Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 03:49 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - ITM: több mint kétszeresére nőtt a Digitális összefogásban beérkezett felajánlások száma
március 24-i bejelentése óta eltelt napokban az induló nyolcvan digitális felajánlás mellé további kilencvennégy érkezett. A digitális szektor így mostanáig összesen százhetvennégy digitális megoldással, alkalmazással, szolgáltatással segíti a veszélyhelyzethez való alkalmazkodást elsősorban a tanárok és diákok, az idősek és a vállalkozások, munkavállalók számára.

Emlékeztettek, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Solymár Károly Balázs digitalizációért felelős helyettes államtitkár március 24-én, online sajtótájékoztatón jelentették be az akció elindítását. A kezdeményezés célja, hogy szektor szereplői által felajánlott digitális megoldások, eszközök, szolgáltatások és önkéntes segítségnyújtás minden érintetthez eljusson a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben.

A felajánlásokra létrehozott honlapon mostanáig több mint 31 ezer megtekintést regisztráltak. A beérkezett százhetvennégy felajánlásból száztizenhármat bárki igénybe vehet, a maradék hatvanegy felajánlást
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 12:05
Koronavírus - Vitézy új rendkívüli tömegközlekedési menetrend bevezetése javasolja Budapesten
segítségével azonnali beavatkozásokkal, ott, ahol a fenti menetrendi változtatások után is esetleg átlépné a határértékeket a járatok kihasználtsága.

Az utasforgalom alakulásának folyamatos nyomonkövetése elengedhetetlen, hisz nem lehet tudni, hogy a járványhelyzet változásával, a kijárási korlátozásokhoz igazodó új szokásokkal pontosan miként változik az igénybevétel a következő időszakban - írta.

Vitézy Dávid közölte, hogy Fürjes Balázs, a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kérésére fordult levélbenVarga Ivetthez, a BKK vezérigazgatójához a közösségi közlekedés járványhelyzethez igazítása érdekében.

Kiemelte, az utasok védelme érdekében a jogszabályok által előírt távolság betartásához szükséges terület biztosítása rendkívüli fontosságú a járműveken a járványügyi veszélyhelyzet idején. Ahogy Karácsony Gergely főpolgármester is megtapasztalta, a szerdán bevezetett szombati menetrend csütörtöki korrekciója nem vezetett eredményre, ugyanis a zsúfoltság számos vonalon
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 16:11
Koronavírus - Maruzsa: az oktatási akciócsoport dolgozik az érettségik megszervezésén
A köznevelési államtitkár az ellenzéki pártoknak a témában csütörtökön elhangzott nyilatkozataira reagált.

Maruzsa Zoltán kiemelte: több forgatókönyv is készül, ezek között döntést hozni és a megfelelő ütemezést kiválasztani elsősorban a járványügyi helyzet alapján lehetséges.

Mivel még több mint egy hónap van hátra az érettségi hagyományos kezdési időpontjáig, a járványügyi kérdésekben azonban nem látnak előre egy hónapot, az érintettek türelmét kérik - mondta a köznevelési államtitkár.

Hangsúlyozta: mivel az érettségi követelmények nem változtak, a felkészülést folytatni kell.

Maruzsa Zoltán hozzátette: az ellenzéki pártoktól és a velük együttműködő médiától azt kérik, ne állítsák, hogy az érettségi megszervezése körül káosz van, egyelőre ugyanis semmiféle döntés nem született, csak az ő nyilatkozataik okoznak zavart és szítják a várakozással teli feszültséget.

"A kormány a kellő időben meg fogja hozni a szükséges döntéseket. Ez az idő még nem jött el, de azt ígérjük,
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 12:51
ITM-államtitkár: mostanáig közel 2900 informatikus munkába állítását segítette az Informatikai Fejlesztői Karri
Rámutatott arra, hogy az elmúlt években a magyar GDP több mint 20 százalékát a digitális gazdaság állította elő, a szektor a hazai foglalkoztatottak tizedének, mintegy 400 ezer embernek adott munkát, mindkettő a legszűkebb élmezőnybe tartozó adatnak számít az Európai Unióban.

Hangsúlyozta, az informatikai szektor dinamikus fejlődésével párhuzamosan nőtt az igény a képzett informatikus munkaerő meglétére. A kormány az állami és piaci vegyes finanszírozású programjával is támogatja a vállalkozások munkaerő-keresletének kiszolgálását. A szektor Magyarország egyik kitörési pontjaként fontos szerepet tölthet be a hazai gazdaság újraindításában is.

Bodó Sándor kiemelte, hogy a 2017 augusztusában indult 2+2 éves Informatikai Fejlesztői Karrier Start Program (IFKSP) célja legalább 4000 informatikus szakember munkába állítása, a végrehajtás így időarányosan kifejezetten jól halad. Az IFKSP keretében legalább középfokú végzettséggel rendelkező felnőtteket, pályakezdőket vagy karrierváltókat oktatnak a
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 11:21
Koronavírus - ITM: az indokolatlan felhalmozással a háztartási hulladék mennyisége is nő
tartós élelmiszerek heti fogyásának mértéke öt-hatszoros mennyiségre ugrott, az egyes kereskedelmi egységek napi forgalmában 30-500 százalékos emelkedés volt tapasztalható. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közlése alapján a kiskereskedelmi forgalom március második hetében az előző év azonos időszakához képest 55 milliárd forinttal nőtt - ismertette a minisztérium.

A tárca közleménye szerint Boros Anita, az ITM építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára hangsúlyozta: arra kérnek mindenkit, hogy jobban gondolja végig, mit és hogyan használ fel. Odafigyeléssel megelőzhető a pazarlás, most különösen fontos a tudatos vásárlás.

Mindenki azzal tehet a legtöbbet nemcsak másokért, hanem a környezetért, a tiszta Magyarországért is, ha csak a valós igények szerint szükséges termékeket vásárolja meg és kerüli a túlfogyasztást. Így a jövőben sem állhat elő az a probléma, hogy bizonyos alapvető termékekhez nem jut hozzá mindenki a megsokszorozódott kereslet
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 14:52
Bódis: újabb hat egyetem működik tovább versenyképesebb formában
Az államtitkár jelezte: az ezzel és a további átszervezésekkel kapcsolatos törvénymódosítást kedden nyújtotta be a szaktárca a parlamentnek.

A kormány célja a kor kihívásainak, a gazdaság és a társadalom elvárásainak megfelelni képes, folyamatosan fejlődő és a világszínvonal felé törekvő felsőoktatási rendszer fejlesztése. E cél eléréséhez az állami egyetemek intézményi-működési környezetéhez képest adott esetekben rugalmasabb, kiszámíthatóbb, tervezhetőbb keretfeltételeket szükséges kialakítani - hangsúlyozta az államtitkár.

A "Fokozatváltás a felsőoktatásban" stratégia megvalósulása érdekében meghatároztuk az állami felsőoktatási intézmények fejlődési irányát, azt a folyamatot és feltételrendszert, amely alapján képessé válnak a térség társadalmi-gazdasági környezetét fejlesztő tudományos, innovációs, művészeti és képzési ökoszisztéma hatékonyabb és eredményesebb működtetésére - mutatott rá az államtitkár.

Hozzátette: annak érdekében, hogy a felsőoktatási intézmények teljesíteni
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 12:03
Kovács Zoltán: a rendkívüli intézkedések összhangban vannak az uniós szerződésekkel
Ursula von der Leyen nyilatkozatában egyebek mellett azt írta: a kormányoknak gyors és hatékony fellépéshez szükséges eszközökkel kell rendelkezniük az állampolgárok közegészségének védelme érdekében. Rendkívül fontosnak nevezte, hogy az intézkedések meghozatala ne az uniós szerződésekben meghatározott alapelvek és értékek rovására történjenek. Aláhúzta azt is, hogy az intézkedéseknek szükségesnek és arányosnak kell lenniük, érvényességüket korlátozni kell, "nem tarthatnak határozatlan ideig".

Az államtitkár Twitter-üzenetében kiemelte: a magyar kormány "teljes mértékben egyetért" az Európai Bizottság elnökével, ezért a meghozott intézkedések kizárólag a koronavírus-járvány elleni küzdelemre irányulnak. Tiszteletben tartják az Európai Unió értékeit, a jogállamiságot és a sajtószabadságot - tette hozzá Kovács Zoltán.
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 15:22
Nemzet Sportolója - A tagok Monspart Saroltát javasolják a címre
A 75 éves Monspart Sarolta az első magyar világbajnok tájfutó, a magyar amatőr futóélet egyik legnagyobb alakja.

A Nemzet Sportolói exkluzív társaságban az olimpiai aranyérmes úszó, Székely Éva február 29-ei halálával üresedett meg egy hely a tizenkettőből.

Az Emmi sportállamtitkárságának közleménye szerint a választásra jogosult tizenegy tag kedden dönthetett arról, hogy kit választ új tagnak, és az előírásoknak megfelelően valamennyien idejében megkapták az értesítést az eljárás menetéről.

"A járványhelyzet miatt természetesen nem ültek össze a Nemzet Sportolói, hanem mindenki telefonon szavazott. A szavazás menete azzal kezdődött, hogy a tagokat egyesével felhívtam, akik ekkor mindannyian javaslatot tehettek arra, kit tartanak érdemesnek és méltónak arra, hogy a Nemzet Sportolója legyen - adott tájékoztatást Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, hozzátéve, hogy mindez jegyzőkönyv által hitelesítve történt és egy ember több javaslattal is élhetett. - Miután mindenki elmondta a
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 12:51
Krónika 9. rész (azonnali kérdések)
euró" nem érkezik plusz támogatásként az eddig megkapott kohéziós vagy más forrásokon túl - jelentette ki.LMP: mit tesz a kormány koronavírus-járvány idején a családon belüli erőszak áldozataiért?Hohn Krisztina (LMP) arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány miatti otthonmaradás egyeseknek nem biztonságot jelent, hanem fenyegetést és erőszakot. Azt kérdezte milyen intézkedéseket tesz a kormány az ilyen krízisek esetére.

Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára azt mondta: a kormány a veszélyhelyzetben sem hagyja magára a kapcsolati erőszak áldozatait, ők továbbra is számíthatnak segítségre. Elmondta: a most szükséges szabályok betartásával továbbra is működnek a titkos menedékházak, krízisközpontok, és az úgynevezett "félutas házak", illetve a hét valamennyi napján elérhető az áldozatsegítő telefonvonal is. Kiemelte: a kapcsolati erőszak nem magánügy, ezért fontos, hogymindenki jelezze, ha ismer olyat, aki áldozattá válhat.

Az államtitkár beszámolt
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 18:03
Koronavírus - ITM: megemelt előleg, kitolt határidők, könnyebb elszámolás az uniós társfinanszírozású projektek
támogatásban részesülő projektek megvalósítását is megnehezíti. A kormány célja, hogy az elnyert pályázati források a rendkívüli körülmények ellenére is a lehető legnagyobb mértékben hasznosuljanak a magyar vállalkozások és a magyar családok érdekében. Az ITM arra törekszik, hogy minden kedvezményezett teljesíthesse a támogatási szerződésében foglaltakat, és minden fejlesztés megvalósuljon, lehetővé téve a gazdaság mielőbbi újraindítását" - hangsúlyozta Perényi Zsigmond európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár a közleményben.

Kiemelték, az intézkedések részeként egyebek mellett a támogatási előleg általános mértéke 25-ről 50 százalékra emelkedik a kormányzati intézkedésekkel összhangban a veszélyhelyzetben leginkább érintett ágazatok esetén (például turizmus, egyes szolgáltatási szektorok).

Meghosszabbodik az előleg elszámolásának és a projekt mérföldköveinek határideje, a támogatási szerződések véghatárideje, a támogatási szerződések módosítása egyszerűsített módon történik, a nem uniós
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:33
Krónika 4. rész (napirend előtt: koronavírus, bizottsági jelentés: PPKE-költözés)
intézkedések csaknem 90 milliárd forintot hagytak a magyar vállalkozásoknál, eszközbeszerzésre pedig eddig 157 milliárd forintot fordítottak - fejtette ki.

Kiemelte, a kormány az elsők között tette meg a koronavírus-járvány ellen szükséges intézkedéseket, aminek köszönhetően Magyarországon terjed a leglassabban a fertőzés a környező országokhoz képest.

Bánki Erik fontosnak nevezte, hogy ezekhez az intézkedésekhez biztosítottak a költségvetési keretek.

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, a következő időszakban egyre nagyobb nehézségekkel kell szembenéznie az országnak, hiszen szolgáltatások, termelések állhatnak le, emberek veszíthetik el munkahelyüket, jövedelmüket.

Tállai András hangsúlyozta, Orbán Viktor miniszterelnök erre a helyzetre felkészülve három lépést határozott meg a következő időszakra: az idei költségvetés válsághoz igazodó módosítását, a jövő évi büdzsé ennek megfelelő tervezését és egy nagy gazdaságújraindítási akcióterv összeállítását.

Az
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:22
Krónika 3. rész (napirend előtt: koronavírus)
Az elmúlt egy hétnek az egészségügyi dolgozók védőfelszereléséről, a tömeges tesztelésről, a munkahelyek megvédéséről, a bérek pótlásáról kellett volna szólnia - közölte, arra kérve a kormánypártokat, ne az ellenzék ellen folytassanak hadjáratot, hanem a járvánnyal harcoljanak. Vállaljanak felelősséget a megbetegedett egészségügyi dolgozókért és háziorvosokért, teszteljenek tömegesen, és pótolják a kieső munkabéreket! - szólított fel.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy reagált: Vadai Ágnes magyarázkodik, mert az ellenzék nem szavazta meg a rendkívüli intézkedések meghosszabbítását. Hangsúlyozta, hogy számos gazdaságvédelmi döntést hozott a kormány, és továbbiak is születnek majd. Az egészségügyi védőeszközökről azt mondta: belső források is rendelkezésre állnak, és a külföldi szállítmányok is folyamatosak. A koronavírus elleni védekezésről szóló törvénnyel kapcsolatban pedig azt emelte ki, hogy a rendkívüli intézkedések a járvánnyal szembeni fellépésre és a káros
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:03
1/861
Képek, videók
Családiasság-ÖSSZEFOGÁ S
1vargaildyko
2016. július 24. vasárnap, 06:12
Megfontoltság-ÖSSZEFOG ÁS
1vargaildyko
2016. július 16. szombat, 06:46
Régiesség-ÖSSZEFOGÁS
1vargaildyko
2016. január 11. hétfő, 12:11
Egyszerűség-ÖSSZEFOGÁS
1vargaildyko
2015. október 20. kedd, 11:08
Dévajság-ÖSSZEFOGÁS
1vargaildyko
2015. augusztus 26. szerda, 09:32
2014 összefogás.jpg
eva_gyulai
2014. szeptember 27. szombat, 14:18
osszefogas_csepelhu.jp g
lilagondolatok
2014. szeptember 18. csütörtök, 00:12
Csend-ÖSSZEFOGÁS
1vargaildyko
2014. augusztus 07. csütörtök, 09:36
Szellemiség-ÖSSZEFOGÁS
1vargaildyko
2014. július 09. szerda, 09:53
Önfeladás-ÖSSZEFOGÁS
1vargaildyko
2014. április 11. péntek, 06:12
összefogás.jpg
agica2004
2014. február 09. vasárnap, 15:36
Szent Korona felajánlása
sanci81
2016. június 13. hétfő, 17:12
A római felajánlása.jpg
mohini
2011. november 27. vasárnap, 08:06
Felajánlás.-1.jpg
majus16
2011. október 26. szerda, 20:40
A felajánlás
banustotius
2011. május 16. hétfő, 15:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.