Belépés
2020. március 29. vasárnap | 13. hét | 89. nap | 04:47 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Felfüggesztették a sakkvilágbajnok-jelölti tornát
Az indoklás szerint, mivel a koronavírus-járvány miatt Oroszország péntektől ideiglenesen megszakítja a légi közlekedést a többi országgal, a FIDE nem tudja garantálni, hogy a játékosok és a további résztvevők biztonságban haza tudjanak majd térni.

Az első hét forduló eredményei érvényesek maradnak, a torna majd a - csütörtökre tervezett - nyolcadik fordulóval folytatódik, egyelőre nem tudni, mikor.

Az 500 ezer euró összdíjazású, 14 fordulós verseny első helyezettje lesz a norvég világbajnok Magnus Carlsen kihívója.

Az állás a 7. forduló után: 1. Nyepomnyascsij (orosz), Vachier-Lagrave (francia) 4,5-4,5 pont, 3. Caruana (amerikai), Giri (holland), Vang (kínai), Griscsuk (orosz) 3,5-3,5, 7. Ting (kínai), Alekszejenko (orosz) 2,5-2,5

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 10:21
Címkék: Magnus Carlsen, indoklás szerint, légi közlekedést, többi országgal, további résztvevők, torna majd,
Kommentek
Koronavírus - Meggyógyult a Premier League és az NFL első fertőzöttje
"Teljesen meggyógyultam. Átlagos vírusos megbetegedés volt számomra. Három-négy nap volt nehezebb, amikor lázzal és száraz köhögéssel küzdöttem" - mondta Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője, aki csütörtökön ünnepelte 38. születésnapját.

A spanyol trénerről március 12-én derült ki, hogy megfertőződött, melynek hatására másnap felfüggesztették a Premier League működését. Arteta felesége szintén elkapta a betegséget, de ő is meggyógyult mostanra, három gyermekük viszont egészséges maradt.

Az NFL-ben szintén egy vezetőedzőről derült ki elsőként, hogy közvetlenül érintett a világjárványban. Sean Payton, a New Orleans Saints csapatát irányító 56 éves szakember azonban szintén felépült a betegségből. A gárda sztárirányítója, Drew Brees ötmillió dollárral segíti Louisiana állam koronavírus-járvány elleni védekezését.

A francia bajnok Paris Saint-Germain labdarúgóklub egy különleges kiadású mezt dobott piacra, az összbevétellel pedig a koronavírus-járvány elleni küzdelemben résztvevő párizsi
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 13:51
Koronavírus - A román kormány egyszerűsítette a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak segélyezését
rendkívüli állapot idejére átvállalja a munkáltatóktól a munkaszerződés felbontása nélkül ideiglenesen kényszerszabadságra küldött alkalmazottaknak járó, bruttó bérük 75 százalékával egyenértékű juttatás folyósítását, amelynek összege azonban nem haladhatja meg az országos átlagbér 75 százalékát.

Az egy héttel korábban kiadott sürgősségi kormányrendelet előírásaitól eltérően ehhez már nem szükséges a munkáltatónak igazolnia, hogy a rendkívüli állapotról szóló rendelettel korlátozták, vagy felfüggesztették tevékenységét, és azt sem, hogy a koronavírus-járvány miatt márciusi üzleti forgalma több mint 25 százalékkal esett vissza az előző két hónap átlagához képest.

A cégeknek nem kell már igazolást kérniük a gazdasági minisztériumtól, elég a megyei munkaügyi hivatalba küldött emailben saját felelősségre nyilatkozniuk, hogy a koronavírus-járvány bevételkiesést okozott számukra és megküldeniük azoknak a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak a listáját, akiknek a segélyezéséhez állami támogatást
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 13:21
Koronavírus - Lothar Matthäus Szijjártó Péter segítségével jutott ki Dubajból
gondjaimról. Biztosított arról, hogy beutazhatok" - mondta Lothar Matthäus.

Hangsúlyozta, hogy nem részesült külön elbánásban, azért utazhatott be Magyarországra, mert rendelkezik magyar lakcímkártyával.

A Dubajba közlekedő magyar- és németországi járatokat már leállították, de szerencsére egy régi barátja éppen a városban volt, és indulni készült magángépével. Matthäusékat is magukkal vitték. Szerda este 20.30-kor indultak. Ez volt az utolsó előtti magángép, amely felszállhatott, mielőtt felfüggesztették az utasszállítást az Egyesült Arab Emírségek két nagy nemzetközi repülőterén, Dubajban és Abu-Dzabiban.

"Négy órával később már nem jutottam volna ki az emírségekből" - mondta Lothar Matthäus a Bildnek.

Az utolsó dubaji napokban szinte egymást érték a korlátozások. Szerda délután egy vendéglőben voltak, és a pincér 15 órakor megkérdezte, kíván-e rendelni még egy sört, "ugyanis a kormány döntése értelmében 15.30-tól az egész országban nem lehet szeszesitalt felszolgálni" - mondta Lothar
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 09:41
Koronavírus - Világgazdaság - A biztonsági őröknek is járulékmentességet kér a szakmai kamara
Az őrző-védő társaságok tevékenysége gyakorlatilag megszűnt, miután a vendéglátóipari, a szállodai és a szórakoztatóipari egységek működését, valamint a rendezvények zömét felfüggesztették a koronavírus-járvány miatt, e vállalkozások fő profilja éppen ezeknek a biztosítása volt. Egyedül a budapesti, erzsébetvárosi Gozsdu-udvar bezárásával száznál is több biztonsági őr vesztette el az állását, de a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér forgalmának esése is nagyszámú elbocsátással járt - erről a szakmai kamara elnöke beszélt a Világgazdaságnak.

Fialka György elmondta, hozzávetőleg 60 ezer vagyonőr dolgozik aktívan, akiket mintegy ötezer vállalkozás foglalkoztat. A szegmens átlagos bérszínvonala alacsony, vagyis feltehetően nincsenek nagyobb tartalékaik. Úgy vélte, a járulékmentesség kiterjesztésével az érintett cégek esélyt kapnak arra, hogy fenntartsák az alkalmazotti munkaviszonyokat.
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 09:31
Koronavírus - A Pentagon elrendelte a tengerentúli amerikai csapatmozgások leállítását
A tárcavezető elmondta, hogy a csapatmozgások, illetve egyszerű utazások leállításáról szóló rendelet egyelőre 60 napig marad érvényben.

Hangsúlyozta, hogy ez az utasítás nem csak a katonákra, hanem az őket segítő polgári munkatársakra és a családtagokra is érvényes. Ugyanakkor arról is beszámolt, hogy az afganisztáni csapatkivonási műveletek változatlanul folytatódnak.

Mississippi és Texas államok kormányzói szerdán elrendelték, hogy az új típusú koronavírus-járvány idejére zárjanak be valamennyi olyan klinikát, amely abortuszt végez. Mississippi állam kormányzója, a republikánus Tate Reeves a döntést azzal indokolta, hogy a járványra tekintettel az államban minden egyes tervezhető műtétet, nem sürgős orvosi beavatkozást felfüggesztettek. Sajtóértekezletén Reeves hozzáfűzte: "minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy megóvjuk nem csak a meg nem született gyerekek életét, hanem azokét is, akiket ez a veszélyes vírus megfertőzhet".

Texasban Greg Abbott kormányzó - aki szintén
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 07:04
„Az időpont változott, a cél ugyanaz”
majd egy kisbabát. Ez most keresztülhúzza a terveket, de ennél többet erről nem tudok mondani, mert elég friss a hír, és ezt most hagyni kell egy kicsit ülepedni, és utána átgondolni a dolgokat."

Medveczky Erika világbajnok kajakos (Budapesti Honvéd SE, Facebook):
,,Én is úgy hiszem, hogy jó döntés született. Az olimpiai játékok jelszava a »fair play« és a jelenlegi helyzetben a fair play nem él, hiszen akik karanténban maradtak otthon, nem tudnak készülni, felfüggesztették a doppingellenőrzéseket, megváltoztak a körülmények minden szempontból. Nyomasztó volt az elmúlt időszak, nekem ez most egy lélegzetvétel, mert annyira benne volt már a levegőben és nem mondták ki."

Sastin Marianna világbajnok birkózó (Magyar Birkózó Szövetség,
,,Nem tudom szépíteni, nagyon el vagyok keseredve. Tisztában vagyok vele, hogy nem leszek már fiatalabb. Thomas Bach NOB-elnök néhány napja még azt nyilatkozta, kivárnak négy hetet, hogy lássák, mik a további
maroka, 2020. március 25. szerda, 18:10
Tokió 2020 - Sportolói és edzői reakciók
családalapításba fogunk, szeretnénk majd egy kisbabát. Ez most keresztülhúzza a terveket, de ennél többet erről nem tudok mondani, mert elég friss a hír, és ezt most hagyni kell egy kicsit ülepedni, és utána átgondolni a dolgokat.

Medveczky Erika világbajnok kajakos (Budapesti Honvéd SE, Facebook):

"Én is úgy hiszem, hogy jó döntés született. Az olimpiai játékok jelszava a +fair play+ és a jelenlegi helyzetben a fair play nem él, hiszen akik karanténban maradtak otthon, nem tudnak készülni, felfüggesztették a doppingellenőrzéseket, megváltoztak a körülmények minden szempontból. Nyomasztó volt az elmúlt időszak, nekem ez most egy lélegzetvétel, mert annyira benne volt már a levegőben és nem mondták ki."Sastin Marianna világbajnok birkózó (Magyar Birkózó Szövetség Facebook oldala):

"Nem tudom szépíteni, nagyon el vagyok keseredve. Tisztában vagyok vele, hogy nem leszek már fiatalabb. Thomas Bach NOB-elnök néhány napja még azt nyilatkozta, kivárnak négy hetet, hogy lássák, mik a
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 20:04
Képek, videók
Felfüggesztett-koporsó k;F
farkas1945
2010. december 11. szombat, 21:15
carlsen1.jpg
csild
2008. szeptember 16. kedd, 10:32
1437216707-gombas-indo k.j
lilagondolatok
2016. február 09. kedd, 10:51
indok az iraki támadásra.
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:21
Indokína...png
farkas1945
2010. november 12. péntek, 23:22
repülőgépek-Közlekedés i M
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:47
repülőgép-Közlekedési Múz
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:41
A dunai közlekedés látkép
sanci81
2017. február 04. szombat, 17:32
Közlekedés
sanci81
2016. június 27. hétfő, 16:16
thaifold_kozlekedes.jp g
borigit
2016. június 21. kedd, 11:52
Közlekedési szituáció
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:20
Közlekedési eszközök
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 20:53
kozlekedes.jpg
relisisi
2015. március 24. kedd, 14:33
Papagáj közlekedés.gif
pacsakute
2014. október 27. hétfő, 19:12
- ilyen a közlekedés Delh
farkas1945
2012. november 18. vasárnap, 12:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.