Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 04:34 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Milyen színű gyümölcsöt egyek, hogy egészséges maradjak?
szükségünk van ezekre a mesterségesen létrehozott egészségbombákra?Természetesen nincsen, hiszen minden vitamin vagy antioxidáns, az összes tápanyag, amely az ember számára elengedhetetlen, megtalálható és elfogyasztható a természetes formájában is. A nemzetközi trendeknek megfelelően megszületett a funkcionális élelmiszer fogalma, melyek fogyasztásával nagyban hozzájárulhatunk egészségünk megóvásához. Ezek olyan táplálékok, amelyek egészségvédő vagy betegségség-megelőző jellemzőkkel rendelkeznek.
Az Árpád-Agrár Zrt. munkatársa, kertésze és üvegház vezetője, Magyar Ákos hívta fel a figyelmünket arra, hogy a funkcionális élelmiszerek milyen hatással vannak a szervezetünkre, hogy egyáltalán mit is jelent maga a fogalomA vitaminok legkoncentráltabb formái ugyanis a zöldségek és a gyümölcsök!Köztudott, hogy az optimális egészség elérése érdekében naponta öt alkalommal kellene zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanunk. Ami viszont legalább ugyanennyire fontos, hogy a napi ötszöri
bordat, 2017. november 25. szombat, 16:11
Elviselhetetlen a trágyaszag Szentes környékén....
Minden évben ilyenkor trágyáznak Szentesen és Hódmezővásárhelyen, mert aratás után lehet ezt szakszerűen elvégezni. Ha gyorsan beletárcsázzák a talajba, akkor nem tart sokáig a bűz. Elvileg.

Most azonban a helyiek arról számoltak be, hogy a szokásosnál rosszabb a helyzet.

Orrfacsaró bűz terjeng, pedig Hódmezővásárhelyen már bedolgozták a trágyát a földbe, de ugyanolyan "illatok" szállnak a belvárosban is.

"Tényleg gyomorforgató a szag"
- mondta el a Faktornak egy szentesi újságíró. Hozzátette, hogy még nagyjából egy hétig tart Szentesen a mezőgazdasági munka, de többet sajnos ő sem tud mondani.

A szentesi önkormányzattól a Közterület Felügyelethez irányítottak minket. Ők a hányingerkeltő szagról elmondták lapunknak, hogy nem lehet semmit tenni ellene, ki kell bírni, hiszen ahhoz, hogy bőséges termés legyen, ez a szükséges
vicus54, 2016. szeptember 15. csütörtök, 20:31
Több mint 10 millióra bírságolt két céget a versenyhivatal
A hivatal a MERT bükkábrányi és visontai bányáiban geofizikai mérések elvégzésére, az Árpád-Agrár Kft. hévízi kutak komplex vizsgálati mérésére kiírt pályázatán vizsgálta a GEO-LOG Környezetvédelmi és Geofizikai Kft. (GEO-LOG), és a "GEOSERVICE" Geofizikai, Geológiai és Kútszelvényező Kft. magatartását.

A GVH megállapította: a MERT visontai és bükkábrányi bányáira 2009-2011. között kiírt pályázataihoz a GEOLOG és a GEOSERVICE átfogó, a pályázatokon történő árrögzítést és piacfelosztást célzó tervet készített. A két vállalkozás megállapodása arra irányult, hogy felváltva nyerjék a MERT pályázatait, így fenntartották a korábban kialakult területi felosztást. A bizonyítékok alapján a GEO-LOG és a GEOSERVICE egyeztették áraikat, mert az ajánlatkérő a kérdéses munkák elvégzésével az alacsonyabb áron vállalkozót bízta meg. A megállapodás értelmében aGEO-LOG a visontai bánya, míg a GEOSERVICE a bükkábrányi bánya területén elvégzendő munkákra ajánlott alacsonyabb árat. Ennek érdekében a pályázatok beadási
velemenyezd, 2014. május 19. hétfő, 14:25
Syngenta: nem indult jól az év a paradicsomtermesztőknek
A paprika piaci viszonyai kedvezőbben, a tavalyihoz hasonló árakon értékesítik a termést a gazdák.

A fogyasztói tudatosság adhat okot némi optimizmusra, észrevehetően többen keresik az ízletes magyar zöldségeket - hangzott el a közlemény szerint a Syngenta és az Árpád Agrár Zrt. pénteki szentesi rendezvényén, ahol több mint száz paradicsom és paprika termelőnek szakmai előadásokon vázolták az ágazat helyzetét, a technológiai lehetőségeket.

A friss hazai paprika és paradicsom túlnyomórészt hazai pultokra kerül, a paradicsom exportja elenyésző a megtermelt mennyiséghez képest. Paprikából a kápia adja az exportra kerülő áru túlnyomó részét. Ezzel szemben az importtal szinte egész évben számolniuk kell a termelőknek.

A kereskedők szempontjai azonban nem mindig esnek egybe a magyar termelők érdekével, ha olcsóbb terméket kínálnak Hollandiából vagy Lengyelországból, akkor azt fogják árusítani, még ha az gyengébb minőség is a hazainál - hangsúlyozták.

A fogyasztókban tudatosítani kell,
velemenyezd, 2014. május 09. péntek, 11:33
Egyedülálló kutatóközpont kezdte meg működését Pécsen
Kovács Árpád László, az Enviroinvest Zrt. vezérigazgatója elmondta, cégük két éve nyert 260 millió forint uniós támogatást az Új Széchenyi Terv keretében. A támogatással egy 434 millió forint összköltségű projekt keretében a világon elsőként létesült a nanotechnológiát és fágterápiát ötvöző, úgynevezett nanofágterápiás központ a baranyai megyeszékhelyen.

A kutatások egyik célja, hogy bakteriofágokat, vagy röviden fágokat állítsanak elő. Ezek olyan vírusok, amelyekkel elpusztíthatók a kórokozó baktériumok. Hatásuk hasonló az antibiotikumokéhoz, de a kezelések során mellékhatás nem jelentkezik.

Kovács Árpád László hangsúlyozta: a fágterápiás kutatásokat és alkalmazásokat egy intézménybe foglaló központ elsőként létesült az Európai Unióban. Az pedig a világon is újdonságnak számít, hogy mindehhez nanotechnológiai eszközöket használnak.

Kovács Tamás vezérigazgató-helyettes beszámolt róla: a fejlesztéssel létrejövő központ kétszintes, összesen 410 négyzetméteres, s a benne található
velemenyezd, 2013. augusztus 01. csütörtök, 13:13
Rosszul kezdődött a szezon a paprika- és paradicsomtermelőknek
A rendezvényről kiadott közlemény ismerteti: a magyar termelők mintegy ezerötszáz hektáron termelnek hajtatott paradicsomot és paprikát. A hosszúra nyúlt tél nagyobb fűtési és világítási költséggel járt számukra, a kedvezőtlen körülmények a növények számára sem biztosították az optimális feltételeket, emiatt rossz minőségben, hiányosan kötöttek termést.

A gombás betegségek is a megszokottnál nagyobb veszélyt jelentettek. Az olcsó mediterrán import szintén hátrányosan érintette a termelőket.

Örvendetes ugyanakkor, hogy a termesztés technológiai színvonala évről-évre emelkedik - húzza alá a közlemény.

A fórumon megállapították: a profitábilis termesztéshez egyre magasabb színvonalon kell termelni, ez a versenyképesség legfontosabb eleme. A magyarországi termelők ugyanis európai, észak-afrikai és közel-keleti versenytársak olcsó termékeivel versenyeznek az év jelentős részében.

A közlemény kitér arra, hogy egyre több paradicsomtípus jelenik meg a piacokon, paprikában szintén nagyobb
velemenyezd, 2013. május 10. péntek, 16:42
Magyar-kínai kamarai együttműködés
A budapesti köztestület tájékoztatása szerint nagy érdeklődés mellett rendezték meg hétfőn a magyar-kínai üzletember találkozót, ahol a 26 tagú kínai delegáció, főként nagyvállalatok és szakmai szervezetek döntéshozói a magyarországi ingatlanfejlesztések, a megújuló energián alapuló energetikai és mezőgazdasági projektek iránt érdeklődtek.

A kínai üzletemberek stratégiai céljai között szerepel sertés- és szarvasmarha telepek felvásárlása, vegyes vállalatok létesítése. A kínai delegáció tagjai a jövőben együtt kívánnak működni a szentesi Hungerit Zrt., az Árpád-Agrár Zrt., a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. és a Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt.-vel - közölte a BKIK.
velemenyezd, 2011. november 21. hétfő, 15:34
Képek, videók
Tihanyi Árpád
azenujsagom
2019. július 13. szombat, 08:07
toth_arpad__harangvira g_2
menusgabor
2019. június 16. vasárnap, 22:41
+ G Tóth Árpád Amig a csó
liliana01
2019. február 26. kedd, 18:05
árpád gimn_kórus1003_2.jp
maroka
2018. október 04. csütörtök, 09:29
árpád gimn_kórus1003.jpg
maroka
2018. október 04. csütörtök, 09:27
arpad-apank-indulo-14. png
menusgabor
2018. augusztus 12. vasárnap, 18:43
boncsér árpád fotó.jpg
liliana01
2018. augusztus 01. szerda, 21:45
arpad_fiai.jpg
menusgabor
2018. július 05. csütörtök, 21:59
Tóth Árpád:A tavasz sugár
maria_kadar_148
2018. május 16. szerda, 22:45
Tóth Árpád - Bocsásd meg
sanci81
2018. április 16. hétfő, 18:51
Szeged Dr Gróf Árpád Palo
agica2004
2018. március 23. péntek, 17:18
SZKT Bagi Árpád.jpg
agica2004
2018. február 18. vasárnap, 19:54
A+Magyar+Királyság+cím erp
menusgabor
2020. február 29. szombat, 07:33
Isten áldja meg a magyart
menusgabor
2020. február 15. szombat, 22:25
DAC-magyar-zászló-kore ogr
menusgabor
2020. február 12. szerda, 15:44
Címkék
mesterségesen létrehozott, bizonyítékok alapján, pályázatok beadási, tavalyihoz hasonló, kutatások egyik, Árpád Agrár Zrt, összes tápanyag, fogyasztókban tudatosítani, megtermelt mennyiséghez, Enviroinvest Zrt, helyiek arról, GEO-LOG Környezetvédelmi, szentesi önkormányzattól, megújuló energián, megállapodás értelmében, Árpád-Agrár Kft,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.