Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 01:12 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ez a legfinomabb házi kenyér!
Nagyon finom, puha, és nem morzsolódik.

Ennek a kenyérnek nagyon egyszerű az elkészítése, és az íze össze sem hasonlítható a boltban vásárolt kenyérével.

Hozzávalók:

500 g liszt
1 teáskanál cukor
1 evőkanál só
260 - 270 ml víz (langyos legyen)
1 tasak porélesztő (7 g)
40 g vaj
1 db tojás vagy 1 - 2 evőkanál tej (a kenyér lekenéséhez)

Elkészítés:

Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos vizet és kavarjuk össze, majd tegyük bele a vajat és dolgozzuk össze a tésztát a robotgép segítségével kb. 15 perc alatt. Kézzel is dagaszthatjuk a kenyeret, akkor kissé hosszabb ideig tart, de úgy is finom lesz.

Formázzuk meg hosszúkás alakúra a kapott tésztát (ebből az adag tésztából 1 db kenyeret kapunk). Tegyünk a tepsibe sütőpapírt, majd helyezzük rá a kenyeret.

Takarjuk
eva6, 2020. március 31. kedd, 10:22
Bögrés fokhagymás lepény
használunk.

Hozzávalók:

1 bögre kefír

fél kiskanál cukor

fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva)

fél kiskanál só

2,5 bögre liszt

150 g sajt

200 g tehéntúró

2 gerezd fokhagyma

fél bögre olaj a sütéshez

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott
szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben
egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel,
gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és
hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd
keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával.
A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő
részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket
pedig
klarika47, 2019. július 06. szombat, 16:30
Tízperces sütemény
Hozzávalók: (egy nagy sütő tepsihez, vagy két normál méretű tepsihez) 20 dkg vaj
(margarin), 4 tojás, 40 dkg porcukor, só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál
őrölt szegfűszeg, 3 evőkanál (lehetőleg meggy) lekvár, 1 üveg magozott
meggybefőtt, 8 evőkanál meggy lé, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, késhegynyi
szódabikarbóna. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A margarint először a porcukorral, majd egyenként a tojásokkal habosra keverjük.
Beletesszük a lekvárt, a gyümölcslevet, sütőport, szódabikarbónát, a fahéjas
szegfűszeget, és az átszitált lisztet. Alaposan összekeverjük, és zsírral kikent, liszttel
megszórt tepsibe borítjuk. Elegyengetjük benne, és tetejére szórjuk a befőttet. Kanállal
kicsit megnyomkodjuk, és előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kicsit
hűtjük, majd deszkára borítjuk, és kockákra vágjuk.
suzymama, 2019. április 16. kedd, 17:32
Bögrés fokhagymás lepény.
legfinomabb lángost is felülmúlja

A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók: 1 bögre kefír fél kiskanál cukor
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva)
fél kiskanál só,2,5 bögre liszt,150 g sajt,200 g tehéntúró
2 gerezd fokhagyma

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör
suzymama, 2019. március 28. csütörtök, 17:10
Almafánk......
Almafánk - hétköznapokra, ünnepre egyaránt jó !

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
50 dkg savanykás, tisztított, reszelt alma
1 zacskó szárított élesztő
1 evőkanál porcukor
5 dl tej
4 dkg margarin
2 egész tojás
1 mokkáskanál só
A sütemény behintéséhez: fahéjas porcukor.

Elkészítése:

1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Bő, forró olajban, fedő
agica2004, 2018. december 23. vasárnap, 16:39
Meggyes-mákos kocka - KARÁCSONYRA
liszt
5 evőkanál cukor
1/2 citrom leve
2 evőkanál meggypálinka
250 g lágy vaj

Meggyes réteghez:
50 dkg meggy
4 evőkanál cukor
2 teáskanál citromlé
4 lap zselatin

Csoki réteghez:
15 dkg vaj
3 evőkanál cukor
2 evőkanál holland kakaópor
4 evőkanál víz
1 evőkanál meggypálinka

Elkészítés:
A piskótához verjük fel a tojásfehérjéket. Amikor már majdnem teljesen felverődött, akkor adagoljuk hozzá kanalanként az átszitált porcukrot. A végén a tojások sárgáját óvatosan keverjük hozzá.
A darált mákot és diót a kókuszreszelékkel öntsük össze, majd forgassuk bele a felvert tojáshabhoz.
Két sütőpapírral bélelt tepsire simítsuk, majd előmelegített 170°C-os sütőbe süssük kb. 20 percig.
A krémhez 4 dl tejet forraljunk fel a cukorral. A maradék tejjel keverjük ki a tojások sárgáját, adjuk hozzá a vaníliás pudingport, a lisztet és a meggypálinkát, majd öntsük a felforrt tejhez. Ekkor vegyük le teljesen a
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:19
Lekváros reszelt süti
el nektek, amelynek a tésztáját le kell reszelni.

Hozzávalók:

500-550 g liszt,
180-200 g vaj,
2 db tojás,
200-250 g cukor,
2 kannál tejföl,
1 kiskanál szódabikarbóna,
300-500 g lekvár (sűrűbb)

Elkészítés:

Vegyük ki a vajat a hűtőből és hagyjuk melegedni szoba hőmérsékleten. Tegyük a robotgép táljába a puha vajat, a tojást, a cukrot, a tejfölt és a szódabikarbónát, majd keverjük össze. Adjuk hozzá az átszitált lisztet és ismét keverjük össze, egy homogén tésztát kell kapnunk.

Tegyük egy zacskóba a tészta 1/4 részét, a megmaradt részt pedig tegyük egy másikba és rakjuk be mind a két részt a fagyasztóba. Ha nem készítjük el a süteményt rögtön akkor a nagyobbik zacskóban lévő részt tegyük a hűtőbe.

Vegyük ki a tésztát a fagyasztóból. Kenjük ki a tepsit vajjal, majd nyújtsuk ki és tegyük a tepsibe a nagyobbik rész tésztát. Kenjük meg lekvárral. Vegyük ki a kisebbik zacskóban lévő részt a
vorosrozsa66, 2018. szeptember 20. csütörtök, 09:13
Fantasztikus sütemény
tojásfehérje
220 g cukor
100 g vagdalt, pirított dió
1 üv meggykompót
200 ml liszt

Krémhez:
6 tojássárgája
200 g cukor
300 ml tej
1 vanília puding
3 vaníliás cukor
250 g vaj

Csoki máz a tetejére:
160 g csoki
20 g vaj

A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26×36 cm tepsiben megsütjük.
A fehér tésztához, a diót darabokra vágjuk és megpirítjuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és a kompótból a lecsepegtetett meggyet.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük
A krémhez a tojás sárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel, alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 14:45
Bögrés sajtos fokhagymás lepény
képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:
1 bögre kefír,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör
tinka1951, 2018. április 26. csütörtök, 19:22
Bögrés sajtos fokhagymás lepény
képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:
1 bögre kefír,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.

Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a zúzott fokhagymával és a túróval .. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:22
Üdítős - pudingos süti
vaníliás cukor
Az öntethez:


4 dl tejföl
2 csomag vaníliás cukor
Először elkészítjük a pudingot: 3 dl tejben elkeverjük a vaníliás pudingporokat, hozzáadjuk a kétfajta cukrot. A többi tejet odatesszük főni, majd hozzáöntjük a cukros-pudingporos tejet is. Sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgájákat, az étolajat, a tejet és az átszitált sütőporos lisztet is. Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk és kilisztezünk. Beleöntjük a tésztamassza 2/3-át. A maradék masszába rakjuk a kakaóport, és lassan beleöntjük a világos tésztába. Végül egy kávéskanállal egyenletesen ráöntjük a tésztára a megfőtt sűrű pudingot. A pudinggal együtt sütjük meg a masszát.

A már megsült, de még forró süteményre ráöntjük a vaníliás cukorral kikevert tejfölt, és hagyjuk kihűlni. Reszelt csokival vagy kakaóporral megszórva
skorpiolilike, 2018. március 23. péntek, 17:43
BÖGRÉS SAJTOS FOKHAGYMÁS lepény...
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

HOZZÁVALÓK:
1 bögre kefír,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával,
majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk
meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát.

Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten
15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a zúzott fokhagymával.

A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör
skorpiolilike, 2018. március 23. péntek, 13:15
1/71
Képek, videók
Legfinomabb gyumolcs.jpg
gigi55
2012. május 24. csütörtök, 05:38
a legfinomabb szendvics..
dodikiraly
2009. január 06. kedd, 22:25
a legfinomabb torta
beatrix741020
2008. augusztus 14. csütörtök, 16:46
Legfinomabb fagyik!.JPG
ilka4000
2008. augusztus 09. szombat, 22:03
ez a legfinomabb.jpg
miday
2008. július 27. vasárnap, 20:53
A legfinomabb kalács.jpg
miday
2008. március 30. vasárnap, 16:47
ebből a legfinomabb!
saralany
2006. december 28. csütörtök, 16:36
A legfinomabb levesbevaló
mylive
2006. szeptember 14. csütörtök, 23:15
6. aratási kenyér.jpg
liliana01
2020. július 12. vasárnap, 11:00
erzsébet kenyér 1117_6.jp
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:28
erzsébet kenyér 1117_5.jp
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:27
erzsébet kenyér 1117_4.jp
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:25
erzsébet kenyér 1117.jpg
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:24
csaba testcér_új kenyér10
maroka
2019. október 17. csütörtök, 12:53
új kenyér_székely jános08
maroka
2019. augusztus 21. szerda, 00:18
Címkék
hozzávalók kiméréséhez, tojás sárgákat, átszitált kakaót, fehér tésztához, vaníliás pudingport, zúzott fokhagymával, előzőleg átszitált, tepsit vajjal, felforrt tejhez, kókuszreszelékkel öntsük, diót darabokra, zacskóba vagy, megfőtt sűrű, cipóvá formált, tojásfehérjéket kemény, megmaradt részt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.