Belépés
2018. november 21. szerda | 47. hét | 325. nap | 03:28 | Olivér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A gyülekezetben való részvétel
,,Természetesen amint a bibliatanító nem pótolhatja az Istennel való személyes együttlétet, ugyanúgy az Istennel kettesben eltöltött idő sem lehet mentségünk arra, hogy elhanyagoljuk az alkalmakat, amiket Isten ad Igéjének tanulmányozására, vagy arra, hogy részesüljünk a gyülekezet szolgálatában."

-Richard Bennett-
kalmanpiroska, 2018. november 09. péntek, 11:20
Címkék: gyülekezetben való, gyülekezet szolgálatában, tanulmányozására, szolgálatában, elhanyagoljuk, természetesen,
Kommentek
Ébredés vagy temetés
,,Évekkel ezelőtt egy szolgálattevő a következő feliratot függesztette ki a gyülekezet kapujára: 'Ebben a gyülekezetben vagy ébredés lesz, vagy temetés!' Isten tetszését leli az efféle elkeseredésben, a pokolban azonban visszatetszést kelt. Őrültség! - mondják most némelyek. Valóban az! A józan gyülekezetnek soha semmi haszna. Olyan emberekre van ma szükség, akik megrészegedtek a Szentlélektől."

-Leonard Ravenhill-
kalmanpiroska, 2018. november 17. szombat, 14:19
Nagy Szent Albert püspök és egyháztanító 11.15
könyvéből
Betölti őt a bölcsesség és értelem lelkével.
Aki Istent féli, jót cselekszik, és aki kitart az igazság mellett, el is nyeri azt. Az igazság elébe siet, mint tiszteletreméltó anya, és mint ifjú hitves, úgy fogadja őt.
Táplálja őt az élet és értelem kenyerével, és a bölcsesség üdvöt adó vizével itatja. Az istenfélő támaszra talál a bölcsességben, és meg nem inog, benne reménykedik és meg nem szégyenül. A bölcsesség felmagasztalja őt az emberek előtt.
Amikor megnyitja száját a gyülekezetben, betölti őt a bölcsesség és az értelem, és a dicsőség ruháját adja reá. Elárasztja örömmel és ujjongással, és örök hírnévvel ajándékozza meg.
Ez az Isten igéje. Sir 15,1-6

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Minden írástudó kincseiből újat és régit hoz elő.
Abban az időben ezt mondta Jézus a tömegnek:
A mennyek országa olyan, mint amikor a hálót a tengerbe vetik és az mindenféle halat összefog. Mihelyt megtelik, a partra vonják, és nekiülve kiválogatják: a javát
maroka, 2018. november 15. csütörtök, 17:10
Tanulj jobb hallgatónak lenni!
biztatni. De a legtöbben közülünk túlságosan elfoglaltak vagyunk, és túl sokat beszélünk ahhoz, hogy igazán meghalljuk és megértsük, amit Isten - és mások - szeretnének elmondani.

Lehet, hogy azt gondolod, hogy te jó hallgatóság vagy. De nagy különbség van hallás és értés között! Hallani azt jelenti egy vibráció, amit a fülünkbe tesznek. Figyelni viszont azt, hogy ezeket a vibrációkat hogyan fejted meg az agyadban. Sokszor hallottam a feleségemet, gyermekeimet vagy valakit a gyülekezetben - de nem figyeltem.

Figyelni - ez egy ügyesség.

És hogyha te szeretnél az ima életedben hatékony lenni - és az összes kapcsolatodban - fejlődnöd kell. Itt van négy tipp, hogy jobb hallgató légy.

Ne ítélkezz és ne kritizálj.

Ne értékelj addig, amíg nem hallod és meg nem érted az egészet. Bevallom, ez nem természetes. Mikor valaki beszél és hallasz valamit, amivel nem értesz egyet, ott a kísértés, hogy azt mondd, ,,Vége! Itt
dandej, 2018. november 05. hétfő, 15:15
Vezetés
"A protestáns lelkipásztorokat általában rosszul fizetik, és a lelkipásztorok családja gyakran nagy. E két tényezőt összetéve olyan helyzetet látunk, amely hajlamos arra, hogy bajt és kísértést okozzon Isten emberének. Nagyon jól ismert a tagságnak az a képessége, hogy elzárhatja a 'pénzescsapokat' a gyülekezetben, amikor a szószéken levő ember a sarkára áll. Az átlagos lelkipásztor évről évre alig tud kijönni a jövedelméből. Ha eleven erkölcsi vezetést adna a gyülekezetnek, ez gyakran gazdasági csődöt eredményezne, ezért nem teszi. Az gonoszság azonban, hogy ha nem vezet, az valójában bizonyos megfordított vezetés lesz. Aki nem vezeti nyáját föl a hegyoldalra, az lefelé vezeti anélkül, hogy tudná."

- A. W. Tozer -
kalmanpiroska, 2018. október 12. péntek, 17:45
Ügyeljünk a jelre!
Ügyeljünk a jelre!

Az 1881. évben borzasztó vihar dühöngött Anglia északi területein. Egy kisebb városka, ahol egy barátom élt, ugyancsak sokat szenvedett az elemi károktól. Abban a gyülekezetben, ahová a barátom tartozott, a legtöbb tag halászattal foglalkozott, vagy rokon foglalkozású volt. Napok óta tartott a vihar, ezért a halászok már egy hete nem hagyták el a kikötőt. Az egyik napon azután az ég kitisztult, egy felhő sem mutatkozott az égbolton, s úgy látszott, hogy a vihar kitombolta magát. A halászok tehát előkészítették eszközeiket, bárkáikat arra, hogy kimenjenek a tengerre. Nemsokára sűtű csoportokban indultak, és a kikötő tiszt 41 bárkát számolt meg, amelyek elhagyták a biztos védhelyet. Indulás előtt a tiszt mégis intette a halászokat, hogy ne menjenek messze a nyílt vizre, mert a helyzet bizonytalan, és nagy a valószínűsége annak, hogy a vihar nem ült el teljesen. Ezt a figyelmeztetést mégsem vette komolyan senki, és a halászok valamennyien bizakodva és derűsen hagyták el a kikötőt,
kalmanpiroska, 2018. október 01. hétfő, 17:22
Megszentelődés
,,Sok Szentlélek által betöltött emberi erőfeszítés van a megszentelődésben. Egyrészt 'Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a munkálást jó kedvéből' (Fil 2,13), másrészt az 1Tim 4,7-ben fel vagyunk szólítva arra, hogy 'gyakoroljuk magunkat a kegyességre'". Isten kegyelmi eszközöket használ fel arra, hogy megszenteljen, ezek közül a legfontosabbak a személyes és közösségi lelki tevékenységek. Személyes síkon ide tartozik az Isten Igéjével való táplálkozás, az imádság, böjt, elcsendesedés stb. Ezeket kiegyensúlyozzák azok a tevékenységek, amelyeket a gyülekezetben gyakorolunk: istentisztelet, igehirdetés hallgatása, a sákramentumokban való részesülés, közös ima, testvéri kapcsolatok ápolása stb."

- Donald Whitney -
kalmanpiroska, 2018. október 01. hétfő, 11:27
Pénz
,,Talán a legszomorúbb megfigyelés az, hogy a gyülekezetben levő emberek költekezési szokásai kevéssé különböznek a világi emberekétől. A legtöbb gyakorló keresztyén életstílusa nem különbözik jelentősen bárki másétól. Az egyházon belül nagyon sokan magukévá tették a világ pénzzel szembeni megengedő magatartását. Majdnem minden változata a kicsapongásnak és az anyagiak pazarlásának megtalálható a hívők közösségében. Úgy tűnik, az Egyház elfelejtette a Jézus által adott küldetést, hogy az örökkévalóságba fektessen be."

- John MacArthur -
kalmanpiroska, 2018. szeptember 30. vasárnap, 16:00
Képek, videók
A gyülekezetben 01.jpg
chillik
2017. december 25. hétfő, 05:20
A gyülekezetben 02.jpg
chillik
2017. december 25. hétfő, 05:20
A gyülekezetben 03.jpg
chillik
2017. december 25. hétfő, 05:18
A gyülekezetben 04.jpg
chillik
2017. december 25. hétfő, 05:18
A gyülekezetben 05.jpg
chillik
2017. december 25. hétfő, 05:17
_Erdély szolgálatában.jpg
furaila
2008. november 30. vasárnap, 23:55
Biblia tanulmányozás
sacimama
2015. augusztus 22. szombat, 01:44
Ige tanulmányozás
sacimama
2013. június 24. hétfő, 00:24
Elmélyült tanulmányozás
bocchyta
2008. július 06. vasárnap, 19:27
Elhanyagolt, véres szívün
chillik
2016. szeptember 14. szerda, 06:24
Elhagyatva,elhanyagolv a.j
takacsjozsefne
2009. október 12. hétfő, 15:10
Elhanyagolva_brd.jpg
mfmm
2009. május 22. péntek, 09:03
Elhanyagolva_ff_brd.jp g
mfmm
2009. május 22. péntek, 09:02
Elhanyagolt hobbikert
formen
2008. január 30. szerda, 19:36
az elhanyagolt bonsai fác
kristof205
2007. január 21. vasárnap, 23:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.