Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 23:43 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Novák Katalin: a nőknek is van helyük a politikában
problémákat, sokszor empatikusabbak is - emelte ki az államtitkár. Ugyanakkor felhívta arra a figyelmet, hogy vigyázni kell, nehogy egy nő - bekerülve a politikába elkezdjen alkalmazkodni, férfiasan viselkedni, feladni a nőiességét.

Robert Waldinger pszichiáter, a Harvard Egyetem professzora, aki egy 76 éve tartó boldogságkutatás jelenlegi vezetője arra a kérdésre, hogy nincs-e negatív hatással a férfiak önbizalmára egy női vezető, azt mondta, az igazi kérdés az, hogy miként fogadják az emberek a változásokat. Kutatásuk szerint azok a legboldogabbak, azok teljesítenek a legjobban, akik rugalmasak és tudnak alkalmazkodni a változásokhoz, mert a változás örök és állandó - hangoztatta a szakember.

A TED-konferenciák (Technology, Entertainment, Design) 1990-ben kezdődtek az Egyesült Államokban. Az évenként megrendezett eseményen az előadások legfeljebb 18 percesek lehetnek, és olyan gondolatokról szólnak, amelyekkel a szervezők szerint érdemes megismerkednie a világnak. Már évek óta több országban is
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 15:42
Krónika 9. rész (pénzügyi közvetítőrendszer, egészségügyi törvények)
Jobbik: tematikus törvénycsomagokkal álljanak a Ház elé!

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) kifogásolta, hogy salátatörvényt nyújtottak be, szerinte szerencsésebb lenne, ha az uniós jogharmonizációs változásokat, vagy más-más célokat tematikus csomagokban hozná a kormány a Ház elé.

Elképesztő mértékűnek nevezte a nominális államadósság-növekményt, mint mondta, az évente mintegy ezermilliárd forintnyi összeggel nő.

Közölte, hogy nem tartja megfelelőnek az államadósság menedzselését.

Arra kérdezett rá: miért szüntették meg a lakás-takarékpénztárak állami támogatását?

Pénzügyminisztérium: túl gyakran kellene változtatni a törvényen

Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára a vitára úgy reagált: a pénzügyi közvetítőrendszer nagy változáson megy át, amelyet a szabályozás igyekszik követni. Gyakran nem lehet egyesével szabályozni az újdonságokat.

Hatékony felügyelet nélkül azonban mit sem ér a szabályozás - jegyezte meg. Ahogy a jogszabályoknak való
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 16:28
Háború utáni alkotásokat és kortárs műveket kínál a Virág Judit Galéria aukciója
műve megtalálható a New York-i Metropolitan múzeum állandó kiállításán, 2018-ban pedig a nagy presztízsű londoni Stephen Friedman Gallery-ben mutatkozhatott be önálló kiállításon.

A Virág Judit Galéria évek óta kiemelten foglalkozik a második világháború után készült műalkotásokkal: a 2019-es őszi aukción már 50, ebből az időszakból származó alkotást árvereztek el - idézi a tájékoztató Kelen Anna művészettörténészt.

Kelen Anna szerint Magyarországon is érzékelhető az a nemzetközi műtárgypiaci változás, amelynek köszönhetően folyamatosan növekszik az érdeklődés a kortárs alkotók művei iránt. A gyűjtők között egyre hangsúlyosabban képviselteti magát a fiatal korosztály, akik kifejezetten a kortárs műveket részesítik előnyben. A konceptuális művészet, a geometrikus formák és az építészetben, dizájnban is több évtizede megkerülhetetlen minimalizmus világa fontos a kortárs képzőművészeti alkotások gyűjtői számára - emelte ki a művészettörténész.

A háború utáni és kortárs művek árverésének 105
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 15:08
Felújítja a MÁV a szolnoki vasútvonalat, jelentős változás lesz a forgalomban
Loppert Dániel az MTI-nek elmondta, hogy a szolnoki vonalon évente 19 millióan utaznak, a teljes MÁV-Start közlekedés hetede ezen zajlik, amelyen jelentős elővárosi és a Debrecen irányába menő távolsági forgalmat is bonyolítanak - tette hozzá.

A szolnoki vonalon tapasztalható problémák kezelése, a menetrend szerinti közlekedés javítása, az új KISS típusú emeletes motorvonatok érkezéséhez szükséges infrastruktúra és az utasok megfelelő szintű kiszolgálása érdekében szükséges a pálya kritikus szakaszainak karbantartása, amelyre a MÁV Zrt. jövőre 6 milliárd forintot csoportosít át - tette hozzá.

A kommunikációs igazgató ismertette, hogy elavult az infrastruktúra a csaknem 100 kilométeres szakaszon: mintegy 14 kilométeren van állandó és 9 kilométeren ideiglenes forgalomkorlátozás. Az átépítés nagyrészt erre a 25 kilométeres szakaszra összpontosul majd, ezen belül is a Nyugati pályaudvar és a Kőbánya-Kispest közötti részre, ahol óránkénti 40-60 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben.
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 13:31
Mai harmónia kártyám
pillanat örökkévaló." A felhő profán értelmében nem más, mint a légkörben lebegő vízcseppek halmaza. Irodalmi, jelképes formájában a felhő az ég fátyla. Az anyagi erő, a profetikus kinyilatkoztatások, a theophaniák kifejezője. Egyszerre áldást osztó és átkot szóró természeti alakzat. A kínaiak szerint a termékenység, az életerő jelképe: a látható lélegzet. Szimbolizálja a szánalmat és a könyörületet is, mivel az esőt kibocsátó felhők minden élőlény táplálói. A viharfelhő Isten haragját jelképezi. Állandó változása miatt a metamorfózis (átalkulás) szimbóluma.

Szerelmi üzenete: Tartós viszonyban felhőtlennek tűnő kapcsolat, melyből azonban hiányzik a szellemi egyensúly. A pusztán érzelmeken nyugvó kapcsolat nem lehet hosszútávú. Párkeresőknek sodródást, felszínes kapcsolatot, esetleg "egyéjszakás kalandot" jelezhet.

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy az érzelmek folyton változnak, nem lehet rájuk erődítményt építeni. Gondolkodj el azon, mennyire befolyásolják hangulataid,
eva6, 2019. október 31. csütörtök, 06:02
Győrffy-Deák Éva
kellett,
Akkor hisszük az isteni sorsunkat,
Akkor meglátjuk újra az utunkat,
Akkor megérezzük, hogy merre, hová,
Akkor együtt repülhetünk tovább.
Akkor közösen vagyunk angyalok,
Akkor fényünk mindenen átragyog.

Győrffy-Deák Éva: Barátok
Csodálatos Föld

Nagy változások

A felkelő Nap meleg sugarait érzem.
A felhők mögül előbúvó holdfényben
Az esték szépséges fényeit nézem,
Cseresznyefákat tavaszi virágokban,
Tulipánokat kinyílva az udvarokban,
Virágfüzéreket lilaakáclugasokban.

Vízparti fák alatt fagylalttal sétálok,
A hőséget enyhítő szellőre várok,
Hajózó, pancsoló embereket látok.
Varázslatos színek az őszi lombokon,
Szőlőfürtök érnek a domboldalon,
Nevetve táncolnak, szüreti
menusgabor, 2019. október 24. csütörtök, 21:00
Gyémánt Liga - Jövőre 14 versenyt és egy döntőt rendeznek a sorozatban
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) tájékoztatása szerint a sorozat közgyűlése hétfőn fogadta el a 2020-as menetrendet, amely szerint a 14 egynapos versenyt egyetlen döntő zárja majd le szeptemberben.

Jövőre Birmingham helyett Gateshead ad otthon az egyik angliai állomásnak, mivel előbbi stadiont a 2022-es Nemzetközösségi Játékok miatt felújítják. Emellett fontos változás, hogy Sanghaj mellett még egy kínai versenyt rendeznek.

A hírlevél szerint minden állomáson 11 vagy 12 számot rendeznek, hogy pontosan mikor mit, az november elején dől el.

A nemzetközi szövetség azt is bejelentette, hogy a Gyémánt Liga mintájára 2020-tól egy második számú, egynapos viadalokat tömörítő sorozatot is elindít Kontinentális Kör (Continental Tour) néven, ahol elsősorban azokban a számokban versenyeznek majd, amelyek nem állandó részei a GYL-viadaloknak.

A 2020-as Gyémánt Liga-sorozat állomásai:április 17.: Dohamájus 10.: Kína - később megnevezendő helyszínenmájus 16.: Sanghajmájus 24.: Stockholmmájus
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 08:31
Leveles kel jótékony hatásairól
Az egyetlen változatlan dolog életünkben az állandó változás. Új idők köszöntöttek világunkra, jelenleg 7 milliárd ember és kb. 55 milliárd állat osztozik a Földön és annak javain, táplálékain. Mára az állattenyésztés már szabály szerű termeléssé vált, ami sokszor a minőség rovására megy.
Az USDA (U.S. Department of Agriculture) legfrissebb táplálkozási piramisában a zöldségek, gyümölcsök és gabonák túlsúlyát és a fehérjék csökkentését javasolja.

dr. Robert Young mikrobiológus szerint a sok állati eredetű fehérje a szervezet elsavasodásához vezethet, ezért ő is elsősorban a zöldségek fogyasztását javasolja.

Ebből a szempontból a leveles kel egy rendkívül jó választás, mivel rendkívül magas a tápanyagtartalma, de emellett dr. Young szerint 7 ok van, amiért érdemes akár minden nap fogyasztani.

1, Lúgosító és gyulladáscsökkentő hatás

dr. Robert Young
pacsakute, 2019. október 21. hétfő, 21:20
Magyar-azeri - Egygólos sikerrel életben maradtak a kijutási remények
előtti percekben is a magyarok akarata érvényesült. Sallai végig nagyon aktívanfutballozott, de a befejezéseknél kissé pontatlan volt, harmadjára legalább már eltalálta a kaput, igaz, épp a kapus kezébe lőtt nagy helyzetben, ezt követően pedig a bal oldalon a teljes azeri védelmet megbolondította, viszont ekkor a centerezése nem sikerült, igaz, nem is érkezett bent társa.

A folytatásban felszólításra a kürtök használatát felváltotta a ria-ria-Hungária, a meccs képében viszont nem állt be jelentős változás, továbbra is a magyarok birtokolták többet a labdát, a második félidő első perceiben viszont kevésbé voltak veszélyesek, egyedül Szoboszlai szabadrúgása jelentett kivételt. A hazaiak letámadása továbbra is jól működött, gyakran sikerült zavarba hozni az azeri játékosokat, akik így hamar eladták a labdákat. Az idő múlásával voltak ígéretes támadások, az előnyt ugyanakkor nem sikerült növelni. A 60. perc után aztán fáradni látszott a magyar csapat, amelyen a későbbi cserék sem segítettek, egyedül Korhut
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 20:12
Ezeket a rezgéseket hordozzuk
ki.

U, Ú, Ü, Ű: rengeteg ajándékot kap az élettől, amelyet meg kell osztania másokkal, ha nem így tesz, akkor mindenét elveszítheti, de ha jó szándékú és adakozó embertársaival, akkor egyre sikeresebb és ,,gazdagabb" lesz, sőt népszerűségnek is örvendhet.

V: precíz, jó érzéke van az apró részletek kimunkálására és a megvalósítás kivitelezésére, nagy teherbírású, felvállalja a nehéz feladatokat is, sok fáradságos munka vár rá, amely meghozza a jutalmat.

W: sok nagy változással teli az élete: új életfeladatok, új családi ,,felállás", új életminőség, új lakhely, ezek változékonnyá tehetik érzelmeit, de jobb, ha megtanul alkalmazkodni és rugalmasan gondolkodni, bármit is hozzon elé az élet.

X: diktátorhajlamokkal van ,,megáldva", ő akarja a törvényeket hozni és irányítani az emberek életét, ez akkor áldásos, ha javító, nevelő, kiigazító, gondoskodó szándékkal van átitatva.

Y: kezében van a "varázsvessző", amellyel
pacsakute, 2019. október 11. péntek, 22:49
Versenyhivatal: a Magyar Telekom kedvező csomagajánlatot tett több településen a GVH vizsgálatának hatására
kötelezettségvállalást elfogadták, így nem állapítottak meg jogsértést az ügyben, és bírságot sem szabtak ki.

A telekommunikációs szolgáltató vállalta, hogy 406 településen olyan új díjcsomagot vezet be, amely mindhárom szolgáltatási elemet tartalmazza, és amelynek kedvező díja érzékelhető megtakarítást eredményez a fogyasztók számára.

A közlemény szerint a cég két évre vállalta kötelezettségét, figyelemmel a telekommunikációs piacokra jellemző gyors technikai fejlődésre és a versenykörülmények állandó változására.

Az új díjcsomagot a jelenlegi ügyfelei - kötbérfizetési kötelezettség nélkül - és új előfizetői is választhatják.

A Magyar Telekom közölte, a Gazdasági Versenyhivatal most lezárult eljárása során törekedtek arra, hogy az ügyfelek számára előnyös megoldást találjanak és ajánljanak.

A GVH által elfogadott kötelezettségvállalás értelmében országszerte - jellemzően kis és közepes méretű - települések optikával és bizonyos kábeles technológiával lefedett területein válik
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 21:02
Családi
gyerekek.
A gyermek egy állandó felfedező uton jár, kiprobál mindent, ami neki tetsző, ebből kifolyolag rá kell vezetnünk a gyermekeinket, hogy külömbséget tegyenek a jó és a rossz között. A gyermek ott érzi jol magát ahol biztonság van.
Idézve Echart Toille irásából :" Bármit hozzon is a pillanat, fogadd úgy mintha te választottad volna ! Fogadd el, és cselekedj ! Dolgozz mindig vele együtt- soha ne ellene ! Tedd a barátoddá, a szövetsegeseddé-ne az ellenségedé ! Egész életed csodálatos változáson fog keresztülmenni. "
A gyermeknek a legnehezebb elfogadni azt, ami nem az ő akaratából születik.Szülőkként feltétel nélkül szeretjük gyermekeinket, és meghallgatjuk őket. Az elfogadás nem jelenti azt, hogy minden rossz cselekedetet elfogadunk, hanem a gyermek állapotát, helyzetét ismerjük fel és fogadjuk el, majd kijavitjuk ezt. Mindenkinek lehet egy rossz napja, bárki hibázhat. Mondjunk igent mindig a jelen pillanatra.
Az elfogadás egyszerű, mégis alapvető böpcsesség. A változás nem kerül
wob, 2019. október 10. csütörtök, 16:08
1/284
Képek, videók
A T Katalin mesemultban.j
liliana01
2019. augusztus 26. hétfő, 18:07
Tancos-Katalin.jpg
lilagondolatok
2019. augusztus 21. szerda, 11:52
katalin-meghan.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 19:01
katalin-hercegne-rovid nad
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:31
katalin-hercegne.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:30
katalin-hercegne-.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:28
Katalin2019.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:27
Katalin.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:26
katalin.ascoti derbi.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:26
vilmos herceg-katalin-her
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:48
vilmos-katalin-erintes .jp
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:35
vilmos-katalin-mosoly. jpg
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:34
Politika 01.jpg
chillik
2018. január 28. vasárnap, 04:13
Politika 02.jpg
chillik
2018. január 28. vasárnap, 04:13
Politika 03.jpg
chillik
2018. január 28. vasárnap, 04:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.