Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 07:37 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja 06.01
szólt hozzá: ,,Hol vagy?"
Ő így válaszolt: ,,Hallottam lépteidet a kertben, s féltem, mert mezítelen vagyok, tehát elrejtőztem."
De Isten így szólt: ,,Ki adta tudtodra, hogy mezítelen vagy? Talán ettél a fáról, amelyről megtiltottam, hogy egyél?"
Az ember így válaszolt: ,,Az asszony, akit mellém rendeltél, ő adott nekem a fáról, ezért ettem."
Az Úristen megkérdezte az asszonyt: ,,Mit tettél?" Az asszony így felelt: ,,A kígyó vezetett félre, azért ettem."
Az Úristen így szólt a kígyóhoz: ,,Mivel ezt tetted, átkozott leszel minden állat és a mező minden vadja között. Hasadon csúszol, és a föld porát eszed életed minden napján. Ellenkezést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé. Az (ő ivadéka) széttiporja fejedet, te pedig a sarkát mardosod."
Az ember Évának nevezte feleségét, mert ő lett minden élő anyja.
Ez az Isten igéje. Ter 3,9-15.20

SZENTLECKE az Apostolok
maroka, 2020. június 01. hétfő, 08:01
Zuckerberg: a közösségi platformoknak "nem szabad az igazság döntőbíráiként fellépniük"
megjelenített tartalmakat, rövid bejegyzéseket.

"Nagyon erősen hiszek abban, hogy a Facebooknak nem szabad mindenben igazságot tennie, mint ahogyan valószínűleg általában a magánvállalatoknak sem dolguk ez, főként a médiacégeknek nem szabad ilyen helyzetbe kerülniük" - fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy a Facebook politikája különbözik a Twitterétől. Ezzel azt sugallta, hogy az általa alapított oldal nem avatkozik be, nem moderálja a tartalmakat.

Zuckerberg interjúja nyilvános konfrontációhoz vezetett Jack Dorsey-val, a Twitter társalapítójával és igazgatójával, aki azonnal védelmébe vette az úgynevezett "tényellenőrzést", vagyis a megjelenő bejegyzésekben szereplő közlések esetleges kiigazítását.

"Továbbra is rámutatunk majd a választásokról szóló pontatlan vagy vitatott információkra szerte a világban. És elismerjük majd bármely saját tévedésünket is" - írta Dorsey. Majd leszögezte, hogy álláspontja szerint "ettől nem leszünk az igazság döntőbírái".

A Twitter vezetője kiemelte:
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 07:04
Koronavírus - Virológus: a járványhelyzet leküzdésének fontos eszközei lehetnek a meglévő gyógyszerkincsek
vírus jobb megismerését, fertőzési és terjedési mechanizmusának vizsgálatát, a lehetséges prevenciós lépések felderítését, valamint a hatékony gyógyszer és gyógymódok későbbi kifejlesztését szolgáló akciócsoport vezetője emlékeztetett arra: a koronavírus-járvány kitörésekor a kutatók azonnal megkezdték a lehetséges "gyógyszerek" keresését, az új, lehetséges hatóanyagok mellett olyan meglévőket is tesztelnek, amelyek más betegségeknél már hatékonynak bizonyultak.

Jakab Ferenc jelezte, az általa vezetett csoport a más betegségeknél sikeresen alkalmazott hatóanyagok vizsgálatára fókuszál. Felhívta a figyelmet arra: a koronavírus esetében sokkal kevesebb költséggel, rövidebb idővel és kisebb kockázattal jár egy korábbi hatóanyag alkalmazása, mint egy új bevezetése, hiszen azt esetenként több évtizedes terápiás tapasztalat támasztja alá.

Kiemelte: nem csupán az emberi, hanem az állategészségügyi gyógyszereket is elemzik a szakemberek.

A projekt keretében vizsgált hatóanyagokat három fő csoportba
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 12:31
Koronavírus - Az orosz kormányfő óva intette honfitársait a külföldi nyaralástól
perspektivikus vektorvakcinát. Gincburg pénteken arról számolt be, hogy az oltóanyagnak nincs mellékhatása.

Az akadémikus úgy vélekedett, hogy Oroszországban ősszel már megkezdődhet a tömeges vakcináció, de a folyamat akár hét-kilenc hónapig is eltarthat. Azt javasolta, hogy legelőször a járvány elleni küzdelemben részt vállaló egészségügyi dolgozókat oltsák be. Gincburg beszámolója szerint a szérum klinikai tesztelése június első harmadától indulhat be.

Az akadémikus korábban elmondta, hogy az általa vezetett intézet által kifejlesztett perspektivikus vektorvakcina egy olyan adenovírus-DNS-en alapul, amelybe beépítették a SARS-CoV-2 koronavírus egyik génjét. Az adenovírust az eljárás során olyan "tartályként" használják fel, amely a koronavírus-gént a sejthez szállítja, ott beindítja az új koronavírus burkának fehérjeszintézisét, és ily módon "megismerteti" az immunrendszert a potenciális ellenséggel. Az ilyen típusú készítményeket nevezik vektorvakcinának.

Solban Kara-ool, a Mongólia
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 17:52
Koronavírus - Csehországban újra megnyíltak az általános iskolák alsó tagozatai
az orr és a száj eltakarása. Legfeljebb 300 fő részvételével tömegrendezvényt is lehet tartani és újraindult az első osztályú cseh labdarúgó bajnokság is.

A közéletet és a gazdasági tevékenységet korlátozó, március közepén elfogadottintézkedések döntő többségének feloldását a szigorú higiéniai szabályok betartása mellett az egyre javuló járványhelyzet tette lehetővé. Adam Vojtech egészségügyi miniszter szerint a korlátozások feloldásának korábbi két hulláma - április 25-én és május 11-én - nem vezetett a helyzet rosszabbodásához.

Hétfő reggelig az egészségügyi minisztérium hivatalos kimutatása szerint majdnem 9000 ember fertőződött meg az új koronavírussal, közülük több mint 6000 már felgyógyult betegségéből. A halálos áldozatok száma 315, és az utóbbi napokban alig növekedett. Jelenleg 145 embert ápolnak kórházban, mintegy kéttucat ember állapota minősíthető súlyosnak.

Az általános iskolák alsó tagozatai ugyan megnyíltak hétfőn, de az iskolalátogatást a szülők döntésére bízták. Helyenként az
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 09:32
Megkezdődött a bírósági eljárás Netanjahu ellen
Izrael történelmében először fordult elő, hogy hivatalban lévő miniszterelnök ellen büntetőeljárás indult.

Az izraeli televíziók élő adásban közvetítették, amint Netanjahu bevonult a jeruzsálemi körzeti bíróság üléstermébe. A kormányfő az ügyvédjeivel beszélt, és nem ült le a vádlottak padjára, amíg jelen voltak a kamerák.

Netanjahu a bíróság épületében, a terembe való belépése előtt tartott beszédében - a mögötte felsorakozott Likud párti miniszterek előtt állva - azzal vádolta meg a rendőrséget és az ügyészséget, hogy személye, a Likud párt, valamint a jobboldali kormányzás megbuktatására törekednek, ezért mondvacsinált ürügyekkel vádakat koholtak ellene.

"A cél az erős, jobboldali miniszterelnök ártalmatlanná tétele, hogy így távolítsák el hosszú évekre az ország éléről a nemzeti tábort" - mondta a kormányfő, aki a baloldalt és a médiát ellene szőtt összeesküvéssel vádolta.

Netanjahu beszédében azt követelte, hogy a média élő adásban közvetítse tárgyalásának minden ülését. A
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 16:02
Koronavírus - A román korrupcióellenes ügyészség 33 aktát nyitott gyanús közbeszerzések miatt
A vizsgálat indításáról Crin Bologa korrupcióellenes főügyész számolt be egy csütörtöki sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy az általa vezetett intézmény hivatalból indított vizsgálatot 29 ügyben, a sajtóban megjelent információk alapján.

A feltételezett kár értéke több millió eurót - tette hozzá.

Bologa szerint az egészségügyi felszereléseket és gyógyszereket forgalmazó állami Unifarm vállalat is a célpontok között van.

Korábban a román sajtóban olyan hírek jelentek meg, hogy a romániai kórházak inkább saját hatáskörben bonyolították le a közbeszerzéseket, mert az állami forgalmazónál nagyon magasak voltak az árak, ezért a kórházak vezetői korrupcióra gyanakodtak.

A korrupcióellenes főügyész nem kívánt részleteket közölni a vizsgálatokról, sem arról, hogy kik ellen irányulnak, reményét fejezte, hogy hamarosan olyan szakaszba jutnak az eljárások, hogy a közvélemény is tudomást szerezhet a részletekről. Közölte: mind magánvállalatoknál, mind állami cégeknél folyamatban vannak a
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 16:42
Koronavírus-konferencia - Ígéretes fejlesztésekről számoltak be magyar kutatók
előállítani, ráadásul nehéz beszerezni a kiindulási anyagokat és reagenseket, de a magyar kormány támogatásával sikerült hozzájutni ezekhez külföldről - számolt be.

Mint hozzátette, technológiai újításokat is bevezetnek, hogy gyorsítsák a gyártást; a hatóanyaghoz el kell készíteni továbbá a bejuttatást segítő készítményt, ennek fejlesztése is folyamatban van. Már belátható azonban, hogy mikor lesz meg a hatóanyag és a készítmény - közölte Greiner István.

Kovács L. Gábor akadémikus az általa vezetett HECRIN (Hungarian Clinical Research Infrastructure Network) konzorcium elnöke elmondta, hogy fő feladatuk, hogy a klinikai vizsgálatok klinikumba történő bevezetését segítse.

A HECRIN a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban négy projekt lebonyolítására kapott lehetőséget az ITM-től, ezek egyike a Favipiravir klinikai kipróbálása.

Egy másik kutatás a Covid-betegek genetikai jellemzőit elemzi, azt vizsgálva: genetikai oka van-e annak, hogy hatalmas különbségek mutatkoznak a fertőzés lefolyásában,
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 13:12
Koronavírus - Veneto kormányzója: "nálunk a turisták nagyobb biztonságban vannak, mint a saját lakásukban"
az aktívak száma már ötezer alá süllyedt, jelenleg negyvenen vannak még intenzív osztályon. A halottak száma túllépte az 1800-at.

Venetóban indult újra elsőként a termelés, nyitottak meg a vállalkozások a szigorúan ellenőrzött óvintézkedéseknek köszönhetően.

"Nagyon remélem, hogy az előttünk álló időszakban kevesek felelőtlensége miatt nem kell újra szigorítani" - jelentette ki.

A tartományt 2010-től vezető Luca Zaia 91 százalékos támogatottsággal bír a venetóiak között, az általa vezetett tartományi testület 92 százalékossal. A "dózsénak" is nevezett Zaiában, a venetói liga, majd az Északi Liga, most pedig a Liga politikusában sokan a párt feltörő csillagát látják. "Nem török országos politikai babérokra, és a Liga vezetésére sem, itt maradok Venetóban" - hangoztatta.

Úgy vélte, az olaszországi pártok általános csökkenő támogatottsági adatai nem megbízhatóak, hiszen a járvány mindent háttérbe szorított, a pártpolitika most kezdődhet újra. "A Liga pedig továbbra is a legnagyobb párt
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 13:27
Krónika 7. rész (határozathozatalok)
Vejkey Imre (KDNP) előterjesztését 162 igen szavazattal, négy nem ellenében, 20 tartózkodás mellett fogadta el a Ház.

Az előterjesztés a pártok működéséről és gazdálkodásáról, valamint az Országgyűlésről szóló törvényt módosítja, kimondva: a képviselőcsoportok az országos listán mandátumot szerzett pártjuknak idén támogatást adhatnak a működési feltételeiket biztosító költségvetési kiadási előirányzat terhére. A támogatás okirattal nyújtható, a frakcióvezető dönt róla, és a párt hitelintézetnél vezetett fizetési számlájára kell utalni.

A kormánypárti előterjesztők azzal indokolták a javaslatot, hogy a koronavírus-járvány miatt a pártok költségvetési támogatásából az eredeti előirányzatok 50 százalékát átcsoportosították a járvány elleni védekezési alapba.Egyházi fenntartók tulajdonába kerülnek szociális intézményeknek otthont adó ingatlanok

Az egyházak szociális és gyermekvédelmi ellátások terén betöltött szerepének megerősítéséről szóló törvényt fogadott el az Országgyűlés a
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 15:02
Koronavírus - Uniós biztos: kiegyensúlyozatlan az állami támogatások gyakorlata az uniós tagországokban
A biztos az Európai Parlament belső piaci és fogyasztóvédelmi szakbizottságának hétfői videótanácskozásán kiemelte: az uniós rugalmasság az állami támogatások területén nagyon fontos, mivel az országoknak ez jelentős segítség, azonban, tekintettel a tagállamok különböző költségvetési mozgásterére, az EU-nak "harmonizálni kell a forrásokhoz való hozzáférést".

"A válságra adott válasznak arányosnak kell lennie minden tagországban, különben fennáll az egyensúlyhiány és az EU széttöredezésének kockázata" - hangsúlyozta.

Az áruk és szolgáltatások szabad mozgásával kapcsolatban elmondta: a belső határokon végzett ellenőrzéseket koordinált módon kell megszüntetni, európai megközelítésre van szükség, amint a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi. Az Európai Bizottság biztosa szerint a korlátozó intézkedések megszüntetésével kapcsolatos koordináció hiánya számos veszéllyel járhat, ezek kiküszöbölésére a bizottság egy európai ütemtervet, kilépési stratégiát terjesztett elő.

Tóth Edina a Fidesz
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 20:02
Koronavírus - Szerbia kötelezővé teheti a maszk- és kesztyű viselését, Montenegróban megnyíltak a strandok
a regisztrált fertőzöttek száma. Hashim Thaci államfő kijelentette, senki nem tudhatja, hogyan dönt az alkotmánybíróság az új miniszterelnök kinevezéséről, de várja már a hónap végét, hogy kiderüljön, merre tud Pristina továbblépni. Albin Kurti kormányfő március végén bukott el a bizalmi szavazáson, az államfő pedig április végén bízott meg egy másik politikust a kormányalakítással, ám a távozó miniszterelnök alkotmánybírósághoz fordult, mert szerinte a tavalyi választás győztes pártjából, az általa vezetett Önrendelkezésből kellett volna új kormányfőt választani, ellenkező esetben előrehozott választásokat kell tartani. Az alkotmánybíróság május végéig felfüggesztette az új kormányfő kinevezésének folyamatát.

Észak-Macedóniában péntekről szombatra 1723-ról 1740-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Sztevo Pendarovszki államfő pénteken további 14 nappal meghosszabbította a szükségállapotot nyugat-balkáni országban. A köztársasági elnök azt kérte a kormánytól, hogy fokozatosan enyhítsen a
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 10:11
1/324
Képek, videók
boldogságos szűzmaria1209
maroka
2017. december 07. csütörtök, 18:18
Boldogságos szép napot...
cuppika59
2017. augusztus 22. kedd, 10:55
ÚK-ÚJ-BOLDOGSÁGOS.SZ.J PG
keresztenyhivek
2015. október 12. hétfő, 11:54
BOLDOGSÁGOS!!!.jpg
piroska56
2014. november 25. kedd, 13:04
Boldogságos Szűz
sacimama
2014. augusztus 02. szombat, 22:12
boldogságos az égi élet.p
mikojutka
2011. július 31. vasárnap, 12:53
trianon egyház0601.png
maroka
2020. június 01. hétfő, 23:20
egyházi intézkedés0305_2.
maroka
2020. március 05. csütörtök, 21:27
egyházi intézkedés0305.jp
maroka
2020. március 05. csütörtök, 21:26
Református egyház
dandej
2017. február 19. vasárnap, 12:07
Szeresd az egyházat
sacimama
2015. augusztus 22. szombat, 01:10
Végül az egyház megvette
furaila
2015. július 23. csütörtök, 01:54
Egyházi gyertyaszínekkel
pacsakute
2014. november 30. vasárnap, 18:58
Isten Egyháza Jézus Krisz
sacimama
2014. október 21. kedd, 08:13
EGYHÁZ A MAI VILÁGBAN
sacimama
2014. október 12. vasárnap, 16:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.