Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 19:21 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az olaszországi tartományok egynegyedében egyetlen új fertőzöttet sem diagnosztizáltak
Hetvennyolcan haltak meg egy nap alatt, a vasárnap ötven és a hétfői kilencvenkettő után. A halottak száma így elérte a 32 955-t.

Az aktív fertőzöttek száma 52 942-re csökkent. Ötszázhuszonegyre esett vissza az intenzíven kezeltek száma. Öt tartományban egyetlen új fertőzöttet sem jelentettek: Calabriában szombat óta nem diagnosztizáltak új fertőzöttet.

A gyógyultak száma túllépte a 144 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 230 555-t.

Az egész országban mintegy 300 új fertőzöttet diagnosztizáltak, ennek két harmadát Lombardia és a vele szomszédos Piemont tartományban.

Lombardiában az idősotthonok mintegy 60 ezer lakóját és személyzetét tesztelték, és harminc százalékuk bizonyult pozitívnak.

Roberto Speranza egészségügyi miniszter arra kérte az olaszokat, vegyenek részt a Vöröskereszt hétfőn indított ellenanyagmérő tesztjén, amelybe 150 ezer személyt akarnak bevonni. A telefonon megkeresetteknek eddig csak 25
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:12
Koronavírus - Francia kutatók szerint a kevésbé fertőzötteknél is kialakul immunitás
A kutatók kedden ígéretesnek nevezték az eredményeket, miután eddig kevéssé volt ismert a koronavírussal szembeni immunitás kialakulása, elsősorban azoknál, akiknél a betegségnek az enyhébb formája jelentkezett.

"Azt tudtuk, hogy a betegség súlyosabb formájában szenvedett emberek szervezete az első tünetek után 15 nappal termel antitesteket. Most már azt is tudjuk, hogy ez igaz azokra is, akik az enyhébb formában szenvednek, jóllehet náluk az antitestek aránya kétségtelenül kisebb" - mondta Arnaud Fontanet, a Pasteur Intézet kutatója.

"A tanulmány kimutatta, hogy az antitestek szintje a legtöbb esetben védelmet nyújt a koronavírus újabb gyulladásával szemben, legalább negyven napig az első tüntetek után" - hangsúlyozta Olivier Schwartz, a Pasteur Intézet Vírus és Immunitás osztályának vezetője. Elmondása szerint a kutatók most azt vizsgálják, hogy az antitestek hosszú távon mennyi ideig képesek ártalmatlanítani a vírust.

A tanulmány alapjául a strasbourgi egyetemi központ két
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:03
Líbia - Lavrov a fegyveres konfliktus rendezéséről tárgyalt a tobruki parlament elnökével
A felek a Moszkvában kiadott tájékoztatás szerint egyetértettek abban, hogy a kelet- és a nyugat-líbiai katonai és politikai tábor közötti elhúzódó konfliktus erőszakos megoldásának nincs perspektívája, valamint abban is, hogy haladéktalanul konstruktív pátbeszédet kell kezdeni az összes líbiai politikai erő bevonásával.

Lavrov támogatásáról biztosította a líbiai parlementi elnök április 23-án bejelentett kezdeményezését, amely a katonai műveletek azonnali beszüntetésére és a Líbián belüli tárgyalások aktivizálására hívott fel, a problémák kompromisszumon alapuló megoldása és az egységes hatalmi szervek létrehozása érdekében. A felek emellett megvitatták a líbiai konfliktus rendezésének néhány nemzetközi aspektusát, egyebek között a berlini Líbia-konferencián elfogadott döntések és az azokat rögzítő ENSZ BT-határozat végrehajtását.

A Líbia fővárosában, Tripoliban működő egységkormányt a nemzetközi közösség elismeri, jóllehet ellenőrzése csak a fővárosra, illetve a környező területekre terjed
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:03
Koronavírus - Kovács Zoltán: a sokat kritizált koronavírus-törvény emberéletek ezreit mentette meg
Az államtitkár cikkében leszögezi: kedden Magyarország kormánya - Orbán Viktor miniszterelnök korábbi ígéretének megfelelően - benyújtja törvényjavaslatát a parlamentnek, amelyben visszaadná a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet következtében korábban kapott rendkívüli felhatalmazását.

Kovács Zoltán felidézi: az Országgyűlés által március 30-án elfogadott koronavírus elleni védekezésről szóló törvény miatti nemzetközi kritika "gyorsan érkezett és igen heves volt". Az államtitkár úgy értékelt: a legtöbb ilyen kritika "erősen félreinformált", gyakran "egyszerűen hamis", és mindegyikük "szégyenletesen elfogult" volt, világosan megkülönböztetve Magyarországot annak ellenére, hogy más EU-tagállamokban az ezekhez hasonló intézkedések olykor sokkal tovább merészkedtek el.

"Megkongatták a vészharangot Orbán Viktor miniszterelnök állítólagos +abszolút hatalomszerzése+ miatt, amiatt, hogy a kormány felhasználja a járványt a parlament feloszlatásához, hogy határozatlan időre elhalasztja a
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:03
Koronavírus - Enyhítene a korlátozásokon az osztrák kancellár
A valóság az, hogy az ausztriai tartományokban eltérő a koronavírus-járvány alakulása - tájékoztatott kedden Kurz. Kifejtette: vannak olyan tartományok, ahol már több napja egyáltalán nincs új fertőzött, másutt pedig még előfordulnak új esetek. Minél eltérőbb a helyzet a különböző tartományokban, annál nagyobb igény van a helyi szabályozásokra - tette hozzá.

A kancellár arról is beszélt: a koronavírus terjedésének mértéke Ausztria csaknem minden részében csökkenő tendenciát mutat, ezért lehetőség van a szabályok és a korlátozások enyhítésére. Éppen ezért a közeljövőben kidolgoznak egy új, egyszerűbb, kevesebb korlátozásból álló szabályozást. Hozzátette: az egyes tartományok lehetőséget kapnak arra, hogy helyi szigorításokat vezessenek be. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ott van szükség a legkevesebb szabály bevezetésére, ahol a legalacsonyabb a fertőzésveszély.

Kurz leszögezte: nem engedhetjük meg, hogy a koronavírus miatt "túlszabályozzuk" az egyes emberek életét. Sokkal inkább az egyéni
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:02
Az omszki hokisoknál a kanadai edző keres a legjobban
Az orosz sportnapilap azt írta, hogy Bob Hartley - aki 2001-ben Stanley Kupát nyert a Colorado Avalanche trénereként, 2012-ben svájci bajnok lett a ZSC gárdájával, majd a 2014/15-ös idényben az év edzője lett az NHL-ben - tavaly decemberben megújított és 2022 áprilisáig szóló szerződése értelmében idényenként 100 millió rubelnek megfelelő összegre (450 millió forint) jogosult. A hokisok közül a svájci csatár, Sven Andrighetto kapja a legtöbbet, neki 90 millió rubel a fizetése. A legjobban dotált orosz a védelem oszlopa, Alekszej Jemelin 60 millióval.

A KHL élcsapatai közé tartozó Avangard 22 fős játékoskeretének évi összbére 944 millió rubelt tesz ki.
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 18:53
Tőzsde - Erősödéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
A londoni FTSE-100 mutató 1,19 százalékos, a frankfurti DAX index 1 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 1,46 százalékos erősödéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,94 százalékkal erősödött hétfői záróértékéhez viszonyítva.

Az európai tőzsdezáráskor, 17.30 órakor erős pluszt jeleztek a New York-i tőzsdemutatók, a DJIA 2,75 százalékkal, a Nasdaq 1,13 százalékkal, az S&P-index pedig 1,95 százalékkal erősödött.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 15 centtel (0,42 százalékkal) 35,68 dollárra emelkedett. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónként 61 centtel (1,78 százalékkal) 33,86 dollárra drágult.

Az arany ára unciánként 1,67 százalékkal (29,05 dollárral) 1706,45 dollárra esett.

Az euró 1,0988 dollárra erősödött a reggeli 1,0919 dollárról.
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 18:33
Kocsis Máté: ma újra Gyurcsány a baloldal főnöke
"2006-ban ő volt a miniszterelnök. (...) ez a nárcisztikus, erőszakos, zavart ember" hazudott honfitársainak és lebukott, ezt követően "verette és lövette szét az ellene tüntetőket. Sok fiatalt is" - írta bejegyzésében a kormánypárti politikus.

"Ugyanez a fazon ma demokráciáról, európai értékekről, jogállamiságról papol mindenütt, de ezek pont olyan hazugságok tőle, mint amiket maga vallott be 2006-os őszödi beszédében, a Balatonnál" - fogalmazott Kocsis Máté.

A fideszes politikus arra figyelmeztette a fiatalokat: Gyurcsány mostanság őket kerülgeti YouTube-on, Facebook-on, Instán. "Tetszeleg, szépeket mond, nagyon igyekszik nálatok. Fiatalos tornacipőkben jár, trendiskedik, elmondja, hogy kiáll mellettetek, mert a jövőtök, meg ilyesmi. Hát persze, de csak azért, mert kell majd neki a szavazatotok. Nem ti, csak az x. (...) És vigyázzatok: ma újra ő a baloldal főnöke! Ne nekem higgyetek és ne neki, csak a saját szemeteknek. Másokét kilövette. Keressetek rá, és meglátjátok, ki is az igazi
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 18:33
Letartóztatták a Bajcsy-Zsilinszky úton rendőrök elől menekülő autóst
A Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítanak. A bíróság a kényszerintézkedés végrehajtásának helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

A megalapozott gyanú szerint a férfi május 23-án a Deák tér irányából a Nyugati tér felé tartott autójával. Az Andrássy úti közlekedési lámpánál a mellette lévő rendőrautóban ülő rendőrökkel indulatosan, agresszívan beszélt. A férfi a rendőrök kérésére lehúzódott az úttest jobb oldalára, azonban amikor a rendőrök kiszálltak az autóból és elindultak felé, fenyegetve és szidalmazva őket hátramenetbe kapcsolt és feléjük hajtott, egyiküket megkísérelte elsodorni. Ezt követően a férfi nagy sebességgel elindult a Nyugati tér irányába és az időközben a gépkocsiját elölről megközelítő másik rendőrt is megpróbálta szándékosan elütni. A
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 18:33
Facebookon kaptam
Drága Évike! Szép estét mesés álmokat kívánok neked puszillak drága barátnőm
eva6, 2020. május 26. kedd, 18:25
Szijjártó: dorim ca Ungaria să nu fie subiect în campaniile electorale din România
Ministrul a considerat că prin intermediul UDMR au fost stabilite relaţii bune între Ungaria şi România pe perioada epidemiei, însă câteva declaraţii româneşti "au circulat în sens invers".

Péter Szijjártó a declarat că înţelege că decizia luată în urmă cu 100 de ani la Trianon poate însemna un lucru pentru naţiunea română şi altul complet diferit pentru cea maghiară.

Politicianul a subliniat: "Pentru noi, decizia de la Trianon este unul dintre cele mai triste momente din istorie, dar asta nu înseamnă că trebuie să fim în relaţii proaste unul cu celălalt". Acesta a adăugat: "ne bazăm pe relaţia cu România, pe respectul reciproc".

Ministrul de externe a menţionat, de asemenea, că este atât în interesul Ungariei, cât şi al maghiarilor din România ca între cele două state să existe relaţii bune.

"Am solicitat ca maghiarii care locuiesc aici să fie consideraţi o resursă. O resursă care ne conectează şi contribuie la performanţele României. I-am rugat să îi sprijine pe maghiarii de aici,
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 18:13
Trianon 100 - Apponyi Albert beszéde a Duna Televízió műsorán
A Duna Televízióban látható film azt a beszédet dolgozza fel, amelyet Apponyi Albert gróf a magyar küldöttség vezetőjeként, Magyarországot képviselve 1920. január 16-án, a trianoni béketervezet végleges lezárása után mondott el a francia Külügyminisztérium földszinti dísztermében.

Mint írták, száz éve gyászszünetet rendeltek el, megkondultak a harangok és a zászlókat félárbocra eresztették, a vesztes világháborút követően a magyar békedelegáció aláírta a trianoni békeszerződést és ezzel Magyarország elszenvedte ezer éves történetének egyik legsúlyosabb traumáját.

Ugyanezen esemény kapcsán azonban megszületett a 20. századi magyar történelem egyik legnagyobb hatású, sokat idézett, emblematikus beszéde is. A beszéd, amelyben a békedelegációt vezető Apponyi Albert gróf nem egyszerűen elfogadhatatlannak nevezte a békefeltételeket, hanem úgy fogalmazott, hogy ha Magyarországnak választania kellene a béke elfogadása vagy aláírásának visszautasítása között, "úgy tulajdonképpen azt a kérdést kellene
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 18:13
1/36
Képek, videók
In20speranta20ca20o20s a20
steve215
2007. október 25. csütörtök, 16:37
Az olaszországi buszbales
irmus
2017. január 22. vasárnap, 15:50
Olaszországi nyaralás ! 0
eva0817
2016. október 05. szerda, 07:52
Olaszországi nyaralás ! 1
eva0817
2016. október 05. szerda, 07:50
Olaszországi képek.jpg
mailona
2012. szeptember 06. csütörtök, 22:35
OLASZORSZÁGI KIRÁNDULÁS.p
mailona
2012. június 25. hétfő, 12:27
Egy olaszországi kikötőbe
zspesti
2010. szeptember 15. szerda, 21:14
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Igló: Tartományi ház
adakaleh
2017. június 06. kedd, 11:14
Ábrahám Béla Tartományfőn
pacsakute
2015. november 30. hétfő, 11:29
Kína - Guangxi tartomány
farkas1945
2013. november 22. péntek, 11:03
Kína_tartományai.png
andomanyi
2012. március 15. csütörtök, 11:32
Az Olgák;Északi-tartomány
farkas1945
2011. május 09. hétfő, 13:23
Bretagne-tartomány.png
farkas1945
2010. december 11. szombat, 14:26
A volt tartományi néptaná
farkas1945
2010. október 30. szombat, 18:39
Címkék
svájci csatár, békedelegációt vezető, első tünetek, sokat kritizált, euróövezeti vállalatok, magyar békedelegáció, tanulmány kimutatta, Pasteur Intézet Vírus, Stanley Kupát, Elmegyógyító Intézetet, vészharangot Orbán, egész országban, koronavírus miatt, koronavírus terjedésének, kevésbé fertőzötteknél, korlátozások enyhítésére,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.