Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:43 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Radioaktívhulladék-kezelő: folyamatos a fejlesztés a cégnél
Az RHK beszámolt arról, hogy az idén a társaság egyik létesítményében, a mezőgazdaságból, oktatásból, egészségügyből származó radioaktív hulladékok tárolására szolgáló Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tárolóban megépült az idén egy új, könnyűszerkezetes csarnok. A beruházás várhatóan a jövő év közepén fejeződik be.

A Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójába az idén eddig 300 darab kiégett fűtőelemet tároltak be. A legújabb tárolókamrák építése tavaly fejeződött be, a tároló jelenleg 9307 kiégett fűtőelem biztonságos tárolására alkalmas, azonban a paksi atomerőmű igényeinek megfelelően folyamatosan bővíthető. A szakemberek már dolgoznak az új tároló egységek építésének előkészületein - jelezte az RHK.

A kft. tájékoztatott arról, hogy az idén fúrásokat végeztek a Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló telephelyén, vizsgálva a bővítési lehetőségeket. Eddig 6536 hordót szállítottak balesetmentesen és biztonságosan a telephelyre, ebből 4833 darab került vasbeton-konténerekbe ágyazva, a felszín alatt 250
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 20:12
Krónika 10. rész (határozathozatalok)
nyugdíjbiztosítási jogosultsági adatait az érintett nyugdíjkorhatára után öt évig kell megőriznie.

A nyugalmazott bírák és ügyészek szolgálati viszonyának helyreállítását követően a nyugdíjuk ismét megállapítható.

Bővül azok köre, akiket saját háztartásban nevelt gondozott gyermeknek minősít a jogszabály, vagyis azok köre, akik után a szülő jogosult családi pótlékra, gyesre vagy családi adókedvezményre. Ide sorolandók a jövőben azok a tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékkal élő gyermekek, akik átmenetileg bentlakásos intézményben élnek ahhoz, hogy tankötelezettségüknek eleget tudjanak tenni.

A jogszabály egyes részei a kihirdetést követő harmadik napon, míg más fejezetei jövő januártól lépnek hatályba.

Emelkedik az ápolási díj, bevezetik a gyermekek otthongondozási díját

Jövő januártól 15 százalékkal emelkedik az ápolási díj és bevezetik a gyermekek otthongondozási díját - döntött az Országgyűlés szerdán.

A képviselők 129 igen szavazattal fogadták el a kormány javaslatát az
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 14:11
Krónika 7. rész (határozathozatalok)
A közigazgatási szabályszegések szankcióiról szóló törvény hatálybalépése 2020-ra módosul

A parlament 130 igen szavazattal elfogadta a közigazgatási szabályszegések szankcióiról szóló törvény hatálybalépésével összefüggő jogszabályok módosítását.

Az előterjesztés határidőket igazít egymáshoz, így a közigazgatási szabályszegések szankcióiról szóló törvény hatálybalépése 2020. január 1-jére módosul.

Ezzel együtt a közigazgatási szabályszegések szankcióinak átmeneti szabályait rendező jogszabály hatályát 2020. január 1-jéig meghosszabbítják.

Így megfelelő idő biztosítható a szankciórendszerre való felkészülésre - mondta korábbi parlamenti expozéjában Tuzson Bence, a Miniszterelnökség államtitkára.

A törvénymódosításnak az is része, hogy ha a büntetőeljárás során nem születik olyan jogerős döntés, amely a közigazgatási szankció alkalmazását kizárná, akkor a hatóságnak a büntetőeljárás lezárása után egy év áll majd rendelkezésére a hatósági eljárás lefolytatására, valamint a
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 13:31
Krónika 4. rész (határozathozatalok)
bevezetésével 2019-ben 20, ezt követően évente 5 százalékos béremelésre nyílik lehetőség.

A törvény legtöbb rendelkezése 2019. február 1-jén lép hatályba.

Önálló közigazgatási bírósági rendszer jön létre

A közigazgatási jogviták rendezésére önálló, kétszintű bírósági rendszer létesül a Közigazgatási Felsőbíróság és a közigazgatási törvényszékek felállításával.

Az erről szóló kormányzati előterjesztést 131 igen szavazattal, 2 nem ellenében fogadta el a parlament. Az hozzá kapcsolódó, átmeneti rendelkezéseket tartalmazó jogszabályt is jóváhagyták 131 igen, 3 nem arányban.

A Közigazgatási Felsőbíróság székhelye Esztergom lesz, a nyolc törvényszék - a fővárosi és a Budapest környéki ügyek tárgyalására - Budapesten, valamint Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Veszprémben áll fel.

A 2020. január 1-jén felálló közigazgatási bíróságok büdzséjét a központi költségvetés önálló fejezetben rögzíti majd, elkülönítve a rendes bíróságok költségvetésétől. A közigazgatási
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 12:21
Krónika 6. rész (bizottsági jelentések vitái)
szóló Salacz László (Fidesz) azt emelte ki: az előterjesztés célja koherenciát teremteni a joganyag elemei között.

Példaként említette, hogy a javaslat kizárná, hogy valakit ugyanazon cselekményért közigazgatási és büntetőeljárásban is büntetéssel sújtsanak,

A vita lezárása után Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára azt emelte ki: az indítvány célja, hogy későbbi időpontban lépjenek életbe a szankciórendszer jövőbeni reformját szolgáló módosítások, amihez átmeneti szabályok hatályát meg kell hosszabbítani.

Szintén kiemelte annak fontosságát, hogy a jövőben nem lehet majd egy-egy cselekményt közigazgatási és büntetőjogi szankcióval sújtani.

Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló törvény

A Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló törvény előterjesztéséhez benyújtott bizottsági jelentések és az összegző módosító javaslat vitája során Vécsey László (Fidesz) azt hangsúlyozta: a cél a
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 14:13
Gulyás: az EU-val folytatott migrációs küzdelem a szuverenitásért folyt
közösségi és mitagállami hatáskör. Az elmúlt évek migrációs vitájának legfontosabb kérdése az volt: hol dönt egy tagállam, és hol dönt az EU, hol van nemzeti hatáskör és hol van a közösségi hatáskör.

Szerinte a lisszaboni szerződés többnyire ésszerű kompromisszumokat tartalmazott a hatáskörmegvonás tekintetében. Az elmúlt évek vitáiban dokumentum "szinte mindenhol nekünk ad igazat" - mondta.

A miniszter kitért arra is, még az Európai Bíróság kvótadöntése csak a rendkívüli helyzetre tekintettel és átmeneti jelleggel mondta azt, hogy bármilyen elosztásra lehetőség van. Általánosságban osztotta azt a magyar álláspontot, hogy ilyen jogköre az Európai Bizottságnak, illetve európai szervezetnek nincsen - mutatott rá Gulyás Gergely, aki szerint az ezzel kapcsolatos jogi és politikai viták meg fogják határozni a következő éveket.

A politikus szólt arról, Magyarország nemzet és államhatárai nem esnek egybe, ezért Magyarországon nemzetállamról ebben a formában nem beszélhetünk. Viszont a politikai
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 19:37
Szijjártó: van némi kedvező fejlemény az ukrajnai magyar közösséget érintő szabályozások terén - FRISSTETT (új:
Szijjártó Péter elmondta, az ukrán parlament napirendjére tűzte az új oktatási törvény átmeneti időszakának meghosszabbításáról szóló szavazást. Úgy fogalmazott, hogy ez sajnos nem garancia a voksolás megtartására. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy korábban két ilyen sikertelen kezdeményezés is volt.

"Kétségtelenül értékeljük az ukrán kormány szándékát, hogy napirendre tűzette a parlamentben a szavazást arról, hogy az Európai Unió elvárásainak megfelelően 2023-ig kitolják az átmeneti időszakot az új oktatási törvény életbe léptetése előtt" - emelte ki a tárcavezető.

"Pozitívan tekintünk arra is, hogy Siófokon és Ternopilban tiszteletbeli konzulátusok megnyitását engedélyeztük kölcsönösen egymásnak" - tette hozzá.Szijjártó Péter kedvezőnek tartotta azt is, hogy a magyar nagykövet elkezdhette működését Kijevben, s az ukrán féllel megállapodtak a barabási és lónyai határátkelőhelyek nyitva tartásának meghosszabbításában is.Jó hírnek nevezte azt is, hogy van némi
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 18:57
Szijjártó: van némi kedvező fejlemény az ukrajnai magyar közösséget érintő szabályozások terén
Szijjártó Péter elmondta, az ukrán parlament napirendjére tűzte az új oktatási törvény átmeneti időszakának meghosszabbításáról szóló szavazást. Úgy fogalmazott, hogy ez sajnos nem garancia a voksolás megtartására. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy korábban két ilyen sikertelen kezdeményezés is volt.

"Kétségtelenül értékeljük az ukrán kormány szándékát, hogy napirendre tűzette a parlamentben a szavazást arról, hogy az Európai Unió elvárásainak megfelelően 2023-ig kitolják az átmeneti időszakot az új oktatási törvény életbe léptetése előtt" - emelte ki a tárcavezető.

"Pozitívan tekintünk arra is, hogy Siófokon és Ternopilban tiszteletbeli konzulátusok megnyitását engedélyeztük kölcsönösen egymásnak" - tette hozzá.

Szijjártó Péter kedvezőnek tartotta azt is, hogy a magyar nagykövet elkezdhette működését Kijevben, s az ukrán féllel megállapodtak a barabási és lónyai határátkelőhelyek nyitva tartásának meghosszabbításában is.

Jó hírnek nevezte azt is, hogy van némi elmozdulás a
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 16:37
Karácsonyig gyűjt a katolikus egyház az üldözött keresztények javára
külföldi és a magyar sajtóban is megjelent, hogy Ferenc pápa nem támogatja homoszexuális papok felszentelését. Megjegyezte: a pápa véleménye nem új fejlemény az egyházban; XVI. Benedek a 2005-ben megjelent, a papságra készülőkre vonatkozó instrukciójában már kifejezetten tiltotta a homoszexuálisok felvételét a papi szemináriumba és a szerzetesi közösségekbe.

Beszámolt arról is, hogy a püspökök jóváhagyták a Boldog Ceferino Intézet közfoglalkoztatási támogatási kérelmét, amelynek célja, hogy az intézet átmeneti munkalehetőséget biztosíthasson azoknak, akik régóta álláskeresők.

Tóth Tamás közölte: új tankönyveket készítenek a katolikus iskolák 9-12. évfolyamainak magyar irodalomból, nyelvtanból és történelemből, valamint digitális tananyagokat, oktatási, a tanulást segítő anyagokat is kidolgoznak.

Elmondta: január 20. és 27. között rendezik meg az ökumenikus imahetet. Az országos ünnepi nyitó istentisztelet a Deák téri evangélikus templomban lesz. Szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, prímás,
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 13:11
Brexit - A brit parlament kötelezte a kormányt a Brexit-megállapodáshoz adott jogi útmutató nyilvánosságra hoza
érdekeit.

A Brexit-megállapodás különösen élesen vitatott eleme az a tartalékmegoldás, amelyet a kormány és az EU az ír-északír határon hosszú évek óta nem létező fizikai ellenőrzés visszaállításának elkerülésére dolgozott ki. A megállapodás az újbóli határellenőrzést úgy kerülné el, hogy egységes vámügyi szabályozás lépne életbe az Európai Unió és az Egyesült Királyság között abban az esetben, ha a Brexit jövő márciusra várható dátuma után előirányzott, várhatóan 2020 decemberének végéig tartó átmeneti időszak lejártáig nem jönne létre átfogó megállapodás a majdani kétoldalú kereskedelmi kapcsolatrendszerről.

Az ellenzék, még inkább a keményvonalas tory Brexit-tábor elsősorban azt akarja megtudni Geoffrey Cox jogi útmutatásából, hogy ha életbe lép egy ilyen közös vámrendszer, az nem köthetné-e végleg az uniós vámszabályozáshoz az Egyesült Királyságot.

Theresa May miniszterelnök azonban a Brexit-megállapodásról kedd este elkezdődött ötnapos vitasorozat bevezető felszólalásában kijelentette: a
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 20:02
Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten
Stanley hétfőn javított a Magyarországra vonatkozó növekedési prognózisán. A magyar hazai össztermék (GDP) idei növekedési ütemére szóló előrejelzést 4,4 százalékról 4,6 százalékra, a 2019-re vonatkozót 3,7 százalékról 3,8 százalékra módosították. 2020-ban azonban tovább lassulhat a növekedés üteme, akkor már csak 3,2 százalékos bővülést várnak a cég elemzői. A Morgan Stanley szerint a Magyar Nemzeti Bank 2019-ben megkezdi a monetáris szigorítást, amelynek üteme lassú lesz, ugyanakkor az év első felében átmenetileg akár 4 százalék fölé is emelkedhet az éves infláció üteme.

Szerda este az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke, Jerome Powell tartott fontos beszédet, amelyben hangsúlyozta, hogy az amerikai gazdaság közel jár az árstabilitás és a teljes foglalkoztatottság eléréséhez, a munkanélküliségi ráta 49 éve nem volt ilyen alacsony szinten. Nincs előre meghatározott kamatpálya, tehát a döntéshozók folyamatosan értékelik a beérkező adatokat, illetve a kilátásokat, és ezeknek megfelelően
velemenyezd, 2018. december 02. vasárnap, 08:50
Brexit - Theresa May elnézést kért azért a kijelentéséért, hogy az EU-munkavállalók mások elé állnak a sor elej
Theresa May egy hete, a Brit Iparszövetség (CBI) Londonban rendezett éves kongresszusán felszólalva úgy fogalmazott: a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) utáni időszakra tervezett új brit bevándorlási rendszer nem azt veszi majd figyelembe, hogy ki honnan jött, hanem azt, hogy miben tehetséges, milyen szakképesítést tud felmutatni, és ennek megfelelően megszűnik az a helyzet is, hogy az Európai Unióból érkezők szakképzettségüktől vagy szakmai tapasztalataiktól függetlenül "beállhatnak a sor elejére, a Sydneyből érkező mérnökök vagy a Delhiből érkező szoftverfejlesztők elé".

E megfogalmazásáért a kormányfő azonnal bírálatok kereszttüzébe került.

Élesen bírálta a kijelentést mások mellett Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) Brexit-ügyi koordinátora is. Verhofstadt nyilatkozata szerint a Nagy-Britanniában élő és dolgozó külföldi EU-állampolgárok senki elé nem álltak be a sorba, hanem a számukra szabadságot és lehetőségeket biztosító jogosultságaikkal éltek, és az EP azon dolgozik, hogy e
velemenyezd, 2018. november 26. hétfő, 23:52
1/120
Képek, videók
Feldolgozás.jpg
zsokaoldala
2013. május 04. szombat, 22:55
Ha feldolgozzuk a barársá
lyceum
2012. március 03. szombat, 20:54
feldolgozás
kisdundi
2007. március 13. kedd, 20:21
a feldolgozás
spider66
2006. május 10. szerda, 11:33
Ref. mennyezeti kazetták
furaila
2017. szeptember 20. szerda, 16:59
Izraeli nemzeti útvonal
dandej
2018. november 25. vasárnap, 19:53
nemzeti-dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Nemzeti_dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Recsk Nemzeti Emlékpark.j
menusgabor
2018. szeptember 04. kedd, 18:28
nemzeti összet. napja..jp
menusgabor
2018. július 12. csütörtök, 18:03
A nemzeti, aki cukivá vál
menusgabor
2018. június 20. szerda, 21:18
Nemzeti Botanikus Kert
dandej
2018. április 27. péntek, 23:23
0 Nemzeti dal - Orbán ell
lovaszmarika
2018. április 17. kedd, 12:24
erdőpéter_nemzeti szinház
maroka
2017. december 12. kedd, 10:13
nemzeti színház.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 14:10
Címkék
magyar sajtóban, ezzel kapcsolatos, kormány javaslatát, Közigazgatási Felsőbíróság, idén eddig, amerikai gazdaság, brit parlament, ír-északír határon, Európai Bíróság, magyar hazai, ukrán kormány, Jerome Powell, számukra szabadságot, brit EU-tagság, ukrán féllel, javaslat kizárná,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.