Belépés
2020. február 27. csütörtök | 9. hét | 58. nap | 14:00 | Ákos, Bátor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - A brit kormány júniusban dönt, hogy folytatja-e a tárgyalásokat az EU-val a jövőbeni kapcsolatrendszer
A 36 oldalas dokumentum megerősíti, hogy Nagy-Britannia olyan kapcsolatrendszert kíván kialakítani az EU-val, amelynek fő eleme egy átfogó kétoldalú szabadkereskedelmi megállapodás.

A brit elképzelés szerint e megállapodásban olyan alapelveket kell érvényesíteni, amilyenek például az EU és Kanada kétoldalú szabadkereskedelmi egyezményében is szerepelnek.

London már korábban is jelezte, hogy a Kanadával kötött EU-egyezményhez hasonló, de annál jóval szélesebb körű, félhivatalos megjelöléssel "Kanada-plusz-plusz-plusz" szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik az Európai Unióval, olyanra, amelynek hatálya kiterjed a szolgáltatások kereskedelmére.

A csütörtökön közzétett javaslatcsomag szerint a december végéig tartó átmeneti időszak "korlátozott, de elégséges" időt biztosít egy ilyen megállapodás elérésére.

A dokumentum azonban úgy fogalmaz, hogy ha júniusig nem látszanak egyértelműen e megállapodás körvonalai, a kormánynak döntenie kell arról, hogy az EU-val folytatandó további
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:51
A szellemi tulajdon hasznosságát népszerűsítő pályázat indul középiskolásoknak
Schanda Tamás elmondta: a kormány azt szeretné, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, ehhez azonban megfelelő elméleti ismereteket és gyakorlati tapasztalatot kell szerezniük, ezek nélkül nem lehet versenyképes a tudásuk. Ezért alakították át a szakképzés rendszerét, és ezért fejlesztik a felsőoktatást is - mondta.

A képzések mellett fontosak az olyan plusz lehetőségek, kihívások is, mint például a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Védjegy Egyesület "Álmodtam egy startup-ot magamnak" címmel meghirdetett versenye - mondta.

A 2,5 millió forint összértékű pályázaton ötfős csapatok jelentkezését várják, amelyek 11. és 12. osztályos diákokból és egy felkészítő tanárból állnak - mondta. Az öt legeredményesebb csapat fejenként 50-150 ezer forintos vásárlási utalványokat kap.

Az "Álmodtam egy startup-ot magamnak" elnevezésű verseny részleteiről a www.kozepiskolakversenye.hu honlapon lehet tájékozódni.

Hangsúlyozta, hogy a diákok a pályázat során olyan ismereteket
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:51
A román liberálisok a független Nicusor Dant támogatják bukaresti főpolgármester-jelöltnek
Közölte, ezzel az is eldőlt, hogy a liberálisok nem fognak saját jelöltet állítani a nyári megmérettetésen. Romániában várhatóan júniusban tartanak önkormányzati választásokat, amelyeknek az időpontját a kormány hivatalosan még nem tűzte ki.

Az ügyvivő miniszterelnöki tisztséget is ellátó Orban közölte: a liberálisok nem várják el Nicusor Dantól, hogy belépjen a PNL-be, mert azt akarják, hogy más jobbközép pártok is támogassák a jelölését, és lehetőleg egyetlen közös jelöltjük legyen.

A 2016-os önkormányzati választásokon Bukarest főpolgármesteri tisztségét és a kerületi polgármesteri posztokat mind a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjei nyerték meg.

A liberálisok kétfordulós polgármester-választást akartak, hogy az idén legyőzzék a szociáldemokrata párti Gabriela Firea jelenlegi főpolgármestert. Az erről szóló törvénymódosítást úgynevezett felelősségvállalással terjesztették be a parlamentben, de ebbe belebukott az Orban-kormány, így az önkormányzati választások várhatóan egyetlen
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:51
Koronavírus - DK: osszanak a lakosságnak védőmaszkokat és fertőtlenítőszereket!
A párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nincs értelme tovább késlekedni, a védőeszközöket első körben az orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak kell kiosztani, majd a teljes lakosság részére.

Arató Gergely - aki hangsúlyozta, hogy a DK nem akar pánikot kelteni - úgy fogalmazott: a koronavírus okozta társadalmi ijedtség következtében elfogytak a maszkok és a kézfertőtlenítők a gyógyszertárakból és a boltokból. Hangsúlyozta, hogy a parlament népjóléti bizottságának február 7-i ülésén Pintér Sándor belügyminiszter arról adott tájékoztatást, hogy maszkból és védőfelszerelésből milliós darabszám áll a kormány rendelkezésére, ezek azok az eszközök, amiket a rabok a büntetés-végrehajtási intézetekben hetek óta készítenek. Az akkori tájékoztatás szerint ezekből az eszközökből olyan mennyiséget halmoztunk fel, hogy Magyarország segített a környező országoknak, valamint Kínának is - idézte fel a frakcióvezető-helyettes.

Arról, hogy Gulyás Gergely
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:42
ITM-államtitkár: a hatékonyság és a fenntarthatóság az építőipar legfontosabb kihívása
Boros Anita szerint a technológiai fejlődés a piaci lehetőségek bővülését eredményezheti, általa a nagyobb cégek akár nemzetközi pályázatokon is versenyképesek lehetnek.

Az építőipar számára ugyanakkor a belföldi megrendelések is nagy lehetőséget jelentenek, hiszen csak az állami infrastrukturális beruházások értéke elérheti a 15 ezer milliárd forintot 2018 és 2023 között - tette hozzá.

Az államtitkár úgy véli, hogy a magyar építőipar a következő években is jól teljesíthet, ha folytatódik a technológiaváltás, a külföldön dolgozó szakemberek hazatérése, és az átállás a körkörös gazdaságra.

Utóbbit azért is sürgetőnek nevezte, mert a Magyarországon évente keletkező 18 millió tonna hulladékból 6 millió tonna a bontási hulladék, aminek a 80 százaléka nem hasznosul újra, ráadásul nagyrészt illegálisan helyezik el szerte az országban.

A hulladékkezelés fejlesztése azért is fontos feladat, mert abból új építőipari alapanyagok állíthatók elő - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy Európában már
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:41
Változékony idővel ér véget a tél
Pénteken kezdetben többfelé várható csapadék: délnyugaton eső, zápor, keleten havas eső, havazás, északkeleten, északon havazás lesz a jellemző. Emellett a déli és nyugati országrészben néhol zivatarok is kialakulhatnak. Napközben az összefüggő csapadék egyre inkább a keleti országrészre húzódik, ami egyre nagyobb területen vált esőre, legkésőbb a legészakibb tájakon. Nyugaton elszórt záporok, hózáporok fordulhatnak elő. A Dunántúlon és a főváros térségében viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 8 fok között valószínű.

Szombaton, a tél utolsó napján napsütéses lesz az idő. Jelentéktelen záporesőn kívül csapadék nem várható. A szél élénk vagy erős lesz, de a Fertő térségében időként viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban általában mínusz 6 és mínusz 1, napközben plusz 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap, március elsején sokfelé várható eső, zápor, a hegyekben átmeneti havas eső
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:41
Rost Andrea, Vigh Andrea és Kelemen Barnabás ad koncertet a Zeneakadémián
A hangversenyen a művészek többségében ritkán hallott műveket adnak elő különleges zenei párosításokban. A koncert elején Debussy művek szólalnak meg hegedű és hárfa átiratokban, ezt követi Saint-Saëns szóló hárfára komponált fantáziája, majd egy újabb hegedű-hárfa duó következik. A koncertet Rost Andrea és Vigh Andrea duója zárja Händel, Fauré és Ravel művekkel - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Az MVM Koncertek március 3-án folytatódnak a Bartók Emlékházban, a Junior Prima Díjas Csőke Flóra gordonkaestjével, majd március 11-én Alekszej Vologyin ad zongoraestjet a Müpában.

Vigh Andreát március 5-én Kaposváron szólóesten, március 27-én Komáromban Kertesi Ingrid operaénekesnővel hallhatja a közönség. Májusban a Zeneakadémia Nagytermében a MÁV szimfonikusokkal Medveczky Ádám dirigálása mellett Balassa Sándor hárfaversenyét adja elő. Ősszel a Gödöllői Hárfafesztiválon szólókoncertet ad, majd decemberben a Nemzeti Filharmonikusokkal Hamar Zsolt dirigálásával Járdányi Pál
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:41
Sokéves szabadságvesztésre ítélték egy csalási ügyben a szlovák újságíró-gyilkosság feltételezett megrendelőjét
A csalási ügyben ítéletet hozó, bazini (Pezinok) székhelyű különleges bíróság ugyancsak 19 év szabadságvesztést szabott ki a per másik fő vádlottjára, Pavol Rusko médiamágnásra. Rusko korábban a legnézettebb szlovák kereskedelmi televízió, a Markíza vezérigazgatója és résztulajdonosa, illetve a kétezres évek elején Mikulás Dzurinda kormányában gazdasági miniszter is volt, az általa alapított, liberális Új Polgár Szövetség (ANO) párt jelöltjeként.

Kocnert és Ruskot a tavaly júliusban kezdődött perben váltóhamisítással vádolták. A vádirat szerint egy harmadik társukkal négy nagy értékű váltót készítettek, összesen 69 millió euró (mintegy 22 milliárd forint) értékben a korábban Rusko által vezetett televízió kárára. Az ügy mindkét most elítélt szereplője jelezte: fellebbez az ítélet ellen.

Mind Rusko, mind pedig Kocner ellen egyidejűleg több más bűnvádi per is folyik. Ruskót egy másik perben azzal is vádolják, hogy megpróbálta megrendelni a korábban általa vezetett kereskedelmi televízió egyik
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:31
Tovább nőtt a termőföld ára
A szántóterületek árai még magasabbak, tavaly átlagosan 1,72 millió forintért lehetett venni, ami az előző évihez képest 10,93 százalékos emelkedést jelent.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint az Agrotax ötödik éve adja ki az éves országos termőföldpiaci körképet. A cég szakemberei kiemelték, hogy tavaly sem tört meg a csaknem 30 éve tartó áremelkedési trend, ugyanakkor az alacsonyabb árazású régiókban nagyobb volt a drágulás mértéke, mint a drágább területeken.

A tavaly értékesített termőföldek között a korábbi évekhez képest a piaci átlagárhoz viszonyítva több szélsőségesen alacsony, illetve túlzóan magas áron megkötött ügyletre figyeltek fel az Agrotax szakértői. A szúrópróbaszerűen elvégzett vizsgálataikból kiderült, hogy olyan földértékesítésnél alakulhat ki extrém ár, ahol a jövőben nem mezőgazdasági művelést terveznek vagy az ár nemcsak a termőföldre, hanem a rajta lévő építményre is vonatkozik.

Az adatbázist a szélsőséges árazásoktól megtisztították, és így az
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:31
Kigyulladt egy lakóépület Strasbourgban, halottak
A tűzoltókat 1 órakor riasztották az 1970-es években épült, hétemeletes épület lépcsőházából kiömlő füst miatt.

A tűzoltók tájékoztatása szerint a gomolygó, sűrű füstből nagyon sok embert kellett kimenteniük. Lángok alig csaptak fel, és azok, akik nem léptek ki a lakásukból a lépcsőházba, érintetlenül megúszták a tragédiát.

Dominique Schuffenecker prefektus tájékoztatása szerint megkezdték az áldozatok azonosítását.

A tragédiában két harmincéves és egy 45 éves férfi, valamint egy 25 éves és egy hetven év körüli nő vesztette életét. Mindannyian hirtelen haltak meg, a lépcsőházban terjedő füstben és a forróság miatt, amely olyan intenzív volt, hogy a tűzoltók szerint a falak szó szerint elolvadtak - mondta a prefektus, aki szerint az épület nem volt szanálásra ítélve, jó állapotban volt. A hét könnyebb sérült között van egy terhes nő.

A prefektúra feltételezése szerint elektromos zárlat okozhatta a tűzvészt, jóllehet a hajnali órákban két gyanús férfit is őrizetbe vettek a
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:31
Pénztárszövetség: jelentős megtakarítás és kiemelkedő hozam jellemezte tavaly a pénztárak működését
A közlemény kiemeli azt is, hogy a nyugdíjpénztárak tavaly az elmúlt 5 év legkiemelkedőbb hozamát, átlagosan 9,24 százalékot írtak jóvá a pénztártagok számláin.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak összvagyona 9 százalékkal 1465 milliárd forintra, nőtt, ami a mostani kamatkörnyezetben kiemelkedőnek számít - tették hozzá. Az egy tagra jutó átlagvagyon a tavalyi évhez viszonyítottan 11 százalékkal 1,36 millió forintra emelkedett

"Ahogy az előző, így a múlt év is főként a pénztártagokról szólt. Az állami támogatással, azaz évente 20 százalékos, maximum 150 ezer forintos adóvisszatérítéssel igénybe vehető egyéni befizetések az eddigi legnagyobb mértéket érték el" - idézi a közlemény Nagy Csabát, a Pénztárszövetség elnökét.

"Az egyéni befizetések és a pénztárak teljesítménye volt a tavalyi növekedés motorja, a munkáltatói befizetések ugyanis csökkentek" - tette hozzá Nagy Csaba.

Az önkéntes nyugdíjpénztáraknál a munkáltatói hozzájárulások összege tavaly több mint 25 százalékkal 32,57 milliárd
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:21
Szlovák választások - Véget ért a kampány, tájékoztatási moratórium vette kezdetét
A kampányra az egyes politikai csoportosulások legfeljebb 3 millió eurót költhettek. Elemzők szerint a választási hadjárat eszközeiben nem tért el sokban a korábbiaktól, hangulatában azonban agresszívabb volt. Leginkább az számított újdonságnak, hogy a kampányszlogenekben tovább csökkent a konkrét ígéretek száma, de a jelszavak a korábbiaknál is nagyobb érzelmi töltést kaptak. Ez legfőképp néhány ellenzéki párt kampányára volt igaz, amelyek a választást a jó és a rossz küzdelmeként próbálták bemutatni.

A moratórium idején - amely a szombati voksolás végéig, vagyis este tíz óráig tart - tilos olyan tevékenységet folytatni, amely a megmérettetésen induló valamely politikai csoportosulást előnyös vagy előnytelen helyzetbe hozná. A moratórium megsértéséért a politikai pártokra 300 ezer euróig (közel 100 millió forint), a sajtóorgánumokra pedig 10 ezer euróig (mintegy 3 millió forint) terjedő bírságot lehet kiszabni.

A választás napja előtt két héttel már életbe lépett egy másik moratórium is, ez a
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:21
1/38
Képek, videók
tárgyaláson
sanci81
2017. szeptember 02. szombat, 15:18
Tárgyaláson
tnemarika
2012. szeptember 28. péntek, 14:08
Stoh a tárgyaláson
tinka1951
2011. június 21. kedd, 10:21
Tárgyaláson - a súgó
barkaszjudit
2009. október 24. szombat, 07:06
Űzleti Tárgyaláson Partne
ildike46
2008. augusztus 07. csütörtök, 18:34
tárgyalásom
majdnemherceg
2006. december 13. szerda, 15:01
Folytatja útját
csaobi
2010. szeptember 05. vasárnap, 20:39
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
Batthyany kormány
taltos1
2017. október 06. péntek, 23:10
kormany.jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 21:14
kormányzás.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.