Belépés
2019. január 21. hétfő | 4. hét | 21. nap | 06:35 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kásler: 5,8 milliárd forintra pályázhatnak háziorvosi praxisok és praxisközösségek
és érrendszeri problémák kialakulásában is kóroki tényező a testsúly, a mozgáshoz való viszonyulás és a dohányzás - ismertette.

Kásler Miklós hangsúlyozta, a cél a 45-65 év közötti lakosság korai halálozásának megelőzése, a dohányzás visszaszorítása, a felnőttkori elhízás megakadályozása.

Kiemelte, a program kimondottan az alapellátásra helyezi a hangsúlyt, együttműködésre késztetve a háziorvosi praxisokat és az egészségfejlesztési irodákat.

A program szakmai irányítója az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet lesz.

A miniszter, aki az egészségügyért és a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatót, bejelentette azt is, hogy 44 kórház nyert a családbarát szülészetek kialakítására 6,4 milliárd forint keretösszegben kiírt pályázaton.

Ezzel kapcsolatban elmondta, a kormány 2010 óta kiemelten foglalkozik a családdal, a családok védelmével, segítésével, és sokat tesz azért, hogy erősödjön a
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 12:32
Kásler örömmel jelentette a sürgősségi ellátás javulását, ma
mind tudta tartani a rendeletben előírt időket a triázsolásra. Csak 2 budapesti és egy vidéki kórház jelzett nehézségeket.

EZEK AZ INTÉZMÉNYEK JANUÁR 3-ÁN ÚJABB UTASÍTÁST KAPTAK, HOGY ÁLLÍTSANAK BE TÖBB DOLGOZÓT A BETEGEK ELLÁTÁSÁRA.

Január 7. óta így már ezekben a kórházakban is időben tudják osztályozni a betegeket, mondta Kásler. A kórházak január elseje óta a sürgősségi osztályokra érkező betegek besorolásának és ellátásának idejéről az összes adatot elküldik az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak.

Az új rendszer rendezettebbé teheti a sürgősségi ellátást, csökkentheti az orvosok terhelését, de nem szünteti meg a várakozást. A sürgősségi ellátás célja ugyanis a legsúlyosabb esetek gyors ellátása, a kevésbé súlyos eseteknek ezután is várakozniuk kell.
A sajtótájékoztatón Kásler Miklós hosszasan sorolta az egészségügyben eddig tett és ezután tervezett lépéseket: 37 milliárd plusz az Egészségügyi Alapnak, 19 nagy értékű diagnosztikai gép beszerzése, a
foldinefehereva, 2019. január 15. kedd, 20:14
DK: a fenntartó nem fordít elég pénzt a kórházak karbantartására
Az ellenzéki párt egészségügyi szakpolitikusa a kórterem megtekintése után elmondta: nem betegre szakadt a plafon, mert őt már a vízfolyás észlelésekor eltávolították a szobából.

A képviselő szerint az eset azért történhetett meg, mert az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nem fordít megfelelő összegeket az egészségügyi intézmények épületeinek és eszközeinek karbantartására, így ezeket a munkákat nem tudják a kórházak elvégezni.

Az MTI kérdésére elmondta: a kórházban tett látogatása során kiderült, hogy az intézmény tervezetten nem kap pénzt a fenntartótól karbantartásra, csak a vis maior keret áll rendelkezésre ilyen esetekben. Felhívta a figyelmet arra, hogy korábban, amíg a főváros felügyelete alá tartozott a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, addig évente 200-250 millió forintot kapott a hiányzó műszerek pótlására, illetve az eszközök és az épület karbantartására.

A képviselő úgy vélekedett, hogy az egészségügy válsághelyzetben van, az intézményeknek jelentős összegű adósságaik vannak,
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 14:21
Lezárult az ÁEEK 1,8 milliárd forintos felzárkóztató ápoló képzési programja
Vitályos Eszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a 2016 januárjában indult és idén év végén záruló felzárkóztató ápoló képzési program célja az egészségügyi szakdolgozók szakmai ismereteinek bővítése, valamint a kórházi betegellátás és betegbiztonság javítása.

Az államtitkár közlése szerint országosan 55 kórházi és 14 mentőszolgálati helyszínen 1347 OKJ-s ápoló, gyermek- és csecsemőápoló, valamint mentőápoló képzés zajlott le, a résztvevők új, magasabb szintű szakmai ismereteket és kompetenciákat sajátíthattak el. Elmondta: a program az emberi erőforrás operatív program egészségügyre szánt 165 milliárd forintos európai uniós forrásából valósult meg.

Hangsúlyozta: a képzés azoknak a szakdolgozóknak jelentett igazán nagy előrelépést, akik általános ápolói vagy asszisztensi képzettségük mellett további egészségügyi szakképesítéssel nem rendelkeznek.

Lippai Norbert, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ általános
velemenyezd, 2018. december 19. szerda, 12:42
Kásler: 8,5 milliárd forintot fordítanak nővérszállók építésére és felújítására
Kásler Miklós elmondta, négy helyszínen - Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen és Nyíregyházán - új nővérszálló épül, további 12 helyszínen pedig a meglévőket újítják fel, bővítik, korszerűsítik.

A miniszter hangsúlyozta, a kormány kiemelt figyelmet fordít az egészségügy fejlesztésére, amibe nemcsak az infrastruktúra tartozik bele, hanem a beteggel kapcsolatban álló szakdolgozók munka- és életkörülményei is.

Úgy fogalmazott, a munka igazi minőségét az adja, hogy kik dolgoznak az egészségügyi intézményekben és azt milyen minőségben teszik. Ezért - emelte ki - 2010 óta számos alkalommal került sor az egészségügyi dolgozók különböző rétegeinek támogatására és béremelésekre.

Kiemelte azt a legutóbbi kormánydöntést, amely szerint az elkövetkező négy évben négy lépcsőben 72 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére.

Kásler Miklós a nővérszállók megújítása kapcsán elmondta, a beruházással 1600 szakdolgozó lakhatását tudják biztosítani.

Horváth Ildikó egészségügyért
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 12:46
Horváth Ildikó: az ápolói ösztöndíj növeli az ápolói munka iránti elkötelezettséget
Horváth Ildikó azt mondta, a programban részt vevő, egészségügyi szakképzést végző tanulók a tanulmányaik alatt havi 40 ezer forint ösztöndíjban részesülnek.

A támogatás feltétele, hogy a szakképzés megszerzését követően legalább annyi ideig valamelyik hazai, közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál dolgoznak, ameddig az ösztöndíjat is kapták - tette hozzá.

Páva Hanna, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgató-helyettese arról beszélt, a szeptember 5-én meghirdetett pályázati ciklussal együtt már több mint ezer emberrel kötöttek szerződést. Ebben a félévben 15 szakképesítést jelöltek meg, amelyek között a csecsemő- és gyermekápoló, valamint a mentőápoló is szerepel - ismertette.

Hozzátette, az ösztöndíjjal támogatható OKJ-szakképzések körének meghatározása a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatókra vonatkozó betöltetlen álláshelyek száma alapján történik.

Gondos Miklós, az ÁEEK főigazgatója kiemelte, nagyon fontos a folyamatos utánpótlás biztosítása.

A
velemenyezd, 2018. november 20. kedd, 13:05
Krónika 4. rész (kérdések)
NHKV Zrt. koordinációja és közszolgáltatókkal fenntartott szoros együttműködése biztosítja a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás folyamatos működésének feltételeit, miközben alacsony szinten tartja a lakosság költségeit - szögezte le.

DK: vizsgálták az ÁEEK felelősségét?László Imre (DK) a kórházaknál végzett állami számvevőszéki (ÁSZ-) jelentésből idézve azt mondta, anarchia, káosz jellemzi az intézmények gazdálkodását. Hozzátette: a kórházakat hat éve államosították és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a kormány szerint folyamatosan figyeli az egészségügyi intézmények gazdálkodását.

Az ÁSZ-jelentésben méltatlanul kevés szó esik a felügyeleti szerv felelősségéről, amely nemcsak elsiklott a hiányosságok felett, hanem a nagyobb értékű bevásárlásokat maga intézi, és ezek szabálytalanságaiért a Gazdasági Versenyhivatal többször szabott ki rá bírságot - közölte, azt firtatva, vizsgálták-e az ellátóközpont felelősségét.

Rétvári Bence államtitkár érdekesnek nevezte az
velemenyezd, 2018. október 24. szerda, 14:54
Több mint 600 milliós többlet egészségügyi intézmények áramellátására
E szerint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetbe besorolt, központi költségvetési szervként működő egészségügyi szolgáltatók idei villamos energia ellátásához biztosítanak több mint 642 millió forintos többletforrást, a rendkívüli kormányzati intézkedések terhére.
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 20:40
Domokos: az ÁSZ elkötelezett, hogy hozzájáruljon a közpénzek átláthatóságához
is végeznek ellenőrzési, felügyeleti tevékenységet. Ilyen intézmények ellenőrzése eredményeként az ÁSZ a lehető legnagyobb hatást képes elérni a közpénzekkel való szabályszerű, felelős és fegyelmezett gazdálkodás előmozdítása érdekében - hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy ennek alapján az ÁSZ felvetette az államháztartás ellenőrzési szintjeinek szorosabb koordinációját.

A belső ellenőrzési rendszerek erősítésével kapcsolatban példaként megemlítette, hogy az elmúlt években az ÁSZ számos egészségügyi gazdálkodó szervezetet ellenőrzött, köztük központi költségvetési intézményeket, valamint állami és önkormányzati fenntartású, gazdasági táraságként működő szak- és járóbeteg-ellátó intézményeket. A több tucat elvégzett ellenőrzés közös tapasztalata, hogy az ellenőrzött szervezetek döntő többségénél a vezetők nem alakították ki megfelelően a korrupciós veszélyek ellen védettséget biztosító belső kontrollrendszert, ami veszélyeztette az érintett egészségügyi gazdálkodó szervezetek átláthatóságát és
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 14:22
Megkezdődött az egészségügyi magánszolgáltatók kötelező csatlakozása az EESZT-hez
1-jéig befejezni, amelyek a Központi Implantátumregiszter vagy a Nemzeti Csípő- és Térdízületi Endoprotézis Beültetés Regiszter rendszerébe már eddig is kötelesek voltak adatokat szolgáltatni.

Ebbe a körbe tartozik az implantológia az emlősebészetben és a fogászatban, a traumatológián belül pedig a csípőprotézis beültetését végző magánszolgáltatók, emellett a szemlencse beültetést végző, illetve a fix hallókészüléket beépítő szolgáltatói kör.

Szintén november 1-jéig csatlakozik az online egészségügyi rendszerhez az Országos Mentőszolgálat.

Az EESZT-hez a magánszolgáltatók csatlakozása folyamatos, így a magyar lakosság egyre több, az egészségügyi ellátásukkal kapcsolatos adatot követhetnek figyelemmel egyetlen központosított szolgáltatásban.

Az egészségügyi adatokat gyűjtő informatikai felhőrendszer által minden beteg adata egy helyen elérhető az őt kezelő orvosok részére, függetlenül attól, hogy az egyes egészségügyi szolgáltatásokat államilag finanszírozott vagy magánszolgáltatói
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 17:42
Megújul a Jahn Ferenc Kórház pesterzsébeti szakrendelője
Közleményükben ismertették: a pesterzsébeti intézményben 24 szakrendeléssel és 2 gondozóval látják el a betegeket, többnyire két műszakban. A szakrendelő vonzáskörzetébe több mint 80 ezer ember tartozik, azonban a kardiológiai szakrendelésnek 316 ezer ember ellátását kell biztosítania. A szakrendelőben tavaly csaknem 192 ezer esetet láttak el.

Mint írták, az intézmény építészeti-műszaki fejlesztését alapvetően az indokolja, hogy az átfogó felújítás az elmúlt 50 évben elmaradt. A külső hőszigetelésen és a nyílászárók cseréjén túl mindössze kisebb, karbantartó jellegű, az alapközműveket nem érintő felújításokat végeztek. Az eszközpark átfogó fejlesztése lehetővé teszi a meglévő járóbeteg-szakellátások színvonalának javítását, valamint új ellátások megjelenését.

A tervezett fejlesztés legfontosabb elemeit ismertetve felsorolták az épület átfogó felújítását, villamos-, cső- és csatornahálózatának teljes cseréjét, központi légtechnika kialakítását, a szakrendelések orvosi műszereinek
velemenyezd, 2018. augusztus 11. szombat, 07:04
ÁSZ: összességében szabályos volt az állami tulajdonosi jog gyakorlása 2016-ban
A számvevőszék a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet, a Miniszterelnökség, a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 2016. évi állami vagyon feletti tulajdonosi joggyakorlását vizsgálta.

Az ÁSZ megállapította, hogy az érintettek eleget tettek beszámolási kötelezettségüknek, ugyanakkor késedelmesen teljesítették az adatszolgáltatást a vagyonról a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. kivételével.

A vagyonkezelésbe adott állami vagyon értékének pontos, naprakész nyomon követését veszélyeztette, hogy esetenként hiányos volt a vagyonelemeknek nyilvántartása. A tulajdonosi joggyakorlási feladatokat támogató szabályozási kontrollokat a tulajdonosi joggyakorlók a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kivételével szabályszerűen alakították ki és működtették - írta az Állami
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 13:11
1/20
Képek, videók
7kAcdVb7GDnfQYkyt34v1K asL
kisgin
2013. szeptember 13. péntek, 14:17
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
Egészségügyi Szakközépisk
nottino
2007. november 04. vasárnap, 10:49
Szimpatikus egészségügyi
mfg2003b
2007. május 04. péntek, 12:53
Országos intézet
sanci81
2015. november 19. csütörtök, 16:05
A szép mozgás a szem muzs
jucinenadov
2016. június 13. hétfő, 11:51
Mozgás és kalória.JPG
pacsakute
2015. december 12. szombat, 22:21
m_pirosrózsa mozgással
erzsikepuskas
2015. december 12. szombat, 16:39
Napi 7 perc mozgás.jpg
pacsakute
2015. november 28. szombat, 21:21
Kalória és mozgás.JPG
pacsakute
2015. június 23. kedd, 14:36
hütő,mozgás.jpg
kicsoda57
2014. október 30. csütörtök, 13:06
Címkék
magyar lakosság, magánszolgáltatók csatlakozása, közpénzekkel való, ápolói ösztöndíj, Állami Egészségügyi Ellátó Központ, hiányosságok felett, Egészségügyi Alapnak, Rétvári Bence, traumatológián belül, Horváth Ildikó, közfinanszírozott egészségügyi, kórházban tett, Vitályos Eszter, szakrendelőben tavaly, szakrendelések orvosi, orvosok terhelését,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.