Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 00:29 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ÁSZ: négy agrárszakképző iskolában nem gazdálkodtak felelősen a közpénzekkel
Az ÁSZ a putnoki Serényi Béla Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola, a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium és a Kétegyházai Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium működését ellenőrizte.

Megállapították, hogy 2016-2017-ben az ellenőrzött szakképző iskolák belső kontrollrendszere, pénzügyi és vagyongazdálkodása nem volt szabályszerű, ezáltal nem biztosította a felelős gazdálkodást. A Kétegyházai Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vagyongazdálkodása 2017-ben már szabályszerű volt.

A számvevőszék a négy jelentésben összesen 53 javaslatot tett az agrárszakképző intézmények vezetőinek a szabálytalanságok kijavítása érdekében. A megállapítások és javaslatok alapján a szakképző iskolák igazgatóinak 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 12:01
Nyolc agrárszakképző iskolánál talált súlyos szabálytalanságokat az ÁSZ
Az ÁSZ szerdai közleménye szerint a budapesti, kaposvári, nyíregyházi, szombathelyi, nagykátai, baktalórántházai, péceli és a Csongrád megyei Ásotthalmon működő agrárszakképző intézmények nem biztosították a nemzeti vagyonnal való átlátható, elszámoltatható gazdálkodást, továbbá nem voltak védve a korrupcióval szemben a 2016-2017 közötti időszakban.

Mivel az Agrárminisztérium (AM) Közép-magyarországi Agrárszakképző Központ, Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumnál a törvényes gazdálkodás alapvető feltételei sem voltak biztosítottak, az ÁSZ kezdeményezte a budapesti intézmény államháztartásból származó támogatása folyósításának felfüggesztését.

Az ellenőrzött mezőgazdasági szakképző iskolák irányító szerve az agrártárca - tették hozzá.

A számvevőszék 70 javaslatot tett a feltárt szabálytalanságok, hiányosságok megszüntetésére, illetve kijavítására az iskolák igazgatóinak, akiknek a megállapítások és javaslatok alapján 30 napon belül intézkedési
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 16:11
Állatok világnapja - Péntektől vasárnapig tart az Állatszeretet Fesztivál a fővárosi állatkertben
Az állatok világnapjának három napon át tartó rendezvénysorozattá kibővített állatkerti változata a fesztivál, amelyen érdekes programokkal várják a családokat és a tanulmányi csoportokat - olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, ugyanezen a három napon a Holnemvolt Várban szüreti mulatságot tartanak, szombaton a pedagógusok nyílt napját, vasárnap az Állatkerti Nevelőszülők Találkozóját is megrendezik. Októberben és novemberben tart a Nyugdíjas ősz, kedvezményes belépéssel a nyugdíjasoknak és a 65 éven felülieknek.

A fesztivál apropója, hogy az állatbarátok világszerte október 4-én, az állatok védőszentjeként tisztelt Assisi Szent Ferenc napján tartják az állatok világnapját. A világnapról az állatkert csaknem három évtizede rendre megemlékezik, de 2009 óta az eredetileg egynapos eseményt több napon át tartó programsorozattá bővítették ki, ez kapta az Állatszeretet Fesztivál nevet.

A fesztivál egy másik hagyományt is felelevenít: a
velemenyezd, 2019. október 01. kedd, 17:52
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség 2017-es díjazottjait
kategóriában Bányai Gábor Botond, a Borigo magazin főszerkesztője lett a díjazott. Kéthavi lapja tizennégy éve látja el hírekkel és igényesen megírt szakcikkekkel a borbarátokat, a napokban már a 80. szám jelent meg. Szerzői között tudhat számos elismert borászati és gasztronómiai szakírót. Kiemelten törekedtek arra, hogy olyan konzekvens borminősítési műhellyé váljanak, amely nemzetközi koordináta rendszerben is értelmezhető.

Oktató kategóriában Földesi Gyula, a budafoki Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója a nyertes. Intézménye a magyarországi középfokú szakemberképzés fellegvára, melynek erőssége a gyakorlatorientált, a termelés különböző formáit bemutató, biztosító tanulmányi lehetőség. Ennek helyszínei a tangazdaság és a kerület pincészetei. Különböző felnőttképzéseik iránt is élénk az érdeklődés - áll a Masosz közleményében.

A Par Excellence díj egy kisplasztika, amelynek ünnepélyes átadására a 2018-as Magyar Sommelier Bajnokság döntőjének
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 17:42
Fazekas: a következő években több tízezer új munkaerőre lesz szükség az ágazatban
Földművelésügy Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) partnerségi keret-megállapodására, amelynek alapján a megyékben és a fővárosban partnerségi együttműködési megállapodásokat kötnek a képzőintézmények és a gazdálkodók annak érdekében, hogy a gyakorlatorientált középfokú agrárszakképzés megerősítésével elősegítsék az agrárvállalkozások versenyképességének növelését.

Fazekas Sándor elismerően szólt a jövőre 80 esztendős hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumról, mely kiváló színvonalon oktatja diákjait nem csak a hajdúságban, de tagintézménye révén a bihari térségben is.

Molnár Magdolna Ilona iskolaigazgató elmondta: intézményükben több mint 800 diák tanul, 35-féle szakmát oktatnak. Meggyőződésének adott hangot, hogy igazi versenyképes tudást a duális képzés biztosít. Ennek jegyében 300 tanulói szerződéssel 35 gazdálkodó szervezetnél vehetnek részt gyakorlati képzésben a fiatalok - fűzte hozzá.

Szabó
velemenyezd, 2017. november 13. hétfő, 12:35
Több mint egymilliárdból fejlesztik az oktatási intézményeket Kiskunfélegyházán
Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium - szintén az EFOP-fejlesztéseknek köszöngetően - mintegy 115 millió forintot fordíthat rekonstrukcióra. Az összegből új központi fűtést alakítanak ki, megújul több tanterem, a biológiai labor és a tornaterem, új külső csapadékvíz-elvezetést építenek ki, valamint szakmai eszközöket, taneszközöket is vásárolnak.

Több mint 70 millió forint támogatást nyert el a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola a kollégiumának fejlesztésére. A beruházás keretében hőszigetelést és új vakolást kap a végfal. Kicserélik a régi nyílászárókat, megoldják a pince és a padlás hőszigetelését, rendbe teszik a járófelületét. Az energetikai beruházás keretében a tetőszerkezetre 196 napelem kerül fel, ami az elektromos ellátást segíti. Ez nemcsak csökkentheti az intézmény költségvetését, de nyereséget is termelhet.

A polgármester arról is beszámolt, hogy a Terület- és
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 15:23
’56 jegyében
Gyomaendrőd
2. Tóth Renáta II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakgimnázium Kiskunhalas
3. Mészáros Barbara Magán Szakközépiskola Hidaskürt (Szlovákia)
Szakközépiskolai tanulók vers kategória:
1. Csókási Gyöngyvér Fanni PSZC ,,Acsády Ignác" Szakképző Iskolája Pápa
2. Pervicz Péter Székesfehérvári SZC Váci Mihály Szakközépiskolája
3. Rumbold Szilárd Székesfehérvári SZC Váci Mihály Szakközépiskolája
Próza kategória:
1. Rupnik Edina Katalin Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola Budapest
2. Tokár Gergő Békéscsabai SZC Kós Károly Szakközépiskolája
3. díjat, nem adott ki a zsűri
Különdíjak:
Mosonmagyaróvár város különdíját minden kategória első helyezettje és
Mesterházy Levente PSZC ,,Acsády Ignác" Szakképző Iskolája Pápa
Stasser Diána Győri Műszaki SZC Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma Mosonmagyaróvár kapta.
A Győri Műszaki Centrum különdíját is az első helyen végzett 4 diák kapta.
Az ajándékokat Gede Eszter
azenujsagom, 2016. november 16. szerda, 02:20
Képek, videók
Ugy kell gazdálkodni
irmus
2015. július 30. csütörtök, 14:54
retro úgy kell gazdálkodn
sarkadykati
2014. január 09. csütörtök, 12:28
gazdálkodj okosan.jpg
dnemethk
2012. április 11. szerda, 23:41
Gazdalkodj_Okosan_tabl a_r
sarkadykati
2012. február 22. szerda, 10:10
Gazdalkodj_Okosan_rege bbi
sarkadykati
2012. február 22. szerda, 10:09
1976_Gazdalkodj_okosan .pr
sarkadykati
2012. február 22. szerda, 10:06
régen és most Gazdálkodj
agica2004
2012. február 21. kedd, 11:25
Fiatal gazdálkodók
mikrotszk
2008. szeptember 26. péntek, 21:26
Gazdálkodás és munka.JPG
takacsjozsefne
2008. szeptember 11. csütörtök, 14:40
Mezőgazdasági fuvar
sanci81
2015. október 17. szombat, 19:51
A Mezögazdasági-iskola.j p
farkas1945
2013. december 26. csütörtök, 18:53
60 éves a Mezőgazdasági M
lacipecsenye
2012. augusztus 03. péntek, 14:41
sellye mezőgazdasági koll
lacipecsenye
2012. július 29. vasárnap, 16:33
MEZŐGAZDASÁGI MÚZEUM SZÉL
rozsmalom
2012. július 25. szerda, 10:24
MEZŐGAZDASÁGI MÚZEUM HÁTS
rozsmalom
2012. július 25. szerda, 10:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.