Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 01:44 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Miniszter: Csehország felkészült a járvány esetleges második hullámára
második hullámot nem kívánunk, de ha esetleg kitör, fel vagyunk rá készülve. Hat hétre elegendő védőeszközzel rendelkezünk" - jelentette ki Hamácek a kelet-csehországi Pardubicében, amikor átvette a Kínából érkezett legutóbbi védőeszköz-szállítmányt.

A cseh belügyminisztérium központi raktárában jelenleg 65,9 millió arcmaszk, 10,3 millió lélegeztetőgép, 552 ezer védőruha, 595 ezer védőszemüveg, tízmillió pár kesztyű és 11 millió cipőhuzat van - sorolta fel a miniszter.

Elmondta, hogy az általa vezetett tárca eddig 4,6 milliárd koronát költött a védőeszközökre, ebből 300 millió koronát cseh cégeknek fizetett ki.

Jelenleg még több pályázat van érvényben a védőeszközökre, amelyek azonban már a központi állami tartalékalapba kerülnek.

Csehországban március elsején mutatták ki az első koronavírus-fertőzést.

Az egészségügyi minisztérium csütörtök reggeli kimutatása szerint az országban 4384 beteget tartanak nyilván, akikből 141-et kórházban kezelnek. Közülük tíznek az állapota
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 19:02
Borrell: új, átfogóbb EU-megállapodásra van szükség Törökországgal
amelyekkel napjainkban szembesülünk, az új koronavírus-világjárvány hatására a jövőben még a mostaninál is változatosabb megpróbáltatásokat jelenthetnek.

Az Európai Unió és Törökország viszonyát számos gond terheli, amelyek közül az egyik legsúlyosabb a Ciprus körüli tengerfenéken található energiahordozók feltárásáról szóló vita. Az utóbbi években nemzetközi energetikai vállalatok a ciprusi görög kormány megbízásából jelentős földgázkészleteket tártak fel a sziget partjainál, ami komoly ellentéthez vezetett Nicosia és Ankara között. Törökország ugyanis nem ismeri el Ciprust, amely az Európai Unió tagállama, és elutasítja az ásványkincsek kiaknázását a kizárólag általa elismert, szakadár Észak-ciprusi Török Köztársaság hozzájárulása nélkül. Törökország időközben olyan területeken kezdett el földgázkitermelést célzó fúrásokat végezni, amelyek Brüsszel szerint Ciprus kizárólagos gazdasági övezetéhez tartoznak. Az Európai Unió több alkalommal is határozottan elítélte és jogellenesnek nyilvánította a török
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 19:33
Hatalmas vagyon felett rendelkeznek a vörösbárók
kudarcot kudarcra halmozott: ,,reformpolitikája" rekordnépszerűtlenséget hozott, amiben jelentős szerepet játszott meghirdetett vasúti reformja. Eredetileg 27 vasúti szárnyvonal bezárását tervezte, azonban az országos tiltakozás miatt meghátrált. 2007-ben Fodor Gáborral szemben az SZDSZ elnökének választották, a Hír TV által nyilvánosságra hozott felvételek tanúsága szerint csalások történtek a pártkongresszuson. 2007 és 2009 között az SZDSZ parlamenti frakciójának vezetője volt, az általa vezetett képviselőcsoport biztosította a többséget Bajnai Gordon megválasztásához és a Bajnai-kormány intézkedéseihez. A kormányváltást követően nem hosszabbította meg párttagságát, a politika világából kilépve az üzleti szférában helyezkedett el.

Dunai György

A nagyvállalkozó a Forbes 2009-es listája szerint 39,1 milliárd forintos vagyonával a 39. legtehetősebb magyar. Az építőipar régi szereplője, övé a Thermal Hotel Visegrad is. Dunai felbukkant a Kulcsár Attila-féle
menusgabor, 2020. július 04. szombat, 22:00
Lengyel elnökválasztás - Délig magas volt a részvételi arány
A 2015-ös elnökválasztáson ilyenkor 14,61százalékos, a tavaly őszi parlamenti választáson pedig 18 százalékos volt a részvételi arány.

Az utóbbi napokban a pusztító árvíz sújtotta délkelet-lengyelországi Kárpátaljai vajdaságban -amely a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) erős szavazóbázisát jelenti és általában átlag feletti részvételi arányt jegyez -délig átlagosnál valamivel alacsonyabb,23,8 százalékos részvételt mértek. Az árvíz miatt a térségben két szavazóhelyiséget kellett átkölteztetni.

A szavazóhelyiségek országszerte 7 órakor nyíltak meg és 21 óráig tartanak nyitva. Korábbi felmérésekurnazárásig60 százalék körüli részvételi arányt jeleztek. A PKW elnöke, Sylwester Marciniak viszont vasárnapi sajtóértekezleten elmondta: amennyiben a következő órákban a délelőttiekhez hasonlóan alakul a részvétel, rekordmagassá válhat.

Az előző, 2015-ös elnökválasztás első fordulójában a jogosultak 49 százaléka járult az urnákhoz, a legmagasabb, 65 százalékos részvételt az 1995-ös
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 14:30
Újraindult a nyomozás a francia elnöki hivatal vezetője ellen egy összeférhetetlenségi gyanú miatt
vizsgálóbírók.

A nyomozás újraindításának bejelentésével egyidőben került nyilvánosságra Emmanuel Macron államfő "személyes feljegyzése" a vizsgálóbírókhoz, amelyben kezességet vállal munkatársáért. Az elnöki gesztus heves vitát váltott ki szerdán a francia médiában.

A 2019. július 1-i keltezésű levélben - amelyről eddig nem tudott a közvélemény - a köztársasági elnök azt írja, hogy tudott arról, hogy Alexis Kohlert családi kapcsolatok fűzik az MSC részvényeseihez, amikor kinevezte 2014-ben az általa vezetett gazdasági minisztériumban kabinetfőnökének. Emiatt nem is vett részt azokban a tárgyalásokban, amelyek a francia állam és az olasz-svájci cég között folytak - írta Emmanuel Macron.

Az MSC és az elnöki hivatal vezetője közti családi kapcsolatokról 2018-ban jelent meg több cikk a Mediapart portálon, miután az MSC a nyugat-franciaországi Saint-Nazaire-ben található STX France hajógyár egyik fő ügyfele.

Kohler 2012-2014 között a francia állami vagyonügynökség, 2014-2016 között pedig a
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 19:42
A női traumák és szerhasználat összefüggéseiről szóló könyv jelent meg
A kötet szerzője, Kaló Zsuzsa pszichológus mintegy tíz éve kutatja a témát. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) adjunktusa, az MTI-nek elmondta: "nemcsak magyar, hanem nemzetközi sajátosság is, hogy a női szerhasználat mint téma háttérbe szorult, vagy nem volt róla korábban szakmai diskurzus".

Mivel a szerhasználat statisztikailag több férfit érint, és a női szerhasználat stigmatizált, az addiktológiai ellátórendszer hosszú évtizedeken keresztül a férfiakra fókuszált. Ez a hozzáállás oda vezetett, hogy a nők igényei mintha teljesen kiszorultak volna az ellátásból - fejtette ki a kutató.

Bár a szakemberek az 1990-es évektől felismerték, hogy a nemi különbségek fontosak a szenvedélybetegség pontosabb megértésében és a szerhasználó nők hatékonyabb kezelésében, az ENSZ Nemzetközi Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC), valamint a Kábítószer és Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpontja (EMCDDA) néhány évvel ezelőtt újra felhívta a szakemberek és a szakmapolitikusok
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 10:51
Felajánlották a Pécsi Egyházmegyét Jézus Szent Szívének
szeretet elvont fogalma helyett a konkrét valóság mutatkozik meg a mindannyiunkhoz közel álló szeretetben, amelyet Jézus Krisztusban megtapasztalhattunk.
.............
Az ünnepi szertartást a Jézus Szíve-templomban tartották Jézus Szentséges Szívének ünnepén, június 19-én, pénteken este hat órakor.
A pécsi Jézus Szíve-templom búcsúja a Kvanduk Frigyes általános helynök által vezetett szentségimádással kezdődött, ezt követően a helynök felajánlotta az egyházmegyét Jézus Szent Szívének. Az ünnepi eseményt szentmise követte Hegedűs János dombóvári plébános, bírósági helynök főcelebrálásával. ,,Jézus Szent Szívének ünnepén érdemes újra felidézni, hogy a szív a teljes embert kifejező ősfogalom, amely egyszerre utal testi és lelki valóságra, amely a bennünk megnyilvánuló személyiség középpontját jelenti, amelyben az elhatározások születnek, és amelyben a szeretetkapcsolataink
maroka, 2020. június 22. hétfő, 14:40
Virtuális Zarándoklat Csaba testvérrel 06.21
Esti szentmise videó

Virtuális Zarándoklatunk ma a görög katolikus testvéreinkhez visz el. Pacsai János atyával a magyarországi görög katolikus egyházról, s az ottani bűnbánati szokásokról, gyakorlatokról szeretnénk elbeszélgetni.
János atya nemcsak, mint pap, atyja az általa megkeresztelt, lelkiekben vezetett híveknek, hanem édesapa is, szép családja, nagyra nőtt gyermekei is vannak. A görög katolikus egyház nős, családos embereket is felszentel! Ezért is látogatunk hozzá a nemzetközi Apák Napján!
Beszélgetésünk végén megkérjük, hogy egy bűnbánati imával zárjuk e szép napot!
Szeretettel, Csaba t.
maroka, 2020. június 21. vasárnap, 21:22
Szent II. János Pál pápa máriás tanítása
tanít.

II. János Pál érzékeny volt Mária tisztaságára is. Annak 1600. évfordulóján, hogy 392-ben Capuában már egy helyi zsinaton korai elődjének, Siricius pápának téveszmék között kellett ,,rendet tennie" Mária szüzességének kérdésében, a szent pápa 1992-ben is tanítást adott: Mária szüzessége azért ragyog ilyen páratlan módon, mert testi szüzességéhez (virginitas carnis) szívének szüzessége (virginitas cordis) is társul. A Szentatya e kérdésben is ,,kézen ragadott" bennünket, elvezetett a Misztériumhoz, és megtanított alázattal és hívő csodálattal megállni annak küszöbén, rácsodálkozva: Mária valóságos szüzessége nem legenda, nem is biológiai viták tárgya, hanem hitünk egyik titka, melyből számunkra üdvösség fakad.
Ne feledkezzünk el - mert ő sem feledkezett el - arról a személyről sem, aki Jézus és Mária életében is fontos szerepet töltött be: Szent Józsefről, aki nemcsak Mária szüzességének, hanem a kettejükre bízott Titoknak, magának a Megváltónak is
maroka, 2020. június 20. szombat, 13:49
Jézus Szentséges Szíve 06.19
könyvéből
Szeretett és kiválasztott benneteket az Úr.
A negyvenéves pusztai vándorlás után Mózes így beszélt a néphez: ,,Te az Úr, a te Istened szent népe vagy, téged választott ki az Úr, a te Istened a föld népei közül a maga népének.
Nem azért hajolt le hozzátok és választott ki benneteket az Úr, mert számban fölötte álltok az összes népnek, hiszen a legkisebbek vagytok minden nép között, hanem mert szeretett benneteket az Úr, és megtartja esküjét, amelyet atyáitoknak tett, azért vezetett ki erős kézzel és szabadított ki a szolgaság házából, a fáraónak, Egyiptom királyának kezéből. Ismerd föl hát, hogy az Úr, a te Istened az igaz Isten, a hűséges Isten, aki szövetségét és szeretetét az ezredik nemzedékig megőrzi azok iránt, akik szeretik és megőrzik parancsait. Azt ellenben, aki gyűlöli őt, megbünteti; nem késlekedik, elpusztítja azt, aki gyűlöli őt.
Ezért tartsd meg a parancsokat, rendelkezéseket és törvényeket, amelyet ma szabok neked, hogy kövesd őket."
Ez az Isten
maroka, 2020. június 19. péntek, 08:26
Jó tudni - a gesztusokról
itt a középső ujjas kifejezésformát. Érdemes ezt a jelzést elkerülni Görögországban és Törökországban is, hiszen ezeken a helyeken is vulgáris jelentéssel bír.

A Fülöp-szigeteken a ,,gyere ide" mozdulattal kell vigyázni, hiszen nekünk ebben semmi bántó jellegű nincs, viszont az ottani lakosok nem így ismerik a gesztust. Náluk ugyanis csak a kutyáknál alkalmazzák, ember felé mutatva egyenesen derogálónak számít. Sajnos olyan esetek is adódtak, amikor a kézjel fizikai konfliktushoz vezetett a szigeten.

Figyelj, hol és mit mutatsz.
Egyik gyakran használt kifejezési forma nálunk a keresztbe tett ujjak mutatása, ami leginkább reménykedést, drukkolást jelent. Viszont nem mindenhol számít ennyire ártalmatlannak. Vietnámban nem ajánlott ilyen módon bízni a jó szerencsében, hiszen ott a női nemi szervre asszociálnak általa. A Távol-Keleti országban ráadásul a középső ujj felmutatásával egyenértékű.

Amikor a kisujj és a mutatóujj kerül a magasba, sokan nálunk a
pacsakute, 2020. június 16. kedd, 22:34
1/326
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Esetleges kedvenccel.jpg
csalogany13
2010. november 14. vasárnap, 09:55
Csehországi Predni
irmus
2011. augusztus 27. szombat, 14:33
Ahová a szívem vezetett
dnemethk
2012. január 08. vasárnap, 18:46
Jen vezetett a reptérről
kimif1
2009. december 29. kedd, 11:57
Antwerpen központi pályau
pacsakute
2020. július 05. vasárnap, 15:38
SZKV Központi megálló.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:22
SZKV központi má.Szécheny
agica2004
2018. február 25. vasárnap, 22:33
SZKV-Központi megálló.png
agica2004
2017. április 04. kedd, 21:42
központi mozaik.jpg
maroka
2017. január 05. csütörtök, 14:06
Központi fűtésre köthető
sanci81
2016. január 18. hétfő, 16:34
Kozponti palyaudvar
borigit
2015. szeptember 04. péntek, 09:56
Kozponti muzeum
borigit
2015. szeptember 03. csütörtök, 14:52
kozponti epulet
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 08:03
1963 Központi megálló.jpg
agica2004
2013. december 20. péntek, 17:07
Címkék
középső ujjas, tavaly őszi, Virtuális Zarándoklatunk, ásványkincsek kiaknázását, többséget Bajnai, délelőttiekhez hasonlóan, elnöki hivatal, Hegedűs János, mindannyiunkhoz közel, nemi különbségek, Kvanduk Frigyes, pusztító árvíz, pécsi Jézus, ünnepi eseményt, ENSZ Nemzetközi Kábítószer-ellenőrzési, elnöki gesztus,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.