Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 10:53 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mai harmónia kártyám
pillanat örökkévaló." A felhő profán értelmében nem más, mint a légkörben lebegő vízcseppek halmaza. Irodalmi, jelképes formájában a felhő az ég fátyla. Az anyagi erő, a profetikus kinyilatkoztatások, a theophaniák kifejezője. Egyszerre áldást osztó és átkot szóró természeti alakzat. A kínaiak szerint a termékenység, az életerő jelképe: a látható lélegzet. Szimbolizálja a szánalmat és a könyörületet is, mivel az esőt kibocsátó felhők minden élőlény táplálói. A viharfelhő Isten haragját jelképezi. Állandó változása miatt a metamorfózis (átalkulás) szimbóluma.

Szerelmi üzenete: Tartós viszonyban felhőtlennek tűnő kapcsolat, melyből azonban hiányzik a szellemi egyensúly. A pusztán érzelmeken nyugvó kapcsolat nem lehet hosszútávú. Párkeresőknek sodródást, felszínes kapcsolatot, esetleg "egyéjszakás kalandot" jelezhet.

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy az érzelmek folyton változnak, nem lehet rájuk erődítményt építeni. Gondolkodj el azon, mennyire befolyásolják hangulataid,
eva6, 2020. május 22. péntek, 07:26
Cukorbetegség tünetei férfiaknál
is okozhatja.

A cukorbetegség a retina ereit is károsíthatja, ami diabéteszes retinopátiát okozhat. Ennek egyik legszembetűnőbb tünete, amikor úgynevezett úszkáló homályok jelennek meg a látótérben. Egy bizonyos kor után ezért lenne érdemes mindenkinek évente legalább egy alkalommal felkeresni egy szemész szakorvost, aki a szemfenékvizsgálat során sok mindent meg tud állapítani, többek között a cukorbetegség jelenlétére is fel tudja hívni a figyelmet.

A vércukorszint folyamatos változása az étvágyat is megnövelheti. Ilyenkor főleg édes ételekre vágyik az illető, mivel a glükóz nem hasznosul kellőképpen, így az adott személy energiahiányban fog szenvedni.

A megemelkedett vércukorszint depresszióhoz hasonlatos tüneteket is produkálhat. Emellett megjelenik a szorongás is.

A diabéteszes embereknél háromszor gyakrabban alakul ki fogíny- vagy fogágybetegség. Az így vörös lesz, megduzzadhat, és még vérezhet is.

A cukorbetegség károsítja a fülben lévő ereket is,
pacsakute, 2020. május 20. szerda, 09:16
A csontritkulásról szakszerűen
alkotják, míg a sejtek közötti állomány szerves és szervetlen részre tagolódik.

Csontritkulás esetén az egységnyi térfogatú csonttömeg csökken, miközben a szerves és szervetlen állomány aránya megmarad. Noha előre jelezhető, hogy kik fognak csontritkulásban megbetegedni, hiszen a hajlamosító tényezők ismertek (pl. sovány testalkat, kevés tejtermék fogyasztása, dohányzás, kevés testmozgás stb.), mégis többnyire csak akkor figyelünk fel a már kialakult bajra, amikor komoly, vissza nem fordítható elváltozások, csonttörések is kialakultak. Leggyakrabban a csigolyák magassága csökken, súlyos esetben a csigolyák összeroppanása a testmagasság csökkenéséhez, jellegzetes tartás kialakulásához vezet.

Ebben a betegségben is a korai felismerés és a megfelelő kezelés ad lehetőséget a súlyosabb esetek megelőzésére. Ismeretes, hogy a csontritkulás következtében kialakult csonttörések (csigolyatörés, combnyaktörés stb.), valamint a törések nyomán kialakult egyéb elváltozások súlyos
pacsakute, 2020. május 19. kedd, 20:28
Koronavírus - Lazítják a határigazgatási szigorításokat Németországban
szúrópróbaszerű vizsgálatokra.

Ugyanezt a megoldást szorgalmazzák a Dániával közös szakaszon. A koppenhágai vezetéssel még nem állapodtak meg.

Az átkelőkön folytatott ellenőrzés fokozatos visszavonásával párhuzamosan megerősítik az úgynevezett mélységi ellenőrzést a határtól számított 30 kilométeres sávban.

Az Olaszországból és Spanyolországból érkező repülőjáratoknál továbbra is fenntartják az állandó ellenőrzést.

A Lengyelországgal és Csehországgal közös határszakaszon egyelőre nincs változás. Ezeken a szakaszokon nem is a német, hanem a szomszédos ország kormánya rendelt el állandó ellenőrzést és belépési korlátozásokat.

Ugyanakkor a szövetségi kormány javasolja a járványügyben illetékes tartományi kormányoknak, hogy vonják vissza azt a rendelkezést, miszerint két hétre karanténba kell vonulnia az európai uniós társországokból érkezőknek.

Horst Seehofer hangsúlyozta, hogy az úgynevezett harmadik országokból - az Európai Unión kívülről - érkezők esetében továbbra is fenn kell
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:29
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: köszönjük az ápolók áldozatos munkáját!
intézmények is vissza tudjanak téri a teljes körű egészségügyi ellátáshoz, centralizálták a koronavírusos betegek ellátását.

Azokat a betegeket, akik jelenleg is kórházi ápolásra szorulnak fertőzöttségük miatt, nem kell a budapesti intézmények valamelyikébe szállítani, de ha ezt az adott kórház kéri, telefonos konzultáció után a két intézmény közül az egyik fogadja majd a betegeket - mondta.

A szakember hangsúlyozta: a járványügyi felkészültséget fent kell tartani arra az esetre, ha bármilyen változás lenne a megbetegedési számokban, és a beutalási rend tartalmazza azokat az intézményeket is, amelyek szükség esetén újra bevonhatók a koronavírusos betegek ellátásba.

Müller Cecília beszámolt arról, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) akkreditált laboratóriuma részt vett egy úgynevezett nemzetközi jártassági vizsgálatban: ismeretlen mintákból kellett az új koronavírus jelenlétét és mennyiségét kimutatni. Ezen a vizsgálaton az NNK laboratóriuma száz százalékban megfelelt - közölte.
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 13:41
Bessenyei Ferencről és Gábor Miklósról nyílt új virtuális kiállítás
Ferenc és Gábor Miklós előtt állandó kiállítóhelyén, a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A két művész páratlanul gazdag életművét Két út, egy pálya, 100 év című albumukban őrizték meg az utókor számára. A kötetben látható több mint kétszáz fotó és a mellettük olvasható gondolatok - a két művész és kortársaik szavai - a két színészlegenda pályájának sokszínűségéről vallanak. A sokszólamú elbeszélésből kirajzolódik a színházi műhelymunka gyötrelme, a szerepformálás öröme és nehézsége, a közönség ízlésének változása és a két művész magánélete - olvasható az OSZMI MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, virtuális kiállításukkal szeretnék visszaidézni a múzeumi tárlat hangulatát, és egyben ízelítőt adni a kötet gazdag anyagából. A kiállítást, amely a https://prezi.com/view/PL2SFCd2vyOp2Tt8Y7ta/ linken érhető el, Huber Beáta, az OSZMI munkatársa állította össze.

A Hősök tere - 100 éve született Bessenyei Ferenc és Gábor Miklós című időszaki kiállítás tavaly júniustól idén márciusig volt
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 14:11
Krónika 1. rész (adótörvények)
bevezetett rendeletben, új elem az egyenlő összegű leírás.Fidesz: a járványügyi védekezést segíti a módosításWitzmann Mihály (Fidesz) emlékeztetett arra, hogy a szociális hozzájárulási adót eredetileg 2020 októberétől csökkentették volna, de a járványügyi helyzet, annak gazdaságra gyakorolt negatív hatásai miatt a gazdaságvédelmi akcióterv keretében a kormány kezdeményezte az előrehozását. Ő is beszélt a kisvállalati adó kulcsának a csökkentéséről, a katára, az ekhóra vonatkozó változásokról, a kedvezmények változásáról.

A hitelintézeti adóról közölte, a közteher a pénzügyi szervezetek különadóalapjának 50 milliárd forintot meghaladó részére fizetendő, mértéke 0,19 százalék.

Ezen intézkedések és a gazdaságvédelmi akcióterv nagyban hozzájárul a koronavírus-járvány elleni védekezés hatékonyságához - jelentette ki, majd ismertetett több, a járvány alatt a gazdasági mérséklés érdekében hozott kormányzati intézkedést.Jobbik: kevés a kedvezmény a
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 11:11
Mai harmónia kártyám
sikerrel, ám az erdőben csodálatos takarót alkot. Ha a kártyalapot ősszel kapod, hatása erősebben érvényesül!

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknél a kapcsolat megszakításának gondolata egyre többször jelenik meg. Párkeresőknek jelezheti egy idősebb partner érkezését, szellemi társat.

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy valaminek a vége egyben valami más kezdetét jelenti. A körforgás örök, az idő relatív.Az elmúlás nem mindig jár szomorúsággal. Főleg, ha tudod, hogy pozitív változás és a rend érdekében történt.
Védelem alatt állsz. Az Univerzum erői megóvnak attól, hogy megüsd magad. Puha avar vesz körül.
Ha ősszel kapod ezt a kártyát, élvezd az avart: menj el - akár egyedül, akár többen - egy erdőbe, csináljatok egy hatalmas avarhalmot és ugorjatok bele! Ha gyermekkorodban ez az élmény kimaradt volna, nagyon tetszeni fog, de ha nem, akkor is.
Erre is gondolj: A költői képekben a természet estéjeként jelenik meg az ősz, az avar képe. Olvasd Petőfi: Itt van
eva6, 2020. május 07. csütörtök, 07:37
Kaptafa 2.
,,KAPTAFA 2."
Azután, hogy eljött a - részemről is oly nagyon áhított - “változás", döbbenten tapasztaltam, hogy velem- és NEHÉZSORSÚ kortársaimmal szemben 1990 után is érvényben maradt a negatív megkülönböztetés minden formája.

Oknyomozásba kezdtem és az összegyűjtött korabeli dokumentumok alapján megírtam közelmúltunk NEHÉZ-SORSÚ nemzedékéhez tartozók hiteles történetét.
Amiért magam is NEHÉZ-SORSÚSÁGOT örököltem erőszakkal proletarizált elődeimtől, ÉVEKIG voltam TEXTILIPARI MUNKÁS - hol kettő, hol meg három MŰSZAKBAN üzemelő műhelyekben, illetve gyárrészlegekben - TELJESÍTMÉNYBÉRBEN DOLGOZVA.
Lásd a ,,KAPTAFA- 1"-et!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2943281925707784&set=a.574 388792597121&type=3&theater
*
A SZAKMUNKÁSVIZSGÁT követően vasaló voltam - TELJESÍTMÉNYBÉRBEN - annál a KTSZ-nél, ahol ipari tanulóskodtam. Ez azt jelentette, hogy ha kiugró teljesítményt sikerült elérnem, akkor SZIGORÍTOTTÁK A NORMÁT, és
furaila, 2020. május 05. kedd, 15:16
Harmónia......
pillanat örökkévaló." A felhő profán értelmében nem más, mint a légkörben lebegő vízcseppek halmaza. Irodalmi, jelképes formájában a felhő az ég fátyla. Az anyagi erő, a profetikus kinyilatkoztatások, a theophaniák kifejezője. Egyszerre áldást osztó és átkot szóró természeti alakzat. A kínaiak szerint a termékenység, az életerő jelképe: a látható lélegzet. Szimbolizálja a szánalmat és a könyörületet is, mivel az esőt kibocsátó felhők minden élőlény táplálói. A viharfelhő Isten haragját jelképezi. Állandó változása miatt a metamorfózis (átalkulás) szimbóluma.

Szerelmi üzenete: Tartós viszonyban felhőtlennek tűnő kapcsolat, melyből azonban hiányzik a szellemi egyensúly. A pusztán érzelmeken nyugvó kapcsolat nem lehet hosszútávú. Párkeresőknek sodródást, felszínes kapcsolatot, esetleg "egyéjszakás kalandot" jelezhet.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az érzelmek folyton változnak, nem lehet rájuk erődítményt építeni. Gondolkodj el azon, mennyire befolyásolják hangulataid, érzelmeid
agica2004, 2020. április 28. kedd, 17:33
Koronavírus - Törökországban átlépte a százezret az igazolt fertőzöttek száma
szint körül, előtte több mint két hétig jóval magasabban, 4000 körül vagy afelett mozgott, egyszer elért 5138-at is.

Fahrettin Koca közölte: a vírus okozta járvány halálos áldozatainak a száma az utóbbi napban 115-tel 2491-re emelkedett. Az elhalálozások üteme az április 19-ei 127-es érték óta lassú csökkenést mutat, gyakorlatilag azonban stagnál, hiszen már április 14. óta a 107 és 127 közötti sávban ingadozik.

Az intenzívosztályon fekvők és a lélegeztetőgépre szorulók számában alig történt változás, előbbi 1814-ről 1816-ra nőtt, utóbbi 985-ről 982-re mérséklődött az elmúlt 24 órában. A gyógyultnak minősítettek száma rekordmértékben, 2014-gyel, tehát az új esetek közel kétharmadával emelkedett, és ezzel 18 491-re ugrott.

A török hatóságok csütörtökön is mintegy 40 ezer vírustesztet végeztek el, míg a kórokozó hivatalos, március 11-ei megjelenése óta csaknem 792 ezret.

Törökország lakossága a statisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint 83 millió 155 ezer.

A török egészségügyi
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 21:43
1/287
Képek, videók
harmonia.jpg
liliana01
2020. január 18. szombat, 21:19
harmonia.jpg
menusgabor
2019. október 03. csütörtök, 20:05
harmonia_1935427_2680. jpg
menusgabor
2019. március 12. kedd, 20:30
Harmónia.jpg
menusgabor
2019. március 12. kedd, 20:22
Harmónia testi lelki.jpg
menusgabor
2019. március 12. kedd, 20:15
Szépség-Harmónia-Önbiz alo
menusgabor
2019. március 12. kedd, 20:07
a harmónia.jpg
sz719eszter
2018. március 28. szerda, 00:53
Esti harmónia 01.jpg
chillik
2018. március 25. vasárnap, 05:23
Esti harmónia 02.jpg
chillik
2018. március 25. vasárnap, 05:22
Mary tutorial Harmonia.jp
mbartis
2018. január 10. szerda, 19:35
Szeretetben, harmóniában
irmus
2017. december 04. hétfő, 18:16
Profán litánia.jpg
chillik
2015. december 25. péntek, 10:18
1929 A vendéglátó profani
lacigame
2007. január 27. szombat, 17:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.