Belépés
2019. szeptember 17. kedd | 38. hét | 260. nap | 09:00 | Zsófia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szilvás-túrós pite
töltelékhez:
50 dkg túró
1 kg szilva
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag vaníliás pudingpor
2 tojásfehérje
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
A szóráshoz :
10 dkg darált dió
őrölt fahéj
1/2 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítés: A langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, majd a vajat, és az ujjunkkal morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd vegyük ketté a tésztát, és formáljuk 2 gombóccá. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.

A szilvát alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és távolítsuk el belőle a magot.

A túrót
vorosrozsa66, 2018. október 24. szerda, 21:02
Sajtos muffin
Hozzávalók:
Tészta:

50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
2 dl langyos tej

Töltelék:

10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
Tetejére:

felvert tojás
szezámmag

Elkészítése:

Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel.

A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze.

Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni.

A vajat habosítsuk ki és keverjük bele a reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk.

A muffinformát (12 részes) vékonyan kenjük ki olajjal.

A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert
suzymama, 2018. július 24. kedd, 14:48
Fahéjas diós tekercsek
só,
20 g porélesztő vagy 42 g friss élesztő,
500 ml langyos tej,
150 g puha vaj,
2 db tojás,
vanília

.
Hozzávalók a diós töltelékhez:

50 g vaj,
200 g darált dió,
80 g cukor (tetszés szerint több),
egy kevés tej (hogy hígabb legyen a töltelék),
1 kanál fahéj (lehet ízlés szerint),
1 tojássárgája, a tészta lekenéséhez.

Elkészítése:

A tészta elkészítése: Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, az élesztőt futtassuk fel meleg tejben, kavarjuk bele a cukrot és a vaníliát is. A tejhez adjuk hozzá a tojásokat és keverjük össze. Majd öntsük a lisztre a tejes keveréket, tegyük bele a sót és a puha vajat, dagasszunk egy nyúlékony tésztát ezekből az összetevőkből. Miután bedagasztottuk egy konyhakendővel takarjuk le, tegyük meleg helyre és hagyjuk a duplájára kelni.

Töltelék elkészítése: olvasszuk meg a vajat, a darált diót és a cukrot adjuk hozzá és a fahéjjal ízesítsük, adjunk hozzá egy kevés tejet, de csak
evavicus, 2018. június 06. szerda, 02:42
sajtos muffin
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
2 dl langyos tej
Töltelék
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
Tetejére
felvert tojás
szezámmag

ELKÉSZÍTÉSE

Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze. Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni.

A vajat habosítsuk ki és keverjük bele a reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk. A muffinformát (12 részes) vékonyan kenjük ki olajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb,
faciendum, 2018. május 10. csütörtök, 20:18
Hagymás krumplis pogácsa.....
hagyma.


Hagymás krumplis pogácsa

Hozzávalók:
30 dkg hagymás tört krumpli
50 dkg finomliszt
1-2 evőkanál zsír
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 tojás
4 mokkáskanál só
kenéshez kevés tojás
kevésé reszelt sajt

Elkészítés:
Ha nincs kéznél hagymás tört krumpli, akkor 30 dkg krumplit főzzünk meg, törjük össze, és kevés zsiradékon dinszteljünk meg 5 dkg hagymát.
A tejben a cukorral futtassuk meg az élesztőt. Adjuk a krumplihoz a lisztet, a tojást, a sót, a megfuttatott élesztőt, és gyúrjunk belőle tésztát. Rakjuk félre, amíg megkel a kétszeresére.
Nyújtsuk ki vékonyan téglalap formára. Kenjük meg alaposan olvasztott zsírral, majd tekerjük fel, mint egy lekváros tekercset. Két végéről hajtsuk be középre, lapogassuk le, hagyjuk pihenni 20-25 percre.
Nyújtsuk ki centi vastagságúra, szaggassuk belőle pogácsákat, kenjük
agica2004, 2018. január 19. péntek, 16:02
Édes perec
Hozzávalók:
53 g sütőpor, 57 g barnacukor, 2 teáskanál Horváth Rozi fahéj, 720 g liszt, 2 teáskanál só, 115 g cukor, 1,5 evőkanál élesztő, 8 teáskanál vaj, 480 ml tej, 720 ml víz.
Elkészítése:
Egy keverőtálban futtassuk meg a meleg tejben az élesztőt, majd ha késznek látjuk, keverjük bele a barnacukrot, a kissé megolvasztott vajat, a liszt egy részét, a sót, és dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a maradék lisztet (lehet, hogy nem kell az összes, csak annyit keverjünk bele, amennyit felvesz a massza), és keverjük addig, amíg egy puha és sima tésztát nem kapunk. Takarjuk le a tálat, és várjunk, amíg megkel a tészta. Ha kellően megkelt, melegítsük a sütőt 220-230 fokra, és a tésztából formázzunk pereceket.
Egy közepes tálban keverjük össze a meleg vizet a sütőporral, amíg a por fel nem oldódik benne, majd mártsuk meg a megformázott pereceket a sütőporos vízben (vagy kenegessük meg őket ezzel a keverékkel), helyezzük őket a sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük 7-11 percig, amíg aranybarnák
reifregina, 2017. augusztus 01. kedd, 18:29
8 káprázatos tészta recept
tésztát este és hagyhatjuk állni reggelig a hűtőben.

6. Egyszerű tészta

Hozzávalók:

0,5 l tej,
1 tojás,
0,5 kiskanál só,
1 evőkanál cukor,
1/3 bögre napraforgó olaj,
4 - 5 bögre liszt,
30 g friss élesztő.

Elkészítés:

Futtassuk fel langyos cukros tejben az élesztőt, majd adjuk hozzá a sót, az olajat és a lisztet, dolgozzuk jól össze, majd tegyük bele egy zacskóba és kössük be a zacskót úgy, hogy hagyjunk helyet a tésztának, mert kelni fog. Ez a tészta kiváló lepények készítéséhez.

7. Szódabikarbónás tészta, mindig sikerül

Hozzávalók:

2 tojás,
150 g margarin,
200 g tejföl,
1 bögre cukor,
50 g friss élesztő,
0,5 kiskanál szódabikarbóna,
nanoka72, 2017. június 12. hétfő, 17:28
Sajtos muffin
tésztához :
2 dl tej
7 g szárított élesztő
1 teáskanál porcukor
47 dkg finomliszt
1 teáskanál só
1 dl étolaj
1 db tojás (L - es)

A töltelékhez :
8 dkg puha margarin
8 dkg félkemény sajt

A tetejére :
1 db tojás
ízlés szerint szezámmag

Elkészítés
70 perc

Mérjük ki a tészta hozzávalóit.

Az élesztőt keverjük el a langyos porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet, és 10 perc alatt futtassuk fel.

A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat, és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze.

Dagasszuk egy szép sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk 15 percet pihenni.

Közben előkészítjük a töltelék hozzávalóit.

A margarint egy fakanállal kikeverjük, a sajtot lereszeljük.

Láthatóan duplájára emelkedett a
suzymama, 2017. május 11. csütörtök, 15:52
Kelt szilvás süti
Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg liszt
1 tojás
1 dl tej
2 dkg élesztő
15 dkg vaj
5 dkg cukor

1 kiló kimagozott szilva

az édes morzsához:
20 dkg liszt.
15 dkg cukor
15 dkg vaj

Az élesztőt keverjük össze a cukros, meglangyosított tejjel, futtassuk fel, majd dolgozzuk össze a liszttel, a tojással és a vajjal. Amíg kel, készítsük el a morzsát. A megkelt tésztát nyújtsuk ki, tegyük kivajazott tepsibe és rakjuk ki sűrűn szilvával, majd szórjuk rá a morzsát. Gázsütőben 4. fokozaton süssük addig, amíg a morzsa barnulni nem kezd.
bkisseva, 2016. december 12. hétfő, 20:22
lángos recept
Két dolgot kell megjegyezni: Az élesztőt mindig langyos cukros vízzel futtassuk. Tehát nem tejet használunk! A másik, hogy olajos kézzel formázzuk a lángosokat. Sokan lisztezett gyúrótáblán készítik, ám a liszt az olajban könnyen megég!

Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl langyos víz
1 csomag élesztő
1 kiskanál kristálycukor
2 kávéskanál só

Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és oda öntjük az élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk kelni min. 1 órán át, majd olajos kézzel lángosokat formázunk belőle. Bő olajban kisütjük. Forrón tálaljuk egy kevés zúzott fokhagymával, sajttal, tejföllel.
drciccancs, 2016. augusztus 28. vasárnap, 22:22
Húsvéti recept gyűjtemény
különleges, finom kenyérhez jutunk. Felhasználhatjuk szendvicsként, vajjal, vajkrémmel, ízlés szerint zöldpaprikával ízesítve. Hűtőben, alufóliába csomagolva 2 hétig is friss marad. Lefagyasztva hosszabb ideig tárolhatjuk.

Húsvéti sonkás kenyér 2.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg vaj, 2 csapott teáskanál porcukor, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 30-35 dkg főtt füstölt sonka (vagy kicsontozott füstölt csülök), 1 mokkáskanál só.
Az elmorzsolt élesztőt 0,5 dl langyos tejjel és cukorral futtassuk föl. Azaz: az élesztőt keverjük el a langyosra melegített tejjel és cukorral, majd takarjuk le. 15 perc múlva duplájára nő, "kifut" a bögréből. Az átszitált lisztet, a langyosra melegített vajat, a sót és a felfutott élesztőt keverjük össze a maradék tejjel és annyi szódavízzel, amennyit felvesz ahhoz, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Dolgozzuk ki alaposan (keverőgéppel 7-8 perc alatt hólyagossá válik a tészta), és dagasszuk bele az előzőleg ledarált sonkát. A tésztát tegyük egy lisztezett mély tálba,
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Fahéjas csiga
Hozzávalók (25-28 darabhoz): 50 dkg finomliszt, 3 evőkanál cukor, csipet só, 2 tojás sárgája, 2,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 10 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez: 10 dkg olvasztott vaj, 2 csapott evőkanál őrölt fahéj, 15 dkg porcukor
A tetejére: 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: Az élesztőt futtassuk fel a kissé meglangyosított tejben, majd adjuk hozzá a liszthez a cukorral, a megolvasztott vajjal, a tojások sárgájával és a sóval együtt, majd jól gyúrjuk össze a tésztát. Egy órán keresztül kelesszük szobahőmérsékletű helyen. Utána nyújtsuk ki 2-3 mm vastag lapra, majd kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg a fahajas porcukorral, és jó szorosan csavarjuk fel. Vágjunk a felcsavart részből körülbelül 1, 5 cm vastag részeket, és fektessük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Itt hagyjuk kelni még körülbelül egy fél óra hosszát. Ezután előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Míg forró, kenjük meg a tetejét jó bőven vaníliás tejjel.




Forrás:
janna53, 2015. december 01. kedd, 21:11
1/8
Képek, videók
Szilvás-túrós pite
vorosrozsa66
2018. október 24. szerda, 21:04
Túrós-szilvás - Manka
kilofalok
2011. augusztus 06. szombat, 16:28
turos-szilvas_lepeny.j pg
bubszi
2010. november 26. péntek, 04:28
szilvás túrós
paariza
2010. augusztus 27. péntek, 09:10
túrós szilvás mini torta
ibolya58
2010. március 06. szombat, 11:40
túrós szilvás muffin
ibolya58
2009. február 21. szombat, 15:39
Langyos citromos víz.jpg
pacsakute
2013. október 31. csütörtök, 14:35
Langyos víz citrommal.jpg
cipello
2013. május 26. vasárnap, 09:46
langyos citromos víz.jpg
snbela44
2013. április 19. péntek, 17:44
langyos citromos víz.jpg
sarkadykati
2013. április 19. péntek, 04:04
Friss langyos kifli regge
borcsamama
2013. február 19. kedd, 09:06
Citrom langyos higitásban
pacsakute
2013. február 02. szombat, 18:26
20071002 Langyos tenger.j
sztana45
2010. augusztus 18. szerda, 07:57
Langyos bűnbánat600.jpg
hollygergo
2009. január 29. csütörtök, 20:46
megvágva (langyosan)
limara
2007. október 18. csütörtök, 13:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.