Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 07:58 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Csaknem 12,5 millió a fertőzöttek száma a világban
Egy nappal korábban még 12 238 034 fertőzött szerepelt az összesítésben, 554 360 volt a halálos áldozatok és 6 716 683 a gyógyultak száma.

Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.

A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 3 184 573 fertőzött van, 134 092-en haltak meg, 983 185-en meggyógyultak.

Brazíliában 1 800 827 fertőzöttről, 70 398 halálos áldozatról és 1 217 361 gyógyultról tudni.

Indiában 793 802 fertőzöttet, 21 604 halálos áldozatot és 495 516 gyógyultat jegyeztek fel.

Oroszországban 712 863-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 11 000-re, a gyógyultaké 488 234-re.

Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 289 678, és 44 735-en haltak meg a betegségben.

Spanyolországban 253 908
velemenyezd, 2020. július 11. szombat, 07:51
Ha az élet értelmét keresed, akkor olyan vagy, mint aki ...
Ha az élet értelmét keresed, akkor olyan vagy, mint aki azt a kulcsot keresi, ami a kezében van! Drágám, ne keress olyat, ami a szemed előtt van. Csak vedd észre. Csukd be a szemed, és hallgass a szívedre, érezd ahogy dörömböl. Hallgass az ösztöneid halk morajlásaira...Hagyd, hogy önmagad légy. Ne gondolj arra, hogy mit szólnak majd mások ... Ne aszerint dönts, hogy eddig ki mellett voltál... Ha a szíved másfelé húz, légy bátor, merész... Ne ragaszkodj ostoba dolgokhoz! Egyszer minden elmúlik... Örülj, ha itt van, és ejts néhány könnyet ha elvész, de sose add fel! Ne kösd hozzájuk az életed. Az életed értelme nem egy nő,nem egy férfi, nem egy sport, nem egy valami ... Az élet értelme az, hogy boldog légy. Ha könnyek kísérik utadat, az nem jelenti azt, hogy sosem leled meg a célt, csupán csak azt, hogy nehezebben... Légy bátor, bízz, szeress, harcolj ... Felszegett fejjel....
Szeibert Attila
koszegimarika, 2020. július 11. szombat, 07:45
Megszületett a Messiás
Megszületett a Messiás

Nem tömjénnel, mirhával, kinccsel:
A megváltott ember örömével
dicsérlek téged, Krisztusom !
Szívem kitárom, itt vagyok !
Adni én semmit nem tudok,
csak a hitem, a vágyam Tiéd:
de azt is kaptam valamiért:
Azért, mert úgy szerettél engemet.
Nem kell már búsan, félve menni
a bizonytalan vég felé,
tudok már hinni, lelkesedni
egy új Élet, új örömén !
Így járom utam, így jöttem el
e karácsonyt köszönteni,
így jöttem el éneklő szívvel
a hitemről vallomást tenni.
Világgá kiáltani, hogy
megszületett a Messiás !
Elhozta Isten szeretetét,
gondold meg ember, mily csodás !
- Békességet hozott a szívnek,
olyat, amit nem adhat más:
Fölségeset, embert formálót:
Égi ígéret himnuszát !
- Ezt a békét hordom szívemben,
ezt az ígért öröm-csodát:
Mióta megszületett bennem:
Megszületett a Messiás!

Páskulyné Kovács Erzsébet
kalmanpiroska, 2020. július 11. szombat, 07:24
„Hegyes nyíllá tett”
,,Hegyes nyíllá tett" (Ézs 49,2).

A Pebble Beach nevű hely a kaliforniai tengerparton nagyon híressé vált az ott található gyönyörű kavicsok miatt. A tajtékzó fehér hullámok állandóan morajlanak, mennydörögve és neki ütközve a parti szikláknak. Ezek a kövek a kegyetlen hullámok karjaiba vannak zárva. Ide-oda dobálóznak, gurulnak, egymásba ütődnek, és őrlik egymást a szirtek éles sarkain. Éjjel és nappal ez az őrlő folyamat állandósul könyörtelenül. És mi ennek az eredménye?
A turisták az egész világról özönlenek oda, hogy gyűjtögessenek a gyönyörű kerek kövekből. Elhelyezik azokat a vitrinekbe, és felhasználják otthonaik díszítésére. Egy kicsit távolabb azonban a szirt sarkán van egy csöndes öböl az óceán oldaláról védetten és a viharoktól elfedezve, sőt mindig a napon. Itt a homokot kavicsok takarják mindenütt, amiket sohasem keresnek az utazók.
Miért hagyják ezeket a köveket érintetlenül az egész év folyamán? Egyszerűen azért mert megmenekültek a hullámok nyugtalanságától
kalmanpiroska, 2020. július 11. szombat, 07:14
Szépséges petúniák
Szépséges petúniák
illatos , szerény kis
virágai a Nyárnak .
Bársonyos szirmotokra ,
kecses pillangók szállnak .
Ó ! Istenem ! törékeny
kis szirmotok , a hűvös
hajnali szél meg ne sértse .
Parányi kis életeteket
Isten áldása kövesse !
******

Bédné Marika : 2020 . 07 . 11 . 07 : 06 . - saját versem
bedmarika47, 2020. július 11. szombat, 07:07
Görögkatolikus templom épül Debrecenben
Közleményük szerint a 200 ember befogadására alkalmas, mintegy 250 négyzetméter alapterületű templom csaknem 300 millió forint saját forrásból valósul meg a megyeszékhely délnyugati részén lévő lakótelepen.

Emlékeztettek: Kocsis Fülöp érsek-metropolita 2010-ben alapította a debrecen-tócóskerti görögkatolikus szervezőlelkészséget, a debreceni önkormányzat pedig telket adott "lelki hajlék és közösségi ház" építésére, de akkor a templomépítést anyagi források hiányában nem tudták elkezdeni.

A Hajdúdorogi Főegyházmegye 2018-ban tervpályázaton választotta ki a Szentháromság görögkatolikus templom építész tervezőjét és a templom tervét. A kivitelező debreceni székhelyű Társ-95 Kft.-vel július elsején írták alá a vállalkozási szerződést a templom építéséről, az alapkő elhelyezésével pedig megkezdődik az építkezés - közölték.

Azt írták: a debrecen-tócóskerti görögkatolikus szervezőlelkészségnek különböző korosztályokat sikerült megszólítania. A közösségben bibliakör, Szent Rita-imacsoport,
velemenyezd, 2020. július 11. szombat, 07:04
Motorkerékpáros halt meg egy budapesti balesetben
Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a balesetben az autó egyik utasa is megsérült.

A baleset körülményeit a rendőrök még vizsgálják.
velemenyezd, 2020. július 11. szombat, 07:04
Román ellenzéki képviselő: nem forgott veszélyben az állam épsége, amikor Iohannis Erdély kiárusításával vádolt
A szociáldemokrata képviselővel, akinek két hete járt le alelnöki mandátuma, a felügyelő testület élén végzett tevékenységéről közölt pénteken terjedelmes interjút a Mediafax hírügynökség.

A riporter felidézte: legutóbb a Székelyföldnek autonómiát előirányzó tervezet körüli "botrány" kapcsán lehetett a közéletben a SRI-ről és a szolgálat tevékenységét felügyelő parlamenti testületről hallani. A Mediafax érdeklődésére, hogy kapott-e az ügyben valamilyen felvilágosítást a bizottság a SRI-től, Cucsa elmondta: valóban összehívták a SRI-bizottságot, a testület Marcel Ciolacu szociáldemokrata házelnökhöz hasonlóan állásfoglalást kért a szolgálattól, a SRI válaszát pedig továbbküldték a házelnöknek.

"Nem tudom, (Ciolacu) nyilvánosságra hozta-e, de tény az, hogy a bizottság azt tette, amit tennie kellett a hatásköre alapján. Elmondhatom, hogy nem forgott veszélyben az állam integritása" - mondta sejtelmesen a bizottság volt alelnöke, anélkül, hogy további magyarázatokat fűzött volna
velemenyezd, 2020. július 11. szombat, 07:04
Washington "csalódott" az isztambuli Hagia Sophia mecsetté alakítása miatt
"Csalódottak vagyunk a török kormány döntése miatt, amellyel megváltoztatta a Hagia Sophia státuszát" - olvasható a közleményben. Morgan Ortagus mindazonáltal leszögezte: az amerikai kormányzat "tudomásul veszi a török kormány azon kötelezettségvállalását, hogy minden látogató számára garantálja a belépést" a mecsetté alakított egykori székesegyházba.

A Hagia Sophia 1935 óta múzeum volt. Az épület 537-től a Bizánci Birodalom legfontosabb székesegyháza és az ortodox keresztény világ központja volt, de Konstantinápoly 1453-as elfoglalása után az Oszmán Birodalom mecsetté alakította át. A 20. században Musztafa Kemal Atatürk, a világi Törökország megteremtője múzeummá alakíttatta át. Egy konzervatív egyesület 2016-ban pert indított annak érdekében, hogy a bíróság mondja ki semmisnek azt az 1934. november 24-i minisztertanácsi döntést, amely a Hagia Sophia múzeummá alakításáról rendelkezett.

Recep Tayyip Erdogan török államfő pénteken már be is jelentette, hogy az első muszlim imát július 24-én
velemenyezd, 2020. július 11. szombat, 07:04
A te javadra
A te javadra

,,Aki pedig nem fáradozik, hanem hisz abban, aki megigazítja az istentelent, annak a hite számít igazságnak." (Róm 4,5)

Az evangélium új. Krisztus eljövetelével lett nyilvánvalóvá - nem hamarabb. Azonban ,,az új" a Biblia szerint azt jelenti, hogy ,,az ó" beteljesedett, nem pedig eltöröltetett. Ha új kocsit veszünk, a régin túladunk. De amikor Isten új testamentumot vagy új szövetséget vagy új parancsolatot vagy új földet szerez, akkor a régi teljesedik be az újban, ahogy a mag a növényben, vagy a gyermek az érett személyiségben.
Ezért az evangélium nem teljes szakítás az Ótestamentummal. Valójában Pál azt mutatja meg, hogy a hit által való igazság evangéliuma annak az üdvösségnek a módját tisztázza, mely az Ótestamentumban jelentetett ki.
Az Isten és Ábrahám közötti viszony nem olyan, mint a munkáltató-munkavállaló viszony. Ha olyan lenne, Ábrahámnak lennének jogai és lenne jövedelme. Ehelyett Isten egy ígérettel lépett
kalmanpiroska, 2020. július 11. szombat, 06:55
Amit ma demokráciaként művelnek
Amit ma demokráciaként művelnek, annak nem sok köze van a res publicához; inkább szabadpiaci demokráciának hívnám. Némi önfegyelmezéssel igen kellemes létforma, de hamar vége lesz, mert pimaszul halad a központosítás, a pénz és a hatalom centralizálása felé; akkor pedig az önfegyelmezésnek és a kellemességnek is vége lesz. Nem valami diszkrét fasizmus vár ránk, sok biológiai körítéssel, teljes szabadságelvonással, viszonylagos anyagi jólétben?

Kertész Imre
foldinefehereva, 2020. július 10. péntek, 23:24
Vannak helyzetek,
Vannak helyzetek, amikor kell valaki, aki irányít. Amikor a bejáratott módon nem mennek már a dolgok, mert homok került a fogaskerekek közé, baktérium a kutakba és rettegés az elsuttogott szavakba. Kell valaki, akiben megbízik a többség, sőt mögé is áll, és megteszi, amire kéri. Ilyenkor nem elég a kinevezés vagy a megszokás az irányító mögé, ide erő kell: a vezér erős meggyőződése, hogy ő cselekszik helyesen, ő tudja legjobban, rá érdemes mindenkinek hallgatnia. Rendben is van ez így, csak tényleg jót akarjon.

Berényi Anna
foldinefehereva, 2020. július 10. péntek, 23:20
1/31
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság.jpg
jpiros
2012. május 15. kedd, 16:44
Egyesült Királyság.jpg
sarkoziferencne
2012. március 28. szerda, 13:49
Egyesült királyság
bodajne
2010. november 21. vasárnap, 17:42
Egyesült Királyság
bodajne
2010. október 12. kedd, 20:14
Egyesült Királyság
levente500
2009. május 23. szombat, 13:48
egyesült királyság1.jpg
grimilda
2009. január 11. vasárnap, 13:11
Címkék
közösségben bibliakör, templomépítést anyagi, szíved másfelé, kegyetlen hullámok, török kormány, mecsetté alakított, Bizánci Birodalom, fogaskerekek közé, Elhozta Isten, egyes országokban, nyilvántartás kritériumai, első muszlim, igazolt fertőzöttek, fertőzöttek száma, Szent Rita-imacsoport, őrlő folyamat,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.