Belépés
2020. július 09. csütörtök | 28. hét | 191. nap | 11:04 | Lukrécia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Weöres Sándor: Akik megtalálnak
Weöres Sándor: Akik megtalálnak

Én keresem a célomat:
célom engem majd megtalál.

Én keresem a hitemet:
a hitem is majd megtalál.

Én keresem a szívemet:
a szívem is majd megtalál.

Keresem azt, aki enyém:
ő is keres majd. Megtalál.

Én önmagamat keresem:
egyetlen lesz, ki nem talál.

Én keresem az életem:
életem egyetlen halál.

Én keresem halálomat
és életem majd megtalál.
lilagondolatok, 2020. július 09. csütörtök, 11:02
Novák Katalin: mindenki azzal élhet, akivel szeretne
Az államtitkár szerint a családalapítás nemcsak anyagi, hanem mentalitásbeli, kulturális kérdés is. "A nyugati világban mindenhol igaz, hogy a fiatalok később vállalnak gyermeket. Ez a tendencia nálunk megtorpant" - hívta fel a figyelmet.

Szerinte nem igaz, hogy a kormány a vagyonosabbakat részesíti előnyben, azt az életstratégiát viszont nem tudják támogatni, hogy valaki a gyerekeiből és nem a gyerekeiért akar élni. "A szegényebb családoknál ugyanúgy igyekszünk csökkenteni a gyermekvállalás költségeit" - szögezte le.

A politikus elismerte, hogy bár sok támogatást nyújtanak a családalapítás előtt álló fiataloknak, abban lát még feladatot, hogy a felnőttkor első szakaszában segítsék azokat, akiknek nincs önálló otthonuk és albérletben élnek.

Az államtitkárt kérdezték arról is, nem lát-e problémát abban, hogy Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár az ellenzéki sajtóval nem áll szóba, és nem tárgyal egy fiatalok érdekeit is képviselő szakszervezettel. "Amikor kellett, Zsófi
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 11:01
Facebookon kaptam
Szép napot kívánok Barátnőm! Puszi
eva6, 2020. július 09. csütörtök, 10:58
Tíz fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma
Tíz fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt két idős, krónikus beteg
2020, július 9 - 09:18

Tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4220 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 591-re emelkedett az elhunytak száma, 2887-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 742 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47%-a budapesti. 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is
eva6, 2020. július 09. csütörtök, 10:55
Néha olyan dolgok történnek velünk vagy körülöttünk...
"Néha olyan dolgok történnek velünk vagy körülöttünk, amelyek felett nincs hatalmunk. El kell dönteni, mi az, ami igazán fontos a számunkra, és mi az, ami nem. Az élet mindenképpen megy tovább."

Nora Roberts
lilagondolatok, 2020. július 09. csütörtök, 10:54
Mai harmónia kártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2020-07-09)

Kedves eva6!
A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Ábrándozás hatja át.
3 - Három - Álmodozás

A család, a magasabb szintű gondviselés, a szentháromság száma. Rendet, stabilitást, biztonságot teremt az életünkben. Feloldódnak benne az ellentétek, a kezdet és a vég közé a dolgok kimenetele, a múlt és a jövő közé a jelen is beékelődik. A magyarság száma: ,,három a magyar igazság". A teremtés három lépcsője a fizikai, lelki és szellemi sík. Ha csütörtökön kapod, a lap sokkal erősebben fejti ki hatását - nézd meg a mai horoszkópodat is! Ha 3-án vagy 13-án kapod ezt a kártyát, hatása felerősödik.

Szerelmi üzenete: Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! A nagy beszélgetések
eva6, 2020. július 09. csütörtök, 10:54
Koronavírus - Észak-Macedóniába csak negatív koronavírus-teszttel léphetnek be a nyugat-balkáni országok államp
Szkopje június 26-án törölte el a beutazási korlátozásokat, ám a térség országainak járványügyi mutatóit látva ismét szigorítást vezetett be.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 7244-ről 7406-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Egy nap alatt nyolcan haltak bele a Covid-19 szövődményeibe, és ezzel 359-re nőtt a halálos áldozatok száma.

Szerbiában szerdáról csütörtökre 16 719-ről 17 076-ra emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Szerdán 11 újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 341-re emelkedett.

Az év eleje óta - főként a koronavírus-járvány következtében - jelentősen nőtt az államadósság, március és május között a bruttó hazai termék (GDP) 52 százalékáról 57,2 százalékára emelkedett és 26,79 milliárd eurót tett ki.

Koszovóban egy nap alatt 3886-ról 4100-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Négy halálos áldozata volt a Covid-19-nek az utóbbi 24 órában, ezzel 86-ra nőtt a halottak száma. A kormány szerint nincs szükség a
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 10:51
Elhunyt az albertville-i olimpia szlalombajnoka
Halálhírét a Norvég Olimpiai Bizottság tette közzé, okként hirtelen fellépő, de közelebbről nem részletezett betegséget említve.

Az ötkarikás arany a négy olimpián és nyolc világbajnokságon indult Jagge pályafutásának legjelentősebb sikere volt. A világkupákon hét alkalommal tudott nyerni. Versenyzői karrierjét 2000-ben fejezte be.
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 10:51
Látogatói piknikkel ünnepel az idén ötvenéves Sóstói Múzeumfalu
A Látogatói piknik elnevezésű rendezvény a festett kazettás református templomok szimbólumait bemutató új kiállítással nyílik meg, majd rendhagyó tárlatvezetéseken vehetnek részt az érdeklődők - olvasható a múzeumfalu honlapján.

A portákon kézműves foglalkozásokat tartanak, a kállósemjéni "meseportán" mesemondással várják a kicsiket és a nagyokat. A népviseletes divatbemutatót követően felszeletelik a múzeumfalu születésnapi tortáját, az anarcsi portán tájjellegű ételeket és vásári portékákat kínálnak, majd Szalonna és bandája ad térzenét a faluközpontban.

Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeumaként számon tartott Sóstói Múzeumfalu a Szatmár, a Bereg, a Rétköz, a Nyírség és a nyíri Mezőség 19. század végi szegény- és középparaszti, valamint kisnemesi életformáját mutatja be a lakóházak, gazdasági épületek, jellegzetes lakberendezési hagyományok, használati és dísztárgyak segítségével. A régi faluképet idézik fel a múzeum központjában látható közösségi épületek, például az
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 10:51
Várnai Zseni: Mama
Várnai Zseni: Mama

Halott anyámról álmodtam az éjjel,
mióta meghalt, sokszor visszatér,
meglátogat éjjel, ha mélyen alszom,
bárhol vagyok, Ő mindenütt elér.

Tudom, hogy meghalt, álmomban ha látom,
és mégis úgy jön, mintha élne még,
s azt is tudom, hogy ébredésem percén
elhalványítja őt a messzeség.

Sohasem szól, csak mosolyogva néz rám,
mintha nem volna többé már szava,
s csak bólogat, mikor fölsír belőlem:
- bocsáss meg nékem, bocsáss meg Mama!

Sokat vétettem ellened, míg éltél,
nehéz adósság nyomja lelkemet,
nem tudtalak oly végtelen szeretni,
mint te szerettél, Mama, engemet.

Egész szívem szülötteimnek adtam,
amint te tetted, ó, szegény Mama,
s hidd el, majd ők ezerszer visszaadják,
amit néked vétettem valaha.
lilagondolatok, 2020. július 09. csütörtök, 10:50
Békülést szorgalmaz Peking és Washington között a kínai külügyminiszter
A kínai külügyi tárca vezetője aggasztónak találta, hogy a világ legfontosabb bilaterális kapcsolata a legsúlyosabb kihívásokkal néz szembe az 1979-es diplomáciai kapcsolatfelvétel óta. Vang erről csütörtökön egy, a kínai-amerikai kapcsolatokról szóló fórumon videókapcsolaton keresztül elmondott beszédében ejtett szót.

"Kína politikája az Egyesült Államokat illetően nem változott, és még mindig az a szándéka, hogy őszintén fejlessze a kínai-amerikai kapcsolatokat" - fogalmazott. A külügyminiszter szerint a két országnak több párbeszédre van szüksége a kellemetlenségek megelőzésére, és hangsúlyozta: Kína készen áll folytatni a felfüggesztett tárgyalásokat, ha erre az Egyesült Államok is hajlandóságot mutat.

A felek június közepén Hawaiin egyeztettek, és bár a kínai sajtó konstruktívnak nevezte a megbeszélést, az nem vezetett előre a hónapok óta élesedő feszültségek enyhítésében. A kínai oldalt képviselő Jang Csie-csi, a kínai Központi Külügyi Bizottság vezetője az amerikai kormányzat
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 10:41
Baán László: a hozzászólók 90 százaléka a Liget projekt folytatására kéri a fővárost
Baán László emlékeztetett arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat új vezetése azzal a céllal kezdeményezte VÉSZ módosítását, hogy három épület - az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a Városligeti Színház - felépítését megakadályozza, noha ezeknek a kulturális intézményeknek a helyén több mint 100 éve épületek álltak vagy parkoló volt - idézte fel a miniszteri biztos.

Mint hozzátette, a VÉSZ módosítása előtt kötelezően lefolytatott partnerségi egyeztetés során a több mint kétezer, szervezetek és magánszemélyek által megfogalmazott vélemény 90 százaléka egyértelműen a Liget Budapest projekt folytatása mellett szól.

Az eredmény a főváros számára vélhetően komoly meglepetést okozott, pedig korábban már több közvélemény-kutatás is igazolta, hogy a Liget projekt valóságos terveinek ismeretében a budapestiek 70 százaléka, az ország lakóinak pedig négyötöde támogatja azokat - jegyezte meg Baán László.

De civil kezdeményezésre országos aláírásgyűjtés is indult a Liget Budapest projekt
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 10:31
1/34
Képek, videók
Weöres Sándor Mély erdőn
maria_kadar_148
2018. április 22. vasárnap, 15:03
Weöres Sándor idézet-Egye
cuppika59
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:06
Weöres Sándor...a vígság
cuppika59
2017. szeptember 02. szombat, 17:25
Károlyi Amy_Weöres Sándor
2kovijuli
2017. május 19. péntek, 16:15
weores_sandor_mosoly_a z_a
menusgabor
2016. július 14. csütörtök, 22:26
Weöres Sándor.jpg
eva_gyulai
2015. június 28. vasárnap, 12:01
Weöres Sándor Szép a feny
sanci81
2014. december 24. szerda, 11:46
WEÖRES SÁNDOR MARASZTAL
feviroza
2014. október 19. vasárnap, 17:40
WEÖRES SÁNDOR.gif
erzsikepuskas
2014. október 19. vasárnap, 17:19
Weöres Sándor Marasztalás
sanci81
2014. október 04. szombat, 14:39
250px-Weöres_Sándor_kö ltő
lilagondolatok
2014. augusztus 12. kedd, 12:29
Nehéz megtalálni.
alvaro-hopihe
2016. augusztus 06. szombat, 10:20
Mindenben megtalálni Iste
sacimama
2015. február 27. péntek, 21:49
Őt megtalálni olyan volt.
suzymama43
2014. április 14. hétfő, 13:26
google segít megtalálni :
gimly01
2014. február 09. vasárnap, 21:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.