Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 17:12 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BRFK: kábítószer miatt elítélt tüntetőt is őrizetbe vettek
Csécsi Soma felidézte, hogy összesen 22 demonstrálót vettek őrizetbe.

Közöttük kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény, jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés, garázdaság, csoportos garázdaság, lopás és rongálás miatt elítélt ember is található - sorolta a szóvivő. Az előállítottak közül 11-en büntetett előéletűek.

Jelenleg senki nincs őrizetben - erősítette meg Csécsi Soma az MTI információját. A rendőrség a szerdai demonstráció után 13, a csütörtökit követően négy embert vett őrizetbe, a pénteki után egyet sem. A Központi Nyomozó Főügyészség a szerdai eseményeket követően további ötöt.

Összesen 57 embert állítottak elő: az első napon 35-öt, a másodikon 16-ot, míg legutóbb hatot. A szerdai tüntetést követően előállítottak közül ketten külföldiek: egy belga és egy német.

A 15 sérült rendőr közül kilencnek az első napon, ötnek a másodikon, egynek a harmadikon esett bántódása.
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 16:51
Hat embert tüntetett ki Lickl-díjjal a Pannon Filharmonikusok zenekar
Az együttes szombati közleményében felidézték, hogy az egykori alapítóról, Lickl Györgyről elnevezett díjat 2016-ban hozták létre. Idén három kategóriában - művész, menedzsment tag és civil - két-két díjazott részesült az elismerésben a zenekar pénteki adventi társulati ülésén.

Menedzsment kategóriában Czvikli Nóra, a PFZ egykori produkciós vezetője és Németh Judit művészeti főtitkár munkáját ismerték el.

Civil kategóriában Hoppál Pétert, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, korábbi kultúráért felelős államtitkárt, valamint Kator Györgyöt, a pécsi Szent György Panzió és Étterem tulajdonosát díjazták, aki "a zenekar megrendelésein felül már közel egy évtizede töretlen figyelemmel, újító ötleteivel, megbízhatóságával nyújt kivételes szolgáltatást a PFZ rendezvényein".

A muzsikusok közül Lickl-díjat vehetett át Vass András, a zenekar állandó karmestere, akinek az elmúlt mintegy tíz év "odaadásáért" mondtak köszönetet az elismeréssel, és Morvay Ágnes hegedűművész, a PFZ művészeti
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 16:42
EKF - Porga Gyula: komoly Veszprém programjának társadalmi támogatottsága
Veszprém pályázata a Beyond címet viseli, ami arra utal, hogy szeretnének túllépni korábbi nehézségeiken, lebontani a falakat az önkormányzatok, a vállalkozói és a civil szféra között - emelte ki a polgármester. Hozzátette: nagyfokú bizalmat sikerült kialakítani a régió szereplői közt az előkészítés során, és ha ezt meg tudják tartani, sikeres lesz a program végrehajtása is.

Porga Gyula hangsúlyozta: az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím nem csak egy évről szól, már 2019 elején meg kell kezdeni a munkát. Nagy a felelősség, hiszen 2023-ban Veszprém egyetlen városként lesz Európa kulturális fővárosa, és nemcsak a régió, hanem egész Magyarország kultúráját kell közvetítenie Európa felé.

A polgármester arról is beszélt, hogy nem terveznek nagy infrastrukturális beruházásokat - ezt már a beadott pályázatban is hangsúlyozták -, és fontosnak tartja, hogy fenntartható módon hajtsák végre a programot.

Célként tűzték ki a Balatont és a térséget jellemző szezonalitás megszüntetését, mert - mint
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 16:41
MVM: tízmilliós bírságot kockáztatnak az energiapazarló nagyvállalatok
A társaság tájékoztatása szerint a legnagyobb vállalatoknak négyévente, következő alkalommal jövő decemberig el kell végeztetniük a vizsgálatot. Az energiahatékonyságról szóló törvény országos szinten évi 1,5 százalékos csökkentést ír elő a Magyarországon felhasznált energia mennyiségében, ennek részeként kötelező energetikai auditot követel meg az érintett nagyvállalatoktól. Az előírás minden, Magyarországon működő olyan nagyvállalatra vonatkozik, amely legalább 250 dolgozót foglalkoztat, vagy több mint 43 millió euró mérlegfőőszeggel és 50 millió eurót meghaladó árbevétellel rendelkezik, és nem működtet az ISO 50001 szabvány szerinti energiairányítási rendszert.

A közlemény szerint a cégek energetikai rendszereinek, fogyasztásának részletes vizsgálatán alapuló adatok kiértékelése, az esetleges veszteségpontok felszámolása önmagában is jelentős, akár 5-10 százalékos megtakarítást hozhat a vállalatoknak, de az erre egyébként nem kötelezett kisebb cégeknek is előnyöket jelenthet. Az auditjelentésben
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 16:31
Eldőlt, lesz-e idén fehér karácsony – Íme az előrejelz
ELDŐLT, LESZ-E IDÉN FEHÉR KARÁCSONY - ÍME AZ EŐZEJELZÉS!

Kíváncsi vagy fehér karácsonyunk lesz-e? Ugye te is szeretnéd, ha mesésen szép, fehér hótakaróba borulna a táj? Milyen meghitt lenne, ha az ablakból kinézve ez várna ránk...

Advent ideje jórészt a vásárlásról szól, de azért ez az időszak valójában a karácsonyi felkészülés, a várakozás, az ünnepnapok megtervezésének ideje. És ilyenkor gondolunk a legtöbbet arra, vajon fehér karácsonyunk lesz-e, ki lehet-e majd menni a gyerekkel hóembert építeni, fehér lepel borul-e a környékre szebbé, téve az ünnepet.

A hosszútávú időjárási előrejelzések persze, már ősztől foglalkoznak ezzel a kérdéssel, de ahogy
menusgabor, 2018. december 15. szombat, 16:30
A kegyelem műve
,,Kelj föl, és menj el a fazekas házába, és ott közlöm veled beszédeimet!" (Jer 18,29

Ül a fazekas a korong előtt, kezében egy marék sár. Rácsapja az agyagot a korongra, elkezdi gyorsan forgatni, és közben edény születik a keze alatt.
Ül az én Uram hatalmas munkaasztala előtt, kezében egy marék sár: ez vagyok én. Elindítja a korongot, szédítő gyorsasággal forog nap nap után, év év után, és az élet lassanként alakulni kezd. Hol itt igazít rajta az Úr, hol ott, szeme szüntelenül rajtam van. Aztán jön egy nagyobb zökkenő, s elromlik az edény. Hirtelen összezavarodik minden. Az Úr belenyúl az életembe, és összegyúrja. Jaj, mi lesz most velem? Türelmetlenül a földhöz vág? Megérdemelném. Mért is sajnálna? Egy marék sár vagyok csupán, nem kár értem. De nem ezt teszi, hanem újat formál, amit jobbnak lát készíteni. Mi lesz belőlem? Minden az ő irgalmán múlik. Mi érték van rajtam? Az ő munkája. Az, hogy miből gyúrt, milyen hajlamom, adottságom, képességem van, az nem lényeges. Az ő terve,
kalmanpiroska, 2018. december 15. szombat, 16:11
A gyászos ábrázatok betegségén túl
Nálunk az év filmje
Egy idézet a filmből Ferenc pápától - ,,Számunkra, keresztények számára a jövőnek van egy neve. Ez a név a remény. A remény az önmagát be nem záró szív erénye, amely nem a múltban időzik, és nem csak túléli a jelent, de képes látni a holnapot is."
Wim Wenders filmje Ferenc pápáról
2018. december 14. péntek 19:01
Biztos vagyok abban, hogy A Föld sója című dokumentumfilm a legjobbak közé tartozik. Wim Wenders alkotása nemcsak azért lett kiváló, mert rendezőjének kisujjában van e műfaj minden mesterfogása.
Bővebben
maroka, 2018. december 15. szombat, 15:54
Facebookon kaptam
Szia drága barátnőm ! Kellemes szép téli napot és hétvégét kívánok !. Puszi

Nalunk is havazott,szep feher kint a taj!
eva6, 2018. december 15. szombat, 15:53
Férfi vízilabda Magyar Kupa - Az FTC az első döntős
A Komjádi Uszodában zajló négyes döntő első elődöntőjében a zöld-fehéreknél különösen az olimpiai és világbajnok Varga Dénes remekelt, aki ötször is bevette a legutóbb kupadöntős újbudaiak kapuját.

Az FTC ellenfele a döntőben a BVSC-Miskolc találkozó győztese lesz.

Eredmény, férfi Magyar Kupa, négyes döntő:

elődöntő:

---------FTC-Telekom Waterpolo- A-Híd OSC Újbuda 11-7 (2-3, 5-1, 3-2, 1-1)

később:BVSC-Zugló - PannErgy-Miskolci VLC 15.45
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 15:41
Hét kérdés Ferenc pápáról
A Magyar Kurír adventi nyereményjátéka
2018. december 14. péntek 19:56
Játékra hívjuk Olvasóinkat! A kérdéseinkre helyes választ adók között Wim Wenders ,,Ferenc pápa - Egy hiteles ember" című filmjét, valamint az Új Ember Kiadványok sorozatban a pápa katekéziseiből megjelent ,,Őrzők vagyunk - Szerdai katekézisek 2013-2014" című könyv egy-egy példányát sorsoljuk ki.
.........
Bővebben
maroka, 2018. december 15. szombat, 15:40
2. adventi hét szombat 12.15
OLVASMÁNY Sirák fia könyvéből
Illés próféta megjelenése mindig az Úr közeledését jelenti. Ezért várta őt a nép Jézus korában Keresztelő János személyében, és várja a világ végére is.
(Isten elküldte népéhez Mózest és az ősatyákat.) Azután, mint a tűzvész, Illés próféta jött, kinek szava lángolt, mint az égő fáklya. Éhínséget hozott rájuk, és haragjában megtizedelte őket. Az Úr szavával elzárta az eget, és tüzet hozott le háromszor az égből. Illés, mily nagy voltál csodatetteiddel! Ki tarthatná magát olyan nagynak, mint te vagy? Tüzes forgószélben magasba ragadtattál, szekéren, amellyel tüzes lovak száguldottak. Rólad írták, hogy az ítélet idején csillapítod az Úr haragját; az apák szívét fiaik felé fordítod, és helyre állítod Jákob törzseit. Boldogok mind, akik téged láttak, akik a te barátságodban hunytak el.
Ez az Isten igéje. Sir 48,1-4.9-11

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Keresztelő Jánosban beteljesedik Illés próféta második eljövetele is: de nemcsak az Előhírnököt nem
maroka, 2018. december 15. szombat, 15:36
Átalakítják az európai kézilabdakupák rendszerét, jön az Európa Liga
Az EHF sajtóközleménye szerint a 2020/21-es idénytől kezdve a férfi és a női Bajnokok Ligájában is 16 csapat szerepel majd két nyolcas csoportban. Az eddigiektől eltérően a főtábla küzdelmeit nem előzik majd meg selejtezők. Az első és a második helyezettek a negyeddöntőbe kerülnek, ahova a harmadik, negyedik ötödik és hatodik helyen végzett együttesek keresztbejátszás után juthatnak el.

Szintén újdonság, hogy a férfiak mérkőzéseit hétvége helyett szerdán és csütörtökön rendezik.

A második számú kupasorozat neve EHF Kupa helyett Európa Liga lesz. A férfiaknál 12 csapat kiemeltként a csoportkörben kezdi meg szereplését, további 12 pedig a kétfordulós selejtezőből kerülhet oda. Mind a négy hatcsapatos csoportból az első négy helyezett a nyolcaddöntőbe jut, ahol egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek. A meccsekre kedden és esetenként szerdán kerül sor.

A nőknél nem lesz kiemelés, a háromkörös selejtező végén alakul ki a 16 csapatos csoportkör mezőnye. Mind a négy négyes
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 15:31
1/35
Képek, videók
Abált, vagy csécsi szalon
cipello
2012. október 07. vasárnap, 11:14
A csécsi zenekar
nottino
2012. február 25. szombat, 21:12
Csecsilía.gif
elefant8
2009. május 15. péntek, 14:08
Megyei Főügyészség Gyulán
caris11935
2009. október 05. hétfő, 14:13
Füst és korom közül 01.jp
chillik
2017. április 10. hétfő, 05:31
Füst és korom közül 02.jp
chillik
2017. április 10. hétfő, 05:31
1 Rengeteg fűszer közül
jozsef_olah_9843
2015. június 02. kedd, 13:59
Egy kép a sok közül.jpg
suzymama43
2014. november 27. csütörtök, 17:56
Virág közül a legszebb.jp
borigit
2014. október 07. kedd, 17:01
A résztvevők közül páran
ujnemarika
2014. augusztus 02. szombat, 16:26
Virág közül a legszebb.gi
suzymama43
2014. január 25. szombat, 17:02
1.Csak egy a sok közül...
anci-ani
2013. március 13. szerda, 17:46
Csak egy a sok közül....j
anci-ani
2013. március 10. vasárnap, 18:33
Mindazon javak közül....g
pacsakute
2013. február 15. péntek, 07:27
mindazon javak közül.....
jucinenadov
2012. szeptember 27. csütörtök, 01:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.