Belépés
2019. október 17. csütörtök | 42. hét | 290. nap | 10:04 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gyermekpornográfia miatt felfüggesztett börtönre ítéltek egy férfit
A közlemény szerint a "tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyekről, a nemiséget súlyosan szeméremsértő nyíltsággal, célzatosan a nemi vágy felkeltésére irányuló módon ábrázoló" felvételeket a férfi tatabányai lakásában találták; ezeket a vádlott az internetről töltötte le és a laptopjának winchesterén tartotta.

A Tatabányai Járásbíróság - az ügyészi indítványnak helyt adva - a vádlottat 1 év 10 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint elkobozta a winchestert.

A döntés ellen a védő felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A másodfokú bíróság végzésében alaptalannak ítélte a fellebbezést, ezért jogerősen helybenhagyta az elsőfokú ítéletet - írták.
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 10:01
ORFK: hatvanan haltak meg közúti balesetben az elmúlt egy hónapban
Óberling József szerint ez a közlekedésben tapasztalható morál romlására vezethető vissza: a gyalogosok, kerékpárosok és a vezetők egyaránt figyelmetlenebbek, és az átlagsebesség is nő.

A baleseteket a szabályos közlekedés mellett egymás nagyobb tiszteletben tartásával lehet megelőzni - hangsúlyozta.

A főosztályvezető azt is fontosnak tartja, hogy az emberek szóljanak rá ismerőseikre, ha deviáns viselkedést tapasztalnak.
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 10:01
MÁK: november közepéig lehet pályázni a Mestervideó pályázatra
Az elnök elmondta, általános és középiskolások, valamint a felsőoktatásban résztvevők is pályázhatnak a pénzügyi tudatosságot középpontba állító kezdeményezésre.

A Kincstár legfontosabb célja, hogy a videók elkészítésén keresztül segítse elő a pénzügyi tudatosság kialakítását a fiatalok körében, ezáltal játékos és kreatív formában nyílik lehetőség az ismeretek megszerzésére.

A pénzügyi tudatosság - Borbély László András szerint - nem a takarékoskodással egyenlő, inkább az adott jövedelem jó beosztásával.

Az államkincstár két témakört határozott meg, ezek közül lehet választani, viszont eredményt majd korosztályok szerint hirdetnek. Az első téma, hogy miként lehet helyettesíteni a készpénzt, a második pedig, hogy mit lehet kezdeni a babakötvény megtakarítással.

Az első helyezett egy 150 ezer, a második 100 ezer, míg a harmadik 50 ezer forintnyi vásárlási utalványt vihet haza mind a három korcsoportban - tett hozzá.
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 09:51
Brexit - EU-források: közel a megállapodás a rendezett brit kiválásról
Névtelenséget kérő brüsszeli tisztségviselők arról számoltak be, hogy szerda éjszaka a brit és az uniós tárgyaló delegációknak olyan, rendkívül érzékeny témákban is sikerült megegyezniük, mint a politikai bénultság fő okának számító ír-északír helyzet.

"Ideiglenes megállapodást értünk el a hozzáadottérték-adón kívül minden pontban" - erősítette meg egy illetékes a Politicónak.

A brüsszeli hírportál értesülései szerint a jövőbeli viszonyrendszerről szóló politikai nyilatkozat szövegében is előrelépés történt, a britek beleegyeztek több, az azonos versenyfeltételek megteremtését célzó és eddig elutasított rendelkezésbe.

A tárgyalások reggel folytatódtak a fennmaradó kérdésekről.

Egyelőre a meglévő pontokban sem véglegesítették a jogi szöveg tervezetét, és több tagállami nagykövet is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy nem lesz kész időben a szerződés a csütörtöki EU-csúcs kezdetéig, a vezetők pedig feltehetőleg vonakodnának olyan dokumentumot aláírni, amelyet előtte nem ellenőriztek a
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 09:51
Kigyulladt a Kolozsvár-Budapest-Bécs vonat mozdonya
A vonat még Kolozsvár belterületén haladt, amikor a dieselmozdonyból felcsaptak a lángok. Az utasokat biztonsági okokból leszállították, de sikerült megakadályozni, hogy a lángok a vagonokra is átterjedjenek.

A kolozsvári vasúti állomásról küldött mozdony leválasztotta a szerelvényt az égő mozdonyról, és visszavontatta az állomásra. A tűzoltók csak azt követően kezdhették el az oltást, hogy lekapcsolták az áramot az elektromos felsővezetékből.

Az állomás tudakozó szolgálata az MTI érdeklődésére közölte, hogy a vonat végül helyi idő szerint 9 óra 50 perckor, egy és negyed óra késéssel indult el Budapest felé.

A Kolozsvár-Bécs járatot tavaly decemberben indította a román, a magyar és az osztrák vasúttársaság.
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 09:41
Meghalt egy idős nő egy XVII. kerületi lakástűzben
Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy egy 400 négyzetméteres családi házban keletkezett a tűz. A sűrű füstből a tűzoltók egy embert hoztak ki.

A tűzoltók eloltották a tüzet, amely a felsőbb szintekre nem terjedt át. A tűz keletkezésének okát hatósági eljárás keretében vizsgálják - tette hozzá.
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 09:41
Facebookon kaptam
Kedves Évike! Kellemes vénasszonyok nyarát kivánok neked szeretettel puszillak
eva6, 2019. október 17. csütörtök, 09:35
Közvélemény-kutatást végez a BKK a Budapest környéki utazási szokásokról
A társaság csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az e héttől december közepéig tartó önkéntes és anonim felmérésben az igénybe vett közlekedési módokról és az utazási távolságokról kérdezik az embereket.

A BKK arra kéri a felkeresetteket, hogy segítsék a közvélemény-kutató munkatársakat a felmérés elvégzésében.

A kutatást a BKK megbízásából a TRENECON Kft.-FŐMTERV Zrt. konzorcium alvállalkozója, a H-Building Hungary Kft. végzi - tudatták.
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 09:31
Aranyosi Ervin: Megélés
Összefolyik a nap az éjjel,
hogyan is választhatnám széjjel,
hisz nappal ébren álmodom.
Éjjel töprengek álmomon.

Meddig is tarthat a valóság?
Hol ér majd véget a jelen?
S ha végig megyek a jelen,
a lelkem súlyát cipelem?

Éjjel, álmomban, létezem?
Ha álmodozom, mért teszem?
Talán a hit, remény vezérel,
megérint Istene a kezével,
s naggyá leszek, többé, vagy bármi,
vagy hiábavaló lenne várni?

Úgy hiszem, nem fog ártani,
valóra kéne váltani,
amit lelkem álmomban látott,
s teremthetnék egy új világot.

Szerethetőt, és élhetőt,
mely minden jóra éhezőt
megetet, jóval jól lakat,
s kinyílhat minden zár, s lakat,
s kitárulhat végre a lét,
amit teremtőd tett eléd...

összefolyik az éj a nappal,
mit kezdjek hát a pillanattal?
Csodám megélem, így hiszem,
dobogj hát boldogan
eva6, 2019. október 17. csütörtök, 09:22
Nemzeti Emlékezet Bizottsága: legalább 200 ezer magyar halt meg a szovjet táborokban
A műsorban arról beszéltek, hogy az Orosz-Magyar Levéltári Vegyesbizottság megállapodása értelmében Magyarország megkapja hatszázezer, a második világháborúban szovjet táborokba került magyar fogoly azonosító kartonját.

Földváryné Kiss Réka szerint a levéltári munka mellett intenzív diplomáciai tárgyalás is segítette azt, hogy Magyarország megkaphatja az azonosító kartonokat. A dokumentumok tartalmazzák a foglyok személyes adatait, elfogásuk körülményeit, státuszukat és rabságuk helyszínét.

A segítségükkel kideríthető az is, hogy hol és mikor haltak meg az elhurcoltak, ami nagyon fontos információ az érintett magyar családok számára, hiszen sokan a mai napig nem tudják, mi történt a rokonaikkal - mutatott rá.

Hozzátette, hogy a dokumentum egy számot is tartalmaz, ami szintén nagyon fontos információt hordoz: mindenkiről vezettek egy dossziét, ami adott esetben 30-50 oldalnyi volt, s további részleteket tartalmaz az elhurcoltakról.

A magyar szakembereknek hatalmas munkát fog
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 09:21
Több tonna növényvédőszert foglalt le Szabolcs megyében a Nébih
A közlemény szerint a Nébih a növényvédőszereket is forgalmazó mátészalkai üzletet szeptemberben ellenőrizte, amely során 248 problémás tételt találtak, 2277 kilogramm mennyiségben.

A termékek között voltak lejárt felhasználhatósági idejű, sérült, bontott csomagolású, hiányos jelölésű, nem nyomon követhető, engedéllyel nem rendelkező (visszavont), engedélytől eltérő címkéjű, valamint idegen nyelvű címkével ellátott növényvédőszerek is.

Az ellenőrzés során kiderült az is, hogy a telephelyen két olyan helyiségben is tároltak növényvédőszereket, amelyek nem feleltek meg az ezen készítmények raktározására vonatkozó előírásoknak.

A Nébih azonnali hatállyal elrendelte a termékek forgalomból való kivonását és megtiltotta azok újbóli forgalomba hozatalát, a céggel szemben a hatósági eljárás folyamatban van - írták.
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 09:21
Tőzsde - Indexcsökkenéssel nyitott az európai tőzsdék
A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,24 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,08 százalékkal kezdett alacsonyabban.

Londonban 0,02 százalék emelkedéssel nyitott az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,05 százalékkal, Párizsban a CAC-40 index 0,34 százalékkal csökkent. Madridban 0,02 százalék, Milánóban 0,12 százalék indexcsökkenéssel nyitott a tőzsde.
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 09:21
1/20
Képek, videók
Felfüggesztett-koporsó k;F
farkas1945
2010. december 11. szombat, 21:15
Tatabányai Turul madár
andomanyi
2012. március 18. vasárnap, 22:48
tatabanyai.jpg
basikele
2012. február 26. vasárnap, 08:51
Tatabányai varrótábor 201
bubsza
2011. július 18. hétfő, 20:16
Közlemény
eva6
2019. március 30. szombat, 17:08
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
A halál olyan súlyos vesz
irmus
2017. október 31. kedd, 14:38
Súlyos és súlytalan.jpg
chillik
2017. augusztus 11. péntek, 04:36
Sok súlyos álom.jpg
chillik
2017. május 26. péntek, 05:06
súlyos érzelmi.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 19:22
A halál olyan súlyos vesz
zsofi0413
2011. október 18. kedd, 16:17
Súlyos hétfő
tuzangel
2010. február 19. péntek, 19:27
Néhány súlyos elmekórtani
jakabgasparne
2009. október 10. szombat, 07:04
súlyos hétfő
nnpapszi
2009. június 17. szerda, 14:11
Ez a súlyos vastartalmú d
zlako
2007. december 30. vasárnap, 19:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.