Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:01 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kiss J. László: Kramp-Karrenbauernek bizonyítania kell, hogy nem "Merkel-kreatúra"
Németország - mint a szakértő értékelte - sajátos időszakban van, mégpedig az Angela Merkel utáni korszakban a kancellári tisztséget továbbra is betöltő Merkellel.

Az új pártelnökről az a vélemény alakult ki, hogy egyfajta"mini-Merkel". Egyrészt előnyös volt számára, hogy a CDU elnöki tisztségét 18 éven át betöltő Merkel jelölte őt korábban a konzervatív párt főtitkárává, ugyanakkor hátrány is, hogy sokan Merkel "kreatúrájának" tekintik. Ez is magyarázza, hogy a hamburgi kongresszuson elhangzott kampánybeszédében Kramp-Karrenbauer erőteljesen hangsúlyozni kívánta, hogy életét nem feltétlenül azok a szempontok alakították, mint Angela Merkelét. A többi között arról beszélt, hogy a keresztény elkötelezettség rendkívül sokat jelent számára.

Politikussá válását pedig a Saar-vidéki politikai élet jelentősen befolyásolta. Nem csak rendkívül sikeres tartományi miniszterelnök volt, de azt megelőzően több miniszteri posztot is betöltött. A tartományi politikában vált naggyá. 2017-ben a tartományi
velemenyezd, 2018. december 09. vasárnap, 13:11
SE: forradalmasította az infarktusellátást a Semmelweis Budapest Award idei díjazottja
Petr Widimsky a prágai Károly Egyetem és az egyetemi kórház professzora, a szívcentrum vezetője és az egyetem orvoskari dékánja. Tudományos munkájának legfontosabb társadalmi jelentősége, hogy az általa vezetett klinikai vizsgálatok eredményei alapjaiban változtatták meg a szívinfarktus ellátását. Az úgynevezett Prague-vizsgálatok során sok ezer tagú betegcsoporton bizonyította, hogy a katéteres szívkoszorúér-tágítás hatékonyabb terápia a heveny szívizominfarktussal kezelt betegek ellátásában, mint a korábban széles körben alkalmazott vérrögoldó infúziós kezelés. A Prague-vizsgálatok eredményei alapján az alkalmazott módszerek széleskörű elterjedésével mintegy felére csökkent az infarktuson átesett betegek kórházi halálozása, a szívkatéteres koszorúér-megnyitás több millió emberen segített.

Csak Magyarországon a 2003-óta fokozatosan bevezetett szívkatéteres infarktusellátás becslések szerint százezer ember életét mentette meg - hangsúlyozták.

A tájékoztatás szerint a katéteres koszorúér-tágítás
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 15:47
Szópárbaj Donald Trump és volt külügyminisztere, Rex Tillerson között
politikája, mind a stílusa miatt. A volt külügyminiszter azt is elmesélte, hogy Trump gyakran dühös volt rá, mert megmondta neki, hogy az általa javasolt politika nem végrehajtható, mert törvénysértő. "Oly gyakran fordult elő, hogy az elnök azt mondta, ezt és így akarom csinálni, mire azt válaszoltam neki, elnök úr, én értem, hogy mit akar, de ezt így nem teheti meg, ez törvényellenes" - idézte fel külügyi munkájának nehézségeit Tillerson.

Rex Tillersont, aki az Exxon Mobil vezérigazgatója volt korábban, széles körben dicsérték és elismerték, és miniszteri jelölését jó döntésnek tartották. Ám az üzletemberből lett miniszter meglehetősen rövid idő alatt elveszítette az üzletemberből lett elnök rokonszenvét. Tillersont a minisztériumon belül sem különösebben kedvelték, mert túlságosan zárkózott volt, és a döntéseket is csak nagyon szűk körben hozta meg. Ahogyan romlott a viszony az elnök és minisztere között, Donald Trump egyre gyakrabban alázta meg nyilvánosan is Rex Tillersont. Bob Corker, a szenátus
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 07:04
Párhuzamok: Torontói Jegyzőkönyvek - MSZMP KB Jegyzőkönyvek
tegyék."
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851&htr=1
*
Nem akarja senki tudomásul venni, hogy mindezek miatt a történések miatt nincs nép, amelyik átvehetné a hatalmat! Kétféle nyáj van, amelyik ordítozva ott béget a maga vezére mögött!!
*
KIHALT AZ A KOROSZTÁLY, amelyikből munkás-parasztot faragtak... vagy annyira lepusztult állapotban érte 1990, hogy már nem volt képes talpra állni, amikor kiprivatizálták alóla a gyárakat, üzemeket, ahova 40 évvel korábban erőszakkal terelték be szüleiket. Velük halt az az ERKÖLCSI ALAP is, amely alapján jogosan lázadhatnának a hatalmat hazugsággal megszerzők ellen!!!
*
Mára már az ő gyerekeik is elérték a 40-es életévüket és most őket sanyargatja az EU népirtásos technikája. Lásd a "LUGANOI TANULMÁNY"-ban leírtakat, amely alapján működik az EU!!!
http://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/item/2793-a-luganoi-tanulm %C3%A1ny
*
Nyilvánvaló, hogy ebbe nem szabad beletörődni! Sőt, minden eszközzel meg
furaila, 2018. december 08. szombat, 00:34
Brexit - Brit kormány: fél évig tartó kikötői felfordulást is okozhatna a megállapodás nélküli Brexit
kormány tudatában van annak, hogy a gyógyszerellátás biztosítása életfontosságú, és azon dolgozik, hogy legyen elégséges kompkikötői kapacitás az egészségügyi termékek bejuttatására.

Hancock szerint a kormány döntött arról is, hogy az alternatív útvonalakon elsőbbséget biztosít a gyógyszeripari áruknak, garantálandó, hogy a gyógyszerbehozatal a kilépés jövő márciusban esedékes időpontja után is fennakadások nélkül folytatódhasson.

Az esetleges megállapodás nélküli Brexit kikötői hatásaival már korábban is foglalkozott a brit kormány.

Chris Grayling közlekedési miniszter az egyik minapi kabinetülésen felvetette azt a lehetőséget, hogy a kormány hajókat vagy hajóteret bérelne, annak érdekében, hogy a Dover és Calais közötti szűk keresztmetszetet kikerülve más kikötőkön keresztül juttassa el Nagy-Britanniába az alapvető ellátási cikkeket.

A héten a Bank of England kormányzója is arra hívta fel a figyelmet, hogy felfordulást okozhat a brit kikötők forgalmában, ha Nagy-Britannia
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 17:31
Kövér: valódi nemzeti konszenzus a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács működése
alapvetően meghatározó kérdés, amelynek jelentősége megnőtt az elmúlt évtizedekben. Nyilvánvalóvá vált, hogy egyre gyorsuló ütemben éljük fel természeti örökségünket, és az emberiség olyan módon avatkozott be a Föld éghajlati rendszerébe és bioszférájának működésébe, aminek következményeivel egyáltalán nem volt - és talán még ma sincs - tisztában - fejtette ki a házelnök.

Úgy vélte: számos más nemzeti erőforrásunkat sem gyarapítottuk, tartottuk fenn a megfelelő mértékben és minőségben.

"Az általunk korábban értékalapon idealizált nyugati világ gazdasági és politikai szereplői - ahogy mondani szokás - 1990 után csak a javunkat akarták, és mi majdnem minden javunkat át is adtuk nekik, csak nagyon későn felismerve a térségünk elszegényedését felerősítő gátlástalan érdekérvényesítési törekvéseket, s még később ellenállva ezeknek" - fogalmazott Kövér László.

Szerinte a népességszámban, tudásban, innovációban, egészségben, társadalmi együttműködési képességben való fogyatékosságaink és
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 12:11
Differenciált minimálbért vezettek be Romániában a felsőfokú végzettségűek számára
jelent.

Romániában 2018-tól kezdődően a társadalombiztosítási járulékok fizetése áthárult az alkalmazottakra, így a 2080 lejes bruttó minimálbér 1263 lejes (87 700 forint) nettó fizetést eredményez.

A felsőfokú végzettséget igénylő munkakörben alkalmazott és az illető munkakörben legalább egy éve teljes munkaidőben dolgozó munkavállalóknak jövő évtől kezdődően nem lehet 2350 lejnél kisebb a bruttó bére, ami legalább 14 lejes órabérnek felel meg.

A kormányhatározatba nem került bele az a korábban beharangozott, de a munkáltatói szervezetek által kifogásolt előírás, amely általában minden legalább 15 éve munkaviszonyban lévő alkalmazottnak az emelt (2350 lejes) minimálbért irányozta volna elő.

A vállalkozói szféra élesen bírálta a minimálbér újabb emelését, illetve annak végzettség szerinti differenciálását, mondván, hogy a bukaresti kormány mesterségesen, a termelékenység emelkedése nélkül növeli a béreket, és kizárólag az vezérli, hogy nagyobb adóbevételekre tegyen szert. Cristina Parvan,
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 11:21
Rekordot döntött az országban az áramfogyasztás csütörtökön
6825 MW-os rendszerterhelési történelmi rekord, melyet idén március 2-án és november 29-én mért a MAVIR.

A december 6.-i rekordnál az 1955 óta rendelkezésre álló adatok alapján pedig ennél magasabb negyedórás átlag csúcsértékre még nem volt példa. Egy átlagos téli hétköznapon a csúcsidei rendszerterhelés általában 6000-6600 MW között változik.

A téli felkészüléskor - különösen a tavalyi rendkívüli hideg tapasztalatai alapján - MAVIR a villamosenergia-rendszer többi szereplőjével együtt már korábban megtette a szükséges lépéseket nem csupán a hideg, hanem más szélsőséges időjárási viszonyok kezelésére is.

A szükséges kínálat rendelkezésre áll - mondta a közleményben Tihanyi Zoltán, a MAVIR rendszerirányítási és nemzetközi kapcsolatok vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: a piaci szereplők a fogyasztói igényeknek megfelelően szerzik be a villamos energiát hazai forrásból és importból. A rendszerirányító a határkeresztező átviteli hálózati kapacitásokat biztosítja, amelyek összességében fedezik
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 10:31
Pentagon: az amerikai légierő gépe "különleges" repülést hajtott végre az ukrán légtérben
A közlemény szerint az amerikai gép a Kercsi-szorosban történt orosz-ukrán incidens kapcsán támogatásátkívánta kinyilvánítani Ukrajna iránt.

A Pentagon közleménye "különlegesnek" nevezte a berepülést, amelyre a Nyitott Égbolt Szerződés keretében került sor. A szerződés lehetővé tesz a szerződést aláíró országoknak fegyvertelen katonai megfigyelő repüléseket. Ezeket általában jóval korábban bejelentik, ám az érintett felek egyetértése esetében lehetővé tesz "különleges" azaz előre be nem jelentett akciókat is. A csütörtöki amerikai berepülés Ukrajna kérésére történt.

A Nyitott Égbolt Szerződést 1992 márciusában 25 állam írta alá Helsinkiben, köztük Magyarország is. A megállapodás fegyvertelen megfigyelő repüléseket tesz lehetővé az aláíró országok területe felett.
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 18:29
A katonai együttműködés folytatásáról tárgyalt az orosz és a venezuelai védelmi miniszter
általi megváltoztatására irányuló kísérleteket. Egyúttal támogatásáról biztosította tárgyalópartnerének "a társadalmi egyetértés" megteremtésére és az ellenzékkel való viszony rendezésére irányuló erőfeszítéseit.

"Természetesen elítélünk minden, nyilvánvalóan terrorista jellegű lépést, minden olyan kísérletet, amely a helyzet erőszakos megváltoztatására irányul" - mondta.

Putyin elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy az idén sikerült megfordítani az orosz-venezuelai kereskedelmi forgalomban korábban megmutatkozó negatív tendenciát.

A szerdai találkozót megelőzően Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak válaszolva kijelentette: az orosz elnöki hivatalnak semmi köze sincs azokhoz az elképzelésekhez, amelyek szerint Oroszországnak rakétákat kellene telepítenie Latin-Amerikába a szárazföldi telepítésű, közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök (INF) megsemmisítéséről szóló megállapodás megszűnése esetén.

Ilyen felvetések szakértői médiaviták során hangzottak el
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 17:39
Októberben 6,4 százalékkal nőtt a csehországi kiskereskedelmi forgalom
Az idei októberben egy munkanappal több volt mint tavaly, ezért a naptári hatásoktól megtisztított növekedés 5,2 százalék.

Piaci elemzők szerint a csehek már októberben elkezdték a karácsonyi bevásárlásokat, s ez a kiskereskedelemben is megmutatkozik. Általános várakozás, hogy az idei karácsonyi kiadások magasabbak lesznek, mint tavaly.

Havi összehasonlításban az októberi kiskereskedelmi forgalom egy százalékkal volt magasabb, mint szeptemberben.

A legnagyobb mértékben már hagyományosan az internetes üzletek és a csomagküldő szolgáltatások forgalma emelkedett októberben, mégpedig 24,1 százalékkal. Több mint 20 százalékkal emelkedett a számítógépes technika, a háztartási műszaki berendezések és a sporteszközök eladása is. Szintén nőtt a ruházat és a lábbelik értékesítése, míg az élelmiszerek eladása mérsékelten csökkent.

A statisztikusok véleménye szerint a kiskereskedelmi forgalom folymatos növkedése következménye a jó gazdasági helyzetnek és a jövedelmek emelkedésének. Miután a
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 13:21
FAO: több mint kétéves mélyponton a világpiaci élelmiszerárak novemberben
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által nyomon követett öt alapvető élelmiszer árindexe 2016 májusa óta legalacsonyabb, 160,8 pont lett novemberben az októberi 162,9 pont után.

Tavaly novemberben az index jóval magasabban, 175,7 ponton állt.

A múlt hónapban a szemes termékek ára 1,1 százalékkal, a tejtermékeké 3,3 százalékkal, az olajos magvaké pedig 5,7 százalékkal csökkent októberhez képest, míg a húsféléké csak minimálisan mérséklődött, a cukor ára viszont 4,4 százalékkal emelkedett.

Tavaly átlagosan 8,2 százalékkal nőttek az élelmiszerárak a világban. A legnagyobb áremelkedést a tejtermékeknél jegyezték fel, 31,5 százalékot. A húsárak 9 százalékkal nőttek, a szemes termékek ára 3,2 százalékkal, az olajos magvaké pedig 3 százalékkal emelkedett 2016-hoz képest. Az általános trenddel ellentétesen mozgott a cukorár, amely tavaly 11,2 százalékkal csökkent a megelőző évhez viszonyítva.

A FAO csütörtökön közölt legújabb előrejelzése szerint a 2018/2019-es
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 11:01
1/802
Képek, videók
Pécs_Magyar_szentek_Ki ss_
menusgabor
2018. október 19. péntek, 20:22
kisspng-ornamental-gra ss-
kathyvp
2018. szeptember 29. szombat, 11:03
ZSNé-KISS-M.jpg
cserhat3
2018. szeptember 09. vasárnap, 11:35
Kiss Kl-tól
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 21:43
Kissné Erzsike
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 15:50
Őszikép.-Kata Kiss.jpg
53ilona
2018. július 23. hétfő, 14:05
kiss imref.jpg
zsokica45
2018. július 12. csütörtök, 17:51
kiss imre felesége középe
zsokica45
2018. július 12. csütörtök, 17:51
kisspng-woman-3d-compu ter
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:51
kisspng-digital-art-li vei
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:51
kisspng-brown-hair-fas hio
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:51
kisspng-blond-clip-art -3d
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:51
Kreatív Kör kiállítása:
bzsuzsanna
2017. június 02. péntek, 09:48
Kreatív Alkotók Köre
bzsuzsanna
2016. november 03. csütörtök, 20:34
Kreatív Alkotók munkái.
bzsuzsanna
2016. július 24. vasárnap, 20:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.