Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 02:55 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szalagos fánk nagyon egyszerűen, elronthatatlanul recept
meleg víz
7 g instant élesztő
2,5 evőkanál cukor
100 gramm liszt
Továbbá:​

50 ml étolaj
1 mokkáskanál só
1 tojás
350-370 g liszt (amennyit felvesz)
5-6 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

Egy tálba mérjük a meleg tejet és a meleg vizet. Legyen meleg, de ne forró. Hozzáadjuk az instant élesztőt és a cukrot, majd legvégül a 100 gramm lisztet. Kézi habverővel elkeverjük.

Letakarjuk és 15-20 percig hagyjuk hogy az élesztő feljöjjön.

Aztán mehet hozzá az olaj, majd a só. Itt már kézzel dolgozzunk. Kicsit keverjük el, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Amikor már kicsit összeáll a tészta, adjuk hozzá a tojást is. Addig kell adagolni a lisztet, amíg a nokedli állagú tésztánkból jól kezelhető tészta nem lesz. Szükség esetén pótoljuk.

Letakarjuk és 50 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát jól átgyúrjuk, azután kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Lisztezzünk nagyon vékonyan alá.

Pohárral
koszegimarika, 2019. február 04. hétfő, 21:01
Burgonyás lángos fokhagymásan
Hozzávalók:

2 dl tej
olaj
1 dkg cukor
kevés víz
1,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint fokhagyma
25 dkg áttört, főtt burgonya
ízlés szerint tejföl
ízlés szerint reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet tálba tesszük, meleg helyen tartjuk. 1 dl langyos tejben 1 kanálka
cukrot, az élesztőt és kevés lisztet elkeverünk, kovászt készítünk, és hagyjuk,
hogy az élesztő feljöjjön.

A liszthez hozzárakjuk a sót és a burgonyát, kicsit összedolgozzuk. Ezután
hozzáöntjük a kovászt és annyi tejet, hogy puha tésztát kapjunk.
Összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A lángos formázásakor kis cipókat tépünk a tésztából, és laposra húzzuk
gyors mozdulatokkal. Vizes kézzel dolgozzunk, mert ragad.

Bő, forró olajban kisütjük.
Fokhagymával, tejföllel és sajttal kínáljuk.
tripike, 2014. május 27. kedd, 13:53
Narancskenyér
díszítéshez:
mentalevelek


ELKÉSZÍTÉS

Az élesztőt és a cukrot 3 evőkanál vízben megfuttatjuk. A narancsot megmossuk, megszárítjuk, és a héját lereszeljük. A lisztet, a narancshéjat, a sót, 2 tojást és az élesztőt kézzel vagy robotgéppel meggyúrjuk, majd a maradék tojásokat is hozzáadva még egyszer átgyúrjuk. Lefedjük, és 30 percig szobahőmérsékleten kelesztjük. A margarint is hozzáadva újra kidolgozzuk a tésztát. Kivajazott hosszúkás formába öntjük a tésztát, úgy, hogy a széléig feljöjjön. Meleg sütőben megsütjük, lefedjük, 12 óráig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd a formából kiborítjuk. A sziruphoz a narancsok levét kinyomjuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy 3 dl folyadékot kapjunk. A cukorral és a fahéjjal felforraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a likőrt. A savarint a sziruppal többször is meglocsoljuk, hogy jól átitassa a süteményt. Felszeleteljük, tányérokra osztjuk, és minden adag mellé fagylaltoskanállal 1 adag narancsszorbetet rakunk.
kallo74, 2006. október 02. hétfő, 07:14
Képek, videók
solet-egyszeruen.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:40
solet-egyszeruen.jpg
snbela44
2016. november 21. hétfő, 07:12
32961_tiramisu-egyszer uen
lilagondolatok
2016. július 09. szombat, 09:27
egyszerűen szép.jpg
agica2004
2013. november 03. vasárnap, 16:52
Egyszerűen csodálatos!.gi
jucinenadov
2013. április 18. csütörtök, 18:00
Ildytől egyszerűen szép
biharijudit
2013. március 21. csütörtök, 13:10
egyszerűen.png
eva_gyulai
2012. december 23. vasárnap, 12:53
egyszerűen.jpg
dnemethk
2012. május 16. szerda, 16:36
Egyszerűen gyönyörű tájk
charlotteani
2011. január 20. csütörtök, 09:28
Egyszerűen szépséges
szilagyi_krisztina
2010. november 22. hétfő, 20:54
egyszerűen szép.jpg
klara50
2010. október 01. péntek, 17:06
Egyszerűen-bonyolult.j pg
csilla663
2010. szeptember 08. szerda, 10:24
gombaleves recept0501.jpg
maroka
2019. május 01. szerda, 14:09
Csirke recept
eva6
2019. március 01. péntek, 10:22
Barátság recept
cipello
2018. szeptember 24. hétfő, 11:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.