Belépés
2019. november 12. kedd | 46. hét | 316. nap | 07:58 | Jónás, Renátó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Von der Leyen: megnyílt a lehetőség a megállapodásra a migrációs politika ügyében
megállapodást eddig akadályozó, "blokkoló" országoknak is világos, hogy "a migráció jelensége nem múlik el csak úgy", hanem megmarad, és "jó hír", hogy ezek az országok "vissza akarnak térni az asztalhoz, és fenntartható megoldásokról akarnak tárgyalni".

Ezen országok számára az is világos, hogy a megoldásokhoz "minden tagállamnak szolidárisan hozzá kell járulnia" - mondta Ursula von der Leyen.

Aláhúzta, hogy az ügy rendezése igen fontos a közösség összetartásának megőrzéséhez, ezért az általa vezetett bizottság az első hivatali napjától törekszik majd a megoldásra, és 2020 első fél évében javaslatot terjeszt elő. Néhány fő alapelv már megvan, köztük az, hogy "Európa nyitott földrész marad, amely kapcsolatban áll a világgal".

"Nem a szögesdrót, hanem a határokon átívelő (tudományos) kutatás, az utazás és a kereskedelem tartozik hozzá az európai életformához, éppen úgy, mint a menedékjog és a leggyengébbek védelme" - hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.

Mint mondta, egyszerű
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 23:02
Illegális bevándorlás - Von der Leyen: Brüsszel új javaslatot készít a migrációs politika átalakítására
Ursula von der Leyen aelmondta, hogy az általa vezetett bizottság egy európai uniós "migrációs paktum" megkötését szolgáló javaslaton dolgozik majd. A tervek szerint 2020 első vagy második negyedévében mutatják be az elképzeléseket.

Kiemelte, hogy EU-nak világszerte példaképpé kell válnia a migrációs folyamatok "fenntartható, humánus megközelítésű, de hatékony irányításában".

Ehhez véget kell vetni az EU-s szintet jellemző "mozdulatlanságnak", új lendületet kell adni a migrációs politika átalakítási folyamatának - mondta a megválasztott bizottsági elnök.

Angela Merkel aláhúzta, hogy a bizottság nehéz feladatra vállalkozik, de a német szövetségi kormány támogatja majd, és nemcsak a migráció ügyében, hanem az összes többi terve megvalósításában, azért is, mert Németország csak akkor lehet sikeres, "ha Európának jól megy a sora".

A kancellár a támogatásáról biztosította a leendő von der Leyen-bizottság formálódó munkatervének a klímaváltozás elleni küzdelemmel és a digitalizációval
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 18:42
Szombathelyen a Missziós kereszt
2019. november 8-án megérkezett Szombathelyre az 52. Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztje. Szent Márton püspök ünnepének napján, a Székesegyházban fogadták a keresztet. 15 órától a hívek szentségimádáson vettek részt, amelyet Császár István általános helynök, a Székesegyház plébánosa vezetett.
............

.............
maroka, 2019. november 08. péntek, 16:34
Brit választások - Skót miniszterelnök: jövőre újabb függetlenségi népszavazást kell tartani
hiszen Skóciát mindkét esetben akarata ellenére léptetné ki az Európai Unióból a londoni kormány.

Nicola Sturgeon ezzel arra utalt, hogy Jeremy Corbyn minap ismertetett választási programra alapján ha a Munkáspárt megnyeri a decemberi választásokat, első dolga lesz egy észszerű új Brexit-megállapodás elérése az EU-val.

Corbyn megígérte, hogy a Munkáspárt ezt az egyezményt népszavazásra terjesztené, a bennmaradás lehetőségét is felkínálva a szavazólapon. Azt azonban nem fedte fel, hogy az általa vezetett munkáspárti kormány e referendumon az új Brexit-egyezmény elfogadása vagy a bennmaradás mellett kampányolna.

Nicola Sturgeon a Skót Nemzeti Párt pénteki kampánynyitó gyűlésén kijelentette, hogy Skócia számára egyértelműen az SNP a bennmaradást pártoló erő, az SNP-kormány célja az, hogy Skócia, sőt az Egyesült Királyság egésze az Európai Unió tagja maradjon.

A skót miniszterelnök hozzátette: ennek érdekében az SNP arra is hajlandó, hogy - ha a decemberi országos parlamenti választáson nem
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 14:51
Az ukrán kormánypárt kiemelt részleget akar az újságírók elleni bűnügyeknek a főügyészségen
összejátszanak" - tette hozzá.

Szavai szerint Ukrajnában a tömegtájékoztatási eszközök többsége veszteséges, ami felveti annak gyanúját, hogy politikai nyomást gyakorolnak az ott dolgozó újságírókra. Ezért javasolta, hogy vessenek ki szankciókat azokra a tömegtájékoztatási eszközökre, amelyek legalább három éven át folyamatosan veszteségesen működnek.

Rámutatott, hogy sok helyen gyakorlat az újságíróknak "borítékban" kifizetni a bérüket, ami után nem fizetnek adót. Ennek megszüntetésére az általa vezetett bizottság az év végéig új törvényjavaslatot készül benyújtani a parlamentnek.

Nesztor Sufrics, az Ellenzéki Paltform -Életért frakció képviselője felszólalásában arra hívta el a figyelmet, hogy Ukrajnában 1991-ben történt függetlenné válása óta több mint 60 újságírót esett gyilkosság áldozatává. Szavai szerint az újságírók elleni támadások 90 százaléka büntetlenül marad, és csak minden 12-ik ügy jut el a bíróságokig.

Okszana Romanyuk, az ukrán Média Intézet igazgatójának adatai
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 19:32
Médiatanács: jövőre is 1,3 milliárd forintot nyerhetnek el a médiaszolgáltatók támogatásra
Az NMHH szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az 1,3 milliárd forinttal gazdálkodó, négy pályázati eljárással számoló terv 2020-ban a közösségi médiaszolgáltatók működési költségeinek, műszaki fejlesztésének, továbbá a helyi és körzeti médiaszolgáltatók állandó műsorainak gyártását támogatja.

A fenntartási és üzemeltetési költségek támogatására (rezsipályázat) idén is összesen 400 millió forint a pályázati keret a négy fordulóban, a műszaki fejlesztésekre együttesen 110 millió forint áll majd rendelkezésre a három forduló során.

A hír- és magazinműsorok készítésére a helyi és körzeti rádiók számára 300 millió forint, míg az ilyen típusú televízióknak 500 millió forint keretet hirdet meg a médiatanács négy-négy fordulóban. Utóbbi a tavalyihoz képest 10 millió forintos keretemeléssel került a támogatási tervbe, a többi támogatási célra megállapított összeg a tavalyival megegyező.

A közösségi szolgáltatók fenntartási és üzemeltetési költségeinek támogatásáról szóló pályázat
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 16:14
Letette a hivatali esküt a Ludovic Orban vezette új román kormány
Orban-kabinetnek.

Az elnök szerint az általa és az eddigi ellenzék által folytatott politikai háború egy fontos "szakaszgyőzelméről" van szó, de a PNL-kormánynak fontos feladatai lesznek az elnökválasztás, és a jövő évi önkormányzati, illegve - esetleg előrehozott - parlamenti választások "logisztikai és politikai" előkészítésében.

Ludovic Orban miniszterelnök valóságos csodának nevezte, hogy annak a hét különböző politikai erőnek az összefogását, amely lehetővé tette a PSD-kormány leváltását és az általa vezetett kabinet beiktatását. Orban arról biztosította az - eddigi PSD-kormányokkal éles konfliktusban álló - államfőt, hogy Románia kormánya ezentúl partnere lesz az ország fejlődését célzó projektjei megvalósításában.

Iohannis a beiktatási szertatás után elkísérte az Orban-kabinetet a kormánypalotába, ahol - egy közös fotó és egy rövid, bíztató nyilatkozat erejéig - az új kormány első informális ülésén is részt vett, ezzel is jelezve, hogy ő is "sajátjának" tekinti volt pártja, a PNL
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 20:01
Brit választások - Farage választási szövetséget ajánl Johnsonnak
alapján folytatódna a kétoldalú kereskedelem az EU-val.

"Ez lenne az igazi Brexit" - mondta pénteki kampánynyitó beszédében a Brexit Párt vezetője.

Nigel Farage, akinek rendszeresen jelentkező betelefonálós műsora van a legnagyobb londoni kereskedelmi rádióban, a LBC-ben, előző este félórás interjút készített Donald Trump amerikai elnökkel, aki kijelentette: örülne, ha Johnson és Farage "összeállna", mivel ketten "nem akármilyen számokat" hoznának a decemberi választáson.

Farage az általa vezetett műsorban Trump felvetésére is úgy válaszolt, hogy ha Boris Johnson "ejti" a Brexit feltételeit rögzítő "rettenetes" megállapodást, és választási kampányában azt a célt tűzi ki, hogy Nagy-Britannia kereskedni akar Európával, de politikai beavatkozás nélkül, akkor ő hajlandó lenne azonnal felsorakozni a brit kormányfő mögött.

Nigel Farage hozzátette: ha Trump rá tudná beszélni Johnsont "a tiszta szakításra" az Európai Unióval, annak ő nagyon örülne. Ebben az esetben "együtt győzhetnénk" -
velemenyezd, 2019. november 01. péntek, 16:52
Kereszténydemokrácia - Államtitkárok: sikeres a kereszténydemokrata politika
a kereszténydemokráciát. Úgy értékelt: lehet, hogy a KDNP a legidősebb demokratikus formáció a mai magyar parlamentarizmusban, de éppen ezért számíthatnak arra, hogy 75 év múlva is lesz Magyarországon és világszerte is kereszténydemokrácia.

Azbej Trisztán, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára kiemelte: a magyar kormány a világon elsőként indított az üldözött keresztényeket felkaroló programot, és egyedüliként van ilyen kormányzati egység, mint az általa vezetett államtitkárság. Hozzátette: ez nem munka, nem egy feladat, hanem egy nemzeti misszió és szolgálattétel, s büszke arra, hogy Magyarország vállalta ezt a missziót. Fontos ugyanakkor, hogy a tényekből induljanak ki, az egész emberi jogi válság egyik oka, hogy a tényeket megpróbálják eltagadni. A kereszténység jelenleg a legüldözöttebb vallás a világon - jelentette ki.

Világszerte 245 millió ember szenved megkülönböztetést születésétől pusztán a keresztény hite miatt, és több mint 4100 embert gyilkoltak
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 17:12
Románia a jövő évre halasztja az 5G-hálózat kiépítésének közbeszerzési pályázatát
Sorin Grindeanu, a szakhatóság elnöke elmondta, hogy az általa vezetett intézménynek nem áll módjában valamennyi feltételt közölni az érdeklődő vállalatokkal, ilyen körülmények között nem bonyolítható le a közbeszerzési pályázat. Az eredeti ütemterv szerint Románia az idei év második felében bonyolította volna le az eljárást, és az év végére már meghirdették volna a győzteseket. Grindeanu szerint a közbeszerzési eljárás leghamarabb a jövő év első felében indulhat.

A teljesítendő feltételek között említette a Románia és az Egyesült Államok között az idén nyáron aláírt memorandumba foglaltaknak törvénybe átültetését. Grindeanu felidézte, hogy a memorandum az 5G hálózattal kapcsolatban biztonsági kérdéseket szabályoz, illetve olyan részleteket, amelyek a két ország stratégiai partnerségéhez fűződnek. Ezt törvénybe kell ültetni, de ehhez előbb a román kormánynak fel kell oldania a dokumentum titkosítását - magyarázta.

Grindeanu szerint a román kormány döntött úgy, hogy titkosítja a dokumentumot,
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 16:21
Ma van a reformáció emléknapja
A központi ünnepség, amelyet a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervez, délután 5-kor kezdődik a Városligeti fasor és a Bajza utca találkozásánál lévő Reformációi emlékparkban.

Az ünnepségen Pásztor Zoltán, a Magyarországi Metodista Egyház országos laikus elöljárója tart előadást.

A reformáció emléknapján, október 31-én világszerte arról emlékeznek meg, hogy Luther Márton német Ágoston-rendi szerzetes, a reformáció elindítója a hagyomány szerint 1517-ben e napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára.

X. Leó pápa 1520-ban kiadott bullájában kiközösítette Luther Mártont, aki a pápai oklevelet nyilvánosan elégette, és kijelentette, hogy szakít a katolikus egyházzal.

Az általa vezetett új irányzat lett az evangélikus, míg a Kálvin János vezette irányzat a református felekezet alapja.
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 07:04
Interjú Orsos Zoltán celldömölki plébánossal
számomra" - így vádoltam magamban őt. Az ütött-kopott kis fali keresztet földhöz vágtam csalódottságomban. A szükség, amiben éltünk, a családi élet keresztje megtanított arra, hogy komolyan vegyem Istent: később kezdtem megérteni Isten ezen pedagógiáját. A szülők nem kalkulálják be nevelésükbe a keresztet, pedig nem kell megijedni attól, ha gyermekünk szenved egy kicsit, hogy keresztet hordozunk, mert az nevel, farag, csiszol minket. Isten nem ad nagyobb keresztet, mint amennyit elbírunk. Így vezetett engem is a keresztutamon.
Mikor és hogyan fordult vissza az eldobott kereszthez, hogyan vált lázadóból pappá?
- Tökmag gyerek voltam még, mikor nővérem egyik este szakadt ruhában, megtépázva ért haza. Elevenen él bennem az emlék, ahogy ott áll előttem, és mondja kisírt szemekkel és agyongyötörten: ,,Anyu, megerőszakoltak." Én, a kis félmeztelen cigánygyerek elkezdtem gyűlölni a világot: bosszút fogadtam. Aznap este úgy logikáztam, hogy mivel apámat is bíró ítélte el, nekem is
maroka, 2019. október 29. kedd, 21:41
1/314
Képek, videók
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
migracio_map576.jpg
menusgabor
2015. július 28. kedd, 18:57
Jelenségek.JPG
1vargaildyko
2010. november 23. kedd, 12:28
Jelenségek (1).JPG
1vargaildyko
2010. november 23. kedd, 12:28
Jelenségek (2).JPG
1vargaildyko
2010. november 23. kedd, 12:27
Jelenségek (3).JPG
1vargaildyko
2010. november 23. kedd, 12:27
Jelenségek (4).JPG
1vargaildyko
2010. november 23. kedd, 12:26
Jelenségek (5).JPG
1vargaildyko
2010. november 23. kedd, 12:26
Jelenségek (6).JPG
1vargaildyko
2010. november 23. kedd, 12:26
Jelenségek (7).JPG
1vargaildyko
2010. november 23. kedd, 12:26
Jelenségek (8).JPG
1vargaildyko
2010. november 23. kedd, 12:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.