Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 08:23 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Horváth Ildikó: Magyarországon nagyon fontos a családok és a gyermekek egészségének védelme
intézkedések eredményeként 2017-re félmillióval szorult vissza a dohányosok száma, csak minden negyedik ember gyújt rá. Ehhez hozzájárult a nemdohányzók védelméről szóló törvény megalkotása, a dohányboltok számának csökkenése, valamint a dohánytermékek adótartalmának növelése - közölte az államtitkár. Nagy eredménynek nevezte, hogy 95 százalékban teljesül az az elvárás Magyarországon, hogy a munkahelyeken és a közösségi tereken nem terhelik a dohányosok a nemdohányzókat.

Elmondta, hogy a népegészségügyi feladatok ellátására kiírt, Három generációval az egészségért elnevezésű pályázat összege 5,4 milliárd forint; 81 háziorvosi praxisközösség nyert.

A pályázat égisze alatt a nyár folyamán induló munka célja a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, az egészségtudatosság erősítése, az onkológiai szűréseken való részvétel növelése és a gyermekek egészséges életre nevelése.

Ledia Lazeri, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának vezetője azt emelte ki, hogy a dohányzás
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 14:56
Tizenhat korszerű lélegeztetőgéppel gazdagodott a pécsi klinika
A tájékoztatás szerint a klinika aneszteziológiai és intenzív terápiás intézetébe került, mintegy százmillió forintból beszerzett új műszerek gyorsíthatják a betegek gépi lélegeztetésről való leszoktatását, könnyítik a páciensek együttműködését a mesterséges lélegeztetéssel.

Támogatják továbbá a beteg saját légzését, és egyszerű kezelhetőségüknek köszönhetően a mindennapi gyakorlatban és vészhelyzetben is hatékonyan segítik a kezelőorvosok és nővérek munkáját - idézték a közleményben Bogár Lajos professzort, az intézet igazgatóját.

A szakember hangsúlyozta azt is, hogy az új lélegeztetőgépek használata jelentősen növeli a betegbiztonságot, ezáltal csökkentheti az intenzív osztályon töltött napok számát a betegek számára.

A pécsi aneszteziológiai és intenzív terápiás intézet 16 ágyon lát el súlyos, intenzív ellátást és folyamatos lélegeztetést igénylő betegeket. "Az osztály ágykihasználtsága folyamatosan a maximumot súrolja, különösen influenzás és tüdőgyulladásos időszakokban" - írta a
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:37
DK: 422 háziorvosi és 255 fogorvosi praxis áll tartósan betöltetlenül
László Imre hangsúlyozta, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adatai szerint az év első két hónapjában legkevesebb harminc háziorvosi és nyolc fogorvosi praxis üresedett meg. Ez azt jelenti, hogy jelenleg 630 ezer ember alapellátása és 709 ezer ember államilag finanszírozott fogorvosi ellátása bizonytalan - fűzte hozzá az ellenzéki parlamenti képviselő.

Mint mondta, aki nem jut el háziorvoshoz, az nem jut el komolyabb szűrésekre sem, ezért még többen halnak meg úgy, hogy egy időben végrehajtott kezelés megmenthette volna őket.

A kormányzat hiába ígér támogatást azoknak, akik hajlandóak betölteni a megüresedett praxisokat, ha a kezdeti támogatáson túl mással nem képesek vonzóvá tenni a háziorvosi munkát - jelentette ki László Imre, aki azonnali megoldást követelt az orvoshiány megoldására.

A sajtótájékoztatón megkérdezték a DK véleményét arról, hogy Jakab Péter, a Jobbik szóvivője egy, a Hír TV által publikált, 2010-ben készült hangfelvételen aberráltaknak nevezte a
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 13:11
Felújítják a nyíregyházi kórház pulmonológiai osztályát
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyetlen, évente csaknem négyezer beteget ellátó kórházi osztályán négy ütemben végeznek el rekonstrukciós munkálatokat, első lépésben egyes orvosi szobák helyén modern vizesblokkokat és fürdőket alakítottak ki, kicserélték az elavult nővérhívó rendszert.

A jelenleg is tartó felújítások során elvégzik az 1960-as években épült kétszintes épület északi szárnyában az illemhelyek és a mosdók korszerűsítését, a többi helyiség tisztasági festését, illetve mindkét épületszinten új padlóburkolatot raknak le.

A beruházáshoz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) csaknem 100 millió forintot biztosított vis maior támogatásból, a fennmaradó összeget a gyógyintézmény saját erőből finanszírozza. Egy korábbi vis maior támogatásból - a rekonstrukciós munkálatok részeként - elkezdődik a Sóstói úti épület nyílászáróinak cseréje is, a 46 millió forint értékű fejlesztéshez az ÁEEK 36 millió forintot biztosított.
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 07:04
OGYÉI: Magyarországon is megkezdi működését az új európai uniós gyógyszerazonosítási rendszer
gyógyszerek a lejárati idejük végéig - akár 5 évig - még forgalomban lehetnek. Az újonnan gyártott, a korábbiakkal megegyező összetételű gyógyszerek csomagolása viszont már tartalmazza az előírt két biztonsági elemet. Ezek egyike a QR-kódhoz hasonló egyedi azonosító jel, amit a gyógyszertárakban olvasnak le, a másik pedig a doboz bontatlanságát garantáló fizikai eszköz. A dobozt csak ennek megsértésével lehet kinyitni - írták.

Az új ellenőrzési rendszerre való felkészülés jegyében az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) irányításával a kórházak nem közforgalmú patikáinak technikai felkészítése megtörtént. Ennek keretében többek között 160 vezeték nélküli kézi szkennert is beszereztek, amelyeket az ÁEEK ingyen biztosított a fenntartása alatt álló kórházaknak.

A közforgalmú gyógyszertárak felkészülését a tiszti gyógyszerészi hálózaton keresztül az OGYÉI felügyeli. Az érintett gyógyszerek megtalálhatók az OGYÉI gyógyszer-adatbázisában, valamint az összes gyógyszert tartalmazó táblázatban is -
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 20:12
Horváth Ildikó: az alapellátás az emberek egész életét végigkíséri
forintos kerettel meghirdetett, háziorvosi praxisközösségeknek szóló pályázat célja az egészségben eltöltött évek számának növelése, a szív- és érrendszeri, a daganatos megbetegedések rizikófaktorainak, valamint a gyermekek egészségi állapotát befolyásoló tényezőknek a felmérése.

Mint mondta, a háziorvosnak és az alapellátásban dolgozó többi szereplőnek - védőnő, házi gyermekorvos - van alkalma, lehetősége minden ponton beavatkozni, figyelni a célzott prevencióra.

Horváth Ildikó jelezte, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint 2025-re 25 százalékkal kell csökkenteni az elhízás, a szív- és érrendszeri és a daganatos megbetegedések következtében bekövetkező halálozást.

Kitért arra, hogy a kormány 2010 óta folyamatosan fejleszti az alapellátást és elkötelezett annak megerősítésében.

A nemrég meghirdetett pályázat nagyban számít a háziorvosok - és a velük együtt dolgozó szakemberek - együttműködésére, közösen az egészségfejlesztési irodákkal, illetve az önkormányzatokkal -
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 16:32
Kásler: 5,8 milliárd forintra pályázhatnak háziorvosi praxisok és praxisközösségek
és érrendszeri problémák kialakulásában is kóroki tényező a testsúly, a mozgáshoz való viszonyulás és a dohányzás - ismertette.

Kásler Miklós hangsúlyozta, a cél a 45-65 év közötti lakosság korai halálozásának megelőzése, a dohányzás visszaszorítása, a felnőttkori elhízás megakadályozása.

Kiemelte, a program kimondottan az alapellátásra helyezi a hangsúlyt, együttműködésre késztetve a háziorvosi praxisokat és az egészségfejlesztési irodákat.

A program szakmai irányítója az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet lesz.

A miniszter, aki az egészségügyért és a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatót, bejelentette azt is, hogy 44 kórház nyert a családbarát szülészetek kialakítására 6,4 milliárd forint keretösszegben kiírt pályázaton.

Ezzel kapcsolatban elmondta, a kormány 2010 óta kiemelten foglalkozik a családdal, a családok védelmével, segítésével, és sokat tesz azért, hogy erősödjön a
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 12:32
Kásler örömmel jelentette a sürgősségi ellátás javulását, ma
mind tudta tartani a rendeletben előírt időket a triázsolásra. Csak 2 budapesti és egy vidéki kórház jelzett nehézségeket.

EZEK AZ INTÉZMÉNYEK JANUÁR 3-ÁN ÚJABB UTASÍTÁST KAPTAK, HOGY ÁLLÍTSANAK BE TÖBB DOLGOZÓT A BETEGEK ELLÁTÁSÁRA.

Január 7. óta így már ezekben a kórházakban is időben tudják osztályozni a betegeket, mondta Kásler. A kórházak január elseje óta a sürgősségi osztályokra érkező betegek besorolásának és ellátásának idejéről az összes adatot elküldik az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak.

Az új rendszer rendezettebbé teheti a sürgősségi ellátást, csökkentheti az orvosok terhelését, de nem szünteti meg a várakozást. A sürgősségi ellátás célja ugyanis a legsúlyosabb esetek gyors ellátása, a kevésbé súlyos eseteknek ezután is várakozniuk kell.
A sajtótájékoztatón Kásler Miklós hosszasan sorolta az egészségügyben eddig tett és ezután tervezett lépéseket: 37 milliárd plusz az Egészségügyi Alapnak, 19 nagy értékű diagnosztikai gép beszerzése, a
foldinefehereva, 2019. január 15. kedd, 20:14
DK: a fenntartó nem fordít elég pénzt a kórházak karbantartására
Az ellenzéki párt egészségügyi szakpolitikusa a kórterem megtekintése után elmondta: nem betegre szakadt a plafon, mert őt már a vízfolyás észlelésekor eltávolították a szobából.

A képviselő szerint az eset azért történhetett meg, mert az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nem fordít megfelelő összegeket az egészségügyi intézmények épületeinek és eszközeinek karbantartására, így ezeket a munkákat nem tudják a kórházak elvégezni.

Az MTI kérdésére elmondta: a kórházban tett látogatása során kiderült, hogy az intézmény tervezetten nem kap pénzt a fenntartótól karbantartásra, csak a vis maior keret áll rendelkezésre ilyen esetekben. Felhívta a figyelmet arra, hogy korábban, amíg a főváros felügyelete alá tartozott a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, addig évente 200-250 millió forintot kapott a hiányzó műszerek pótlására, illetve az eszközök és az épület karbantartására.

A képviselő úgy vélekedett, hogy az egészségügy válsághelyzetben van, az intézményeknek jelentős összegű adósságaik vannak,
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 14:21
Lezárult az ÁEEK 1,8 milliárd forintos felzárkóztató ápoló képzési programja
Vitályos Eszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a 2016 januárjában indult és idén év végén záruló felzárkóztató ápoló képzési program célja az egészségügyi szakdolgozók szakmai ismereteinek bővítése, valamint a kórházi betegellátás és betegbiztonság javítása.

Az államtitkár közlése szerint országosan 55 kórházi és 14 mentőszolgálati helyszínen 1347 OKJ-s ápoló, gyermek- és csecsemőápoló, valamint mentőápoló képzés zajlott le, a résztvevők új, magasabb szintű szakmai ismereteket és kompetenciákat sajátíthattak el. Elmondta: a program az emberi erőforrás operatív program egészségügyre szánt 165 milliárd forintos európai uniós forrásából valósult meg.

Hangsúlyozta: a képzés azoknak a szakdolgozóknak jelentett igazán nagy előrelépést, akik általános ápolói vagy asszisztensi képzettségük mellett további egészségügyi szakképesítéssel nem rendelkeznek.

Lippai Norbert, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ általános
velemenyezd, 2018. december 19. szerda, 12:42
Kásler: 8,5 milliárd forintot fordítanak nővérszállók építésére és felújítására
Kásler Miklós elmondta, négy helyszínen - Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen és Nyíregyházán - új nővérszálló épül, további 12 helyszínen pedig a meglévőket újítják fel, bővítik, korszerűsítik.

A miniszter hangsúlyozta, a kormány kiemelt figyelmet fordít az egészségügy fejlesztésére, amibe nemcsak az infrastruktúra tartozik bele, hanem a beteggel kapcsolatban álló szakdolgozók munka- és életkörülményei is.

Úgy fogalmazott, a munka igazi minőségét az adja, hogy kik dolgoznak az egészségügyi intézményekben és azt milyen minőségben teszik. Ezért - emelte ki - 2010 óta számos alkalommal került sor az egészségügyi dolgozók különböző rétegeinek támogatására és béremelésekre.

Kiemelte azt a legutóbbi kormánydöntést, amely szerint az elkövetkező négy évben négy lépcsőben 72 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére.

Kásler Miklós a nővérszállók megújítása kapcsán elmondta, a beruházással 1600 szakdolgozó lakhatását tudják biztosítani.

Horváth Ildikó egészségügyért
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 12:46
Horváth Ildikó: az ápolói ösztöndíj növeli az ápolói munka iránti elkötelezettséget
Horváth Ildikó azt mondta, a programban részt vevő, egészségügyi szakképzést végző tanulók a tanulmányaik alatt havi 40 ezer forint ösztöndíjban részesülnek.

A támogatás feltétele, hogy a szakképzés megszerzését követően legalább annyi ideig valamelyik hazai, közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál dolgoznak, ameddig az ösztöndíjat is kapták - tette hozzá.

Páva Hanna, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgató-helyettese arról beszélt, a szeptember 5-én meghirdetett pályázati ciklussal együtt már több mint ezer emberrel kötöttek szerződést. Ebben a félévben 15 szakképesítést jelöltek meg, amelyek között a csecsemő- és gyermekápoló, valamint a mentőápoló is szerepel - ismertette.

Hozzátette, az ösztöndíjjal támogatható OKJ-szakképzések körének meghatározása a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatókra vonatkozó betöltetlen álláshelyek száma alapján történik.

Gondos Miklós, az ÁEEK főigazgatója kiemelte, nagyon fontos a folyamatos utánpótlás biztosítása.

A
velemenyezd, 2018. november 20. kedd, 13:05
1/20
Képek, videók
Horváthné Ildikó
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 15:54
Baglyok magyarországon.jp
dnemethk
2017. február 19. vasárnap, 16:31
Itt Magyarországon
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:44
Sarki fény Magyarországon
pacsakute
2015. március 20. péntek, 07:40
Magyarországon lassan mi
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:17
tito magyarországon
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:29
Ételosztás Magyarországon
megyerimihaly
2012. december 31. hétfő, 11:21
Szeretetben egészségen ga
sargarozsa15
2013. december 23. hétfő, 13:06
a dohányosok
orban47
2011. október 04. kedd, 05:32
dohányosok
gergelycsb
2009. április 12. vasárnap, 17:22
másodoszály nemdohányzó
asin
2008. január 28. hétfő, 22:35
dohanyboltd00019F94e52 799
wiwat
2013. szeptember 05. csütörtök, 16:05
3dohanybolt600x400Smal l.j
wiwat
2013. szeptember 05. csütörtök, 15:56
nemzeti_dohanybolt_jak dvv
basikele
2013. augusztus 28. szerda, 08:27
Pásztó nemzeti dohánybolt
sarkadykati
2013. július 06. szombat, 11:38
Címkék
gyógyintézmény saját, szakdolgozóknak jelentett, nyár folyamán, Lippai Norbert, képviselő szerint, nemdohányzók védelméről, elkövetkező négy, fennmaradó összeget, érintett gyógyszerek, ápolói munka, gyermekek egészségi, egészségügyben eddig, Bogár Lajos, családok védelmével, sürgősségi ellátást, államtitkár közlése,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.