Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 04:48 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITM: megtartotta alakuló ülését a CO2 Koalíció
technológiai miniszter által életre hívott új testület létrehozásának közvetlen kiváltó oka a gépkocsik károsanyag-kibocsátására vonatkozó tervezett európai szabályozás előkészületeinek előrehaladása volt.

Az uniós Környezetvédelmi Tanács októberi ülésén javaslat született arról, hogy a járművek károsanyag-kibocsátását a 2021-es szinthez képest 2030-ig 35 százalékkal csökkentsék. A szakminiszter a magyar járműiparra gyakorolt hatások áttekintése, a megfelelő felkészülés érdekében kezdeményezte az ágazat szereplőinek együttműködését.

Palkovics László az alakuló ülésen elmondta: a még formálódó uniós lépéseken túl Európavezető szerepének megőrzése az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésében, továbbá az energetikai rendszer átalakulása is igényli a közös gondolkodást.

A miniszter kitért arra, hogy a tárca koordinációs szerepet vállal a Koalícióban, várja a meghívott szervezetek javaslatait a további egyeztetésekhez. A szakmai szövetségekkel megkezdett munkába a minisztérium a
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 16:59
Feldman: kiemelkedően fejlődött az agrárium 2010 óta
hátradőlni, a verseny rendkívül erőssé vált az elmúlt két évtizedben - jegyezte meg.

Úgy vélte: Magyarország nemzetközileg versenyképes az olajos növények, egyes ipari zöldségnövények, a baromfi, a vetőmag, a tej, a méz piacán, de sok más területről csak azt lehet elmondani, hogy "minden lehetőség megvan a sikerre".

A kormányzat ott tud aktívabban segíteni, ahol látja az összefogást, a tenni akarást - mondta.

Hangsúlyozta: a kormány támogató gazdasági környezetet kínál a mezőgazdaság szereplőinek, ez magában foglalja a stabil finanszírozási környezetet, a gazdák támogatási, hitelezési vagy kockázatkezelési eszközrendszerekkel történő segítését is.

Kiemelte, a Magyar Államkincstár közvetlen támogatás címen eddig 148 ezer gazdálkodónak 121 milliárd forint előleget fizetett ki, év végéig 230 milliárd forint előleg és részfizetés teljesítését tervezi. Hozzáfűzte: jövőre indul a zöldítési, s folytatódik a terméshez kötött támogatások folyósítása.

Feldman Zsolt kitért arra, hogy a
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 13:42
Varga Mihály: a biztosítási szektor fejlődése szorosan összefügg a gazdasági növekedéssel
Az E-kárbejelentő jelentősen gyorsíthatja a károk rendezését - fűzte hozzá a Mabisz elnöke.

Pandurics Anett elmondta: idén minden esély megvan arra, hogy a magyar biztosítók együttes díjbevétele meghaladhatja az 1000 milliárd forintot, a biztosítási szektor a hazai gazdasággal párhuzamosan fejlődik.

A Mabisz elnöke arról is szólt, hogy a kutatások alapján a mostani fiatalok, a leendő biztosítási ügyfelek egyre inkább személyre szabott árazást, digitalizált szolgáltatást várnak el a szektor szereplőitől. Rámutatott: a tavalyi adatok alapján már 204 ezren vettek igénybe nyugdíjbiztosítási adókedvezményt. Az egészségbiztosítások piacának fejlődését tekintve azonban sok a kérdőjel. A biztosítók szívesen részt vesznek bármilyen egészségügyi reformban kiegészítő biztosításaikkal, de az alapellátásban nem akarnak részt venni.

Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója elmondta: az MNB az idei év elején egy inflációkövető, egy tartós trendbe illeszkedő és egy ambiciózus
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 14:49
Az Európai Bizottság a versenyszabályok alkalmazásáról a mezőgazdaságban tett közzé jelentést
akarták akadályozni, hogy tagállamuk piacán más tagállamok termelői is értékesíthessék termékeiket.

Mint közölték, az európai versenyhatóságok iránymutatást adtak a mezőgazdasági termelőknek, más gazdasági szereplőknek és a kormányoknak arról, hogy az ágazatban miként kell értelmezni és alkalmazni a versenyszabályokat. Megelőzési céllal figyelemmel kísérték az ágazat helyzetét, továbbá vizsgálták az ellátási lánc működését, különös figyelmet fordítva például a mezőgazdasági termelők és a lánc egyéb szereplői közötti alkupozíciós erőegyensúlyra.

A jelentés megállapította, hogy az elismert termelői szervezetek és az elismert szakmaközi szervezetek segíthetik a mezőgazdasági termelők piaci pozícióinak erősödését, és hozzájárulhatnak az élelmiszer-ellátási lánc hatékonyságának növeléséhez.

A bizottság megerősítette, hogy az agráripar rendelkezésére álló ágazatspecifikus eszközöket a mezőgazdasági termelők és egyben az egész ágazat javára használják. A borágazatban gyakran alkalmazzák a piaci
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 16:21
ITM: szakképzésben a készségekre építve kell oktatni
államtitkár kifejtette, hatalmas kihívás az iskoláknak, hogy megfeleljenek a 21. század elvárásainak, többi között olyan szakmákra kell felkészíteniük a tanulókat, amelyek jelentős része még nincs is meg.

Pölöskei Gáborné kiemelte, az informatika beépülése az oktatásba legalább olyan jelentőségű, mint az "abc-vetés" megtanulása.

Hangsúlyozta, olyan időszak jött el, amelyben lépni kell az oktatásban is a technikai feltételek megteremtése és a tanárok képzése szempontjából.

A gazdaság szereplőinek jelzése alapján fontos, hogy a szakoktatás segítse a hálózatos gondolkodást, az együttműködést, kreativitást, a feladatok közös végrehajtását.

Pölöskei Gáborné rámutatott arra, az informatika segíti a hatékonyabb munkát az oktatásban, és egyre jobban be lehet építeni más tantárgyak tanításába is.

Az informatika adta lehetőséggel élni kell, sikeresen be kell építeni az oktatásba, mert ez elvezeta gazdaság és az ország sikeréhez- mondta a helyettes államtitkár.

Molnárné Rénes Éva, a BMSzC
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:12
Krónika 8. rész (Eurofish, Európai táj egyezmény, napirend után)
haltermelés

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára azt mondta, hogy az eredetileg Közép- és Kelet-Európai fókuszú, Eurofish nevű nemzetközi szervezethez való csatlakozás világszínvonalúvá teheti a magyar édesvízi akvakultúrás haltermelést. Az Eurofish eredetileg az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) egyik korábbi projektjéből fejlődött ki, de később további feladatokkal bővült a hatásköre - emlékeztetett. Jelenleg főleg az információterjesztés, a tagországok gazdasági szereplőinek promóciója és ágazati projektek támogatása terén nyújt segítséget - tette hozzá.

A szervezet kéthavonta megjelenő szakmai folyóiratában tájékoztató és promóciós anyagokat jelentet meg a tagországok halgazdálkodásáról - emelte ki az államtitkár. A lapban megjelenő anyagok alkalmasak arra, hogy széles körben ismertté tegyék a hazai halgazdálkodási - hívta fel a figyelmet Farkas Sándor.

A csatlakozást követően a magyar halgazdálkodási ágazat olyan rendezvényeken is megjelenhet, amelyek
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:08
A Pátria Nyomda 5-10 százalékos forgalombővülésre számít az idén
tudna venni az ágazat.

A vezérigazgató ismertette, hogy a magyarországi nyomdaipar állítja elő az ország GDP-jének a 3-5 százalékát, az ágazat az alkalmazott technológiákat és az árakat tekintve is egész Európában versenyképes, a nyomdai termékek azonban a kivitelnek csupán a 4 százalékát teszik ki. Az ágazatban 2014-ben még 4162, 2017-ben már csak 3468 céget tartottak nyilván, a megrendelés volumen azonban nem csökkent és az ágazatban foglalkoztatottak száma sem változott. Idén pedig a nyomdaipar szereplőinél minden hónapban 10 százalékkal nőttek a forgalmi adatok az előző év azonos időszakához képest.

Hoffmann Tamás (Fidesz), Újbuda polgármestere kiemelte, hogy az elmúlt 125 évben nagyon sokféle helyzetben kellett helyt állnia a nyomdának, mindig meg kellett újulnia, amihez folyamatos tervezésre volt szükség.

A sajtótájékoztatót követően Simon László és Hoffmann Tamás a főváros XI. kerületének polgármestere közösen leplezték le Monostori Ferenc Gutenberget ábrázoló köztéri szobrát, amely a
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 15:32
Tanévkezdés - Nagy István: a magas színvonalú szakképzés a magyar mezőgazdaság versenyképességének alapja
mezőgazdasághoz kapcsolódó "sáros gumicsizma" negatív sztereotípiájával - hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: az agrár-szakképzés a legszínesebb és legszélesebb ismeretanyagot nyújtja.

Az agrárszakképző intézményekben 20 559 diák tanul, mezőgazdasági, agrárgépész, környezetvédelmi, élelmiszer-ipari, földmérési, kertészeti, valamint erdészeti és vadgazdálkodási területen. A minisztérium a mezőgazdaságot sújtó szakemberhiány csökkentése érdekében folyamatosan figyelemmel kíséri a munkaerő-piac szereplőitől érkező jelzéseket. A szakmai szervezetekkel szoros kapcsolatot fenntartva fejleszti az agrárszakképzést, a többi közt ösztöndíjrendszerrel támogatja a hiányszakmák elsajátítását - mondta Nagy István, példaként említve, hogy a minisztérium fenntartásában működő iskolákban elindult a pék-cukrász képzés is.

A politikus kifejtette, az agrártárca az elmúlt években a szakképző intézményeit olyan összefüggő, egymást kiegészíteni képes, komplex hálózattá fejlesztette, amely egységes elvek alapján,
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 12:02
Farmer Expo - Agrárminiszter: az aszály a fő veszélyforrás
országban, ami 21 millió ember kenyérellátását biztosítja, fedezi a vetőmagot és a megfelelő takarmányozást.

Megerősítette, hogy a szaktárca teljes mértékben támogatja az almatermelők összefogását, visszautasítja a méltánytalan felvásárlási árakat, és érdemi tárgyalásokat követel az almatermelők és a felvásárlók között.

Nagy István ugyanakkor rámutatott: meg kell tudni újulnia az ágazatnak, a jelenlegi növénytermesztési technológiák újragondolását sürgette, kiemelve, hogy mindehhez az ágazat szereplőinek összefogására, és a fiatalok egyre növekvő szerepvállalására, generációváltásra van szükség.

Utóbbi kapcsán elmondta: a fiatal gazda pályázatra 4200 pályázat érkezett, és a 10 milliárd forinttal megnövelt pályázati keretből kétezren kaptak támogatást. "Fontos üzenet, hogy 4200 fiatal akar a mezőgazdaságban dolgozni" - nyomatékosította az agrártárca vezetője a debreceni Farmer Expón, ahol elindította a szabolcsi almát népszerűsítő marketing programot.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:38
Süli János: Paks II. garantálja a környezet tisztaságát
fejezte ki, hogy Horvátország partnerországként 80 kiállítóval lehet jelen a gazdanapokon, ahol lehetőség nyílik Magyarország és Horvátország élelmiszeripari termékeinek közös bemutatásához.

Győrvári Márk, a gazdanapok szervezési feladatait ellátó Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány kuratóriumi elnöke arra emlékeztetett, hogy a gazdanapok termékbemutatóként indult, de mára nemzetközi vásárrá vált, amelynek nem külföldi vendégei, hanem partnerországai vannak. Megjegyezte, ma az ágazat szereplői virtuális vásárokban is körbenézhetnek, "fel sem kell állniuk a fotelből", ennek ellenére tovább nő a hagyományos nagy vásárok kiállítási területe.

A vasárnapig tartó Szentlőrinci Gazdanapok Magyarország harmadik legnagyobb mezőgazdasági szakvására, ahol mintegy 420 kiállító mutatkozik be. Többségük gépkereskedő, állattenyésztő, növénytermesztő vagy az élelmiszeriparban érdekelt vállalkozás, mellettük őstermelők, kistermelők, kézművesek jelennek meg a város határában található több tízezer
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 16:48
AM: 2020 után is marad a szarvasmarha-ágazat támogatása
Bonyhádi Állategészségügyi és Állattenyésztési Tanácskozáson tartott előadásában hozzátette: előtérbe fog kerülni a technológiai és a tudásra alapozott fejlesztés, illetve az állategészségügyi feladatok.

Kitért arra is, hogy a szarvasmarha-ágazat pozitív piaci folyamatok előtt áll, a török piac stabil, a kivitel nő, az import csökken. A legfrissebb KSH-adatok szerint a magyar szarvasmarha-állomány létszáma a 2017-es 864 ezerről 2018-ra 879 ezerre nőtt.

Ismertetése szerint jelenleg az ágazat szereplői az anyatehenek, a hízott bikák és a tejhasznú tehenek után44 ezer, 16 ezer és 101 ezer forint termeléshez kötött, nemzeti támogatást kapnak. Átmeneti nemzeti támogatásként húsmarhára 30 ezer, anyatehénre 22 ezer, a szarvasmarha extenzifikációjára 30 ezer forint támogatás jár, a tejtámogatás literenként5,45 forint.

Az átmeneti nemzeti támogatások 2020-ig biztosan fennmaradnak, 2018-ban tervezik az előlegfizetést, amire október 16-a után kerülhet sor - mondta.

Közlése szerint a minisztérium
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 16:17
Audi: elindult Győrben az elektromos motorok sorozatgyártása
beszélt az Audi győri gyáráról.Kiemelte, hogy az elmúlt hét-nyolc évben megduplázódott, tavaly meghaladta a 8 ezer milliárd forintot a magyar autóipar teljesítménye.

Ma Magyarország az európai autógyártás, az európai autóipar egyik meghatározó fellegvára - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Az ágazatnak kiemelkedően fontos szerepe van abban, hogy négy százalék fölött maradjon a gazdasági növekedés mértéke - tette hozzá.

Mint mondta, a világgazdaságban zajló - a gazdaság szereplőit és a szabályozókat is komoly kihívás elé állító - versenyben a siker záloga az, hogy minél több, az új ipari korszakot meghatározó beruházást vonzunk magunkhoz.

Hozzátette: ebben a versenyben komoly érv lehet, hogy Európán belül Magyarországon a legalacsonyabbak a társasági és a személyi jövedelemadó kulcsai, valamint évről évre csökken a munkára rakódó adóteher.

Simon Róbert Balázs (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője beszédében azt emelte ki: a beruházás egyfelől mutatja az Audi
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 13:41
1/37
Képek, videók
Emlékeim megtartottam - k
anci-ani
2016. május 25. szerda, 11:02
Megtartotta.
bakfity
2008. január 02. szerda, 17:20
Környezetvédelmi Nap
cipello
2016. június 05. vasárnap, 13:52
kornyezetvedelmi-vilag nap
cipello
2016. június 05. vasárnap, 13:51
Környezetvédelmi adatlap.
ujlakimisi
2010. március 05. péntek, 19:36
A Palkovics pad.
janna53
2011. március 07. hétfő, 15:51
Palkovics pad.
janna53
2011. március 07. hétfő, 15:49
Palkovics pad Esztergom.
janna53
2011. március 07. hétfő, 15:48
Gustavot l.11-es szinten
todboy
2011. április 22. péntek, 17:18
Szintén Kati és Jóska
butterflyy
2010. január 28. csütörtök, 16:22
Szintén én és a csemetém
butterflyy
2010. január 28. csütörtök, 15:46
mama és szintia
katyusa12
2009. szeptember 28. hétfő, 13:38
szintén és a barátnőmmel
cicabyby002
2008. július 19. szombat, 23:36
szintén én és unokatesóm
dudujca
2007. november 08. csütörtök, 15:20
csilla és szintus
tercsike
2007. augusztus 04. szombat, 19:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.