Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 19:31 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Iránymutató
Októberben különleges módon emlékezünk a Szűz anyára. Mária az égen feltűnő jel. Valóban Mária a szeretet jele. Hiszen rajta mutatta meg az Isten, hogy mennyire szereti az embert. Ugyanakkor Mária életében láthatjuk, mennyire kell szeretnie az embernek az Istent.
Mária a boldogság jele. Mivel minden ember boldog akar lenni, ezért az élete a boldogság keresésben telik el. Mária személyében tehát egy olyan ember áll előttünk, aki célhoz érkezett. Célunk nekünk is a mennyország kell legyen, s e cél felé zarándokolva a mi szíveinket és a hit, a bizalom és a szeretet kell betöltse.
Az ember boldog a szeretet karjában. És nem vitás, hogy a sokféle emberi tevékenység közül a szeretet gyakorlása, adása, elfogadása a legfontosabb, a legértékesebb.
Graham Green, a neves író nyilatkozata :" A mennyország tevékeny életforma. Egy tevékenység nélküli mennyország unalmas volna..."
wob, 2018. október 11. csütörtök, 17:13
Rupert Sheldrake – Tudatunk az agyunkon túl
laboratóriumi tanulmányai szignifikáns statisztikai bizonyítékokat nyújtottak a telepátiára. De a legtöbb laboratóriumi kutatás meglehetősen gyenge hatást bizonyított, valószínűleg azért, mert a legtöbb résztvevő és “küldő" idegenek voltak egymásnak, és a telepátia általában a a társadalmi kötődésektől függ.

A telefonos telepátia kísérletek sokkal erősebb és megismételhetőbb eredményeket adnak, mert azokban olyan emberek érintettek, akik jól ismerik egymást. Azt is megállapítottam, hogy feltűnő telepatikus kapcsolat van a szoptató anyák és a babák között. Hasonlóképpen, ahogy a háziállatok telepatikus reakciói tulajdonosuk felé az erős szociális kötelékektől függ.

Ez arra utal, hogy ezek a kötelékek annak a mezőnek az aspektusai, mely egymáshoz kapcsolja a társadalmi csoportok tagjait (amit morfikus mezőnek hívok), ami úgy viselkedik, mint a csoport elválasztott tagjai közötti adatátviteli csatorna. A telepátia szó szerinti jelentése “távérzékelés", és ez
sz719eszter, 2018. május 20. vasárnap, 12:05
108 mondat Attila királytól
mondja a szöveg. Ez az egyszerűnek látszó emlékeztető is több szintű tanítást közvetít. A mondat külső jelentése nyilvánvaló. A belső jelentések egyike azt mondja el, hogy némelyik kérdést több oldalról is meg lehet közelíteni. Sokszor több megoldás is lehet ugyanarra a kérdésre. Néha a kettő együtt adja a teljes választ. A védelemnek több módját kell felismerni és gyakorolni. Ez vonatkozik testi, lelki, szellemi védelemre egyaránt.

A további szintek elmondják, hogy ne csak a nyilvánvaló, feltűnő dolgokra figyeljünk, hanem a kevésbé láthatókat is ismerjük fel. A kard csúcsa - mivel egy pontban végződik, - az összpontosításra irányítja figyelmünket. A különböző részek "egybe kovácsolva", együttesen adják azt a hathatós eszközt, melynek megfelelő külsőt adva, úgy hívunk, hogy kard (és szablya). A felhasznált anyag minősége döntő tényező. Ugyancsak fontos a részek megmunkálása, aránya, és az egészet egységbe foglaló, megfelelő eljárás. Sorra elemezhetnénk Attila király többi gondolatát is, de talán
sz719eszter, 2018. február 25. vasárnap, 02:04
Atilla Király tanításaiból
mondja a szöveg. Ez az egyszerűnek látszó emlékeztető is több szintű tanítást közvetít. A mondat külső jelentése nyilvánvaló. A belső jelentések egyike azt mondja el, hogy némelyik kérdést több oldalról is meg lehet közelíteni. Sokszor több megoldás is lehet ugyanarra a kérdésre. Néha a kettő együtt adja a teljes választ. A védelemnek több módját kell felismerni és gyakorolni. Ez vonatkozik testi, lelki, szellemi védelemre egyaránt.

A további szintek elmondják, hogy ne csak a nyilvánvaló, feltűnő dolgokra figyeljünk, hanem a kevésbé láthatókat is ismerjük fel. A kard csúcsa - mivel egy pontban végződik, - az összpontosításra irányítja figyelmünket. A különböző részek "egybe kovácsolva", együttesen adják azt a hathatós eszközt, melynek megfelelő külsőt adva, úgy hívunk, hogy kard (és szablya). A felhasznált anyag minősége döntő tényező. Ugyancsak fontos a részek megmunkálása, aránya, és az egészet egységbe foglaló, megfelelő eljárás. Sorra elemezhetnénk Atilla király többi gondolatát is, de talán
aranyag, 2018. február 24. szombat, 14:38
Tallóztam
2018-ra Nostradamus nem túl fényes eseményeket jósolt, melyek közül egy-egy inkább sci-fibe illő lenne, de akadnak olyanok is, melyek akár meg is történhetnek
Ahogy írja: a holtak felkelnek sírjaikból, és a Föld nemzetei közt változások lesznek. Olyan természeti katasztrófák érik a Földet, mint még soha.Nostradamus egy harmadik világháború kitörését is jövendöli Próféciák című könyvében: Franciaországban hatalmas háború tör ki, és egész Európát támadás éri. Hosszú és borzalmas háború lesz, mely, ha egyszer véget ér, annak már csak kevesen örülhetnek - írja.Két nagy világhatalom közt fog kitörni a háború, mely 27 éven át fog húzódni. Minden egy égen feltűnő hatalmas üstökössel indul majd, és mindaddig nukleáris terror és természeti katasztrófák sújtják majd a világot, amíg egy másik bolygó meg nem közelíti a Földet - jósolta Nostradamus.
horvathnemagdi, 2018. január 04. csütörtök, 15:16
Makadám László
Makadám László

Sólyom halála...

Égen cikázó kékes szürke villám,
bárányfelhők közt fel-feltűnő, suhanó árny.
Légörvénybe kitárt mozdulatlan szárny,
úgy csap le, mint hirtelen halál, nyilván.

Fején bőrsapka, lábán szíj, amott csengő,
nem lehet ő már többé égben tekergő,
emberi kézen, remegő testében vad szív,
halkuló dobogás, kit a messzeség hív.

Hiába a csillogó kalitka,
ocsútól szétválogatott búza,
nyájas szép szavaknak, rabság túsza,
ha nem érted, mi is az ő titka.

Tolla hullik, teste fogy, mint telihold,
árny egykor önmagának, megtört élte.
Vijjogás töri éj csendjét, lelke félte,
a szabadságvágy volt, mi életét kiolt.
horvathzsoka, 2017. szeptember 04. hétfő, 17:08
Nem láthatatlan
Nem láthatatlan

Aki hisz Jézus Krisztusban, az nem tudja a hitét elrejteni. Urunk ezt egy hasonlattal teszi egyértelművé: "Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város." (Mt 5,14)
Ti, keresztyének vagytok a világ világossága a lelkületetek és cselekedeteitek által. Szent életetek olyan feltűnő, mint a Nap az égen. Amennyire képtelenek vagytok elhagyni a világot, annyira lehetetlen benne anélkül élnetek, hogy az emberek előtt láthatóvá ne váljatok. Ne meneküljetek az emberek elől! Ha köztük éltek, akkor lehetetlen, hogy alázatosságotok, szelídségetek és a többi tulajdonságotok rejtve maradjon, melyekkel tökéletességre törekedtek, mint ahogy mennyei Atyátok is tökéletes. (Mt 5,48) A szeretetet épp úgy nem lehet elrejteni, mint a fényt - egyáltalán nem, ha az a cselekedetekből kitűnik, amikor a szeretet munkáját végzitek a jócselekedetek minden formájában. Senki sem gondol arra, hogy elrejtsen egy várost. Akkor hogy is lehetne egy keresztyént elrejteni? Egy szent
kalmanpiroska, 2017. július 19. szerda, 15:05
A pálos rend megtöretése...
Barát inasa, éppen befejezte az asztal leszedését. Vas Ferenc egy boltívvel elválasztott, függönnyel takart szobarészben aludt, most is itt szöszmötölt.
György Barát a feszület előtt térdelt, esti imáját mondta.
Az ajtó előtt kilenc spanyol és olasz gyilkos lapult a fal mellé húzódva. Személyesen Pallavicini vezette őket, vele volt Ferrari, Lorenzo Campeggio, Giovanni Movino, Juan Mercado és Pietro de Avila, valamint egy Scaramuccia nevezetű piacenzai orgyilkos, két bérgyilkos cimborájával....Feltűnő, hogy ilyen sokan vannak. Kilenc orgyilkos: ez szakmai kuriózum. Vagy nagyon féltek György Baráttól, attól tartva, hogy esetleg belül is fegyveres őrök alszanak vele; vagy pedig tanúként volt szükségük egymásra, bíborosról lévén szó. Különösen furcsa, hogy még az őrgróf úr is személyesen jött el gyilkolni. Egy Pallavicinitől az ember azt várná, hogy jól megfizetett bérgyilkost fogad, ő maga pedig ezalatt alibiként Castaldóval kártyázik vagy kockázik.....György Barát felneszelt a kopogtatásra, felkelt
simocsi, 2017. június 05. hétfő, 08:46
World Press Photo - Magyarországi és afrikai éjszakai állatfotóival nyert díjat Máté Bence
felvételt, ebből az első 10 éjszakán semmi sem jött a kamera elé. A fülelő oroszlánt megörökítő fotóhoz 35 estén keresztül kísérletezett távirányításos fotózással Afrikában, ezalatt összesen 50 000 felvételt készített, amiből összesen hármon volt oroszlán.

Afrika igen alkalmas az éjszakai fotózásra, mert sok nagyméretű állat él ott - mutatott rá Máté Bence, hozzátéve: a legtöbb csillag nagy látószögű objektívvel látszódik, ezzel azonban kicsinek tűnik a képen látható állat. A sorozat egyik darabján feltűnő elefánt például három, a dámvadak pedig két méterre voltak a fényképezőgéptől - árulta el.

Az éjszakai fotózásnak azonban néha heteken keresztül nincs produktuma, ezt Máté Bence is csak úgy tudja vállalni, hogy közben más projekteken is dolgozik, szerdán például kormoránokat fényképezett napközben.

Máté Bence felidézte, hogy a világ legnagyobb természetfotós-versenyén, a Wildlife Photographer of the Year pályázaton már csaknem húsz díjat nyert, éjszakai felvételeivel az elsősorban
velemenyezd, 2017. február 15. szerda, 17:02
vicc
???
- Abban, hogy a teve napokig képes dolgozni anélkül, hogy inna.

Egy nagyhangú alak beszól a zsúfolt vasúti fülkébe:
- Na mi van, megtelt már a Noé bárkája?
Egy éles hang visszafelel:
- Jöjjön csak nyugodtan, a majom még hiányzik.

Az új vendéget megvágja a borbély. Némi mellébeszéléssel próbálja kiengesztelni:
- Khmmm... bocsánat uram, járt már nálunk?
- Nem, a lábamat a háborúban vesztettem el.

Egy fiatalember a vonaton feltűnően nézi a vele szemben ülő lányt, aki testhez álló pulóvert visel.
- De szép pulóver! - próbálkozik az ismerkedéssel.
- Eredeti teveszőr - mondja a lány.
- A púpokból mindjárt gondoltam.


Egy azonosíthatatlan alak elszellenti magát a zsúfolt autóbuszon. Egyszer csak megszólal egy dörmögő hang:
- Bezzeg dohányozni tilos!

Mi a bár?
- Az a helység, ahol a tyúkok ülnek, és a kakasok költenek.

Kopasz és a dadogós
faciendum, 2017. január 04. szerda, 21:30
Égi kalendárium: 2016. december
észlelési lehetősége. Fényessége 4,2m-ról 4,4m-ra, átmérője 16,8"-ről 21,5"-re nő, fázisa 0,69-ról 0,57-ra csökken.

Mars: Előretartó mozgást végez a Bak, majd 15-től a Vízöntő csillagképben. Késő este nyugszik, az esti órákban látszik a délnyugati ég alján. Fényessége 0,6m-ról 0,9m-ra, látszó átmérője 6,5"-ről 5,7"-re csökken.

Jupiter: Előretartó mozgást végez a Szűz csillagképben. Éjfél után kel, az éjszaka második felében látható a délkeleti-déli égen mint feltűnő égitest. Fényessége −1,9m, átmérője 34".

Szaturnusz: A Nap közelsége miatt nem figyelhető meg. 10-én együttállásban van a Nappal. Folytatja előretartó mozgását a Kígyótartó csillagképben. Fényessége 0,5m, átmérője 15".

Uránusz: Az éjszaka első felében kereshető a Halak csillagképben. Éjfél után nyugszik. Egyre lassuló hátráló mozgása 29-én ismét előretartóvá változik.

Neptunusz: Az esti órákban figyelhető meg, előretartó mozgást végez a Vízöntő
lilagondolatok, 2016. december 06. kedd, 17:03
1/13
Képek, videók
iránymutató.BMP
agica2004
2010. szeptember 06. hétfő, 12:31
Igazi valóban nem bánt.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 27. csütörtök, 14:09
Akik valóban szeretik egy
alvaro-hopihe
2018. szeptember 08. szombat, 08:37
Igen valóban ! Viszonozn
alvaro-hopihe
2018. augusztus 24. péntek, 04:11
Sajnos valóban nem.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 20. hétfő, 08:51
Valóban.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 16. csütörtök, 07:30
Valóban késő..
alvaro-hopihe
2018. augusztus 12. vasárnap, 07:32
Valóban jobb rossznak len
alvaro-hopihe
2018. augusztus 04. szombat, 09:33
Nem kértem valóban.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 01. szerda, 09:18
Valóban nem.
alvaro-hopihe
2018. július 24. kedd, 14:30
Valóban nincs.
alvaro-hopihe
2018. július 24. kedd, 14:28
Ha valaki valóban .. ??
alvaro-hopihe
2018. június 28. csütörtök, 16:37
Igen taposni kell valóban
alvaro-hopihe
2018. június 19. kedd, 14:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.