Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 18:12 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Elemző: folytatódhat az erősödés a részvénypiacokon
Trippon Mariann az MTI-nek küldött előrejelzésében kifejtette, hogy Európában a szerdán bejelentett helyreállítási alap fellendítette a kereskedést. Csütörtökön az ázsiai tőzsdék is jó hangulatban kezdtek - tette hozzá.

A világ részvénypiacaihoz hasonlóan a Budapesti Értéktőzsde is növekedni tudott a szerdai kereskedésben. Részvényindexe, a BUX 260,32 pontos, 0,72 százalékos emelkedéssel, 36 346,09 pontot ért el a nap végén. A részvénypiac forgalma az átlagosnál magasabb, 19,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 21 forinttal, 1,04 százalékkal 1993 forintra gyengült, 5,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 210 forinttal, 2,05 százalékkal 10 450 forintra erősödtek, forgalmuk 10,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4,50 forinttal, 1,14 százalékkal 399,50 forintra nőtt, forgalma 232,4 millió forint volt. A Richter-papírok ára 40 forinttal, 0,58 százalékkal 6945 forintra emelkedett, forgalmuk 1,6
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 08:51
Tőzsde - Veszteséges kezdés várható az európai tőzsdéken
Szerdán nagy veszteséggel zártak az európai tőzsdék. A befektetői kockázatkerülést a járvány második hullámával szemben felmerült aggodalmak keltették fel. A legnagyobb veszteséget, közel 5 százalékosat a turisztikai és üdülési ágazat szenvedte el, de minden gazdasági ágazat árfolyamindexe és az összes európai tőzsdeindex gyengült.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 1,92 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 1,94 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 2,55 százalékkal csökkent. Londonban 1,51 százalékkal zárt alacsonyabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 2,56 százalékot, a CAC-40 Párizsban 2,85 százalékot veszített. Milánóban 2,14 százalékkal, Madridban 1,94 százalékkal zárt alacsonyabban a tőzsdeindex a szerdai kereskedés végén.

Veszteséggel zártak szerdán az amerikai tőzsdék is, a második egymást követő napon. A csütörtöki globális tőzsdenapot pedig indexcsökkenéssel nyitották meg az ázsiai piacok. Az európai piaci nyitás előtt másfél órával Sanghajban 0,7 százalékkal állt
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 07:51
Tőzsde - Csökkenéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
Londonban az FTSE-100 mutató 1,51 százalékos, a frankfurti DAX-index 2,56 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 2,85 százalékos mínuszban zárt. Milánóban 2,14 százalékkal, Madridban pedig 1,94 százalékkal csökkent az irányadó tőzsdemutató. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 1,94 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 1,92 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 2,55 százalékkal esett.

Az európai tőzsdék követték az ázsiai kereskedésben kialakult negatív trendet. A befektetők kockázatvállalási hangulatát jelentősen rontották azok a tapasztalatok, hogy emelkedésnek indult a fertőzések száma több országban, így Dél-Koreában és Németországban is, miután lazítottak a járvány terjedését fékező szigorú intézkedéseken. Szerte a világban több mint 4,2 millió embert fertőzött meg a SARS-CoV-2 vírus, közülük több mint 282 ezren haltak meg.

Számos európai nagybank és vállalat tette közzé szerdán gyorsjelentését.

Németország második legnagyobb kereskedelmi bankja, a
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:52
Tőzsde - Pozitív kezdés várható az európai tőzsdéken
Pénteken az európai tőzsdék nyereséggel zártak. A piacok elsősorban az amerikai-kínai politikai feszültség enyhülésének jeleit nyugtázták árfolyamemelkedéssel még számos kedvezőtlen makrogazdasági mutató megjelenése ellenére is.

A legkedvezőtlenebb európai makrogazdasági adat pénteken a német export márciusi 12 százalékos zuhanása volt, a valaha regisztrált legnagyobb. Az Egyesült Államokban pedig a munkanélküliségi ráta áprilisban 14,7 százalékra ugrott a márciusi 4,4 százalékról. Az elért érték és az emelkedés mértéke is a valaha regisztrált legmagasabbnak bizonyult, kisebb lett viszont a piaci várakozásoknál.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,82 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 0,91 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,95 százalékkal emelkedett. Frankfurtban 1,35 százalék erősödéssel zárta a pénteki kereskedést a DAX index, a párizsi CAC-40 index 1,07 százalék emelkedést ért el. Milánóban 1,13 százalék, Madridban 0,78 százalék indexnyereséggel fejezte be a pénteki
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 07:20
Áprilisban emelkedtek az árfolyamok a BÉT-en
évvel korábbi 8 milliárd forintot, bár elmaradt a márciusi 22,3 milliárd forinttól.

A BÉT közleményében felidézi: áprilisban felfelé indultak az árak a világ tőkepiacain. Az Egyesült Államokban különösen a vezető technológiai részvények drágultak. Az átlagosnál jobban teljesítettek azok az ázsiai országok is, amelyek már kedvezőbb szakaszában voltak a járványnak, így a kínai, a dél-koreai és a japán index is felülteljesítő volt. Áprilisban a fejlett piacok részvényei drágultak többet, a fejlődő tőzsdéken az alacsony olajár és a dollár-erősödés is extra nehézséget okozott az amúgy is kihívásokkal teli gazdaságokban. Az általános nemzetközi derűlátást elsősorban az erőteljes mentőcsomagok indokolták, a befektetők vélhetően abban bíznak, hogy a likviditásbőség megtámasztja az árakat, és nem szerettek volna lemaradni a remélt bikahangulatról.

A mérsékelt nemzetközi optimizmus érezhető volt a BÉT-en is, a drágulás azonban szelektív volt. A vezető részvények közül a kiemelkedő, 230 milliárd forintos
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 16:12
Tőzsde - Gyenge kezdés várható Európában
A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb tőzsdéken, Frankfurtban és Párizsban akár több mint egy százalékkal is eshet az árfolyamindex a nyitást követően. Londonban viszont, ahol a többi európai tőzsdével ellentétben pénteken is volt kereskedés, a hétfői nyitás úgy fél százalékos indexcsökkenéssel történhet. Az európai tőzsdék a pénteki ünnep miatt csütörtökön fejezték be a hetet és a hónapot.

A pénteki tőzsdenapot nagy veszteséggel zárták le az amerikai piacok az amerikai-kínai politikai feszültség eszkalálódása miatt. Hétfőn pedig ugyanezen okból, az erősödő politikai feszültség függvényében indexcsökkenéssel indították el a globális kereskedést az ázsiai piacok.

A befektetői hangulatot emellett számos kedvezőtlen makrogazdasági mutató közzététele is megterhelte Ázsiában. A gazdasági aktivitás egyik szoros figyelemmel követett mérőszáma, a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index Ázsia szerte rekordmélységekbe zuhant áprilisban. Egyebek
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 08:12
Tőzsde - Negatív kezdés várható Európában
A tőzsdéken szerdára már túlzottnak ítélték meg a vírusjárvány enyhüléséhez fűzött reményeket és az ennek köszönhetően bekövetkezett árfolyam emelkedést.

A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb európai tőzsdéken, Londonban, Frankfurtban és Párizsban egy százalék körüli indexveszteségre lehet számítani a szerdai kereskedés kezdetén.

Az amerikai tőzsdék 0,1-0,3 százalékos gyengüléssel fejezték be a keddi kereskedés. Az ázsiai indexek viszont már vegyesen indították el a szerdai globális tőzsdenapot. Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával veszteségben álltak a kínai indexek, Sanghajban 0,4 százalék, Hongkongban 0,7 százalék körül. Nyereségben állt viszont Tokió, két százalék felett, Tajpej másfél százalékkal, Szöul pedig fél százalékkal.

Kedden emelkedtek az európai tőzsdeindexek a vírusjárvány enyhülésének a reményében. Az új megbetegedések száma napok óta csökkent ugyanis Európában. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 07:51
Tőzsde - Erős kezdésre lehet számítani az európai tőzsdéken
százalékos emelkedéssel is kezdhetik a hétfői kereskedést.

Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával az ázsiai piacok nyereséget mutattak: Tokió három és fél százalékkal járt pluszban, Hongkongban közel két százalékos, Tajvanon egy százalék feletti volt a nyerség, Szöulban pedig három százalék feletti emelkedést mutatott a tőzsdeindex. A kínai piacok hétfőn ünnep miatt zárva tartanak.

Pénteken a koronavírus-járvány által okozott gazdasági lassulást tükrözve veszteséggel zárt az európai tőzsdék többsége. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,96 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 0,97 százalékkal, az euróöveeti EuroStoxx50 index 0,95 százalékkal csökkent. Londonban 1,18 százalékkal végzett alacsonyabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,47 százalékkal, a CAC-40 Párizsban 1,57 százalékkal csökkent. Milánóban 2,67százalék indexcsökkenéssel zárt a tőzsde pénteken, a madridi mutató viszont 0,11 százalékkal emelkedett.

A befektetői hangulatot több, európai és amerikai makrogazdasági
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 07:50
Tőzsde - Vegyes kezdés várható az európai tőzsdéken
A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb európai tőzsdéken, Londonban, Frankfurtban és Párizsban az árfolyamindexek az előző napi zárástól csak csekély mértékben, néhány ponttal, többségében pozitív irányban térhetnek majd el a csütörtöki kereskedés kezdetén. Az amerikai piacokon viszont határozottan pozitív nyitásra utalnak a határidős indexjegyzések.

A Wall Street négy százalékot meghaladó szerdai vesztesége után vegyesen indult a kereskedés csütörtökön az ázsiai értékpapírpiacokon. Az európai kereskedés kezdete előtt két órával Tokióban egyszázalékos, Hongkongban és Tajvanon félszázalékos veszteséget mutatott a tőzsdeindex, a sanghaji indexek viszont félszázalékos nyereségben jártak, a szöuli pedig egy százalékkal emelkedett.

Hétfőn és kedden még bizakodó hangulat uralkodott az európai tőzsdéken abban a hitben, hogy a vírusjárvány korlátozására hozott intézkedések már kezdik éreztetni gazdasági aktivitást támogató hatásukat. Meglepően
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 08:11
Tőzsde - Gyenge kezdés várható Európában
A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb európai tőzsdéken, Londonban, Frankfurtban és Párizsban 0,5-1,5 százalékos indexcsökkenésre lehet számítani a pénteki kereskedés kezdetén.

Az amerikai piacok 6 százalékos pozitív zárása után indexemelkedéssel nyitották meg a pénteki globális kereskedést az ázsiai tőzsdék. Az európai kereskedés kezdete előtt mintegy két órával Tokióban 2,5 százalék nyereségben járt a tőzsdeindex, a sanghaji indexek 1 százalék körüli nyereséget mutattak, csakúgy mint Hongkong, Szöulban pedig 2 százalék felé közelített a tőzsdeindex.

Csütörtökön gyenge kezdés után nyereséggel zártak az európai tőzsdék. A páneurópai Stoxx Europe 600 index 2,55 százalékkal, az FTSE EuroFirst 300 index 2,37 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,70 százalékkal emelkedett. Londonban 2,24 százalék nyereséggel zárt az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 1,28 százalékkal, a párizsi CAC-40 3,51 százalékkkal emelkedett. Milánóban 0,73
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 07:40
Tőzsde - Erős kezdés várható Európában
A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb piacokon, a londoni, a frankfurti és a párizsi tőzsdéken az árfolyamok nagy, akár néhány százalékos emelkedésével indulhat a kereskedés szerdán.

Kedden nagy nyereséggel fejezték be a kereskedést az európai tőzsdék. A tőzsdék indexemelkedéssel üdvözölték a Fed hétfőn bejelentett gazdaságélénkítő programját. A Fed történetében első alkalommal kötelezte el magát a pénzmennyiség felső határ nélküli növelése mellett eszközvásárlási programmal.

Az európai tőzsdéknek kedden külön is megkönnyebbülést jelentett az olaszországi új vírusfertőzések csökkenő száma már a második napja. A piacokra nem volt hatással, hogy márciusban a valaha regisztrált legnagyobb mértékben esett vissza az euróövezet gazdasági teljesítménye a koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések miatt.

Az amerikai piacok 9-11 százalékos nyereséggel fejezték be a keddi kereskedést és az ázsiai tőzsdék is árfolyamemelkedéssel
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 07:41
Tőzsde - Nagy emelkedéssel nyithatnak az európai tőzsdék
A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb európai értékpapírpiacokon, Londonban, Frankfurtban és Párizsban nagy, négy-öt százalékos indexemelkedés is várható a kereskedés kezdetén.

A Fed hétfőn este bejelentett gazdaságösztönző monetáris intézkedési csomagja, nyílt végű eszközvásárlási programja az amerikai tőzsdezárást még nem tudta pozitívba fordítani, de az ázsiai tőzsdék már indexemelkedéssel indították el a keddi globális tőzsdenapot.

Az európai kerekedés kezdete előtt mintegy két órával Tokióban hét százalék felett állt a tőzsdeindex, Sanghajban másfél-két százalékos nyereséget mutattak a tőzsdemutatók, a hongkongi index négy százalék feletti nyereségben járt, a tajvani tőzsdemutató négy és fél százaléknál, a szöuli pedig nyolc százalék felett.

Hétfőn a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 4,13 százalék, a Stoxx Europe 600 index 4,30 százalék, az Euróövezeti EuroStoxx50 index 2,47 százalék csökkenéssel fejezte be a kereskedést.
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 07:41
1/38
Képek, videók
és a mese folytatódik
alpiger
2009. február 05. csütörtök, 15:16
Az óra folytatódik
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 12:55
Így folytatódott.
halaszistvan
2007. október 14. vasárnap, 10:30
És az éj folytatódott...
lied
2007. január 21. vasárnap, 12:59
trippy-rainbow-effect- wit
winxclubervin
2016. március 07. hétfő, 18:23
trippy-12.gif
szidnifox
2010. szeptember 17. péntek, 23:56
trippy2.gif
szidnifox
2010. szeptember 17. péntek, 23:56
trippy.jpg
szidnifox
2010. szeptember 17. péntek, 23:55
00-snoop_dogg-ego_trip pin
syska0127
2009. október 20. kedd, 20:39
other-trippy-123195668 029
ibi61
2009. május 29. péntek, 14:49
The great tripping
trolco
2007. november 01. csütörtök, 21:58
TrippleX.jpg
trist
2007. június 28. csütörtök, 13:43
robbie tripping.jpg
agica2004
2006. augusztus 28. hétfő, 16:51
static-x - tripp eisen.jp
veszettvadbarom
2006. június 29. csütörtök, 16:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.