozd helyesen!
Pozsgafa, a pénzmágnes -Így gondozd helyesen!

Érdemes neked is szerezned egy pozsgafát, ugyanis nemcsak szép, hanem nagyon hasznos is, ráadásul úgy működik, mint egy igazi pénzmágnes! Mutatom, hogy gondozd helyesen!

Az otthonunkban található növények nem csak szépek, hanem hasznosak is, a legtöbbjük tisztítja a levegőt, és jó energiákat bocsájtanak ki magukból. Ugyanakkor érdemes odafigyelnünk a Feng Shui-ra is, mivel ez segít abban, hogy barátságos környezetet hozzunk létre, ezáltal járuljunk hozzá a sikeres, egyben kiegyensúlyozottabb élethez. A Feng Shui segít abban is, hogy megteremtsük a harmóniát, és boldogabbak lehessünk.


A szobanövények csodálatosan szépek, és pozitív hangulatot teremtenek, általuk közelebb kerülhetünk a természethez. Ráadásul tisztítják a levegőt, ezáltal kevesebb toxint lélegzünk be, emellett a port és más káros anyagokat is szűrik. A szakértők arra a
vorosrozsa66, 2018. november 13. kedd, 12:08
A történelem az Isten országával van kapcsolatban
A történelem az Isten országával van kapcsolatban

A világtörténelem megértésének kulcsa az Isten országának megértésében rejlik. Más népek történelme, akikről említést tesz az Ószövetség, a szent írókat csak annyiban érdekelték, amennyire ezek a népek érintkeztek Izrael sorsával. Napjainkban a történelem olyan mértékben fontos, amilyenben érintkezik az Egyház történelmével. A világon a legfontosabb dolog az Isten országa. Már a legelején, az ember bűnesetétől fogva, Isten belekezdett egy új ország létrehozásába. Még a felállítás fázisában van, de ez a folyamat sikeresen végbe fog menni. A különböző események jelentősége az által van meghatározva, mennyire vannak segítségére ennek a folyamatnak. Napjaink problémáit helyesen megérteni és magyarázni csak ennek fényében lehet. Minden, amit Isten megenged, hogy megtörténjék ebben a világban, közvetlenül kapcsolatban van az Ő magasztos tervével az Ő Egyházát és országát illetően.
Ne nyugtalankodjunk ezért, ha olyan kifürkészhetetlen események tanúi
kalmanpiroska, 2018. november 10. szombat, 08:51
Házasság
,,Valójában az elkötelezettség, a szövetség biztosítja, hogy a házasfelekben kialakuljon a szeretet egymás iránt. Az idő múlásával ismerjük csak meg egymást, és kezdjük el szeretni a másikat - az általa nyújtott érzések és élmények helyett. Az idő segítségével értjük meg, mire van igazán szüksége a másiknak, és miként adhatjuk ezt meg neki. Végső soron közös emlékek egész sorát halmozhatjuk így fel, az érzéseink elmélyülnek, és élvezetet találunk a társunkban. Mindezek biztosítják a keretet a romantikus fellángolások, a szenvedélyes időszakok számára, amelyek továbbra is fontos szerepet játszanak az életünkben."

-Timothy Keller-
kalmanpiroska, 2018. november 04. vasárnap, 18:31
Halottak napja 11.02
már többé, * helyét sem lehet többé felismerni.
H: Az igazak lelkének * az Úr ad üdvösséget.
E: Az Úr irgalma azonban öröktől tart, † mindörökké az őt félőkön, * s azok fiainak fiain az ő igazsága.
Azokon, akik szövetségét híven őrzik, * és hűségesen teljesítik parancsát.
H: Az igazak lelkének * az Úr ad üdvösséget.
Zsolt 22,1 és 22,1-3.4.5.6 vagy 36,39a és 102,8. és 10.13-14.15-16.17-18

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Életünkben és halálunkban egyaránt az Úréi vagyunk.
Testvéreim!
Egyikünk sem él csak önmagának, és egyikünk sem hal meg csak önmagának. Amíg élünk, Istennek élünk, és ha meghalunk, Istennek halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, mindig az Úréi vagyunk. Krisztus ugyanis azért halt meg és azért támadt fel, hogy mind a holtaknak, mind az élőknek Ura legyen.
Mindnyájan Isten ítélőszéke elé jutunk. A Szentírásban ugyanis ezt olvassuk: ,,Amint igaz, hogy élek - mondja az Úr -,
maroka, 2018. november 01. csütörtök, 12:05
1/750
Képek, videók
az-tadskor-megjelent-p ros
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:35
az-tadskor-megjelent-p ros
taszat
2018. január 28. vasárnap, 16:35
Nyomtatásban is megjelent
majusfa
2015. május 10. vasárnap, 20:39
306093675Megjelent3060 936
hg0npm
2014. augusztus 29. péntek, 10:20
megjelentek a pecások.jpg
sarkadykati
2013. április 22. hétfő, 07:40
megjelent-cody-simpson -uj
margherita
2012. október 08. hétfő, 08:33
Megjelent az angyal is.
wob
2011. július 04. hétfő, 11:34
Megjelent Szűz Mária.jpg
gigi55
2011. május 02. hétfő, 06:33
Újságban megjelent
iskolacsenger1
2010. október 22. péntek, 10:11
Már a télapó is megjelent
gombosinci
2009. december 15. kedd, 00:24
2Az_Ur_angyala_megjele nt_
rochlitzne
2009. október 12. hétfő, 13:42
Megjelent a Gazdi Apukája
caris11935
2009. június 27. szombat, 16:11
A természet alkotta műfaj
anacronicus
2007. július 22. vasárnap, 13:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.