Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 04:52 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Profitfigyelmeztetést adott ki a Ryanair
A légitársaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a korábbi 1,1-1,2 milliárd euróról 1-1,1 milliárd euróra csökkentették a profitvárakozásukat. Ennek oka, hogy a téli menetrendi időszakban az előzetesen vártnál nagyobb mértékben, 7 százalékkal csökkent az átlagos jegyár és az európai piacon túlkapacitás alakult ki. Ezt a két hatást pedig nem tudja ellensúlyozni a vártnál erősebb utasforgalom és az egységköltségek alacsonyabb szintje.

Három hónapon belül ez a második profitfigyelmeztetése a vállalatnak, legutóbb októberben csökkentették az előrejelzést, korábban még 1,25-1,35 milliárd eurós adózott eredményre számítottak.

Michael O'Leary vezérigazgató szerint az alacsonyabb jegyárak elsősorban versenytársaikat, az izlandi WOW Airt, a brit Flybe-t és a német Germaniát fogják az eddiginél is nehezebb helyzetbe sodorni. Hozzátette: az alacsonyabb jegyárak hosszútávon a Ryanairnek és az utasoknak kedveznek.

A társaság 75 százalékos tulajdonában álló Laudamotion légitársaság várható év
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 17:01
Hat új útvonalat nyit Budapestről a Ryanair a jövő nyári menetrendben
budapesti bázison lévő repülőgépek számát, és a március végével induló időszakban Bariba, Cagliariba, Riminibe, Corkba, Sevillába és Thesszalonikibe indít új járatokat. Ez lesz a Ryanair eddigi legszélesebb kínálata Budapestről, összesen 39 útvonal lesz elérhető, az utasok száma 3 millióra emelkedhet, ami 13 százalékos bővülés az előző évhez képest - jegyezte meg Olga Pawlonka.

A társaság egyéb ügyeiről szólva az MTI kérdésére válaszolva beszélt arról, hogy a társaság a magas kerozinárak és az alacsony átlagos jegyár miatt kénytelen volt 20 százalékkal csökkenteni a profitkilátásait, jelenleg 1,15 milliárd euró közelébe várják március 31-ével, a pénzügyi év végével a társaság adózott eredményét. Elmondta még, hogy bár a cég 75 százalékos tulajdonában álló Laudamotion ebben a pénzügyi évben még 150 milliós veszteséget hozhat, jövőre már nullszaldó körüli eredményre számítanak.

A nyári időszakban tapasztalt késésekkel kapcsolatban Olga Pawlonka azt mondta, mintegy 1100 járatukat kellett törölni a
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 13:39
IATA: visszaesés várható az áru- és utasforgalom bővülésében 2018-ban
Brian Pierce, az IATA vezető elemzője Sydney-ben, a szervezet éves közgyűlésén tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a légi utasforgalmat az élénk világkereskedelem hajtja, és ez a hatás visszafele is érvényes: a világkereskedelmet a légi utasforgalom is erősíti azzal, hogy minden eddiginél magasabbra, 58 ezerre nőtt a járatok szám, és csökken a jegyár: húsz év alatt az átlagos jegyár a felére esett.

A várakozások szerint 2018-ban az értékesített utas-kilométerben mért teljesítmény 8 százalékkal haladja majd meg a 2017-es szintet, amely ugyan elmarad a 2017-es 9 százalékos bővüléstől, de továbbra is a 20 éves átlag (5,5 százalék) felett marad.

Az áruforgalomban ezzel szemben a növekedési kilátások sokkal rosszabbak. Tavaly 9,7 százalékkal nőtt a szektor az egy évvel korábbihoz viszonyítva, 2018-ra viszont csak 4 százalékra tehető. Brian Pierce elmondása szerint ez azzal magyarázható, hogy a globális kereskedelem élénkülése miatt a cégek elkezdték az árukészlet feltöltését, amely megdobta az
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 07:05
A Ryanair negyedéves profitja 12 százalékkal nőtt
A december 31-ével végződött harmadik pénzügyi negyedévben az ír fapados cég bevételei 4 százalékkal 1,4 milliárd euróra emelkedtek, a bővülés motorja a járulékos bevételek 12 százalékos növekedése volt. A Ryanair minden olyan bevételt, amely nem a jegy eladásából keletkezik egy utazással kapcsolatban (fedélzeti kiszolgálás, helyfoglalás, elsőbbségi beszállítás, poggyászdíjak) járulékos bevételként tünteti fel.

A társaság üzemelése 4 százalékkal vitt el több pénzt, mint tavaly ugyanilyenkor, pedig a messze legnagyobb költséget jelentő kerozinszámla 3 százalékkal csökkent. A bérköltség viszont 18 százalékkal megugrott részben a szakszervezeti nyomásgyakorlás miatt.

Mindezeket összevetve a Ryanair üzemi eredménye 6 százalékkal 126 millió euróra, az adózott eredmény pedig 12 százalékkal 105,6 millió euróra javult úgy is, hogy az átlagos jegyár 4 százalékkal csökkent. Utasból viszont 6 százalékkal több, 30,4 millió volt az érintett időszakban.
velemenyezd, 2018. február 05. hétfő, 14:12
Rekordszintre nőtt a kereskedelmi légi járatok kihasználtsága 2017-ben
A montreáli székhelyű, több mint 200 légitársaságot tömörítő kereskedelmi szervezet adatai azt mutatják, hogy a legnagyobb mértékben, 10,1 százalékkal az egyébként is legnagyobb piaci részesedéssel bíró Ázsia-Óceániában nőtt a forgalom, Európában 8,2, Dél-Amerikában 7, a Közel-Keleten 6,4, Afrikában 6,3, Észak-Amerikában pedig mindössze 4,2 százalékos bővülést mértek a forgalomban.

A társaságok átlagosan 6,3 százalékkal növelték a kapacitásokat, a töltöttségi mutató ennek köszönhetően 0,9 százalékponttal 81,4 százalékra ugrott. A legjobban Európában használják ki a gépeket, az itteni járatok átlagosan 83,9 százalékos töltöttséggel repültek. Észak-Amerikában 83,6 Dél-Amerikából 81,8, Ázsia-Óceániában 81, a Közel-Keleten 74,5, Afrikában pedig 70,9 százalékos kihasználtságot jelentettek a légitársaságok.

Alexandre de Juniac, az IATA vezetője szerint a világgazdaság javuló folyamatainak, illetve az alacsony jegyáraknak köszönhető az átlagon felüli bővülés a forgalomban. Megjegyezte ugyanakkor,
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 17:23
A repülőjegyárak kis mértékű emelkedésére számít a Wizz Air vezérigazgatója
a légitársaság legfeljebb tompíthatja azokat megfelelő fedezeti ügyletekkel. A munkaerőköltségeket leginkább a pilóták fizetésének emelkedése okozta. Jelezte, hogy a cég folyamatosan és proaktívan keresi a válaszokat a munkavállalóktól érkező igényekre.

A költségek emelkedését ellensúlyozza részben, hogy egyre több Airbus A321-es érkezik a flottába, amelyek 10 százalékkal olcsóbban üzemeltethetőek, mint az A320-asok.

Ezekkel együtt Váradi József arra számít, hogy kis mértékben emelkedhet az átlagos jegyár idén, mert a költségek növekedése miatt a légitársaságok visszafogják a kapacitásaikat, amely áremelkedéshez vezet.

Váradi József reagált azokra a korábbi olasz sajtóhírekre is, amely szerint a Wizz Airt érdekli az Alitalia egy része. Elmondása szerint Olaszország a második legnagyobb európai piacuk, egyelőre tanulmányozzák a fejlődési lehetőségeket, tárgyalásokat is folytattak, de ajánlatot nem adtak be a csődhelyzetben lévő olasz légitársaságra, így semmilyen kötelezettségük nincs.

A
velemenyezd, 2018. január 31. szerda, 13:11
Több járatot is töröl a téli és nyári menetrendben a Ryanair
A légicég szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a téli menetrendi időszakban huszonöttel kevesebb gépet üzemeltetnek majd a tervezetthez képest, és a nyári időszakban is tízzel kevesebb gépet használnak majd. Így biztosítható az októberi, novemberi és decemberi szabadságok kiadása a dolgozóknak, és jövőre nem lesznek ki nem adott szabadnapok.

Az intézkedés miatt a Ryanair kevesebb, már bejelentett járatot indít el, átlagosan napi egy járat nem fog közlekedni, az intézkedés 400 ezer utast érint, pedig sok járatra még nem is érkezett foglalás. A Ryanair minden érintett utast e-mailben értesített, nekik átfoglalási lehetőséget, jegyár-visszatérítést, valamint egy 40 eurós kupont is felajánlanak.

Arról a Ryanair egyelőre nem közölt semmit, hogy mely járatok nem indulnak el a téli menetrendben.

Az intézkedés miatt a Ryanair azzal számol, hogy márciusig a korábban tervezett 9 helyett 4 százalékkal bővül majd az utasforgalom havonta, a teljes éves forgalom pedig 129 millió lehet az egy
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 07:07
Ötvenöt százalékkal nőtt a Ryanair profitja az első negyedévben
A társaság 12 százalékkal 35 millióra növelte utasforgalmát, az árbevétel pedig ennek nyomán 13 százalékkal 1,9 milliárd euróra nőtt az első fél évben.

Az egy utaskilométerre vetített költségek 6 százalékkal mérséklődtek.

Az adatokat az előző évihez képest torzította, hogy tavaly a húsvét a második negyedévre esett. Az átlagos jegyár 1 százalékot emelkedett 40 euróra, viszont az ebből fakadó pozitív hatást ellensúlyozza, hogy egyre kevesebb árbevétel keletkezik a csomagkezelésből, és a gyenge font is lefelé húzta az eredményeket.

Az 55 százalékos javulás ellenére a Ryanair nem változtatott év végi kilátásain, továbbra is az 1,4-1,45 milliárd eurós sávba várják az adózott eredményt az üzleti év végén.
velemenyezd, 2017. július 24. hétfő, 14:33
Harmadosztályt létesít a Thalys nemzetközi vasúttársaság
A nemzetközi vasúttársaság arra számít, hogy az olcsóbb jegyek által a tavaly regisztrált éves átlag szerinti 6,7 millió helyett 2018 folyamán az utasok száma meghaladhatja a 7 milliót is.

A jegyek a jelenlegi, átlagosan 80-150 euróhoz képest legfeljebb 40 euróba kerülnek majd (egy euró mintegy 310 forint). A jegyeket szeptembertől kezdik árusítani és decembertől lehet igénybe venni a rendelkezésre álló harmadosztályú helyeket.

A francia, belga és német tulajdonban lévő Thalys vasúttársaság szerelvényei 1996 óta közlekednek Párizs, Köln, Amszterdam és Brüsszel viszonylatában. A társaság a gyorsvonat mellett 2016 óta egy "fapados", Izy nevű járatot is üzemeltet, amely a gyorsvonat 1 óra 20 perces menetidejéhez képest, több megálló beiktatásával 2 óra 20 perc alatt teszi meg a Brüsszel-Párizs távot.

Az Izy jegyárai 19 euró körül mozognak. Az ennél olcsóbb jegyek birtokosainak nem biztosított az ülőhely.
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 12:33
Bővült a globális légiáru- és utasforgalom áprilisban
A montreali székhelyű kereskedelmi szervezet pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint mintegy 200 taglégitársaságuk jelentése alapján az áruforgalom árutonna-kilométerben számolva 8,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a kapacitások 3,9 százalékkal bővültek, így az átlagos töltöttség 1,9 százalékponttal 45 százalékra javult.

A világ régiói közül Afrikában volt a legnagyobb, 26 százalékos bővülés, de a világ forgalmának mindössze 1,6 százaléka zajlott a fekete kontinensen. A 23,5 százalékos részesedéssel bíró Európa volt a második legerősebben fejlődő térség 12,9 százalékos javulással, míg a legnagyobb forgalmat lebonyolító Ázsia-Óceániában 8,4 százalékos javulás mutatkozott az év negyedik hónapjában.

Előrejelzésében az IATA az év hátralévő részében hasonlóan erős és tartós emelkedésre számít az üzleti bizalmi indexek alapján, az éves bővülési ráta 7,5 százalék lehet.

Az utasforgalomban, értékesített utaskilométerben számolva, 10,7 százalékos javulást mért az IATA 2016
velemenyezd, 2017. június 02. péntek, 09:31
Hat százalékkal nőtt a Ryanair adózott eredménye
A társaság6,6 milliárd euró bevétellel zárta az üzleti évet, ami 2 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, az adózott eredmény pedig 6 százalékos javulással 1,3 milliárd eurót tett ki. A Ryanair nem részletezte költségszintjét, csupán annyit közölt, hogy az egy utaskilométerre vetített egységköltség 11 százalékkal csökkent.

A cég 13 százalékkal csökkentette az átlagos jegyárat, amely ugyanekkora mértékű forgalomnövekedéshez vezetett. Az elmúlt üzleti évben 120 millió utast szállítottak, míg az előzőben 106,4 milliót. A járatok átlagos töltöttsége 94 százalékra javult, ami a legmagasabb a szektorban.

Az egyéves időszakban a Ryanair 52 új Boeing 737-est állított forgalomba, 206 új útvonalat indított és 10 új bázist nyitott. A járatok pontossága viszont 2 százalékkal 88 százalékra csökkent.

Előrejelzésében a Ryanair arra számít, hogy utasforgalma az idei pénzügyi évben 8 százalékkal 130 millióra emelkedik, az átlagos jegyárak várhatóan további 5-7 százalékkal csökkennek, ugyanakkor
velemenyezd, 2017. május 30. kedd, 12:33
Áramellátási hiba okozhatta a British Airways számítógépes rendszerének összeomlását
hiba a BA teljes, globális informatikai hálózatát érinti, ezért sok külföldi repülőtéren is leálltak a cég járatai, és tízezrek rekedtek a légikikötőkben.

Sok utas a Twitteren és egyéb közösségi portálon arról számolt be, hogy órákig ült a repülőtereken elakadt BA-járatok fedélzetén.

A fennakadás várhatóan a következő napokra is kihat, elsősorban Heathrow-n.

A London nyugati határában fekvő hatalmas repülőtér Európa legnagyobb forgalmú légikikötője, amelynek évente 480 ezer - naponta átlagosan több mint 1300 - járat indítására és fogadására van hatósági engedélye. Heathrow e keret 98 százalékát meghaladó kapacitás-kihasználtsággal működik, így a szombatihoz hasonló incidensek tovagyűrűző hatásai mindig óhatatlanul hosszú ideig tartó rendkívüli forgalmi torlódásokat okoznak.

A GMB brit szakszervezeti szövetség - amely a polgári repülési ágazat alkalmazottait is képviseli - szombat esti közleményében a BA kiszervezési gyakorlatát bírálta. A GMB szerint a British Airways tavaly több száz
velemenyezd, 2017. május 27. szombat, 23:27
1/4
Képek, videók
Ryanair.jpg
agica2004
2014. március 10. hétfő, 14:49
Ryanair.jpg
evamama0108
2011. június 20. hétfő, 21:10
Ryanair.0.jpg
evamama0108
2011. június 20. hétfő, 21:09
Ryanair.png
agica2004
2011. január 17. hétfő, 15:44
michael+McAuliffea.jpg
menusgabor
2019. május 09. csütörtök, 21:27
Michael J. Fox .
alvaro-hopihe
2018. április 09. hétfő, 08:52
Michael Jakson és Jannet.
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 22:32
michael-jordan.jpg
menusgabor
2018. január 29. hétfő, 21:10
michaels1.png
sz719eszter
2018. január 10. szerda, 21:26
michael6.gif
sz719eszter
2017. december 03. vasárnap, 16:18
michael4.gif
sz719eszter
2017. december 03. vasárnap, 16:18
michael1.gif
sz719eszter
2017. december 03. vasárnap, 16:18
Michael.png
cady89
2017. október 28. szombat, 13:06
paris st. michael.jpg
liliana01
2017. október 08. vasárnap, 20:29
Címkék
előző évhez, utasforgalom havonta, legnagyobb forgalmat, montreali székhelyű, következő napokra, montreáli székhelyű, téli menetrendi, alacsony jegyáraknak, üzleti bizalmi, áruforgalomban ezzel, alacsony átlagos, magas kerozinárak, adózott eredményt, járatok szám, ebből fakadó, járatok pontossága,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.