Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 18:49 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Élesztó jótékony hatásai
Az élesztő méltán rászolgál az elismerésre és a hírnévre. Kitűnő fehérjeforrás, mivel az élesztőgombák 50%-a fehérje. Ajánlatos fogyasztania mindenkinek, egészségeseknek, betegeknek, gyerekeknek, időseknek, felnőtteknek egyaránt.

Az élesztő fogyasztása egészséges. Tartalmazza szervezetünk egészséges működéséhez szükséges fehérjéket, cukrokat, zsírokat, vitaminokat és ásványi sókat.

Az élesztőből csak az A, az E és a C vitamin hiányzik. Tartalmazza az összes főbb B-vitamint is. Kitűnő szerves vasforrás, de megtalálható benne a kálium, a kalcium, a magnézium, a foszfor és a kén is.

Dr. Schröder, a múlt században élt német orvos, a müncheni orvosi egyetem tanára egy prágai kongresszuson tartott előadásában rámutatott, hogy két közismert anyagban, a csukamájolajban és az élesztőben, minden egyes vitamin megtalálható. Aki evett már élesztőt és lenyelt egy kanálnyi csukamájolajat, az tudja, hogy egyik sem kellemes ízű.

Nagy előnye az élesztőnek a csukamájolajjal szemben,
foldinefehereva, 2020. március 05. csütörtök, 19:37
A sörélesztőről
Egy fagyos februári estén, 1898-as évek elején, egy bizonyos Wolfgang Schulze német vegyészmérnök, aki egy sörgyár laborjában éppen munkáját végezve, villanyt oltott a szobában, észrevette, hogy a sötétben az egyik edényből melyben éppen élesztőgombákat szaporított, valami furcsa foszforeszkáló fény világított. Ez olyan volt számára, mint egy jel, ami azt mutatta neki, hogy ennek az anyagnak a megfigyelésére ezentúl több időt kell szentelnie. Ettől a perctől kezdve egyre több időt töltött a sörélesztő tanulmányozásával. Amiről addig azt hitték, hogy csupán a sörgyártásnak egyik haszontalan végterméke, arról kiderült, hogy egy értékes és igen hasznos, tápanyagokban gazdag anyag, amelyiknek gyógyhatásai is vannak. Észrevette, hogy nyílt sebekre helyezve ezek sokkal hamarabb hegesedtek és belső alkalmazás során pedig a betegek állatok sokkal hamarabb épültek fel. Az eredmények láttán a mérnök megpróbálta sörélesztővel kezelni rákos feleségét, aki a kezelés után csodák-csodája, kigyógyult betegségéből. Sajnos
pacsakute, 2020. január 30. csütörtök, 20:55
Az élesztő
*ÉLESZTŐ*
(milyen remek neve van, éleszti a "hiányokkal küzdő" embert)

*Az élesztő méltán rászolgál az elismerésre és a hírnévre. Kitűnő fehérjeforrás, mivel az élesztőgombák 50%-a fehérje. Ajánlatos fogyasztania mindenkinek, egészségeseknek, betegeknek, gyerekeknek, időseknek, felnőtteknek egyaránt.*
Az élesztő fogyasztása egészséges. Tartalmazza szervezetünk egészséges működéséhez szükséges fehérjéket, cukrokat, zsírokat, vitaminokat és ásványi sókat.
Az élesztőből csak az A-, az E- és a C-vitamin hiányzik. Egy idejüleg pótolni kell. Tartalmazza az összes főbb B-vitamint is. Kitűnő szerves vasforrás, de megtalálható benne a kálium, a kalcium, a magnézium, a foszfor és a kén is.
Dr. Schröder, a múlt században élt német orvos, a müncheni orvosi egyetem tanára egy prágai kongresszuson tartott előadásában rámutatott, hogy két közismert anyagban, a csukamájolajban és az élesztőben, minden egyes vitamin megtalálható. Aki evett már élesztőt és lenyelt egy kanálnyi
lovaszmarika, 2019. június 13. csütörtök, 16:25
Mi a baj a kenyérrel és a gluténnal?
kenyérsütésben.

A finomított liszt elterjedése az 1800-as évek végén, az 1900-as évek elején kezdődött és a II. Világháború után vált általánossá a használata.

A finomított fehérliszt hajlamos megtapadni a gyomorban és a belekben és erjedésnek indul. Ez ugyanúgy bélirritációt okozhat és már meg is van a másik kiváltó ok a lisztérzékenység kialakulásához.

Következő probléma a kelesztés

A kenyér hagyományosan kovásszal készült. A kovász természetes - a levegőben levő - élesztőgombák és tejsav-, ecetsav baktériumok felszaporításával készül.

A kovászos kelesztés alatt a lisztben megkezdődik a keményítők és a fehérjék lebontása és ennek következtében szabadulnak fel a gázok, amelyek lazává és savak, amelyek ízessé teszik a kész kenyeret. A kovászolási folyamat legalább 48 óra, ennyi idő alatt gyakorlatilag előemésztődik a gabona, így könnyebben hasznosíthatóvá válik a szervezetünknek, és ez a lényeg!

Mivel így a kenyér elkészítése nagyjából
yaskane, 2018. február 20. kedd, 08:57
Miért olyan egészséges a kovászos uborka?
fermentáció nem más, mint a szerves anyagok enzimek
hatására történő átalakítása. Maga az emésztés folyamata is felfogható fermentációként.
A rothadás is egyfajta fermentáció, de végterméke nem ehető, a folyamatokért ugyanis káros mikroorganizmusok a felelősek. Amennyiben felborul bélrendszerünk flórájának egyensúlya, kellemetlen tünetek jelentkeznek, bennünk is rothadás játszódik le ilyenkor - írja a laboratorium.hu.

Az ételkészítés esetén az enzimeket általában mikroorganizmusok (élesztőgombák,
bacilusok, penészgombák...) termelik. Vannak olyan esetek is, amikor magasabb
rendű élőlények, mint például a cibetmacska, a fecske vagy a méhek által készített terméket fogyasztjuk. Oxigéntől elzárva (anaerob), vagy oxigén jelenlétében (aerob), savas vagy lúgos
közeg segíti (vagy éppen gátolja) a folyamatot.

A kovászos uborka erjedéséhez só kell és meleg

Az erjesztés folyamata nélkül nem ihatnánk kávét, kakaót, de az olajbogyó és a szója
ametiszt54, 2017. július 24. hétfő, 06:48
Az élesztő
Élesztő
(milyen remek neve van, éleszti a "hiányokkal küzdő" embert)

Az élesztő méltán rászolgál az elismerésre és a hírnévre. Kitűnő
fehérjeforrás, mivel az élesztőgombák 50%-a fehérje. Ajánlatos
fogyasztania mindenkinek, egészségeseknek, betegeknek, gyerekeknek,
időseknek, felnőtteknek egyaránt.

Az élesztő fogyasztása egészséges. Tartalmazza szervezetünk egészséges
működéséhez szükséges fehérjéket, cukrokat, zsírokat, vitaminokat és
ásványi sókat.

Az élesztőből csak az A-, az E- és a C-vitamin hiányzik. Tartalmazza
az összes főbb B-vitamint is. Kitűnő szerves vasforrás, de
megtalálható benne a kálium, a kalcium, a magnézium, a foszfor és a
kén is.

Dr. Schröder, a múlt században élt német orvos, a müncheni orvosi
egyetem tanára egy prágai kongresszuson tartott előadásában
rámutatott, hogy két közismert anyagban, a csukamájolajban és az
élesztőben, minden egyes vitamin megtalálható. Aki evett már
irmus, 2017. június 07. szerda, 18:51
Az élesztő
AZ ÉLESZTŐ
(milyen remek neve van, éleszti a ,,hiányokkal küzdő" embert)

Az élesztő méltán rászolgál az elismerésre és a hírnévre. Kitűnő fehérjeforrás, mivel az élesztőgombák 50%-a fehérje. Ajánlatos fogyasztania mindenkinek, egészségeseknek, betegeknek, gyerekeknek, időseknek, felnőtteknek egyaránt.

Az élesztő fogyasztása egészséges. Tartalmazza szervezetünk egészséges működéséhez szükséges fehérjéket, cukrokat, zsírokat, vitaminokat és ásványi sókat.

Az élesztőből csak az A-, az E- és a C-vitamin hiányzik. Tartalmazza az összes főbb B-vitamint is. Kitűnő szerves vasforrás, de megtalálható benne a kálium, a kalcium, a magnézium, a foszfor és a kén is.

Dr. Schröder, a múlt században élt német orvos, a müncheni orvosi egyetem tanára egy prágai kongresszuson tartott előadásában
lovaszmarika, 2016. december 03. szombat, 14:49
Lángos
ideje: kb. 105 perc.

Erdélyi lángos

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 tojássárga, 1-1,5 dl tej, 1 teáskanál só, 3 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 1 kicsi padlizsán, 2 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis tej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, törött bors bőven, olaj a sütéshez
Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva, langyos helyen fölfuttatjuk. Vigyázzunk, hogy a tej valóban langyos (és ne meleg!) legyen, mert az élesztőgombák a melegtől elpusztulnak! A burgonyát héjastul, kuktában a jelzéstől számítva 5 percig takaréklángon főzzük. Még melegen meghámozzuk és áttörjük. A liszttel, a tojássárgával, az élesztővel és annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, és langyos helyen (de nem a meleg
tűzhelyen), lisztezett tálban, a tetejét is belisztezve, tiszta konyharuhával letakarjuk, és
duplájára kelesztjük. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A padlizsánt
shr, 2016. november 14. hétfő, 07:04
Bámulatos hatásai vannak!
arisztotela
Az élesztő a legolcsóbb vitaminbomba!

Bámulatos hatásai vannak!

Az élesztőről sok jót írnak, mely az elismerésre, a hírnévre méltán rászolgál. Mindez nem véletlen, hisz kitűnő fehérjeforrás - az élesztőgombák 50%-a fehérje - tizenhét vitamin van benne (csak az A- az E- és a C-vitamin hiányzik belőle), a B12-vitaminon kívül pedig az összes főbb B-vitamint tartalmazza. Emellett legfőbb forrása a szerves vasnak, de fellelhető benne a kálium, a kalcium, a magnézium, foszfor és a kén is.

Jótékony hatásai:

Az élesztő rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterin szintet, hatására visszafejlődik a köszvény, enyhíti a neuritiszes, vagyis az ideggyulladással járó fájdalmakat, szabályozza az emésztést, csökkenti a stressz hatást, serkenti a hasnyálmirigy működését, támogatja a vörös vértestek képződését, erősíti a csontokat és a szervezet betegségek elleni ellenálló képességét. Csonttöréseknél gyorsítja a gyógyulást, megszépíti a bőrt, mivel
horvathnemagdi, 2016. október 25. kedd, 20:41
Az ÉLESZTŐ
ÉLESZTŐ
(milyen remek neve van, éleszti a "hiányokkal küzdő" embert)


Az élesztő méltán rászolgál az elismerésre és a hírnévre. Kitűnő fehérjeforrás, mivel az élesztőgombák 50%-a fehérje. Ajánlatos fogyasztania mindenkinek, egészségeseknek, betegeknek, gyerekeknek, időseknek, felnőtteknek egyaránt.


Az élesztő fogyasztása egészséges. Tartalmazza szervezetünk egészséges működéséhez szükséges fehérjéket, cukrokat, zsírokat, vitaminokat és ásványi sókat.

Az élesztőből csak az A-, az E- és a C-vitamin hiányzik. Tartalmazza az összes főbb B-vitamint is. Kitűnő szerves vasforrás, de megtalálható benne a kálium, a kalcium, a magnézium, a foszfor és a kén is.

Dr. Schröder, a múlt században élt német orvos, a müncheni orvosi egyetem tanára egy prágai kongresszuson tartott előadásában rámutatott, hogy két közismert anyagban, a csukamájolajban és az élesztőben, minden egyes vitamin megtalálható. Aki evett már élesztőt és lenyelt egy kanálnyi
lovaszmarika, 2016. október 14. péntek, 15:22
A kefirgomba - Kaukázusi kefir
vérnyomásra, a székrekedésre, gyomorégésre és az emésztő szervek hurutjaira. Érdekes lehet, hogy mindezek mellett javítja az emlékező tehetséget, az egész szervezetet fiatalítja, a gyulladt bőrre kenve hűsítő, nyugtató hatású, bőrfiatalító, reumára, fájó ízületekre is hat, illetve a nemi aktivitást is fokozza.
Látható tehát, hogy szinte nincsen is olyan terület, nincs is olyan szervünk, amire ne lenne pozitív hatással.

A kaukázusi kefir a normál kefirekhez hasonlóan tejsavbaktériumokat és élesztőgombákat tartalmaz, speciális összetevőinek köszönhetően azonban a tejsav mellett lényegesen több szén-dioxid és kis mennyiségű (közel 0,8 százalék) alkohol keletkezik benne
- ez a folyamat még a hűtés és a csomagolás után sem áll le.

A kefirben több hasznos baktérium is található, melyek jelentős mértékben járulnak hozzá az emésztőrendszer megerősítéséhez, a gyomor regenerációjához.
Jótékony hatással van a különböző gyomor- és bélbetegségekre, a bélflóra egyensúlyának
kati53, 2015. január 05. hétfő, 11:40
Az olcsó vítaminbomba
Az élesztőz kitűnő fehérjeforrás - az élesztőgombák 50%-a fehérje - tizenhét vitamin van benne (csak az A- az E- és a C-vitamin hiányzik belőle), a B12-vitaminon kívül pedig az összes főbb B-vitamint tartalmazza. Emellett legfőbb forrása a szerves vasnak, de fellelhető benne a kálium, a kalcium, a magnézium, foszfor és a kén is.

Az élesztő rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterin szintet, hatására visszafejlődik a köszvény, enyhíti a neuritiszes, vagyis az ideggyulladással járó fájdalmakat, szabályozza az emésztést, csökkenti a stressz hatást, serkenti a hasnyálmirigy működését, támogatja a vörös vértestek képződését, erősíti a csontokat és a szervezet betegségek elleni ellenálló képességét. Csonttöréseknél gyorsítja a gyógyulást, megszépíti a bőrt, mivel bőrregeneráló hatása van.

Ajánlatos fogyasztania mindenkinek, egészségeseknek, betegeknek, gyerekeknek, időseknek, felnőtteknek egyaránt.

Dr. Schröder, a múlt században élt német orvos, a müncheni orvosi
suzymama, 2014. március 17. hétfő, 12:14
1/3
Képek, videók
Vilmos-Katalin-jótékon ysá
agica2004
2018. május 20. vasárnap, 16:38
Jótékony célra 021.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:04
Jótékony célra 020.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:04
Jótékony célra 019.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:04
Jótékony célra 017.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 016.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 015.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 014.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 013.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 011.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 010.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 009.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Élesztő
dandej
2019. május 02. csütörtök, 17:21
Élesztő
eva6
2019. február 12. kedd, 12:32
Élesztő
sanci81
2017. február 05. vasárnap, 19:14
Címkék
melegtől elpusztulnak, kovászos uborka, normál kefirekhez, levegőben levő, finomított fehérliszt, múlt században, nemi aktivitást, ideggyulladással járó, fehérjék lebontása, fecske vagy, tejsav mellett, hírnévre méltán, kaukázusi kefir, eredmények láttán, kenyér hagyományosan, fagyos februári,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.