Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 16:19 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rozmaringos édes burgonya
Hozzávalók:

4 db közepes édes burgonya
4 szál rozmaring
3 evőkanál olívaolaj
3 teáskanál vaj
2 teáskanál méz

bors

Elkészítés:

Az édesburgonyát alaposan mosd meg, nem kell meghámozni.
Vágd körülbelül fél centi vastag karikákra. Ügyelj arra, hogy
nagyjából egyformák legyenek. Keverd össze az olívaolajat, a
sót és a borsot egy kis tálban. Rendezd az édesburgonyákat
egy sütőpapírral bélelt tepsibe, öntsd le a fűszeres keverékkel
és szórd meg rozmaringgal.

Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg bő fél óra alatt. Közben
forgasd át az édesburgonya-szeleteket. Amikor belül puhák, kívül
ropogósak, vedd ki a sütőből, és csorgasd rájuk az olvasztott vaj
és a méz keverékét.

Az édesburgonyát grillen is megsütheted 15-20 perc alatt, közben
forgasd át többször a
klarika47, 2019. július 24. szerda, 14:39
Miért a Reg-Enor?
A végén sózzuk.

Cukkinit, zellert egy kis zacskóba teszünk, sóval és chili porral megszórjuk, ghít teszünk rá, bezárjuk a zacskót, a hozzávalókat jól összekeverjük. ½ - 1 órát pihentetjük.

A levet, amit engedett, leöntjük róla és meghempergetjük kukoricapehelyben. Ghível kikent tepsibe tesszük és készre sütjük. Ehetünk hozzá aprított céklát és répát.

A rántott zöldségeket készíthetjük sült édesburgonyával. Ugyanúgy készítjük, mint a rizsest, de itt az édesburgonyát is beletesszük a zacskóba pácolódni a végén. A burgonyát nem hempergetjük bele a kukorica pehelybe, hanem sütő papírral kibélelt tepsibe tesszük.

Rizstejszínes cukkiniragu rizzsel vagy sült édesburgonyával:

A rizst vagy sült édesburgonyát ugyanúgy készítjük, mint az előző receptben.

A hinget, kurkumát, petrezselymet, oregánót, bazsalikomot ghín megpirítjuk, hozzá adom a felkockázott cukkinit. Mikor elkészült sózzuk.

Töltött káposzta:

1 fej káposzta.
horvathnemagdi, 2015. április 24. péntek, 07:57
Nagyszüleink gyógymódjai
nélkülözhetetlen a haj növekedéséhez és egészségéhez. A hajunk nagyrészt fehérjéből áll, így természetes, hogy a csalántól erős és dús hajkoronánk lesz.

Forralj fel egy kanna vizet, dobj 4-6 csalánlevelet egy bögrébe, töltsd rá a forró vizet és már ihatod is!

Figyelj azonban, hogy ne ess túlzásba a csalántea fogyasztását illetően, mivel a növényben sok a kovasav, ami nagy mennyiségben ártalmassá válhat.

Menopauza tüneteire jam gyökér

A jam gyökeret és az édesburgonyát könnyű összekeverni, ezért légy résen! A vastag, durva héjú növényben sok a C-vitamin és valamennyi A-vitamint is tartalmaz, ami segít kiegyensúlyozni a hormonok működését, rostjai pedig csökkentik a magas koleszterinszintet.

Utazási betegségre olívabogyó

Hogy ez a módszer is beválhat, alátámasztja többek közt az a tény, hogy az olajbogyóban sok a tannin, ami meggátolja a túlzott nyáltermelődést. Mindannyian tapasztaltuk már, hogy mielőtt betegek lennénk vagy mikor már el is ért
klarika47, 2014. február 20. csütörtök, 14:00
Ötfűszeres kacsa szilvával, édesburgonyával
tepsit érdemes választani, amibe a hús mellé még belefér majd a köret is), köréjük szórjuk a meghámozott, vékony szeletekre vágott hagymát, a megtisztított, kés pengéjével meglapított fokhagymát, majd köréjük locsoljuk a narancs kifacsart levét.
Előmelegített sütőben 160 C fokon 1-1,5 órán át sütjük (a combok mennyiségétől függően, 2-3 comb 1 óra, 4-6 comb 1,5 óra).
A szilvát közben kimagozzuk, félbevágjuk, ha savanykás, nem elég édes, megszórjuk nádcukorral is. Az édesburgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, összeforgatjuk a juharsziruppal.
A kacsacombokat 1-1,5 óra múlva kiszedjük a tepsiből, az alattuk felgyűlt zsírt kiöntjük, úgy, hogy csak 1-2 evőkanálnyi maradjon, majd beleszórjuk az édesburgonyát és a szilvát. Összeforgatjuk a tepsi alján maradt fűszeres zsiradékkal és hagymákkal, majd a tetejére helyezzük a kacsacombokat, ismét bőrrel felfelé.
160 C fokos sütőben további 1 órán át sütjük, sütés közben időnként meglocsoljuk a combokat a felfogott
nanoka72, 2013. október 09. szerda, 23:01
Vajon sült pisztráng, édesburgonyával recept
Hozzávalók:

2 db pisztráng (szeletelve)
1 csipet só
1 db citrom
10 dkg teavaj
1 db vanília
4 db édesburgonya
20 dkg eper

Elkészítés:

A pisztrángot szeletekre vágjuk, sózzuk és citromozzuk. Felmelegített vajban (vagy párolóedényben), mindkét felét pirosra sütjük. Az édesburgonyát kockára vágjuk és leforrázzuk, de akár párolhatjuk is. Vajon elkezdjük pirítani, hozzáadjuk az apróra vágott epret és a vanília rudat. Alaposan összepároljuk és a sült pisztránggal tálaljuk. Majonézzel és natúr joghurttal kiegészíthető.
gonda_katalin, 2012. március 13. kedd, 14:11
Receptek 3.japan
hogy egyáltalán nem is finom, jártam már így én is. Plusz nagyon sok japán étel helyettesíthető magyar étellel, alapvetően a japánok is ugyanazt eszik, mint mi. Megdöbbentő, de példának okáért a "leghagyományosabb" japán egyszerű étel, a curry lényegében egy padlizsánpörkölt...

A japán konyhában a csirke, a disznóhús, vagy a marhahús lassan ugyanolyan gyakori, mint a tengeri herkentyűk (és persze ugyanazt a receptet meg lehet csinálni a többségükkel). A japánok is használnak krumplit, édesburgonyát, jégcsapretket, kínai kelt, és még sorolhatnám.

Igyekszem majd a jövőben olyan recepteket feltenni a blogra, amelyek otthon, mindenféle plusz hozzávaló nélkül megfőzhetőek.

9 vélemény
Kategóriák: Infók, Receptek
Címkék: élelmiszerek, hozzávalók, miso, szusi

Főoldalra vele!



Az első fecske

És megérkezett! :)

Usagi a Vaterán vett tőlem egy dobozt, és alighogy megérkezett neki postán, már küldte is az első fotós
margareta51, 2009. március 18. szerda, 22:36
Saláták
öntettel, majd az egészet hűtsd le. Tálalás előtt morzsold a tetejére a juhsajtot.

Sültzöldség-saláta fokhagymás öntettel

Hozzávalók (4 személyre):
8 kis szelet sütőtök
70 dkg édesburgonya
2 pasztinák
2 kicsi édesköménygumó
2 fej hámozatlan fokhagyma
olívaolaj
tengeri só
őrölt fekete bors
az öntethez:
2 evőkanálnyi almaborecet
3 evőkanálnyi olívaolaj
2 evőkanálnyi parmezán

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Az édesburgonyát és a pasztinákot meghámozzuk, az előbbit apróra, az utóbbit félbe vágjuk. Az édesköményt ugyancsak felezzük.
A sütőtököt, az édesburgonyát, a pasztinákot, az édesköményt és a fokhagymát tepsire tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval és borssal. 35 percig sütjük, míg a zöldségek meg nem puhulnak, és aranyszínűre nem pirulnak. A sütőt kikapcsoljuk, a fokhagymákat kivesszük a tepsiből, a zöldségeket visszatesszük a melegbe.
Az öntethez a fokhagymák héját eltávolítjuk, és
grimilda, 2008. november 30. vasárnap, 15:11
Képek, videók
Rozmaringos tepsis csirke
snbela44
2016. április 04. hétfő, 06:21
rozmaringos_tepsis_csi rke
snbela44
2016. március 31. csütörtök, 07:28
rozmaringos_kacsamell. jpg
szelidszeder
2014. december 22. hétfő, 16:31
a Rozmaringos bokrom
orban47
2014. március 30. vasárnap, 17:52
Rozmaringos kávézás
orban47
2013. szeptember 29. vasárnap, 16:16
Rozmaringos üdvözlés
orban47
2013. szeptember 29. vasárnap, 15:50
Rozmaringos kézcsók
orban47
2013. január 29. kedd, 05:44
rozmaringos-kenyer.jpg
sarkadykati
2011. október 24. hétfő, 03:51
rozmaringos-hagymas-cs irk
sarkadykati
2011. augusztus 25. csütörtök, 07:30
rozmaringos-csirke.jpg
bubszi
2010. szeptember 22. szerda, 04:48
ananászos rozmaringos muf
ibolya58
2010. május 08. szombat, 17:59
rozmaringos csirkecomb.jp
veronika74
2009. december 09. szerda, 23:27
sult_edesburgonya.jpg
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 10:09
Édesburgonya.jpg
pacsakute
2018. február 25. vasárnap, 10:10
Édesburgonya
sanci81
2017. május 07. vasárnap, 09:31
Címkék
sütőt kikapcsoljuk, első fotós, fűszeres keverékkel, rizst vagy, csalántól erős, narancs kifacsart, forró vizet, fokhagymák héját, túlzott nyáltermelődést, pasztinákot meghámozzuk, édesburgonyát grillen, curry lényegében, zöldségeket visszatesszük, marhahús lassan, előző receptben, édesburgonyát kockára,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.