Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:27 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
MNB: október 31-ig kell elvégezni a kötelező banki adategyeztetést
Binder István hozzátette: a pénzmosás elleni törvény nemcsak a banki, hanem az egészségpénztári, életbiztosítási ügyfelekre is vonatkozik. Megjegyezte: a banki azonosítás csak azoknak előírás, akik 2017. június 26 előtt kötöttek bankszámlaszerződést.

Emlékeztetett: a pénzmosás elleni törvény az adategyeztetést minden olyan ágazatban előírja, ahol fennáll az esély arra, hogy pénzmosásra, terrorizmus finanszírozására használjak fel, akár az ügyfelek tudta nélkül a pénzügyi számláit, adatait.

Elmondta: az átvilágítás során a lakossági ügyfelek személyi okmányát, illetve lakcímkártyáját lemásolja a pénzügyi szolgáltató, majd az ügyfélnek alá kell írnia egy dokumentumot, amelyben arról nyilatkozik, hogy nincs kiemelt közszereplői státusza, vagyis nem állami cég elsőszámú vezetője és nem is diplomata. Ha az ügyfél nem tudja személyesen intézni az adategyeztetést, akkor a lemásolt személyi okmányát, illetve lakcímkártyáját e-mailen és postán is beküldheti a pénzintézetnek, illetve több
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 12:52
Ismét látható A rosszul őrzött lány című balettkomédia az Erkel Színházban
A 18. századi falusi idillt Frederick Ashton világhírű koreográfiája alapján megidéző produkció október 26. és november 3. között hármas szereposztásban, kilenc alkalommal látható az Erkel Színházban - olvasható a Magyar Állami Operaház MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, A rosszul őrzött lány az egyik legrégebbi, ma is repertoáron lévő balett. Az eredeti művet a francia forradalom előestéjén, 1789-ben mutatta be a Bordeaux-i Nagyszínház Jean Dauberval koreográfiájára, korabeli francia tánczenékre.

Colas és Lise aratáskor játszódó szerelmi története, amit Lise édesanyja, a mindig résen álló Simone anyó igyekszik megakadályozni, hogy lányát a jómódú Thomas gazda együgyű fiához, Alainhez adhassa hozzá, immár évszázadok óta kicsiket és nagyokat egyaránt meghat és megnevettet - áll a darab ismertetőjében.

A vidám történetet elmesélő koreográfiában fontos szerep jut a színészi játékot kifejező pantomimnek, miközben ugyancsak játékos módon elevenednek meg a ház körüli és a
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 12:52
Maratoni kajak-kenu vb - A magyarok 21 éremmel zártak
A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a női kajak párosok vasárnapi versenyében a Czéllai-Vörös Zsófia, Csay Renáta kettős megvédte címét, mivel az elejétől kezdve komoly tempót diktált, majd a hajrája is tökéletesre sikerült. Csay Renátának ez volt a huszadik vb-aranya, az elsőt húsz évvel ezelőtt, 1999-ben Győrben nyerte.

"Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem a huszadik világbajnoki címemet, hittem benne, hogy sikerülni fog. Szeretek kajakozni, azt hiszem, ennyi a titkom. Szeretnék jövőre is ott lenni a világbajnokságon" - nyilatkozta minden idők legeredményesebb maratoni kajakozója.

A férfi kajak párosok mezőnyében a Boros Adriás, Máthé Krisztián egység ezüstérmet nyert, a kenu párosoknál pedig Laczó Dániel és Nagy Gergely a harmadik helyen ért célba.

A magyar csapat megkapta a legeredményesebb nemzetnek járó díjat, ugyanis 21 érmével több mint kétszer annyi dobogós helyet gyűjtött, mint a második helyezett.
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 12:52
Óriások világában...
Óriások világában...

Óriások világában élek,
Hol a tudás-fája immár égig ér;
Hol a titáni harcot vív az elme
S időt, távolságot milliárdban mér.
De én kicsi vagyok,
Tudásim nem nagyok.

Ma is, mint rég, ,,Bábeltornyot" épít;
A csillag-világig ér fel ereje,
Sivatagokat termékenyít meg -
De sok embernek még sincs kenyere.
Én morzsákkal élek,
Így is megelégszek.

Magasra tör és a mélyre száll le;
Már az elemeket boncolja széjjel,
Amire egy nemzet képtelen volt:
Ma már egy ember végzi, kétkezével.
De én gyönge vagyok,
Nagy terhet nem bírok.

A szó a földgolyónkat futja át
És villám-szárnyakon eljut az űrbe;
Ma panasz-szavunk mindenki hallja,
De szeretet, részvét nincs a szívekbe'!
Az én szavam gyenge,
Éljut-e szívekbe'?

Szép, magasztos szólamokat hallat;
És világot-mentő eszmékről beszél
Ma, az elme-óriása, - mégis -
Saját szomszédjától
kalmanpiroska, 2019. október 20. vasárnap, 12:46
Hitelminősítés - A jövő héten vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Moody's
A Moody's, az Európai Unió előírásainak megfelelően, előre összeállította az európai szuverén adósbesorolások áttekintésének idei menetrendjét, és a magyar osztályzat idei második potenciális felülvizsgálati időpontját október 25-ére, jövő péntekre tűzte ki.

Ez a Moody's utolsó idei magyar felülvizsgálati időpontja.

Az elsőt a cég május 3-ára tűzte ki, de aznap végül nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását, így nem jelentett be módosítást a "Baa3" szintű osztályzatra, sem annak stabil kilátására.

A Moody's legutóbb 2016. november 4-én hajtott végre a kitűzött felülvizsgálati időpontban módosítást: akkor emelte vissza Magyarországot a befektetési ajánlású kategóriába, az addigi "Ba1"-ről a jelenleg is érvényes, stabil kilátású "Baa3"-ra javítva a szuverén magyar besorolást.

Magyarország azóta hat előre kitűzött felülvizsgálati időpontban szerepelt a Moody's menetrendjében. Ezek közül a cég öt alkalommal nem hajtott végre újabb felülvizsgálatot, egyszer - tavaly november 23-án
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 12:21
UDMR încă nu a decis dacă va susţine un viitor guvern condus de Ludovic Orban
Kelemen a povestit că formaţiunea va lua o hotărâre după ce va cunoaşte programul de guvernare şi pe membrii cabinetului. Acesta a adăugat: sunt şanse bune ca UDMR să voteze noul guvern, pentru a-i da şansa de a-şi începe rapid activitatea. Liderul Uniunii consideră că interesul României este elaborarea şi adoptarea cât mai rapidă a bugetului pe anul viitor.

Totodată, Kelemen este de părere că PNL încă nu are majoritatea necesară pentru ca guvernul să fie votat de Parlament, iar negocierile dintre partide sunt îngreunate de debutul campaniei electorale prezidenţiale, iar candidaţii partidelor care ar trebuie să cadă de acord pe tema susţinerii guvernării luptă unul împotriva celuilalt. Preşedintele UDMR consideră că formarea noului guvern este îngreunată şi de faptul că, în ultimii trei ani, liberalii "s-au păruit cu toată lumea" cu care acum ar putea discuta formarea guvernului. Cu toate acestea, Hunor Kelemen crede: dacă nu din prima încercare, la a doua sigur va avea succes formarea noului
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 12:01
Illegális bevándorlás - Szakértő: megnőtt az Olaszországba érkezők száma a baloldali kormány felállása óta
Hozzátette: a baloldali kormány megalakulása előtti egy évben határzár volt Olaszországban, akkor csak párszáz embert jutott be az országba, de az azóta eltelt hónapokban 24 950 új illegális bevándorlót regisztráltak.

Emlékeztetett: a baloldali kormány migránspolitikája miatt 200 ezren tüntettek Romában a szombaton tartott kormányellenes nagygyűlésen. Ez nem meglepő, hiszen a jelenleg kormányzó Öt Csillag Mozgalom (M5S) úgy véli, hogy a migráció egy megállíthatatlan folyamat és mindenkit, még a gazdasági bevándorlókat is be kell engedni az országba - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy az új olasz kormány adókat emelne, és az így bejött többlettel támogatnák a bevándorlókat.

Mindezek alapján látható, hogy néhány hónapon belül megint egy új olasz kormány lesz születőben - vélekedett a szakértő.

Elmondta: a kormányellenes tüntetést összehívó Liga párt vezetője, Matteo Salvini kimért volt a tüntetésen és úgy beszélt, mint egy kormányfő, beszédével megfélemlítve az embercsempészeket. Hozzátette:
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 11:31
Premier előtti filmek a Cinema City Filmünnepen
Az MTI-hez elküldött tájékoztató szerint a filmünnepen debütál a mozikban a gyermekeknek és családosoknak szóló Jetikölykök című amerikai-kínai animációs vígjáték. Ugyancsak október 24-én kerül a mozikba a Szörnyen boldog Halloween című mexikói családi animációs film. Premier előtt lesz látható Az Adams Family - A galád család és a Clara - Egy tündéri kaland című animációs alkotás is.

Idén sem lesz hiány a magyar filmekben, a Filmünnep alkalmával a hivatalos bemutató előtt tűzik műsorra Nagy Zoltán rendező Szép csendben című játékfilmjét, amelyhez két közönségtalálkozó is kapcsolódik a produkció készítőinek a részvételével. A programban szerepel még a Valan - Az angyalok völgye című lélektani krimi, Bagota Béla első nagyjátékfilmje. A nézők a közönségtalálkozókon az alkotókkal is beszélgethetnek. Lerner János Vadonvilág - Gróf Széchenyi István nyomában című dokumentumfilmjét a fővárosban és vidéken is műsorra tűzi a Cinema City.

A francia vígjátékok kedvelői premier előtt nézhetik meg Allan
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 11:22
Hongkongi tüntetések - Erőszakossá vált az engedély nélkül tartott tüntetés vasárnap
A hónapok óta tartó tüntetéshullám legnagyobb megmozdulásait szervező Civil Human Rights Front annak ellenére kitartott a vasárnapi felvonulás megtartása mellett, hogy a rendőrség nem adott engedélyt a demonstrációra, a szervezet egyik vezetőjére pedig szerdán ismeretlenek kalapácsokkal támadtak.

A civil engedetlenségi akcióként hirdetett esemény alig néhány órája vette kezdetét, amikor fekete ruhába öltözött tüntetők Molotov-koktélokkal dobálták meg a városban közlekedő helyi érdekű vasút egyes állomásait, többet pedig megrongáltak és összefirkáltak. A vasút üzemeltetője rövid időn belül lezárta az érintett állomásokat, a rendőrség pedig könnygázzal igyekezett feloszlatni a tömeget, vízágyúkból pedig kék festéket zúdítottak rájuk, hogy később azonosíthatóak legyenek.

A demonstrálók egy része Peking-pártinak vélt üzleteket és a Bank of China helyi fiókjait is megrongálta, a menet útvonalán található egyik térfigyelő kamerát pedig elektromos láncfűrésszel vágták le a tartópóznáról, majd
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 11:22
Romániai kormányalakítás - Az RMDSZ még nem döntötte el, hogy támogatja-e Ludovic Orban kormányalakítását
Erről Kelemen Hunor RMDSZ-elnök beszélt szombat este egy kolozsvári kampányrendezvényen, amelyen államfőjelölti minőségben válaszolt a hallgatóság kérdéseire.

Kelemen Hunor elmondta, azután döntenek, hogy megismerik a kormányprogramot és a miniszterjelölteket. Hozzátette: jó esély van arra, hogy az RMDSZ megszavazza a kormányt azért, hogy megadja számára az esélyt a munka gyors elkezdésére. Álláspontja szerint ugyanis az országnak az az érdeke, hogy minél előbb kidolgozzák és elfogadják a jövő évi költségvetést.

Ugyanakkor úgy vélte, hogy a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) egyelőre nincs meg a kormány elfogadtatásához szükséges többsége, és a pártok közötti egyeztetéseket az a tényező is nehezíti, hogy elkezdődött az elnökválasztási kampány, és egymás ellen küzdenek azoknak a pártoknak a jelöltjei, amelyeknek meg kellene egyezniük a kormány támogatásáról. Szerinte a PNL kormányalakítását az is nehezíti, hogy a párt az utóbbi három évben "mindenkivel összerúgta a port", akivel ma a
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 11:21
Megugrott Svájc óraexportja
Augusztusban szerényebb, 1,5 százalék volt a növekedés.

Szeptemberben a svájci órák legfontosabb exportpiacain vegyesen alakultak az eladások.

Az augusztusi 12,7 százalék esés után szeptemberben 4,6 százalékkal, 196,7 millió frankra csökkent a svájci órakivitel Hongkongba, miközben az Egyesült Államokba 14,7 százalékkal, 214,8 millió frankra emelkedett a múlt hónapban. Ezzel az Egyesült Államok már a második egymást követő hónapban volt a svájci óragyártók legnagyobb exportpiaca, ami 2010 óta folyamatosan Hongkong volt.

Az óraexport Kínába 26 százalékkal, 162 millió frankra, Japánba 31,6 százalékkal, 146,8 millió frankra, Szingapúrba 20,5 százalékkal, 109,5 millió frankra, Nagy-Britanniába pedig 0,6 százalékkal, 122,1 millió frankra emelkedett.

Erre a hat piacra került a svájci órák közel a fele, ahol átlagosan 12,5 százalékkal nőtt a svájci órák exportja szeptemberben.

Az első kilenc hónapban Svájc 15 milliárd 924 millió frank értékben adott el órákat külföldön, ami 2,8
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 11:11
Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna
A tárcavezető elmondta: a tanácskozásokon alapvetően mindenki úgy látta, hogy az elmúlt másfél évben elindult világgazdasági lassulás egyre inkább eléri a Kelet-Közép-Európát is, ezért érdemes minden országnak mind a monetáris, mind a fiskális politikában válaszlépéseket előkészítenie.

Varga Mihály kiemelte: a Nemzetközi Valutaalapnál újra előkerültek régi ötletek, például a PPP-konstrukciók (az állami és a magánszektor együttműködése) alkalmazása, a különböző állami eszközök értékesítése, tehát privatizálása. "Ezeket Magyarország egyszer már kipróbálta, és az a tapasztalatunk, hogy nem teljes egészében jöttek be, sőt, inkább kárt okoztak a gazdaságnak" - hangoztatta a miniszter. Hangsúlyozta: mivel mostani tapasztalatai megerősítették, hogy senkinek nincs a birtokában olyan kizárólagos megoldás, amelyet minden ország alkalmazhatna, ezért Magyarországnak a saját útját kell járnia. "Egyre stabilabb és egyre több szektort ér el a gazdasági növekedésünk, és reményeink szerint ezt az Európai Unió
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 10:51
1/21
Képek, videók
adategyeztetés
herdeygy
2007. február 26. hétfő, 21:15
binderne_palocsay_erzs ebe
menusgabor
2016. augusztus 14. vasárnap, 17:26
Phantom II Binder Saloon
csalogany13
2010. szeptember 13. hétfő, 11:53
Twenty Binder-Saloon 1925
csalogany13
2010. szeptember 08. szerda, 10:37
Binder Simonné.jpg
takacsjozsefne
2009. október 14. szerda, 16:28
Binder Géza
zsupp
2009. február 09. hétfő, 15:16
Binder Csaba Titkár
titanok
2006. október 18. szerda, 18:05
Binder Szabolcs
juti36
2006. június 25. vasárnap, 20:06
Kötelező m.helyi javaslat
furaila
2019. május 04. szombat, 19:07
könyv-kotelezo-olvasma nyo
agica2004
2017. május 16. kedd, 18:41
Nem kötelező....jpg
pacsakute
2015. szeptember 11. péntek, 20:59
Kötelező 45 perc itt.jpg
colonel
2013. december 25. szerda, 22:31
Ha nem kötelező....jpg
pacsakute
2013. július 04. csütörtök, 07:43
kötelező tartozékok.jpg
dnemethk
2013. május 07. kedd, 00:51
1.Nem kötelező.....jpg
anci-ani
2013. április 04. csütörtök, 19:53
Címkék
elsőt húsz, Ezeket Magyarország, kormány támogatásáról, Hunor Kelemen, titáni harcot, szombaton tartott, svájci órák, azóta eltelt, huszadik vb-aranya, Erkel Színházban, érintett állomásokat, hivatalos bemutató, legeredményesebb nemzetnek, Nagy Gergely, Ludovic Orban, Magyar Állami Operaház MTI-hez,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.