Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 15:56 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Állítsuk meg a szervezet rozsdásodását flavonoidokkal
Flavonoidokról az elmúlt években több kutatás és tanulmány is megjelent. A jelenlegi ismereteink szerint nagyon fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében és a betegségmegelőzésben.

A flavonoidok elsősorban a gyümölcs héjában - esetenként a színes hús szöveteiben is - valamint a szárban, kocsányban és a magban találhatók. A flavonoidok vízben oldódó növényi festékanyagok. Az ételek széles körében megtalálhatóak. Például a citrusfélékben, szója termékekben, a borban és kék áfonyában, az almában és a teában. Dr. Szent-Györgyi Albert a C-vitamin feltalálója, Nobel-díjas tudós bebizonyította, hogy a flavonoidok növelik a C-vitamin felvételt a májban, a vesében és a mellékvesében. Ha felborul az egyensúly és szabadgyökök halmozódnak fel a sejtekben, oxidativ stressz éri a szervezetet. Ez vezet a rákhoz, a korai öregedéshez, a gyulladásokhoz és a neurodegeneratív rendellenességekhez (Parkinson- és Alzheimerkór).

A flavonoidok a növények által saját maguk védelmére
pacsakute, 2019. március 01. péntek, 11:29
Top 10 étel a rák megelőzésére
csonthéjasok nagyon hasznosak a rák elleni küzdelemben. A szelén elősegíti a rákos sejtek elsorvadását, és segít rendbe hozni a DNS-t.

Limonádé

A limonádé és a citrusok más formái nagyon egészségesek. A citrom magas C-vitamintartalma segít a rák kialakulásának megelőzésében. A limonádé napi fogyasztásával a tüdőt és a torkot is megvédhetjük a ráktól.

Áfonya

A testben lévő szabadgyökök kárt tesznek az egészséges sejtekben, és elősegítik a rákos sejtek növekedését. Az áfonyában lévő antioxidánsok és flavonoidok megelőzik ezeket a károkat és semlegesítik az instabil atomok hatásait.

Gomba

A gombák fogyasztásával támogatjuk az immunrendszerünket, ezzel segíthetjük a rák elleni harcban. A gombáknak sok fajtája létezik; a rosszindulatú tumorok tevékenységeit a reishi gombákkal minimalizálhatjuk a leghatékonyabban.

Articsóka

Az articsóka tartalmaz egy szilimarin nevű antioxidánst, amely segít megelőzni a bőrrákot. Az articsókát
vorosrozsa66, 2018. október 14. vasárnap, 17:31
A méregtelenítő és hidratáló retek
gyulladáscsökkentő is.

Mivel a reteknek magas a rosttartalma, így elősegíti a megfelelő emésztést és bélmozgást, megszünteti a székrekedést, csökkenti a koleszterinszintet. A rostokban gazdag retek elősegíti a jóllakottság érzetét, így kevesebb ételt fogyasztunk, ami elősegíti, hogy jelentős súlytöbblettől megszabaduljunk.

A retek segíthet a szívbetegeség kialakulásának esélyeit a minimálisra csökkenteni. A retek egyfajta flavonoidot tartalmaz, az úgynevezett antociánokat, amelyek az áfonyában is megtalálhatóak. Kutatások igazolják, hogy az antociánok gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, amelyek segíthetnek csökkenteni a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát és annak hatásait- mint perifériás artériás betegség, szívelégtelenség -, de még a vesebetegség ellen is védelmet élvezhetünk általa. Az antociánok számos szívproblémával szemben védelmet jelentenek, hiszen le tudják csökkenteni az oxidatív stresszt, de a gyulladáscsökkentésben is verhetetlennek
pacsakute, 2018. október 12. péntek, 21:57
A rezveratrol az évszázad egyik csodája
hatékonyan, de a rákos sejteket is elpusztítják. Nagyon jó hír, hogy mind a rezveratrol, mind a szőlőmagkivonat csak és kizárólag a rákos sejteket pusztítják el, míg az egészséges sejteket sértetlenül hagyják.

A rezveratrolról már az is bebizonyosodott, hogy segít megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást és a sztrókot, mindezt erős antioxidáns hatásának köszönheti.

A rezveratrol egy polifenolos antioxidáns, amely nemcsak a vörös szőlőben található meg, hanem jelen van az áfonyában, az eperben, a vörösborban és még az étcsokoládéban is. Amellett, hogy a rezveratrol erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, a szabad gyökök káros hatásait is ki tudja védeni. A rezveratrol megakadályozza a sejtek és az erek károsodását és csökkenti a koleszterin oxidációját. Ez döntő fontosságú a plakk képződésének és a vérrögképződésnek a megelőzésében.

A rezveratrol javítja az inzulinérzékenységet azáltal, hogy fokozza az inzulin-jelátvitelt és csökkenti az oxidatív stresszt a 2-es
pacsakute, 2018. szeptember 22. szombat, 20:41
Az áfonya hatásai
emésztésre gyakorolt pozitív hatásával kapcsolatban: az áfonya pektinben gazdag rostja enyhíti a hasmenés és a székrekedés tüneteit. Emellett, a gyümölcsben lévő tanninok csökkentik az emésztőrendszer gyulladását, míg a polifenolok bizonyítottan antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek.

A lényeg:
Az áfonya jótékony hatása rendkívül magas fitonutriens- és antioxidáns-tartalmának köszönhető.

1.1. Teljes körű antioxidáns védelem
Mivel rengeteg antioxidáns van jelen az áfonyában, nem meglepő, hogy a kutatók fokozott antioxidáns védelmet észleltek, különösen az oxidatív stressz által veszélyeztetett személyeknél (szív-és érrendszeri betegségek).

Ami viszont meglepő az az, hogy az áfonya rendszeres fogyasztása nem elszigetelten hat, hanem a szervezet teljes területén végzi áldásos tevékenységét. Így nem csak a kardiovaszkuláris rendszer, hanem a szervezet egésze képes profitálni az áfonya rendszeres fogyasztásából.

Például kutatók bizonyították, hogy a
eva6, 2018. május 26. szombat, 14:18
Az áfonya 10 fő jótékony hatása
Az áfonya 10 fő jótékony hatása

Az áfonyában található fitonutriensnek közé tartozik az antocianin, a hidroxi-fahéjsav, a hidroxi-benzoesav és a flavon egyebek mellett.

Emellett C-, A- és E-vitaminban is gazdag, valamint riboflavinban, rostban, niacinban, magnéziumban, káliumban, mangánban, rézben, vasban és cinkben is.

Az áfonya kalóriában szegény, így a nap bármely szakában fogyasztható. Nyersen fogyasztható, vagy müzlik, zabpelyhek, gyümölcssaláták és smoothie-k összetevőjeként is.

Az apró áfonya tápértéke nagyban hozzájárul az egészséghez és fizikai jólléthez, mivel az egyik legmagasabb antioxidáns értékkel rendelkező gyümölcs.

Tehát az áfonya 10 legfontosabb jótékony hatása:

1. Serkenti az immunrendszert

Az áfonya napi fogyasztásával távol tartható a klasszikus megfázás, a szezonális nátha és más gyakori
vorosrozsa66, 2018. május 10. csütörtök, 19:26
Immunrendszer erősítő mini bomba az áfonya
Immunrendszer erősítő mini bomba az áfonya

A legújabb kutatások alapján az áfonya az immunrendszer erősítők egyik legnagyszerűbb képviselője.

Fotó: Kyle McDonald

Az Oregoni Állami Egyetem kutatói 446 különböző összetevőt vizsgáltak és arra jutottak, hogy csak kettő erősíti az immunrendszert: a vörös szőlőben található resveratrol és a pterostilbene, ami az áfonyában található.

A szőlőben található resveratrolt eddig is sok kutatásban vizsgálták, de az áfonyában találhato anyagot még nem.

Forrás:filantropikum.com
taltos1, 2017. szeptember 15. péntek, 23:44
7+1 Növényi hatóanyag a visszér gyógyítására
ezek a vegyületek javítják az erek rugalmasságát, csökkentik az érelmeszesedést, a magas vérnyomást, és az ödémák kialakulásának esélyét.
Rutin: érvédő hatású, csökkenti a hajszálerek folyadékáteresztő képességét, így a helyi vizenyők (ödémák) kialakulását, a hajszáleres vérzéseket is csökkenti. Legjobb forrásai a brokkoli, csipkebogyó, áfonya, citrusfélék.
Quercetin: Kiváló antioxidáns. Kutatások igazolják, hogy a quercetin segíthet csökkenteni a szívinfarktus kockázatát. A fekete szőlőben, áfonyában, szederben, fekete cseresznyében található jelentősebb mennyiségben.
Epicatechin: egy erős antioxidáns, amely erősíti a keringési rendszert. Nagy mennyiségben a kakaóban, a teában és a szőlőben van jelen.
Heszperidin: a legtöbb citrusféle gyümölcsében megtalálható bioflavonoid. Szent-Györgyi Albert vizsgálatai alapján a heszperidin a C-vitamin fő alkotórésze. Csökkenti a kapillárisok áteresztőképességét és a gyulladásokat. A szervezetben a heszperidin hiánya a kapillárisok abnormális
lenke1964, 2016. október 07. péntek, 16:21
Edd magad okosra !
bizonyos fémek az agyban, és azok, mint a rozsda, károsítják a sejteket. Sőt, akár Alzheimer- vagy Parkinson-kór is kialakulhat az oxidáció és a gyulladás hatására.
A C-, az A- és az E-vitamin - valamint még számos vegyület - olyan antioxidánsok, amelyek valóban segíthetik csökkenteni a szabad gyökök számát, javítva ezáltal az agytevékenységet. Ezért fogyassz tehát sok málnát, epret és feketeáfonyát: ezekben a gyümölcsökben ellagitannin található, amely serkenti a memória működését. A szőlőben, az áfonyában, valamint a vörösborban proantocianidin található, ami az agy térbeli memóriáját erősíti, így ezeket is érdemes beépítened az étrendedbe. Az alma is hasznos: több, állatokon végzett vizsgálat is kimutatta, hogy az almában megtalálható quercetin csökkenti a neurodegeneratív betegségek - mint amilyen az Alzheimer-kór is - kockázatát az agyban.

Fűszerek közül a kurkuma és a curry az igazi csodafegyver a szabad gyökök ellen, mivel olyan anyagot tartalmaznak, mely antioxidáns és
klementinagidro, 2015. szeptember 08. kedd, 15:46
Málna
teát!

Nincs más dolgod, mint egy-két teáskanálnyi szárított málnalevelet leforrázni egy csészényi vízzel. Ezt követően hagyd állni nyolc-tíz percig, majd szűrd le. Ha ínyvérzés ellen vagy torokfertőtlenítésre használnád, ne ízesítsd. Ha felfázásra vagy menstruációs görcsökre iszod, ízlés szerint adhatsz hozzá egy kevés mézet.

Antioxidáns gyümölcs

Az apró bogyós gyümölcsök fogyasztása rendkívül egészséges, hiszen ezek kiváló tárházai az antioxidánsoknak. Különösen a fekete áfonyában, a fekete ribizliben és a szederben van sok ilyen vegyület, de a kevéssé sötét színű málna is bővelkedik benne. Ha a testben túl sok egészségkárosító szabadgyök van jelen, az sejtszinten rongálja a szervezetedet. Hatásukra fogékonyabbá válsz a fertőzésekre, hosszabb távon pedig daganatos betegségekhez, valamint korai öregedéshez vezethetnek.
Málnával a szabadgyökök ellen

A málnában található antocianinok olyan növényi festékanyagok, melyek antioxidáns hatásuknak köszönhetően
klementinagidro, 2015. augusztus 28. péntek, 16:46
3 immunerősítő gyümölcs - receptekkel
élharcosai. Most, hogy a bogyós gyümölcsök a kertben vagy a piacon könnyen elérhetők, ideje feltöltened az ötlettáradat - és persze a vitaminraktáradat - néhány könnyen elkészíthető gyümölcsös finomsággal.

Áfonya

Az áfonyát az észak-amerikai indiánok évszázadokig orvoslásra használták, és bár gyógyító híre nem jutott át az óceánon, nálunk is fontos immunpallérozóként tartják számon. Antioxidáns tulajdonságait tekintve minden gyümölcs- és zöldségfélét megelőz, egyegységnyi áfonyában több antioxidáns van, mint ötször annyi brokkoliban vagy sárgarépában.
A fekete áfonyában található különböző antioxidánsok (ellágsav, antocianin) megelőzik a rák kialakulását, erősítik a vérereket, javítják a vérkeringést. Nem elhanyagolható látásjavító tulajdonságuk, ugyanakkor a szívbetegségek és a szélütés ellen is számon tartják őket.

A vörös áfonya természetes antibakteriális hatásáról ismert, illetve segít a hólyaggyulladás megelőzésében, kezelésében is. Magas
irmus, 2015. június 26. péntek, 19:00
1/9
Képek, videók
Szent Györgyi Albert lovo
agica2004
2018. július 21. szombat, 22:02
Szent-Györgyi Albert idéz
margoboszi
2017. április 29. szombat, 13:17
Szent-Györgyi Albert
cipello
2015. február 04. szerda, 20:26
Szent-Györgyi Albert.jpg
pacsakute
2014. augusztus 12. kedd, 20:25
Albert_Szent-Gyorgyi_a t_t
cipello
2012. december 13. csütörtök, 11:46
Szent-Györgyi Albert.jpg
anci-ani
2011. szeptember 16. péntek, 07:07
Szent-Györgyi Albert A Fö
mester126mari
2011. május 29. vasárnap, 16:18
Szent-Györgyi Albert kép
margoboszi
2010. szeptember 17. péntek, 13:17
Szent-Györgyi Albert.jpg
patibi
2007. augusztus 11. szombat, 18:53
a szervezet méregteleníté
snbela44
2016. május 04. szerda, 17:32
Az ifjúság szervezetei
furaila
2015. június 04. csütörtök, 12:18
A bank az a szervezet
sanci81
2015. április 13. hétfő, 15:56
A szervezet méregteleníté
irmus
2015. március 16. hétfő, 18:43
MSZMP szervezeti szabályz
lacipecsenye
2013. október 28. hétfő, 09:58
Az emberi szervezetnek...
pacsakute
2013. április 19. péntek, 07:29
Címkék
limonádé napi, szívbetegeség kialakulásának, egyik legmagasabb, polifenolos antioxidáns, kapillárisok abnormális, áfonyában találhato, korai öregedéshez, elmúlt években, visszér gyógyítására, fekete áfonyában, rezveratrol erős, megfelelő emésztést, szilimarin nevű, szezonális nátha, quercetin segíthet, növények által,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.