Belépés
2019. augusztus 21. szerda | 34. hét | 233. nap | 22:26 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krumplis pogácsák
kiló vaj, vagy margarin, negyed

kiló liszt, só, 1 tojás

Ha a burgonya kihűlt, összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból, vékonyra kinyújtjuk, hajtogatjuk.

Hideg helyen 3-4 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, és pogácsákat készítünk a szokásos módon.

Melegen is, hidegen is nagyon finom!

Finom burgonya pogácsa 2.

1,5 kg burgonyát héjában megfőzünk.

Megtisztítjuk és áttörjük, 3 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatunk, az áttört burgonyához öntjük.

ízlés szerint sózzuk. A burgonya lisztességétől függően 10-15 dkg zabpelyhet gyúrunk bele. Egy

órát kelesztjük. Kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Forró olajban világosra sütjük. Még

melegen reszelt sajttal meghintjük. Teával finom vacsoraétel.



Gombás krumpli pogácsa

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 40 dkg tisztán mért, héjában főtt krumpli, 2 dkg friss élesztő, 1

teáskanál cukor, 6 evőkanál tej, 25 dkg
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:56
Húsos krumlitekercs
Hozzávalók:

40 dkg darált hús
25 dkg füstölt szalonna
2 tojás
Só őrölt bors
irospaprika

A tésztához:
2 tojás
4 közepes burgonya
1 evőkanál libazsír
10 dkg liszt

tojás a kenéshez
Elkészítése:

A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel. Elkészítjük a tésztát: a megfőtt és áttört burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a libazsírt, a lisztet és a sót. Jól összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, egyenletesen elkenjük rajta a húsmasszát. Felcsavarjuk, és a tetejét tojással megkenjük. Közepes hőfokon, 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:21
Lángos
sütjük (2-3 perc).
A fölösleges olajat leitatjuk, és melegen tálaljuk. Nagyon egyszerűen készíthető, olcsó vendégváró.

Gombás krumplilángos

Hozzávalók: 750 g burgonya,150 g friss gomba,40g zsír, 150 g darás liszt, 1 zsemle, 1 tojás, 40 g hagyma, só, törött bors.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és áttörjük. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a megtisztított, összeaprított gombát, megsózzuk, és puhára pároljuk. Az áttört burgonyához hozzáadjuk a megpárolt
gombát, a tojást, vízben megáztatott és kifacsart zsemlét, a lisztet, megborsozzuk, és jól összegyúrjuk. Liszttel meghintett gyúródeszkán a tésztából kis lángosokat nyújtunk, és mindkét felükön ropogósra sütjük.

Gombával töltött krumplilángos

Hozzávalók: 750 g burgonya, 200 g féldarás liszt, só, zsír a lángosok megkenéséhez.
A töltelékhez: 400 g friss gomba, 40 g zsír, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 40 g hagyma, só,őrölt köménymag, törött bors.
A
shr, 2016. november 14. hétfő, 07:04
Tejfölös húsos gombóc
olaj
kevés só.

Töltelék: Megdinszteljük a vöröshagymát, beletesszük a darálthúst, megkeverjük, rászórjuk a fűszereket, a fokhagymát, a pirospaprikát és felöntjük fél liter hideg vízzel. Megkeverjük (fakanállal), hagyjuk puhára főni. Mikor kész tésztaszűrőn leszűrjük, a levet félretesszük, hagyjuk hűlni a lecsurgatott tölteléket és a levét is. Gombóc készítése: Megfőzzük a burgonyát hajában, mikor megfőtt, megtisztítjuk és áttörjük, hűlni hagyjuk. Hozzátesszük az áttört, kihűlt burgonyához a lisztet, tojást, sót tetszés szerint, a fél dl olajat is. Összegyúrjuk henger formára a tésztát és kb. 2-2,5 cm-re elvágjuk késsel, meglapítjuk egyenként a levágott tésztát és a közepébe rakjuk a kész tölteléket és gombócokat készítünk. Sós vízbe kevés olajat teszünk és mikor forrni kezd belerakjuk egyenként a gombócokat, kb 8-10 percig hagyjuk főni, majd kiszedjük. A kész töltött gombócokat tányérokra rakjuk. A töltelék levébe (ami kihűlt) tesszük a 2 dl tejfölt és elkeverjük, leöntjük vele a
bkisseva, 2016. augusztus 29. hétfő, 10:11
Kakaós burgonyás szelet
burgonya
20 dkg porcukor
55 dkg finomliszt
10 dkg vaj
2 db tojás
2 csapott ek holland cukrozatlan kakaópor
2 ek rum
1 kávéskanál fahéj
0,5 kávéskanál gyömbérpor (elhagyható)
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
1 kis üveg eperlekvár (baracklekvárral helyettesíthető)

A tetejére:
5 dkg durvára vágott mandula
2 csapott ek cukor

Elkészítése:

A megfőtt és áttört burgonyához hozzátesszük a cukrot, a lisztet, a vajat, a két egész tojást és a kakaót.

Kézzel elkezdjük gyúrni, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a fahéjat és a gyömbért, valamint a sütőport, amit előzetesen elkevertünk a rumban. (Ne ijedjünk meg, a sütőpor elkezd buborékozni a rumban, majd finom rum illatú habbá válik, ezt adjuk a tésztához.

Az egészből tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán három részre osztjuk.

Az első részt kinyújtjuk, és kivajazott, kilisztezett tepsire
bkisseva, 2015. szeptember 17. csütörtök, 13:28
Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

Sokunkban gyermekkori emlékeket idéz ez puha, könnyű pogácsa. Sülés közben már az illata is mámorító, hát még beleharapni a frissen elkészült végeredménybe.

Hozzávalók:

50 dkg héjában főtt áttört burgonya, 50 dkg liszt, 20 dkg libazsír (lehet vaj is), 2 db tojássárgája, 5 dkg élesztő, só, 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

A kihűlt, áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojások sárgáját, a zsírt (vagy vajat), majd beletesszük a kevés langyos vízzel kikevert élesztőt, majd a tésztát jól összegyúrjuk. Letakarva pihentetjük, amíg duplájára nem nő.

Lisztezett deszkára borítjuk, 2 cm vastagra nyújtjuk, a tészta tetejét éles késsel bekockázzuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és sütőlemezre tesszük. 180 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük, 25-30 perc alatt megsütjük.
horvathnemagdi, 2015. augusztus 14. péntek, 07:55
Krumplis pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt áttört burgonya, 50 dkg liszt, 20 dkg libazsír (lehet vaj is), 2 db tojássárgája, 5 dkg élesztő, só, 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
A kihűlt, áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojások sárgáját, a zsírt (vagy vajat), majd beletesszük a kevés langyos vízzel kikevert élesztőt, majd a tésztát jól összegyúrjuk. Letakarva pihentetjük, amíg duplájára nem nő.

Lisztezett deszkára borítjuk, 2 cm vastagra nyújtjuk, a tészta tetejét éles késsel bekockázzuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és sütőlemezre tesszük. 180 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük, 25-30 perc alatt megsütjük.




forrás:http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyha ja/krumplis-pogacsa-133660
janna53, 2015. június 22. hétfő, 11:02
Krumplis pogácsa
Sokunkban gyermekkori emlékeket idéz ez puha, könnyű pogácsa. Sülés közben már az illata is mámorító, hát még beleharapni a frissen elkészült végeredménybe.

Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt áttört burgonya, 50 dkg liszt, 20 dkg libazsír (lehet vaj is), 2 db tojássárgája, 5 dkg élesztő, só, 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
A kihűlt, áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojások sárgáját, a zsírt (vagy vajat), majd beletesszük a kevés langyos vízzel kikevert élesztőt, majd a tésztát jól összegyúrjuk. Letakarva pihentetjük, amíg duplájára nem nő.

Lisztezett deszkára borítjuk, 2 cm vastagra nyújtjuk, a tészta tetejét éles késsel bekockázzuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és sütőlemezre tesszük. 180 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük, 25-30 perc alatt megsütjük.
tinka1951, 2015. január 31. szombat, 09:26
burgonyás keksz
50 dkg liszt
20 dkg áttört burgonya
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 dl tejföl
1 tojás
1 csomag sütőpor

vanilia

a még meleg áttört burgonyához keverem a lisztet, sót, fűszereket, tojást, tejfölt, porcukrot, vajat ,
sima tésztát gyúrok belőle.
legalább 1 óráig a hütőben pihetetem .
utána deszkán 2 mm vastagra kinyújtom , tettszés szerinti formát kiszaggatom , sütőlemezre teszem .
közepes lángon megsütöm s sütőben ,fém dobozban sokáig eláll, 2- 2 lekvárral össze lehet "ragasztani ".
ibolya58, 2014. november 09. vasárnap, 13:00
Húsos túró puffancs
50 dkg túró
25 dkg áttört, főtt burgonya
25 dkg darált sonka
2 db tojás
3 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
4-5 db fokhagymagerezd
20 dkg zsemlemorzsa
bors

olaj

A vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom és egy kanál étolajon megpirítom. Ha kihűlt, hozzáadom a túróhoz, és a főtt áttört burgonyához. Hozzákeverem finomlisztet, a tojást, a darált sonkát, a szétzúzott fokhagymát, ízlés szerint sózom és borsozom. Jól összedolgozom.
Gombócokat formálok egy kicsit hosszúkásra alakítom. Zsemlemorzsába forgatom.
Forró olajban hirtelen mindkét oldalát kisütöm.

Ajánlom mindenkinek!
szonoczky, 2014. június 18. szerda, 14:29
x
dinsztelt medvehagymát! Ezzel az újítással garantáltan mindenkit
leveszel a lábáról!
7. No és a kihagyhatatlan medvehagymás pesto! Mi más kellhet egy finom főtt tésztára?
A megmosott, megszárított medvehagyma levelét vágd apróra, majd alaposan keverd
össze 1dl olívaolajjal, kis adag kakukkfűvel, tárkonnyal, esetleg darált fenyőmaggal
vagy parmezánnal, és pici sóval! Jól záródó edényben, hűtőszekrényben tárold!
Különösen jól illik a tésztához, de adhatod rizshez, burgonyához vagy húshoz is.
8. A tortilla chips megszokott mártogatósa helyett, egy pohár joghurtba keverj apróra
vágott medvehagymát, ízlés szerint fűszereket és mártsd bele a finom kukorica
chipset, esetleg vékony csíkokra vágott répát, angol zellert, stb. Oszd meg barátaiddal
is ezt az egészséges csemegét egy hangulatos estén!
#2899
2011. május 13. 20:29
Válaszolj!





Máthé Györgyné Rozália [Huga...

2897:
nagyuska, 2014. május 28. szerda, 06:51
Csirke gyros tál
és így is teljes az élvezet.
hozzávalók / 4 adag

A húshoz

80 dkg csirkemell filé
3 k gyros fűszerkeverék
2 k olívaolaj

A zöldségekhez

1 db fejes saláta
2 közepes db paradicsom
1 közepes db kígyóuborka
2 kis db lila hagyma
10 dkg savanyú káposzta

Az öntethez

2 dl joghurt (natúr)
2 gerezd fokhagyma
5 csepp tabasco szósz (elhagyható)

A burgonyához

50 dkg burgonya
3 dl napraforgó olaj

Ha a húst előző nap pácoljuk be, még finomabb lesz a végeredmény.
alapanyagok
burgonya csirkemell filé fejes saláta fokhagyma gyros fűszerkeverék joghurt kígyóuborka lila hagyma napraforgó olaj olívaolaj paradicsom savanyú káposzta tabasco szósz

elkészítés

A húst vékony csíkokra vágjuk. A gyros fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és hűtőbe tesszük.
Közben
horvathnemagdi, 2014. május 07. szerda, 16:50
1/7
Képek, videók
krumplis órület.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:46
krumplis muffin.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:45
krumplis muffin.jpg
snbela44
2016. december 06. kedd, 21:14
krumplis órület.jpg
snbela44
2016. december 05. hétfő, 02:56
Krumplis pogácsa
irmus
2016. szeptember 29. csütörtök, 15:14
virslis-krumplis golyók.j
yvett789
2015. január 21. szerda, 19:39
Egyszerű-krumplis-pogá csa
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:17
majonezes_krumplisali. jpg
szelidszeder
2014. december 25. csütörtök, 15:38
Sült krumplis tészta
cipello
2014. november 13. csütörtök, 18:05
Töltött krumplis fánk!.jp
gaby73
2014. október 10. péntek, 19:56
krumplis pogácsa recepthe
erzsikepuskas
2014. január 27. hétfő, 11:30
Édes burgonya.jpg
pacsakute
2019. július 18. csütörtök, 23:08
Burgonya ABC.jpg
pacsakute
2019. január 23. szerda, 19:33
Petrezselymes burgonya
irmus
2018. július 11. szerda, 06:59
Fűszeres burgonya
irmus
2018. március 06. kedd, 16:21
Címkék
hangulatos estén, főtt áttört, kihagyhatatlan medvehagymás, burgonyát hajában, levet félretesszük, burgonyát héjában, zsírban üvegesre, kevés langyos, közepébe rakjuk, darált sonkát, Máthé Györgyné Rozália, egészséges csemegét, húst előző, tortilla chips, húst vékony, tetejét tojással,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.