Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 15:11 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hűtöfürdő
A fürdőkádba testhőmérsékletű vizet készítünk, majd lassan, láb felől keverve engedjünk hozzá hideg vizet. Célszerű a vízben tartózkodni legalább 10 percet, felnőtteknél természetesen lehet többet is, ha ezidő előtt hidegrázás lép fel abba kell hagyni (így is jól hat)
Kb: 4-5 óra hosszára biztosítja a kellemes hőérzetet.

Felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt alkalmazható kánikulában.

Láz esetén a mért testhőmérsékletnek megfelelő hőfokúra készítjük el a vizet, majd ehhez adjuk a előbb említett módod fokozatosan, lassan a hideg vizet.
pacsakute, 2018. augusztus 10. péntek, 20:21
Címkék: fürdőkádba testhőmérsékletű, vízben tartózkodni, kellemes hőérzetet, előbb említett, hideg vizet, testhőmérsékletű,
Kommentek
új hét, új hónap, a nyár utolsó hava!
A hétvége rohanós volt, vasárnap már hajnalban keltem.....közben lebetegedett a párom reggelre, és igyekeztem levinni a lázát. Késődélután Balaton tv felvétel volt, így hamarosan az egész Balaton körül láthatóak éééssss hallhatóak lesznek dalaim! Találkoztam Elek Icuval, nagyon kedves személyisége van. Imádtam az első perctől :-) Majd hazarohantam, hogy ápoljam tovább a kedvesem. Egészen éjfélig küzdöttünk a magas lázzal, még az ügyeletes orvost is kihívtuk, és a szuri, na meg a hűtőfürdő hozott sikert, hogy hőemelkedésig leszorítsuk a forróságot a testéről.
Végre aludtam, de szinte óránként felébredtem, hogy megnézzem az állapotát.
Reggel ismét korán keltem, ez egy ördögi kör....de így délután kell egy kis idő, hogy feltöltődjek. Sajnos a kávéfőzőnek komolyabb gondja van, így napok óta mellőzöm a magtejes kávémat.
Orvos, vásárlás, gyógyszertár...mai program....zöldség leves, egybesült fasírozott....a kérés teljesítve.
De emelett új hét és új hónap kezdődött! Új erőkkel indulhatunk
dundulino, 2016. augusztus 01. hétfő, 16:33
De apa, miért...? (Árvai Tamás)
De apa, miért...? (Árvai Tamás)
2016-02-18 01:00:00.000+01:00
,,Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az Úr. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál."
Ézsaiás 55:8-9

Minden szülő jól ismeri azt a kérdést, hogy ,,De miért?" Fiam sokszor próbára teszi egyszerűsítő képességemet. Hogy magyarázzak el neki olyan bonyolult dolgokat, amelyeket én sem értek pontosan?
- Miért áll föl a haja valakinek, ha megrázza az áram?
- Miért nem jó, ha sok rajzfilmet nézek?
- Miért kell először a levest enni?
- Miért kell délután is aludni?
- Apa, miért kell neked mindig dolgozni?
De a kedvencem:
- Miért kérdezem én mindig azt, hogy miért?

Egy alkalommal, mikor magas
klementinagidro, 2016. február 18. csütörtök, 12:37
Mire vigyázzon a szívbeteg
Csak 48 éves volt, és egyszer csak megállt a szíve

Szerző: Szívderítő - Kéky Kira

Elnézést kérek a személyesebb hangvételű indításért, fontos témáról szeretnék írni egy rettenetes apropó okán. Január 2-án meghalt az egyik legjobb barátom, barátunk, 48 évesen, minden előjel nélkül. Őt már semmi nem hozhatja vissza, de talán ez a cikk segíthet abban, hogy néhányan elkerüljék a veszélyt.

Drága barátunk Gyuri 48 évesen egyedül élt, súlyfelesleggel, évek óta meglévő szívproblémákkal. Tehetséges, művelt és jószívű ember volt, egy már megjelent és két készülőfélben lévő könyv szerzője, két lemez zeneszerzője.

A családjával nagyon jó volt a kapcsolata, így amikor összeszedett valami vírusos nyavalyát, ami hányással, hasmenéssel és lázzal járt, akkor ők jártak át hozzá, látták el élelmiszerrel, ásványvízzel. Szilveszterkor és január elsején még úgy tűnt, ura a helyzetnek, ágyban feküdt és a cicája társaságában várta azt, hogy a szervezete legyőzze a vírust. De nem ez
horvathnemagdi, 2015. január 04. vasárnap, 16:36
Telnek a napok jönnek a feladatok!
Hihetetlen, de holnap már január 5-e.
Nagyon jól telnek a napok. Pénteken lassan kezdődött a nap, de hogy kicsit felpezsdítsük, elvittük a gyerekeket korizni a pályára. Ők nagyon élvezték. Terveztük szombatra is, de nem sikerült időben lefeküdni megint, így későn keltek a lurkók. Kis manó le akart menni még a papáékhoz egy napra, hogy ne kelljen annyit jönni menni, és meghívást is kaptunk egy barátnőmhöz ebédre, így Vácon feltettük a buszra. Féltettem, mert hosszabb távot még nem buszozott ráadásul egyedül!!!
Izgultam, de szerencsésen megérkezett, minden rendben volt. Egy kicsivel több volt a menetidő mint egy óra, de volt nála könyv, így el tudta foglalni magát, kicsit a gondolatait is rendezhette....
Mi indultunk a meghívásnak eleget tenni. Nagyon jól éreztük magunkat, majd indult a pletyi. Tetszett a pezsgő, így azt hiszem beszerzek ebből én is egy-két üveggel :-) Száraz, de fantasztikus íze volt! Kimulattam magam az év végén, év elején, így most már elkezdhetek a dolgaimmal foglalkozni.
dundulino, 2015. január 04. vasárnap, 12:20
Éjszakai műszak előnyei, hátrányai....
Egy anyának folyamatosan készenlétben kell lennie. A tegnapi nap egy részét a kedvesemre szántam, hogy mellette legyek, amikor szüksége volt rám. Majd rohanás a gyerekekért, hegedű óra, Monának balett, és bejelentkeztem fogadóórákra. Igazából semmi újat nem tudtam meg, sőt, inkább dicsérték a gyerekeket, bár ez javarészt nekem is lejött a jegyeikből. Nem kitűnő tanulók, de nagyon szorgalmasak, és rendes gyerekek. Szóval beszéltem pár tanárral, előtte egyik barátnőmmel, majd egy másikkal voltam vonalban, míg vártam Moncsikára. Jött egy üzenet, hogy Zsuzsi lázas. Jaj ne!!!
Emiatt fáj akkor napok óta a fejecskéje. Távtanácsadás, majd mikor vége lett a baletnak rohanás haza. Muszáj volt bemennem, és beszélni az oktatóval is, a próbák időpontjai és a karácsonyi előadások időpontjai miatt is, no meg a tiszteletdíj,plusz jelmez, díszlet költséget rendezni e hónapra.
Szóval rohanás haza, lázmérés, szeretgetés, vacsoráztatás, és mire mindenki ágyba került, még SPooky is,kidőltem. Szerintem 10 körül már az
dundulino, 2014. november 12. szerda, 14:55
Paracetamol: gyógyszer vagy méreg?
Paracetamol: gyógyszer vagy méreg?

Szerző: Dr. Kovács Anikó

Partner: HáziPatika.com

Ki ne kezdett volna már öngyógyszerezésbe, amikor otthon feküdt lázasan? A legtöbb ember ilyenkor a házi patikában található lázcsillapítókhoz nyúl, melyek közül sok paracetamolt tartalmaz. De mi is valójában ez a hatóanyag és mit fontos tudni róla?

Címkék: láz, paracetamol, paracetamol mérgezés, lázcsillapítás, fájdalomcsillapítás, májkárosodás, gyógyszerészet
Általánosságban
A paracetamoltartalmú készítmények láz, illetve enyhe és középsúlyos fájdalom (fejfájás, fogfájás, izomfájdalom, reumás fájdalmak, idegfájdalom ill. -gyulladás okozta fájdalom, menstruációs fájdalom, meghűlés-láz okozta fájdalom) csillapítására alkalmasak. Gyulladáscsökkentő hatása nincs. A kizárólag paracetamol hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek vény nélkül, sőt már gyógyszertáron kívül is kaphatók, azonban egyes medicinák, melyekben a paracetamol mellett más hatóanyag is van a kombinált hatás
horvathnemagdi, 2014. július 30. szerda, 15:45
Hány foktól kell csillapítani a gyerekek lázát?
Én úgy tudom, 38 C-ig hőemelkedésről beszélünk, de kisgyerek esetében, ha nagyon nyűgös, 37,5 felett kezdheted csillapítani. Ha magas a láza (38,5 felett) a lázkúp mellett hűtőfürdő is hasznos lehet. (Készíts normál hőmérsékletű fürdővizet, tedd bele a kicsit, majd fokozatosan, lassan önts hidegebb vizet a kádba. Tíz percnél tovább azért ne hagyd benne a gyereket, mert megfázik. Utána fektesd le, nem kell nagyon bebugyolálni, elég egy pizsama vagy rugi -attól függ, mekkora a gyerek- könnyű, vékony takaróval takard be.)
xenos, 2014. június 22. vasárnap, 10:29
Képek, videók
ember testhőmérséklete
irmus
2017. november 12. vasárnap, 09:46
Tartózkodó kérelem :)
hvalali
2009. április 08. szerda, 12:46
kedvenc tartózkodási hely
keda
2007. június 04. hétfő, 11:16
Kellemes délutánt
eva6
2018. december 15. szombat, 13:33
Kellemes hétvégét
eva6
2018. december 15. szombat, 06:23
Kellemes karácsonyt.jpg
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:52
kellemes készűlődést
eva6
2018. december 10. hétfő, 09:14
Kellemes hetet
eva6
2018. december 10. hétfő, 08:33
Kellemes hétvégét
eva6
2018. november 24. szombat, 06:52
Kellemes kávézást
eva6
2018. november 23. péntek, 12:56
Budapest említése
mecsery
2012. január 13. péntek, 01:08
A hőmérő nem a hideget mé
sanci81
2018. augusztus 31. péntek, 19:01
Hideg sőr
eva6
2018. július 29. vasárnap, 14:15
Hideg banános piskótatort
vorosrozsa66
2018. július 26. csütörtök, 16:44
Hideg 01.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 06:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.