Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 04:29 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Enneagram - Hatos Archetípus Szintjei
2. szint: A megnyerő barát

Még a viszonylag egészséges Hatosok sem mindig csak saját magukra támaszkodnak, és nem is mindig érzik teljesen egyenrangúnak magukat másokkal. Elkezdik önmagukon kívül keresni a biztonságot, mivel valamiért nagyon félnek attól, hogy elhagyják őket és magukra maradnak az életben. Elveszítették a kapcsolatot a saját belső erejük nyújtotta támogatással, és úgy vélik, hogy nincsenek meg bennük azok a lelki erőforrások, amelyek segítségével egyedül is fenntudják tartani magukat. Ezért úgy érzik, hogy szükségük van mások támogatására, és hogy jó közérzetük záloga az olyan biztonságos kapcsolatok és struktúrák fenntartása, amelyek növelik biztonságérzetüket.

Egyszerűen arról van szó, hogy a Hatosok keresnek valakit vagy valamit, akiben vagy amiben megbízhatnak, mivel kezdik elveszíteni a hitüket önmagukban. Ez a 2. szinten még csak enyhe formában jelentkezik, de mégis határozott irányváltásként érzékelhető az 1. szint önállóságához képest. A Hatosok fürkészni kezdik
eposz, 2018. november 19. hétfő, 01:44
7. Bóna Rezső "Rudi"
7. RÉSZ: BÓNA REZSŐ (RUDI)
Közben megtudtam, hogy BÓNA REZSŐ ,,Rudi" sokkal rosszabbul járt nálamnál...

http://furaila.xfree.hu/278102

BÓNA RUDI hajléktalanként, 1996 NOVEMBER 28-án HALT MEG.
Hogy miért csak hónapokkal később, 1997.MÁRCIUS 4-én TEMETTÉK EL a mártír "kölyökharcos": MANSFELD PÉTER legjobb barátját?
Az bizony annak a KETTŐS MÉRCÉNEK köszönhető, amivel az 1956-os KÖLYÖKHARCOSOKAT kezelték az 1956-ot követő megtorlás éveiben, és amit kiterjesztettek az 1990-et követő évekre is.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=70638&n=furaila&blog
_cim=In memoriam Bóna Rudi
*
Engem nem ítéltek el bíróságon, mint a TRAGIKUS SORSÚ BÓNA RUDIT azok miatt a RÖPLAPOK miatt! Azonban, engem is egy életen át tartó ELSZIGETELTSÉGBEN tarthattak, tarthatnak!
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
furaila, 2018. november 19. hétfő, 00:18
Titkosszolgálati elszigeteltségben
62 éve élek titkosszolgálati elszigeteltségben

8. RÉSZ: A KÖLYÖKHARCOSOKAT NEM KÍMÉLTE A KEGYETLEN MEGTORLÓ HATALOM.

Tizenéves gyerekeket - mint EGEI ATTILÁT - ítéltek több évi börtönbüntetésre azok miatt a röplapok miatt, melyeket maguk a magyar vezetők gyártottak és terjesztettek, hogy KIPROVOKÁLJÁK a forradalmat, ÜRÜGYET teremtve vele a szovjetek újabb csapatainak behívására.

http://furaila.xfree.hu/278102

Sajnos erről még mindig nem lehet beszélni! Vagyis, arról hogyan is kezdődött VALÓJÁBAN 1956-ban a forradalom!
*
- Vége a sorozatnak -
*
Bóna Mária Ilona
furaila, 2018. november 19. hétfő, 00:08
Enneagram - Hatos Archetípus Szintjei
(Don Richard Riso / Russ Hudson - Személyiségtípusok)

Hatos - Lojális

Bűnök

Mentális:
* Gyávaság/Kétség
Asztrális:
* Félelem

Lényegi Minőségek - Erények:
* Hit
* Bátorság

1. A bátor hős

A legegészségesebb Hatosok megtanulnak önmagukra hagyatkozni. Kapcsolatban vannak saját maguk belső tekintélyével, és úgy tudnak bízni önmagukban, hogy nem gyötrik őket az átlagos Hatosok önmagukkal kapcsolatos kétségei. Tehát megvan a megfelelő alapjuk ahhoz, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatot alakítsanak ki másokkal és paradox módon önmagukkal is. Úgy érzik, biztonságban vannak, elfogadják őket és minden rendben van velük.

Ha valaki tud önmagára támaszkodni, az annak a belső folyamatnak az eredménye, hogy állandó kapcsolatban van saját belső erejével, legmélyebb tudásával. Ha ez a kapcsolat létrejön, a Hatosok gondolkodása annyira világossá válik, hogy pillanatról pillanatra pontosan tudják, mit kell tenniük. A
eposz, 2018. november 19. hétfő, 00:06
A Szent Péter- és Szent Pál-bazilikák felszentelésének ünnep
A Szent Péter- és Szent Pál-bazilikák felszentelésének ünnepe.
2018. november 18. vasárnap 11:00
Egy templom felszentelését ünnepelve a hely névadó szentjét tiszteljük, akinek védelme alá helyezi magát a hívek közössége. Ma, a római Szent Péter- és Szent Pál-bazilikák felszentelésének ünnepén tehát a két fő apostolt, Pétert és Pált tiszteljük, és kérjük, közbenjárásukkal segítsenek bennünket.
A Szent Péter-bazilika helyén álló első templomot 326 és 350 között I. (Nagy) Konstantin császár és fia, II. Constantius emelte Szent Péter sírja fölé a kereszténység győzelmének jegyében. A mai székesegyház 1506 és 1626 között épült.
Már V. Miklós pápa tervbe vette 1450-ben egy új bazilika építését, mert a Konstantin-féle építményen erősen meglátszottak a több mint ezer esztendő viszontagságai. II. Gyula pápa, aki az Egyház nagyságát, szépségét és szentségét kívánta méltó módon kifejezésre juttatni az új templomban, itt akarta fölállíttatni a saját síremlékét is. A tervrajz elkészítésével Donato
maroka, 2018. november 18. vasárnap, 23:45
Mindannyiunknak számot kell adnunk életünkről!
2018. november 18. vasárnap 21:58
November 18-án délben, az Úrangyala elimádkozásakor a Szentatya a napi evangéliumról elmélkedve azt hangsúlyozta, hogy a végső időkről szóló szentírási szövegek a jelen pillanat felelős megélésére akarnak figyelmeztetni.
..............
Ferenc pápa beszédének fordítását teljes egészében közzétesszük.
maroka, 2018. november 18. vasárnap, 23:41
Ma van a szegények világnapja
Megrendítő pillanat volt, amikor a hitvallás kérdéseire a szegények szájából hangzott erőteljesen, meggyőződéssel, hogy Ellene mondunk, Hiszünk... Szinte tapintani lehetett, hogy az embernek valóban mekkora szüksége van a hitre, a jó választására a rossz ellenében.
A világot jóvá alakító kis királlyá kenünk föl" - Különleges keresztelő a szegények világnapján
2018. november 18. vasárnap 20:44
November 18-án, a szegények világnapján Budapesten, a Gát utcai templomban Koronkai Zoltán jezsuita mutatott be szentmisét és keresztelt meg egy fiút, aki a Sant'Egidio közösség béke iskolájába jár. A mise után a közösségi teremben a közösség vacsorára hívta hajléktalan barátait.
Örömteli ünnep volt ezen a vasárnapon a Gát utcai Kaníziusz Szent Péter-templomban, amelyet megtöltöttek a szegények: a Sant'Egidio közösség barátai, hajléktalanok, a környéken élő nehéz sorsú családok, gyermekek. Különleges esemény részese volt az ünneplő sereg: Dani keresztelőjének.
Dani 15 éves,
maroka, 2018. november 18. vasárnap, 23:38
Erdő Péter megáldotta a budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet
Erdő Péter megáldotta a budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet-plébánia épületét.
Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét Budapesten, a Rózsák terei Árpád-házi Szent Erzsébet-templom búcsúünnepén, november 18-án. Ezt követően megáldotta a plébánia felújított épületét.
Erdő Péter bíboros a híveket köszöntve emlékezett arra, hogy Árpád-házi Szent Erzsébet élete a segítő szeretet példaképe az egész világon. Külön köszöntötte a Katolikus Karitász munkatársait, akik tevékenységükben ezt a segítő szeretet szolgálják.
A plébánia nemcsak épület, hanem közösség, azon krisztus hívők közössége, akik egy területen élnek - mondta a főpásztor. - Ez a közösség az oltár körül gyűlik össze, találkozva Krisztus személyével, de a templom falain kívül is egybetartozik.

Bővebben
maroka, 2018. november 18. vasárnap, 23:31
Magyar győzelem a Finnek ellen
Magyar válogatott a Rossi-csapata csoport második.
A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-0-ra legyőzte vasárnap a csoportgyőztes és feljutott finn csapatot a Nemzetek Ligája C osztályában, sikerével pedig csoportja második helyén zárt.
Nemzetek Ligája, C osztály, 2. csoport:
Magyarország-Finnország 2-0
Góllövők: Szalai Ádám (29.), Nagy Ádám. (37.
Magyarország: Gulácsi Péter - Baráth Botond (Lang Ádám, 52.), Willi Orbán, Kádár Tamás (Vinícius Paulo, a szünetben), Korhut Mihály (Holender Filip, 54.) - Kleinheisler László, Nagy Ádám - Lovrencsics Gergő, Kalmár Zsolt, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

- Észtország csodája:
Nemzetek Ligája, C osztály, 2. csoport, 6. (utolsó) forduló:
Görögország-Észtország 0-1 (0-1)
gól: Lambropulosz (44., öngól)

Cikk és videó

- A MAGYAROK LIGÁJÁNAK (C) ADATBANKJA
maroka, 2018. november 18. vasárnap, 23:24
Karl-Dietrich Wolf: A III. Birodalom páncélos hadműveletei
* Az utolsó nagy német támadás

1944. december 16-a szombat reggel volt, ködös téli pirkadat. 5 óra 30 perckor a németek ágyúk pusztító sortüzével kezdték meg az ardenneki offenzívát. A kiválóan álcázott 2000 német löveg vakító össztüze keserves ébresztőt jelentett a frontvonal túloldalán az 1. amerikai hadosztály mit sem sejtő újoncainak. Amint a lövegek elhallgattak, még vészjóslóbb hangok szűrődtek ki a ködbe borult ardenneki fenyvesekből: a diadalra éhesen előrenyomuló német páncélosok lánctalpainak csörömpölése.

Von Rudstedt csapatai, 21 hadosztály, Monschau és Echtermach csaknem 250 kilométer széles frontszakaszán indítottak támadást az amerikaiak ellen.
eposz, 2018. november 18. vasárnap, 22:42
Hárs László: Levél az erdőből
Az erdőből egy levelet
hozott a posta reggel,
egy száraz tölgyfalevelet,
néhány sor zöld szöveggel.

Az állt rajta, hogy eljött az ősz,
a nyáridőnek vége,
most már a néma télre vár
az erdő és vidéke.

A mackó barlangjába bújt,
elköltöztek a fecskék,
a tisztásoknak zöld füvét
lerágták mind a kecskék,

nem hegedül a zenekar;
nagy most a tücskök gondja,
és új divatú kalapot
nem visel már a gomba.

Szétosztotta a körtefa
a fanyar vackort régen,
nincsen levél a bokrokon,
és pitypang sincs a réten.

Minden lakó elrejtezett,
üres az erdő, árva.
S a szélső fán egy tábla lóg:
Téli szünet van, zárva.
jucinenadov, 2018. november 18. vasárnap, 21:19
Mai alkotásom... Hm...
Érdekes dolgok vannak, ma pont ászokról is gépelgetek, aztán én is az lettem az egyik kibernetikus tankcsatában... 9 megsemmisített páncélos. Az egyik "legjobb" szám. Az ellenséges csapat ami 15 fős volt, annak a 2/3
eposz, 2018. november 18. vasárnap, 21:18
1/26
Képek, videók
az idegesség szintjei.jpg
orsi1
2011. december 27. kedd, 17:44
Egy megnyerő mosoly
sanci81
2018. július 20. péntek, 17:01
Egy megnyero....
borigit
2018. június 12. kedd, 10:17
Egy megnyerő mosoly.jpg
borigit
2017. augusztus 19. szombat, 18:04
viszonylag tipikus utca
mecsery
2010. december 25. szombat, 01:07
egy viszonylag jó kép ról
csocso-ka
2006. október 04. szerda, 15:07
Viszonylag Új 1998-ban
spirit73
2006. október 01. vasárnap, 22:16
A Viszonylag Új zenekar m
spirit73
2006. szeptember 27. szerda, 22:17
Viszonylag Új 2000-ben (r
spirit73
2006. szeptember 27. szerda, 22:10
fincsi és viszonylag drág
kopornyikcsilla
2006. szeptember 17. vasárnap, 09:39
Viszonylag Józanul a buli
carst
2006. május 14. vasárnap, 15:25
saját mindenszentek1026_2
maroka
2018. október 26. péntek, 16:01
őszi csokor saját.png
53ilona
2018. szeptember 01. szombat, 21:57
ősz saját csokor.jpg
53ilona
2018. szeptember 01. szombat, 21:55
Őszi kép-saját szerk....j
53ilona
2018. augusztus 22. szerda, 13:53
Címkék
mackó barlangjába, 1956-ot követő, Koronkai Zoltán, hívek közössége, Szent Péter-, Szent Péter, Nemzetek Ligája, római Szent, Korhut Mihály, Árpád-házi Szent Erzsébet-plébánia, saját síremlékét, tisztásoknak zöld, száraz tölgyfalevelet, rossz ellenében, szegények világnapján, Willi Orbán,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.