Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 02:49 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Virslis kifli kelt tésztából
Hozzávalók:

25 dkg liszt

5 dkg élesztő

2 dl tej

1-1,5 dl víz

10 dkg margarin

2 evőkanál cukor

4 kávéskanál só

a töltéshez:

5 pár virsli (félbevágva 20 db)

a tetejére:

1 tojás


reszelt sajt, szezámmag és őrölt bors (ízlés szerint)

Elkészítés:

Az élesztőt fél deci langyos tejben1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalót összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáadva összegyúrjuk. Cipó alakúra formáljuk, és langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 5 mm vastagra, 20 cm széles téglalapra nyújtjuk. A hosszanti oldalára merőlegesen 20 egyenlő csíkot vágunk belőle, amivel betekerjük a húsz fél virslit.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét lekenjük a felvert tojással és ízlés szerint megszórjuk sajttal, szezámmaggal vagy színes őrölt
eva6, 2020. március 30. hétfő, 11:45
Sváb kifli, a recept nagyon egyszerű, érdemes kipróbálni!
mindenki szereti, most elárulom, hogyan szoktam sütni, nem lehet elrontani.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
1 csapott ek só
1 tk cukor
3-3,5 dl tej
1 db tojás
1 ek olvasztott zsír
A lapok lekenéséhez:
2 ek puha zsír
A tetejére:
köménymag ( de lehet szezámmag vagy vegyesen több fajta mag is)
A kiflik kenéséhez:
1 db felvert tojás
ELKÉSZÍTÉSE:

Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk. 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. 4 cipót készítünk belőle.

Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, puha zsírral megkenjük. A cipókat 8 szeletre vágjuk, és kiflit formázunk belőle. Tetejét felvert egész tojással megkenjük, sóval és köménymaggal megszórjuk. 20 percet kelesztjük a tepsin.

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük. Nagyon finom, roppanós kiflik
koszegimarika, 2020. március 23. hétfő, 16:25
Ostoros kalács
Hozzávalók 35 x 13 cm-es formához

A tésztához

500 g liszt
30 g élesztő
330-350 ml tej
3 evőkanál cukor
1/2 teáskanál só
1 tojás

A kencéhez

200 g vaj
150 g cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
3 evőkanál kakaópor

A kenéshez

1 tojássárgája
1 kávéskanál tej

Elkészítés:

100 ml langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Tálba mérjük a lisztet, cukrot, sót, tojást, és a maradék langyos tejjel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve duplájára kelesztjük.
Közben kikeverjük a kencét.
Lisztezett gyúródeszkán kicsit átgyúrjuk a megkelt tésztát, és három egyenlő méretű gombócot formázunk.
Egyenként 45 x 10-12 cm-es téglalapokat nyújtunk a gombócokból.
A krémet háromfelé osztva, rákenjük a tésztacsíkokra és bejgliszerűen feltekerjük.
A három, feltekert
koszegimarika, 2019. december 14. szombat, 19:53
Pozsonyi kifli,igazi omlós,finom diós kifli minden alkalomra
Pozsonyi kifli, igazi omlós, finom diós kifli minden alkalomra!
Hoztam nektek egy igazi omlós diós kifli, amit évek óta sütök. Minden alkalomra remek választás, nem lehet belőle annyit készíteni, hogy megunjuk!

HOZZÁVALÓK
65 dkg liszt
30 dkg zsír vagy
35 dkg margarin
1 csapott mokkás kanál só
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 mokkás kanál cukor
pici tejföl
ELKÉSZÍTÉS

A tejben a cukorral - az élesztőt felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba tesszük, élesztős tejjel és annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk összeállítjuk . Félórányit kelesztjük, vékonyra kinyújtjuk, egyenlő négyzeteket vágunk, dió - vagy mák töltelékkel töltjük! Házi lekvárral is isteni finom .
Tepsibe rakjuk, tetejét tojással lekenjük, 180 fokos sütőben világosra sütjük, még melegen vaníliás porcukorba fogatjuk. Zárható dobozban sokáig el áll
koszegimarika, 2019. november 09. szombat, 19:35
Szilvalekváros holdbukta bögrésen
🙂

Hozzávalók:

- négy és fél bögre fehér finomliszt (56 dkg)
- 3 dkg friss élesztő fél bögre tej (1,25 dl)
- fél bögre kristálycukor (8 dkg)
- 10 dkg puha vaj (puha, nem olvasztott!)
- 2 tojás
- 1 csipet só

+ kb. fél bögre szilvalekvár
+ 2 evőkanál olvasztott vaj a kenéshez
+ porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

1. Az élesztőt a langyos, egy teáskanál cukorral elkevert tejbe morzsoljuk, majd felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalójával együtt lágy tésztává dagasztjuk. Szükség esetén adunk hozzá még egy pici tejet, vagy ha ellenkezőképpen éppen túlságosan ragad, akkor egy pici lisztet.

2. A tésztát hagyjuk a duplájára kelni.

3. Ezután lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk, majd kb. 7 centi átmérőjű szaggatóval, köröket szaggatunk a tésztából.

4. Minden kör alsó harmadába teszünk egy csapott kiskanál szilvalekvárt, majd a tésztát
suzymama, 2019. szeptember 23. hétfő, 18:04
Medvehagymás-sajtos pogácsa
Hozzávalók 2 tepsihez:
1 tk porcukor
1 dl tej
25 g élesztő
1/2 kg finomliszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
2 tojássárgája
1 ek só
15-20 dkg medvehagyma levél (érdemes jó sokat beletenni, az íze sütés után is intenzív!)
10 dkg reszelt trappista sajt
A tejet fellangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztet egy dagasztótálba szórjuk, megszórjuk a sóval, hozzámorzsoljuk a hideg vajat, beleöntjük az élesztős tejet. 1 tojássárgát elkeverünk a tejfölben és azt is hozzákeverjük. Az egészet lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva 1/2 órát pihentetjük.
A medvehagyma leveleket megmossuk, konyhapapíron a lehető legjobban leitatjuk róluk a nedvességet, száráról lecsipkedjük, apróra összevágjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, megszórjuk a medvehagyma és sajt felével. A hosszabbik végétől kezdve feltekerjük, háromba összehajtjuk (bal harmadát felhajtjuk a tészta tetejére, a jobb
suzymama, 2019. április 08. hétfő, 22:02
túrós bukta
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
fél kk só
2 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
2 ek cukor
1 cs van.cukor
1 egész tojás
10 dkg olvasztott vaj + a kenéshez
Töltelék:
25 dkg túró
2 ek cukor
1 cs van.cukor
1 egész tojás

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet a sót és a cukor kétharmadát összekeverjük. A maradék cukorral a tejben felfuttatjuk az élesztőt hozzákeverjük a tojást, a liszthez adjuk az olvasztott langyos vajjal együtt.

Jól kidagaszjuk. Duplájára kelesztjük.

Kb fél cm vastagra nyújtjuk, köröket szaggatunk, közepére tesszük a tölteléket és gombócokat formázunk belőle. Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) formába tesszük úgy, hogy az oldalát is lekenjük olvasztott vajjal, hogy ne süljenek össze, majd a tetejét is lekenjük. A formában kelesztjük még kb 30 percig. 180 fokon sütni kb 25 percig Kb 19 db
faciendum, 2019. február 28. csütörtök, 13:19
töpörtős pogácsa
Hozzávalók:
1 kg liszt
6 dkg élesztő
2 dl tejföl
4-6 evőkanál fehérbor
70 dkg darált tepertő
30 dkg vaj, vagy margarin
langyos tej

bors

Az élesztőt 1 dl tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, a vajjal, és annyi tejjel állítjuk össze a tésztát, hogy rétestésztát kapjunk. Szépen kidolgozzuk, és jó vékonyra kinyújtjuk. Erre a vékony tésztára kenjük rá a darált tepertőt megborsozzuk picit, de csak picit, aztán szépen feltekerjük, sodorjuk, mint a beiglit. A tetejét kicsit ellapítjuk, aztán félbehajtjuk, majd pihentetjük hűvös helyen, de nem fontos hűtő. Aztán megint kinyújtjuk, és összehajtjuk. Ekkor már tepertő nélkül. Ismét feltekerjük, és ezen kívül még egyszer. A tészta pihenése között mást csinálhatunk.
Az utolsó pihenő után kinyújtjuk, hogy a tészta magassága 2 centi legyen, lekenjük felvert
faciendum, 2019. február 14. csütörtök, 21:34
Hókifli
Hozzávalók : 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 1 ek. porcukor, 2 dkg élesztő, csipet só, ha szükséges 1 - 1.5 dl tej



Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot.
Kétfelé vesszük, letakarva 15-30 percig pihentetjük.
3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd megtöltjük.

A töltelék lehet bármi, dió, lekvár, mák. Én most gesztenyéset és lekvárosat készítettem.

Feltekerjük, kifliket hajtunk belőlük.
Sütőpapíros tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Finom, puha, omlós tészta!
suzymama, 2019. február 01. péntek, 16:46
Farsangi fánk
Hozzávalók:

60 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 ek cukor
4 tojássárgája
0,5 dl rum
csipet só
8 dkg olvasztott vaj vagy margarin
mazsola, aki szereti
olaj a sütéshez
Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadunk 1 ek cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, mjd kb 10 perc alatt felfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a tojássárgákat és a rumot, majd az élesztőt is és összegyúrjuk.

Amikor már rudalmas a tészta, akkor gyúrjuk bele a vajat/margarint (és a mazsolát).

Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát deszkára borítjuk, majd kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval (vagy ennek hiányában pohárral) kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és kelesztjük.

A kész fánkokat egymástól kicsit távolabb tesszük, majd letakarjuk és 20 percig
koszegimarika, 2019. január 13. vasárnap, 12:16
Sörkifli
Hozzávalók

50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 tojás + 1 a kenéshez
2-3 ek tejföl
1 csapott ek só
1 ek cukor
1,5 dl olaj
olvasztott vaj
A tetejére:
szezámmag
köménymag
sajt

Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet és a tejfölt elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, jól bedagasztjuk. Rugalmas, könnyű tésztát kapunk. Ha ragad, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. 1 órán át kelesztjük.
Átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, ezeket kb. 0,5 cm vastag kerek lappá nyújtjuk, majd 8háromszögrevágjuk (lehet többre is, ha kisebb kifliket szeretnénk). Megkenjük olvasztott vajjal, majd a szélesebb vége felől feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 10-15 percet kelesztjük még. Megkenjük a felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmal,
koszegimarika, 2018. december 29. szombat, 23:50
Almafánk......
Almafánk - hétköznapokra, ünnepre egyaránt jó !

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
50 dkg savanykás, tisztított, reszelt alma
1 zacskó szárított élesztő
1 evőkanál porcukor
5 dl tej
4 dkg margarin
2 egész tojás
1 mokkáskanál só
A sütemény behintéséhez: fahéjas porcukor.

Elkészítése:

1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Bő, forró olajban, fedő
agica2004, 2018. december 23. vasárnap, 16:39
1/201
Képek, videók
ebből a leveles tésztából
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:33
sörkifli tésztából.jpg
dnemethk
2013. február 25. hétfő, 21:54
tésztából2.jpg
dnemethk
2013. február 13. szerda, 13:45
tésztából.jpg
dnemethk
2013. február 13. szerda, 13:45
tesztabol.jpg
katicacska
2013. február 12. kedd, 13:39
MALACFEJEK SÓS TÉSZTÁBÓL
klarcsika
2010. március 19. péntek, 22:02
MALACFEJEK ÉDES TÉSZTÁBÓL
klarcsika
2010. március 19. péntek, 22:01
Sós rudak túrós tésztából
oldlady38
2009. április 10. péntek, 15:19
Leveles tésztából.jpg
miday
2008. december 23. kedd, 20:17
Leveles tésztából mártoga
tonfruzsi
2008. május 19. hétfő, 16:24
Hernyó tészta
dandej
2019. december 06. péntek, 22:33
Tejfölös tészta
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:25
Diós-kávékrémes-tésztá ja.
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:55
Pestós tészta
irmus
2018. január 25. csütörtök, 08:39
Pestós tészta olasz.JPG
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:08
Címkék
krémet háromfelé, reszelt almát, élesztős tejet, maradék cukrot, mélyedést vájunk, egészet lágy, tészta pihenése, kész fánkokat, lisztben elmorzsoljuk, hosszanti oldalára, szélesebb vége, liszthez adjuk, tésztát lisztezett, élesztőt kevés, cipókat kinyújtjuk, élesztőt felfuttatjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.