Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 19:57 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - NVI: vasárnap este 11 óráig nem lehet nyilvánosságra hozni a hivatalos adatokat
átjelentkezéssel szavazók számára kijelölt 56-os szavazókörben 4171-en voksolnak majd, ebből 3222-en átjelentkezéssel. A szavazás folyamatosságának biztosítása érdekében a korábbitól eltérő helyszínen, egy gazdagréti tornateremben a tervek szerint 25 szavazófülkét állítanak majd fel. A második legtöbb átjelentkező a XIII. kerületben van (2853), a XIV. kerületbe pedig 2720-an jelentkeztek át. A negyedik legtöbb átjelentkező Szegeden van, 2521.

A legkisebb szavazókör a Zala megyei Iborfia, ott kilenc választópolgárt várnak vasárnap.

Az NVI elnöke elmondta: a legfiatalabb választópolgár 2003. február 17-én született, és házasságkötés révén lett nagykorú.

Vasárnap 110 154 első szavazót várnak a választásra, ők a szavazóhelyiségben nemzeti színű, az EU zászlajával díszített szilikonkarkötőt vehetnek át. A legtöbb első szavazó - 64 - a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátor 1-es szavazókörében voksolhat.

Mozgóurnát személyesen pénteken 16 óráig, utána pedig már csak ügyfélkapus
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 14:09
Kvótareferendum - Egy budapesti szavazókör fél nyolc után zárt
szavazatszámláló bizottságok, és mindenki szavazhatott, aki 7 óráig beállt a sorba.

Ezért nem tudott minden szavazókör bezárni este 7 órakor, a szavazás végén - közölte. Hozzátette: kivételesen most nem az átjelentkezők sorban állása miatt történt a csúszás. Mint fogalmazott, valamennyi helyi választási iroda "fantasztikusan felkészült" és be tudtak zárni 19 órakor.

Elmondta azt is, hogy a szavazókörökben már folyik a szavazatok összesítése. A névjegyzékben a pénteki záráskor 8 272 625 választópolgár volt jogosult részt venni a szavazáson, ahhoz, hogy a népszavazás érvényes legyen, 4 136 313 érvényes szavazatra van szükség.

A sajtótájékoztatón Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke elmondta, a testület délutáni ülésén a szavazás napja előtt benyújtott kifogásokat, fellebbezéseket bírálták el, ezek a határozatok még nem jogerősek.

Elmondta azt is, hogy az NVB tagjainak jelenlétében este 7 órakor megkezdődött az érvényes szavazási iratok mellett talált mintegy 74 ezer
velemenyezd, 2016. október 02. vasárnap, 20:24
Pálffy Ilona: a választási eljárási törvény összességében jól vizsgázott
Pálffy Ilona emlékeztetett rá: az új választási eljárási törvény megalkotásakor a jogalkotó a korábbi szabályozás több kritikáját is figyelembe vette és beépítette azokat a jogszabályba.

Ilyennek nevezte az NVI elnöke például a kampánycsend megszüntetését, mint mondta, korábban a választásnapi jogorvoslatok 80 százalékát emiatt nyújtották be, a kampánycsend eltörlésével ezek a jogorvoslatok idén elmaradtak. De ilyen új jogintézmény volt az átjelentkezés is, amely lehetővé tette, hogy a választópolgár a lakóhelye szerinti országgyűlési egyéni választókerület jelöltjére szavazhasson akkor is, ha a szavazás napján nem tartózkodott a lakóhelyén.

Pálffy Ilona megjegyezte: a jogszabály összességében nagyon jól vizsgázott, ugyanakkor az alkalmazása során fény derült néhány problémára is, például az eljárási határidőknél lenne szükség a változtatásokra.

Megjegyezte: nagyon kevés az ajánlások ellenőrzésére rendelkezésre álló három nap, ezt szeretnék legalább négy napra növelni. Továbbá a
velemenyezd, 2014. december 27. szombat, 13:21
Önkormányzat 2014 - A lezárt névjegyzékben 8 millió 170 ezer választópolgár szerepel
Pálffy Ilona tájékoztatása szerint október 10-én délután 4 órakor 8 170 413 választópolgár szerepelt az önkormányzati választói névjegyzékben, közülük 8 043 553 magyar állampolgár.

A szavazati joggal rendelkező választópolgárok között továbbá 34 719 bevándorolt vagy menekült is van, míg a tartózkodási engedéllyel rendelkezők 92 141-en vannak.

Közölte azt is, hogy a legfiatalabb választópolgár 1998. augusztus 21-én született, ő és 41 451 első szavazó társa a szavazatszámláló bizottságoktól vasárnap emlékkártyát kap. A legfiatalabb, 16 éves választópolgár házasságkötéssel szerzett nagykorúságot; a neméről - személyiségi jogokra hivatkozással - a választási szervek nem adhatnak tájékoztatást.

A legtöbb első szavazó Szendrőládon adhatja le szavazatát, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 24, a májusi európai parlamenti választás óta nagykorúvá vált fiatalt várnak.

Az NVI elnökének tájékoztatása szerint a legkisebb létszámú szavazókör a Zala megyei Iborfia, ahol 14 választópolgárt
velemenyezd, 2014. október 11. szombat, 16:44
Önkormányzat 2014 - NVI: tizennyolcezer átjelentkező szavazna vasárnap
Négy éve 7500-an jelentkeztek - az akkori szóhasználattal - igazolással szavazásra, a nyolc évvel ezelőtti önkormányzati választáson pedig körülbelül 3500-an.

Négy évvel ezelőtt csak az kérhette az átjelentkezést egy másik magyarországi településre, akinek a lakóhelyén kívül volt bejelentett tartózkodási helye is (ezt korábban ideiglenes lakcímnek nevezték). Ezek a választópolgárok is csak abban az esetben szavazhattak a tartózkodási helyükön, ha azt a választás kitűzése előtt jelentették be.

A mostani választáson azonban csak az jelentkezhetett át másik magyarországi településre, aki a választás kitűzése előtt legalább harminc nappal (vagyis június 23-áig) létesített ott tartózkodási helyet, és a tartózkodási hely érvényessége legalább a szavazás napjáig tart.

Az átjelentkezési kérelmeket péntek 16 óráig kellett benyújtani, ezt összesen 22 007-en tették meg, de közülük 3570-en szavazatszámláló bizottsági tagként vagy jegyzőkönyvvezetőként kérték, hogy a munkavégzésük miatt máshol
velemenyezd, 2014. október 11. szombat, 15:54
Önkormányzat 2014 - Ma lejár az átjelentkezés határideje
Négy éve 7500-an jelentkeztek - az akkori szóhasználattal - igazolással szavazásra, a nyolc évvel ezelőtti önkormányzati választáson pedig körülbelül 3500-an.

Négy évvel ezelőtt csak az kérhette az átjelentkezést egy másik magyarországi településre, akinek a lakóhelyén kívül volt bejelentett tartózkodási helye is (ezt korábban ideiglenes lakcímnek nevezték). Ezek a választópolgárok is csak abban az esetben szavazhattak a tartózkodási helyükön, ha azt a választás kitűzése előtt jelentették be.

A mostani választáson azonban csak az jelentkezhet át másik magyarországi településre, aki a választás kitűzése előtt legalább harminc nappal (vagyis legkésőbb június 23-án) létesített ott tartózkodási helyet, és a tartózkodási hely érvényessége legalább a szavazás napjáig tart.

Az átjelentkezési kérelmeket péntek 16 óráig kell benyújtani személyesen vagy levélben a helyi választási irodához, vagy online a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes oldalán, a www.valasztas.hu-n. Az NVI adatai szerint
velemenyezd, 2014. október 10. péntek, 07:05
Önkormányzat 2014 - Az átjelentkezők a tartózkodási helyükön, a költözők már az új lakóhelyükön szavazhatnak
Ha valaki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 12-i választásán nem tartózkodik a lakóhelyén (korábbi elnevezéssel állandó lakcímén), az szavazhat a tartózkodási helye (korábbi elnevezés szerint "ideiglenes lakhelye") szerinti jelöltekre is, ha ezt kezdeményezi. Ezzel a lehetőséggel azonban csak akkor élhet a választópolgár, ha a tartózkodási helyét a választás kitűzése előtt legalább egy hónappal, azaz június 23-át megelőzően létesítette, és a választás napjáig azt nem szünteti meg.

A választópolgárnak a lakóhelye szerinti település jegyzőjétől kell kérnie, hogy választójogát a tartózkodási helye szerinti településen gyakorolhassa.

Ha azonban a választópolgár elköltözik, és egy másik településen létesít lakóhelyet, úgy automatikusan felkerül az "új" település névjegyzékébe, függetlenül attól, hogy lakóhelyét a választás kitűzését követően létesítette. A választópolgárnak tehát ebben az esetben nem kell kérelmet benyújtania és nem vonatkozik rá az egy hónapos korlátozás
velemenyezd, 2014. szeptember 21. vasárnap, 16:34
EP-választás - Többen szavazhatnak a lakóhelyüktől távol, mint legutóbb
elnöke a Nemzeti Választási Központban tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett rá: az átjelentkezési kérelmeket péntek 16 óráig lehetett benyújtani, a helyi választási irodák péntek délután minden kérelmet fel tudtak dolgozni.

Pálffy Ilona azt mondta, köszönet illeti a helyi választási irodák munkatársait, mert annak ellenére, hogy az utolsó időszakban sok átjelentkezési kérelem érkezett, fegyelmezett munkát végezve időben le tudták zárni a névjegyzéket.

A névjegyzékben 8 041 386 választópolgár szerepel, közülük 1625 olyan, aki más uniós tagállam állampolgára, de rendelkezik Magyarországon lakóhellyel és jelezte, hogy a magyar EP-listára kíván szavazni.

Az ország 96 külképviseletén 7572-en kívánnak szavazni, a voksolás az amerikai kontinensen - az időeltolódás miatt - már szombaton megkezdődött. A legtöbb voksolót Brüsszelben várják, 887-et, a legkevesebb szavazót Bejrútban várják, itt egy választópolgár kíván szavazni.

Pálffy Ilona elmondta: az átjelentkezettek száma 69 200, a
velemenyezd, 2014. május 24. szombat, 15:44
EP-választás - Mintegy 70 ezren nem a lakóhelyükön voksolnak vasárnap
Azok, akik vasárnap nem a lakóhelyükön szeretnének voksolni, pénteken 16 óráig jelentkezhettek át egy másik magyarországi település névjegyzékébe. A kérelmeket személyesen, levélben vagy online lehetett benyújtani.

Az NVI internetes tájékoztató oldalán szombat reggel az szerepelt, hogy az átjelentkezéssel szavazni kívánó választópolgárok száma 69 200. Öt évvel ezelőtt az EP-választáson 25 ezren jelezték előre, hogy nem a lakóhelyükön kívánnak szavazni.

Az áprilisi országgyűlési voksoláson 120 ezren jelentkeztek át, és több, az átjelentkezők szavazására kijelölt szavazókör előtt (például a XIV., a IX. és a XIII. kerületben) hosszú sorok kígyóztak.

A Nemzeti Választási Iroda azonban arra számít, hogy vasárnap az EP-választáson nem lesz ilyen hosszú sorban állás, mivel kevesebb az átjelentkezéssel szavazó, és sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz az átjelentkezők szavazása is, mivel a voksoláson az egész ország egy választókerületet alkot.

Az országgyűlési választáson az átjelentkezők a
velemenyezd, 2014. május 24. szombat, 08:52
EP-választás - Nem várhatók hosszú sorok az átjelentkezők miatt
állás. Egyrészt most feleannyian akarnak átjelentkezéssel szavazni, mint áprilisban, másrészt pedig sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz az átjelentkezők szavazása is, mivel a voksoláson az egész ország egy választókerületet alkot.

Az országgyűlési választáson az átjelentkezők a lakóhelyük szerinti választókerület jelöltjeire szavazhattak, és a szavazatukat egy, a választókerületük nevével ellátott borítékba kellett tenniük, azaz a szavazatszámláló bizottságnak először meg kellett keresnie a választópolgárt a névjegyzékben, aztán ki kellett keresnie a szavazólapjait és a borítékot is. Ez sok időbe telt, ami miatt lassabban tudott haladni a sor.

Az EP-választáson azonban mindenki ugyanolyan szavazólapot kap, és az átjelentkezők szavazatait nem kell külön felcímzett borítékba tenni, hiszen minden szavazatot abban a szavazókörben számlálnak meg, ahol leadták.

Emiatt például - bár a XIII. kerület azt tervezte - nem lesz szükség arra, hogy az átjelentkezők nagy száma miatt a számukra kijelölt
velemenyezd, 2014. május 23. péntek, 11:23
Választás 2014 - Kétharmados többséget szerzett a Fidesz-KDNP 99,99 százalékos feldolgozottság szerint
eljárás keretében van lehetőség, és arra kizárólag a jogorvoslatot elbíráló szerv jogosult.

A Nemzeti Választási Bizottságnak az országos listás szavazás eredményéről kiállított szavazóköri jegyzőkönyvek, a levélben szavazás eredményét megállapító jegyzőkönyv, valamint a választás egyéni választókerületi eredményéről kiállított jegyzőkönyvek alapján, legkésőbb a szavazást követő tizenkilencedik napon kell megállapítania a választás országos listás eredményét.

Az április 6-i szavazáson a választópolgárok két külön szavazólapon adhatták le voksukat: egyrészt voksolhattak arra, kit szeretnének az országgyűlési egyéni választókerületükben (ebből 106 van) képviselőnek, másrészt egy másik íven arról dönthettek, hogy az országos listáról melyik pártot vagy nemzetiséget támogatják. A magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok csak pártlistákra szavazhattak.

Az országos listán kiadható 93 mandátumot a pártlistás szavazatok és az egyéni kerületekben nem hasznosult, úgynevezett
velemenyezd, 2014. április 13. vasárnap, 07:05
Választás 2014 - NVI: megkezdődött a szavazatok átadása az egyéni választókerületi választási bizottsági elnökö
A múlt vasárnapi voksoláson lehetőség volt arra, hogy a választópolgár, aki nem a lakóhelyén tartózkodott, egy másik magyarországi településen adhassa le voksát. Mivel az átjelentkezéssel szavazók is a saját lakóhelyük szerinti képviselőkre szavaztak, ezeket a voksokat el kell juttatni a választók lakóhelye szerinti választókerület meghatározott szavazókörébe. Ehhez előbb azokat az NVI-hez szállították hétfőn, és a 106 egyéni választókerület szerint csoportosították.

Ugyancsak lehetőség volt arra, hogy a nem Magyarország területén tartózkodó választók a 97 külképviselet egyikén adják le szavazatukat, szintén a lakóhelyük szerinti választókerület jelöltjeire. Ezeket a voksokat Magyarországra szállították, és az NVI csütörtök délutántól válogatta szét ugyancsak egyéni választókerületek szerint.

Ezután az NVI-nél valamennyi választókerület esetében összecsomagolták és szállítódobozba ( nagyon sok szavazat esetén több szállítódobozba) helyezték az "utazó szavazatokat".

A szállítódobozokat
velemenyezd, 2014. április 12. szombat, 08:21
1/3
Képek, videók
EP.választás után...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:27
EP.választás itt...Gyulán
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:21
választás erdmény.jpg
maroka
2018. április 09. hétfő, 09:50
Mátyás választása.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:50
választásút.jpg
maroka
2017. szeptember 10. vasárnap, 18:28
Választás kérdése
sanci81
2017. augusztus 14. hétfő, 14:22
0 választás.jpg
lovaszmarika
2017. július 10. hétfő, 11:11
Választási igéret
tailor
2017. május 24. szerda, 10:38
O.V.- Választás.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 20:11
választási lehetőség.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:46
A választás s a pótadó.jp
chillik
2016. november 27. vasárnap, 08:30
választási lehetőség
bbbarbara
2016. október 29. szombat, 14:51
Mindennapi választások
sanci81
2016. szeptember 21. szerda, 18:55
A kóbor macska választása
sanci81
2016. július 04. hétfő, 15:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.