Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 13:03 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Molnár Piroska: "Egészséget kívánjál! A lelki bajokkal majd
Szily Nóra interjúja: Molnár Piroska: "Egészséget kívánjál! A lelki bajokkal majd elbánok valahogy..."A 24. Cottbusi Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó elismerést nyerte el a Szabadesés főszerepéért még novemberben. De ez csak egy kiragadott elismerés a közelmúltból. A Nemzet Színésze, Kossuth-díjas - soroljam tovább? Miközben egy visszafogott, inkább halk szavú személyiség, aki viszont ha a vásznon megjelenik vagy a színpadra kilép - beleborzongok, mert magával ragad. Vele köszönthetem az újévet, tehát az enyém jól indul!

Nem könnyű veled időpontot egyeztetni, majdnem mindennap játszol. Januárban 21 estén állsz színpadon!

Igen, és ehhez még hozzájön a főiskolai tanítás heti 2-3 délután, és ami még adódik. Én sem gondoltam, hogy 70 évesen nem ülök majd otthon és olvasgatok, vagy nézem a televíziót és simogatom a macskát, hanem reggel elmegyek és éjfélkor verődök haza. Úgy látszik, hogy az élet nem áll meg ebben a korban sem.

Mi nem csitul benned? A vágy, hogy ott legyél, vagy nem tudsz nemet mondani?

A hívásokra nem tudok nemet mondani. Az az igazság, hogy a vágy bennem már azért csak pislákol. Nemrég Szegeden játszottunk és egy olyan kisbusszal mentünk, aminek a hátsó ajtaja úgy zörgött, hogy azt hittem, mire odaérünk, a hallásomból nem marad semmi, és ráadásul fáztam is. Aztán lépten-nyomon megszólítottak a művészbejáróig, ami nagyon jólesik az embernek. Szegeden jártam középiskolába, ott kezdtem a pályám. A darab is nagy siker volt, de bizony, amikor visszaérve Pestre meggémberedve kiszállsz a buszból éjjel fél egykor az Operánál, és még taxit is kell hívnod, hogy hazaérj...

Na, de ez csak egy darab a kilencből, amiben benne vagy...

...és januárban már próbálom a tizediket, májusban pedig a tizenegyediket.

Amikor a darabok végén a könnyeimet törlöm hol a nevetéstől, hol a sírástól, és ti újra és újra kijöttök, mert nem szűnik a taps... Mit érzékeltek? Látod, hogy kik ülnek lent a nézőtéren?

Hát, én nem, mert ha leveszem a szemüvegemet, mivel mínusz 4-es a szemem, bizony én nem nagyon látok!

És mosolyogsz ezen... De mi jár akkor a fejetekben? Tényleg olyasmik, hogy a fene egye meg, haza kéne már menni betenni a mosást?

Nem, olyankor biztos nem. Mikor végleg lemegy a függöny és megyünk az öltöző felé, akkor megbeszéljük, hogy na, mit szólsz, ma is mekkora siker volt. Vagy - nem volt ma a vége kicsit erőltetett? Legföljebb, amikor az ember elkezdi lemosni a festéket. Az rémes. Hogy már megint, újra és újra... Föltenni még csak-csak, de a lemosás már teher.

Egy legenda szerint, amikor Kellér Dezső jelenlétében az időskor szépségéről beszélgettek, azt reagálta: ,,Mondj egyet!" Te tudsz?

Hát, nem igazán. De én nem vagyok haragban a saját életkorommal. Aki megszületik, annak számot kell azzal vetnie, hogy egyszer meg is öregszik. Nagyon szép gyerekkorom volt, szívesen emlékszem rá vissza. Kunágotán, falun nőttem fel, és akkor még évszakok is voltak. Télen hó, tavasszal jó tavaszillat, nyáron mezítláb mentünk a porban, ősszel hullottak a levelek...

A karácsonyok hogy teltek?

Akkor még nem lehetett szaloncukrot kapni. Anyuka főzte, nagy táblába kiöntötte, megforrósította a kést, és úgy szeletelte. Egész évben gyűjtöttük a sztaniolpapírt, körömmel kisimítottuk és abba csomagoltuk őket. A fa alatt többnyire praktikus dolgok voltak. Meleg zokni vagy egy sál - ami kellett, és mi nagyon örültünk. Visszagondolva azt mondom, hogy persze, szegények voltunk, de soha nem nélkülöztem. Anyám valahogy mindig előteremtette azt, amire szükségünk volt.

Rá hasonlítasz?

Édesapámra hasonlítok, de őt nem is ismerhettem, mert elvitték az oroszok. A csizmája ott lógott a spájzban, sokszor megnéztem, hát, olyan pici lába lehetett... Rám nem jönne fel az a csizma. Ha kértem anyámat, hogy meséljen róla, akkor azt mondta, hogy hát, apád nem sokat beszélt... Úgy félévenként megkérdezte: Érted-e, kedvesem?" Én mindig értettem, hát, nem volt mit beszélgetnünk - ezt mesélte.

Na, de egy ilyen pici településtől olyan messze van a színpad.

A faluban egyszer egy héten volt filmvetítés. Ott kérdeztem anyukát, hogy azok kik, akik ott vannak? Mondta, hogy színészek. És én tudtam, éreztem, hogy az leszek. De nem mertem ezzel villogni, mert az általános vélekedés az volt, hogy a színésznő gyönyörű... Én nem tartottam magam szépnek, és talán mások se. Most megnézve a fiatalkori fényképeimet, semmi baj nem volt azzal a kislánnyal, sőt! De engem nem tudtak elképzelni színésznőnek, és aztán már anyuka fejét is telebeszélték. Féltett engem és szerette volna, hogy valami szakma legyen a kezemben. Ezért aztán közgazdasági technikumba mentem Szegedre. Azt hiszem, rémes könyvelő lennék, a mai napig nem tudok egy számlát tisztességesen kitölteni. De a tanárok hamar megkedveltek és valahogy átevickéltem azokon a tárgyakon, amik nem voltak nekem valók, mert a többiből kiváló voltam. Aztán beadtam a jelentkezést, és felvettek. Úgyhogy köszönöm a sorsnak azt, hogy igazából a tenyerén hordott mindig. A szüleim háborút, nélkülözést megéltek. Itt vagyok 70 évesen, soha nem éheztem, nem fáztam, nem voltam még igazán beteg. Ezt csak a sorsnak tudom be.

Azzal együtt, hogy mintha a játék vált volna az igazi életeddé? Egyedül élsz...

A magánéletemet sose tártam a nyilvánosság elé. A színészetben az a csodálatos, hogy kiadhatsz mindent magadból annak örve alatt, hogy ez nem én vagyok kérem, hanem az, akit játszom. Elbújhatsz a szerep mögé. De az nem az én utam, hogy elkezdjem magam a közönségnek, mint civil embert megmutatni. Kiráz a hideg, ha a bulvárújságban látok valakit. Mi köze ahhoz a közönségnek?

A közönség majd' minden este kap tőled valamit. És a játék mellett megalapítottad a "Nagymama-díjat" is, amit minden évben megkap egy fiatal színész. Miért van benned ez az adáskényszer?

Nincs ezen mit tagadni, én elég szépen keresek. A nemzet színészévé választottak, a nyugdíjam is elég szép, és mellette, ugye, még sokat is dolgozom. Nem vágyom ékszerekre, bundákra, drága vendéglőkben enni - jobban szeretem az otthoni krumplipaprikást. Azt az én szememben fölösleges pénzt úgysem vihetem magammal a sírba, legalább valakinek legyen haszna belőle. Nem vágyom többre, mint amim van.

De a harmincas éveidben sem csinoskodtál? Szép ruhák, cipők...

Nem voltam nappali színésznő soha. A színpadon persze szerettem a szép jelmezt, de hogy civilben kifessem magam és úgy menjek a próbára, na, azt nem. Még civilebb fellépéseknél is úgy kell erőt vennem magamon, hogy sminkeljek. A szerep az más.

Sosem voltál hiú?

Nem. Valahogy ez kimaradt az életemből. A férjem, akivel az élet szétválasztott minket - nem jó szántunkból váltunk el, hanem világhírű zeneszerző lett, az élete kint folytatódott, én meg az anyanyelvvel nem igazán tudtam mit kezdeni másutt - úgy szeretett, a saját természetességemben. Egyszer befestettem a hajam és kérdeztem, hogy nem veszel észre semmit? Mit, hogy sárgarépa színű lett a hajad?! Hát soha többet eszembe se jutott...

Nyilván voltak még lovagok körülötted. Legendás szerelmekről hallunk a nagy művésznők kapcsán.

Azok többnyire tényleg legendák, mert egy színésznő nem igazán ér rá kiélni a szerelmét. Természetesen volt pár szép találkozásom utána is, de nem mentem már férjhez. Azt mondtam, hogy én már voltam egyszer. Ő volt a férjem - kész. Nem is fért bele az életembe. Tényleg, mióta az eszemet tudom folyton játszom. Még nyáron is. 17 nyarat töltöttünk együtt Kőszegen a Várszínházban drága emlékű Hollósi Frici kollégámmal. Az már majdnem olyan volt, mint egy házasság. Jordán számolta egyszer össze, hogy hányszor voltam a felesége, a szeretője színpadon. De ugyanígy vagyok Koltai Robival vagy Lukács Andorral is. Úgy szoktam fogalmazni, hogy annyi szép férfit ismertem, minek kell, hogy az egyik ott borotválkozzon a fürdőszobában?! Pláne, hogy egy fürdőszoba van...

Hollósi Frici... Aztán 2014-ben Szabó Gyula, Sztankay, Gera Zoltán, Avar István. Nincsenek már köztünk. Meg lehet tanulni elengedni?

Én ezt az elengedés szót nem szeretem. Mit engedjek el? Nekem nem ment el. Én a Fricivel akár minden nap tudok beszélgetni egy kicsit. Elmesélek valamit. Tavaly egy kedves dramaturg barátnőm kint volt Rómában. Zsámbéki Gáborral tartottak egy kurzust. Kimentem én is pár napra. A Pantheon előtti téren laktam, és vasárnap reggel kiültem a térre meginni egy kávét. Egyszer csak látom, hogy egy úr kalapban, rengeteg újsággal a hóna alatt gyalogol. Na, gondoltam, egy kávé mellett elolvassa az összes újságot - milyen szép napja lesz! Meséltem a Zsámbékinak, hogy láttam egy ilyen urat, mire azt mondta, "Te, az a Frici volt...!" Tudniillik ő minden reggel megvette az összes újságot, még a kertészeti szaklapokat is, beült egy kávéházba, és mindent átolvasott. Mondtam, igen, a Frici volt... Szóval miért engedjem el, mikor egy ilyenben megjelenik?

Neked megvannak ezek a rítusaid? Mint Fricinek az újságok?

Nekem a rejtvény. A színház, ha nem vagy végig színpadon - várakozás. Nem kezdhetsz el könyvet olvasni, vagy belebonyolódni egy beszélgetésbe, mert az agyad már a darabnál jár. A rejtvényt csak írogatod, nem kell figyelni, de mégis elfoglalod magad.

Megtanultál várni.

Amikor életemben először filmeztem, ott volt a nagy Gábor Miklós! Odamentem hozzá, hogy adjon valami jó tanácsot a filmezéssel kapcsolatban. "Lát egy széket, azonnal üljön le, mert leül rá más!" - mondta. Akkor még nem értettem. És tényleg, a forgatáson alig tudsz egy széket kapni. A forgatás folytonos várakozás. Másfél-két órát vársz, aztán ott vagy 2 percet. Viszont nem vonhatod ki magad abból, ami épp zajlik, tehát lelkileg "stand by-on" kell maradni.

Egyetértesz velem abban, hogy az ember akkor maradhat friss, ha nyitott és kíváncsi marad?

A Macskajátékot játsszuk az Örkényben, és Giza, akit én játszom azt mondja: "Hidd el, sokkal nehezebb fiatalnak lenni, mint öregnek, amikor már nincs választása az embernek..." Mire Paula: "De a legnehezebb kibírni azt az öregséget, amely fiatalsággal áltatja magát." Az ember öregszik, persze, de ne áltassa magát azzal, hogy ő fiatal. Ennek vannak külső megjelenési formái, ugye piros kalap vagy egy 30 évvel fiatalabb barát, aki röhög a hátad mögött, és vannak súlyosabb jelei is...

De a frissesség nem karikatúra. Van, akinek jó létezni a társaságában. Aki számára nem csak a múlt létezik, és nálad ezt érzem.

Hát nem, sőt! Inkább szeretném azt hinni, hogy nagyon is a jelenben élek. És ha a jelenhez hozzátartoznak a kütyük, akkor azt nekem tudnom kell. Ezért van számítógépem, okostelefonom.

A jelenben élsz, de most épp a jövő év indul. Szoktál leltározni, fogadalmat tenni?

Ahogy az elengedés szót nem szeretem, ugyanúgy ezeket sem. Az ember vagy tesz valamit vagy nem. Én elnyomtam a cigit és többet nem gyújtottam rá, de ez nem szilveszterkor történt, hanem nyáron. Amikor úgy éreztem, hogy ha tovább dohányzom, akkor nem tudok énekelni. Az volt a kérdés, hogy melyiket választom? Az éneklést...

Kívánni mégis csak szoktunk egymásnak valamit!

Egészséget kívánjál. A lelki bajokkal majd elbánok valahogy. Sose akartam magamnak olyan szerepeket, amik nem nekem valók. Nyilvánvaló, hogy nem 30 évest, hanem 70 éves néniket fogok játszani. Bár a tévésorozatban, amiben Elvira vagyok, megleptek a kollégák egy bögrével, amin rajta van a piros hajú fotóm, és ráírták, hogy "A mi Elviránk 50 éves és nem is lesz több soha!" Azt azért néha megnézegetem!

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
taltos1, 2015. január 04. vasárnap, 18:12
Címkék: Molnár Piroska, Szily Nóra, Cottbusi Nemzetközi Filmfesztiválon, Nemzet Színésze, Nemrég Szegeden, Kellér Dezső,
Kommentek
Csíky András kolozsvári színművész a Színházi Kritikusok Céhének idei életműdíjasa
Mint írják, a céh tagjai titkos szavazással ítélték oda az életműdíjat a Kolozsvári Állami Magyar Színház tagjának.

Csíky András 1930. augusztus 25-én született Székelyudvarhelyen. A kolozsvári Szentgyörgyi István Művészeti Intézet színész szakán 1953-ban diplomázott. A pályát a Nagybányai Állami Színház magyar tagozatának alapító tagjaként kezdte, ahol igazgató is volt. 1956 és 1977 között a Szatmári Állami Színház, majd Szatmári Északi Színház színésze (1960-1969 között igazgatója is), 1977-től a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja. 1990 után a kolozsvári magyar nyelvű színészképzés egyik újraindítója, éveken át a Babes-Bolyai Tudományegyetem Színházi Tanszékének tanára.

A színművész Erzsébet-díjas (1992), megkapta a Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja életműdíját (1997) és a Szentgyörgyi István-díjat (1999). 2001-ben Jászai Mari-díjjal, 2004-ben a Román Kulturális és Vallásügyi Minisztérium Kulturális Érdemrendjével, 2005-ben a Határon Túli Magyar Színházak
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:50
Múzeumi, színházi és zenei produkciók várják az érdeklődőket online
rendező beleegyezett, hogy levetítsék Székhelyi József és Pál Tamás előadását a közösségi oldalon. A felvétel 2018 augusztusában Veresegyházon, a Mézesvölgyi Nyár előadásán készült. Jeff Baron darabja humanista remeklés szeretetről, magányról, és a kirekesztés tarthatatlanságáról, ahogy az alcíme meséli: tolerancia két részben, klezmerrel. Új formában, további történetekkel folytatódik az Orlai Produkciós Iroda Élet.Történetek.hu sorozata. Lengyel Nagy Anna történeteit Hernádi Judit, Járó Zsuzsa, Molnár Piroska, Ötvös András és Ullmann Mónika tolmácsolásában láthatják az érdeklődők. A közönség a következő hetekben az Orlai Produkciós Iroda YouTube-csatornáján tekintheti meg a premiereket, amelyeknek időpontja szerdánként 19 óra, a videókat szombat este 20 óráig tekinthetik meg az érdeklődők - áll az összegzésben.

A CityRocks Hungary és Dunaújváros önkormányzata a járványhelyzetre való tekintettel úgy döntött, hogy a július 25-re tervezett zenés flashmobot elhalasztják. A szervezők közösségi oldalukon
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 18:03
Jordán Tamást a nemzet színészévé választották
Jordán Tamást a február elsején elhunyt Andorai Péter helyére választották meg a nemzet színészei csaknem egyórás tanácskozás után - olvasható a tájékoztatóban.

A nemzet színészei közül Almási Éva, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Csomós Mari, Haumann Péter, Király Levente, Molnár Piroska, Szacsvay László és Tordy Géza személyesen is jelen volt a Nemzeti Színházban tartott megbeszélésen, Törőcsik Mari és Máthé Erzsi telefonon kapcsolódott be a választásba - tartalmazza a közlemény.

Jordán tamásnak elsőként Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója gratulált telefonon.

A nemzet színésze címet egyszerre 12 művész viselheti, akik életük végéig havonta nettó 630 ezer forint juttatásban részesülnek. Ha a cím egy viselője elhalálozik, a megüresedett helyre a cím többi birtokosa egyhangú szavazással választ új színészt.

A nemzet színésze címet a nemzeti színjátszás élő művészei közül azok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti irodalom tolmácsolása, a magyar
velemenyezd, 2020. február 25. kedd, 22:06
Az alkotók és alkotásaik
Október 26.
Turcsányi Antal: Virágpusztító
Szarka Hajnalka: Sortűz, 1956
Szabó János: '56-os emlék
Kreatív Alkotók Köre: Tablókép, 1956
L. Burda Zsuzsanna: Miért?
Rudnyákné Németh Csilla: Borzalmak napja volt
Suba György: Magyar Katalin
Futkovics György: Ikarusz
Nagy Miklós: Sortűz
Murányi Imre: Gyásztér
Gondár Zsuzsa: Hősi halottak
Gondár Zsuzsa: Laktanya,1956
Bakonyi Pál Margit: Mementó I.II.III.
Romanek Inka: Golgota
Fikner Piroska: Sortűz előtt és után I-II.
Fikner Piroska: Mosonmagyaróvár
Fikner Piroska: És eljött a nap
Nády Mária: Fájdalom sebe, stigma
Éder Vilmos: Vörös fenevadak lakomája
Bánhegyi István: Golgota
Bánhegyi István: Gyásztér, 1956
Kovács Kálmán: A Hazáért élni! De meghalni?
Ács János: 1956
Herenyik Zsuzsa: Áldozás
Szűcs Zsuzsanna: Szabadság tengere
Bencsics Dorina: Parlament 1956
Szalai Boglárka: Magyar Katalin 1940-1956
Szalai Boglárka: Gulyás
azenujsagom, 2019. október 02. szerda, 04:22
Pécsi Balett bemutatójával indul a XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó
Mint írták, a fesztivál nyitónapján este hét órától a Pécsi Balett bemutatója lesz látható a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán, Carl Orff Carmina Buranájához Vincze Balázs igazgató készített koreográfiát. Kitértek rá: az előadás a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A közleményben megjegyzik, hogy a Carmina Burana megkerülhetetlen téma, nagy feladat, mégis csodás kihívás egy koreográfusi pályán, az alkotó kompozíciója "magasabb régióba emeli a középkori diákdalokat, a zene magasztossága ihletet ad egy koreográfusi vallomásra".

A tájékoztatásban kiemelik, hogy a fesztiválon a hazai táncélet legkiválóbb képviselői hozzák el legújabb produkcióikat a pécsi közönségnek, a rendezvény pedig egyaránt szól a közönségnek és a szakmának.

A házigazda Pécsi Balett mellett fellép a Győri Balett, a Bozsik Yvette Társulat, a Magyar Állami Népi Együttes, a Duda Éva Társulat, az M Studio Sepsiszentgyörgyről, az Inversedance -
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 13:11
Tizennégy bemutatót tart idei évadában a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház
filmből Patricia Resnick és Dolly Parton által adaptált musicalt pedig Szente Vajk rendezi - a darab egyébként a Broadway és a WestEnd hosszú szériái után érkezik Magyarországra.

Az író születésének 140. évfordulója alkalmából Móricz Zsigmond Úri muri című drámáját tűzi műsorra a színház Szőcs Artúr színrevitelében, Michel Tremblay drámaíró Sógornők című darabját pedig Horváth Péter rendezésében láthatják majd a nézők.

Az idei évadban lesznek nagyszínpadi gyerekelőadások is, Szilágyi Bálint Piroska vs. farkas című darabját viszi színre, Sediánszky Nóra és Papp Dániel Ezeregyéjszaka című mesejátékát a szerzőpáros egyik tagja, Papp Dániel rendezi.

A Krúdy Kamaraszínpadon April de Angelis Színházi bestiák című darabját Verebes István rendezésében állítják színpadra, Karinthy Frigyes klasszikusát, a Tanár úr, kérem!-et Deres Péter adaptációjában Simon Kornél rendező vezetésével mutatja be a nyíregyházi társulat. Conor McPherson a Tengeren című színdarabját Göttinger Pál, míg Frederick Knott Várj,
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 19:22
Gulyás Lajos Ötvenhatos Művészeti Galéria
Október 26.
Turcsányi Antal: Virágpusztító
Szarka Hajnalka: Sortűz, 1956
Szabó János: '56-os emlék
Kreatív Alkotók Köre: Tablókép, 1956
L. Burda Zsuzsanna: Miért?
Rudnyákné Németh Csilla: Borzalmak napja volt
Suba György: Magyar Katalin
Futkovics György: Ikarusz
Nagy Miklós: Sortűz
Murányi Imre: Gyásztér
Gondár Zsuzsa: Hősi halottak
Gondár Zsuzsa: Laktanya,1956
Bakonyi Pál Margit: Mementó I.II.III.
Romanek Inka: Golgota
Fikner Piroska: Sortűz előtt és után
Fikner Piroska: Mosonmagyaróvár
Fikner Piroska: És eljött a nap
Nády Mária: Mosonmagyaróvár,1956
Éder Vilmos: Vörös fenevadak lakomája
Bánhegyi István: Golgota
Bánhegyi István: Gyásztér, 1956
Kovács Kálmán: A Hazáért élni! De meghalni?
Ács János: 1956
Herenyik Zsuzsa: Áldozás
Szűcs Zsuzsanna: Szabadság tengere
Bencsics Dorina: Parlament 1956
Szalai Boglárka: Magyar Katalin 1940-1956
Szalai Boglárka: Gulyás Lajos
azenujsagom, 2019. június 23. vasárnap, 07:29
Kezdődik a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó
A versenyprogramban tizennégy produkció - köztük nyolc budapesti, egy vidéki és fővárosi koprodukció, valamint 3 vidéki és 2 határon túli előadás - kapott helyet.

A POSZT versenyprogramját Gulyás Gábor esztéta, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója és Zalán Tibor író, dramaturg állította össze a 2018. március 1. és 2019. március 10. között bemutatott, magyar nyelvű színházi előadásokból.

A versenyprogramban a budapesti Katona József Színház és a Nemzeti Színház is két-két produkcióval szerepel. Mellettük az Örkény Színház, a Radnóti Színház, a Vígszínház, a József Attila Színház, a Pesti Magyar Színház is képviselteti magát.

A versenybe jutott 14 előadás között van a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és a Váci Dunakanyar Színház közös produkciója és a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a debreceni Csokonai Színház darabja is.

A Szabadkai Népszínház és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház versenyprodukcióit is megtekintheti a közönség; utóbbi Radu Afrim Egy zabigyerek kék
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 07:04
Képek, videók
piroskától0912.jpg
maroka
2018. szeptember 12. szerda, 16:15
Piroska Hé...
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:01
Piroska Ha..-tól
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:01
Tóthné Piroska
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:31
Simon Piroska
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:07
Piroska 2-- 45-Vicuska tu
53ilona
2018. június 23. szombat, 22:00
Piroska 45-Vicuska tuto.j
53ilona
2018. június 23. szombat, 21:59
Piroska ės a farkas
eva6
2018. június 02. szombat, 16:32
PIROSka 2 -Mary tuto.jpg
53ilona
2018. május 11. péntek, 11:38
PIROSKA--MARY TUTO.jpg
53ilona
2018. május 11. péntek, 11:38
Piroska nap-.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:39
A bajok olyanok....jpg
pacsakute
2013. augusztus 03. szombat, 15:07
izületi bajokra.jpg
dnemethk
2012. június 16. szombat, 17:54
Bajoka
djsparxxx
2009. október 04. vasárnap, 09:01
bajok a sup.nováknál.jpg
szidi001
2007. december 01. szombat, 14:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.