Belépés
2020. június 05. péntek | 23. hét | 157. nap | 05:56 | Fatime
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az EP elfogadta a koronavírus-járványra válaszul javasolt 37 milliárd eurós beruházási kezdeménye
Az Európai Bizottság a koronavírus-járványra adandó koordinált uniós válaszlépések keretében javasolt intézkedések között szereplő csomag 37 milliárd eurónyi uniós forrás átcsoportosítását teszi lehetővé a járvány által leginkább sújtott országokba.

A forrást az egészségügyi rendszerek, kis- és középvállalkozások, munkaerőpiacok támogatására és az uniós gazdaságok más sérülékeny területeinek megerősítésére használhatják fel a tagállamok. Magyarország számára a támogatás keretében mintegy 5,6 milliárd eurót (2 ezer milliárd forint) biztosít az unió.

Az uniós országok az összeget a koronavírus elleni fellépésre használhatják a kohéziós politika keretein belül úgy, hogy az uniós bizottság idén nem kéri a strukturális alapok előfinanszírozásának visszatérítését a tagállamoktól. Az így felszabaduló, az uniós kasszából származó 8 milliárd eurót a tagállamok hozzátehetik a strukturális politikára szánt 29 milliárd euróhoz.

Az EP-képviselők továbbá jóváhagyták az uniós Szolidaritási Alap hatályának kiterjesztését a közegészségügyi vészhelyzetekre, így 2020-ban további 800 millió euró válik elérhetővé a tagállamok számára.

A módosítás következtében az alapból biztosított előfinanszírozás arányát minden katasztrófa esetében felemelik 25 százalékra, de legfeljebb 100 millió euró értékig. Az éves uniós költségvetésben 50-ről 100 millióra emelik az alapra elkülönített összeget, és a finanszírozható területek közé felveszik a jelentős közegészségügyi vészhelyzetet, amelynek keretében az orvosi segítségnyújtás, és a betegség megelőzését, megfigyelését és ellenőrzését szolgáló intézkedések támogathatók lesznek.

Az uniós parlament elfogadta a repülőtéri résidőkre vonatkozó szabályok ideiglenes felfüggesztését annak érdekében, hogy leállítsák a koronavírus-járvány miatt üres, vagy kevés utassal közlekedő repülőjáratokat.

A repülőterekre vonatkozó jelenlegi szabályozás értelmében a légitársaságoknak a fel- és leszállásra rendelkezésre álló idősávjaik legalább 80 százalékát ki kell használniuk ahhoz, hogy azokat ne veszítsék el a következő, októberben kezdődő szezonra. Ezért több légitársaság a vírus terjedésének kezdete, azaz január vége óta inkább üresen közlekedtette a repülőit.

Az új ideiglenes intézkedésnek köszönhetően a légitársaságok leállíthatják a járvány alatt üresen közlekedő járataikat. A szabályok ideiglenes felfüggesztése miatt ugyanis a fel- és leszállásra használható idősávokat nem kell többé kihasználniuk ahhoz, hogy azokat a következő évadra is megtarthassák.

A szabályozás tehát véget vet a hatalmas környezeti és gazdasági kárral járó úgynevezett szellemjáratoknak. Az elfogadott intézkedés szerint október 24-ig kell eltekinteni az eredeti szabály alkalmazásától.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 23:53
Címkék: Európai Bizottság, Szolidaritási Alap, járvány által, egészségügyi rendszerek, uniós gazdaságok, támogatás keretében,
Kommentek
Két orosz régió elektronikusan szavazhat az alkotmánymódosításról
bekötöttsége, az állami szolgáltatások portálja (kormányablak) igénybe vételének elterjedtsége, továbbá a lakosság részvételi hajlandósága, valamint a választási hatóság felvilágosítási és ellenőrzési készsége. A távválasztásra bejelentkezni június 5-21. között, online szavazni pedig 20-30. között lehet majd.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn jelentette be, hogy július 1-jén tartják meg az országos szavazást alkotmánymódosítás ügyében, amelyet az eredetileg kitűzött április 22-i időpontról a koronavírus-járvány miatt kellett elhalasztani. Az államfő elvetette, hogy a kérdésben postai távszavazás legyen. Leszögezte, hogy Oroszországban a járványhelyzet stabilizálódott, ami megengedi a fokozatos visszatérést a normális élethez.

Ella Pamfilova, a Központi Választási Bizottság elnöke közölte, hogy a szavazóhelyiségek zsúfoltságának elkerülése érdekében a szavazást hét napra fogják széthúzni, s néhány régióban elektronikus szavazás is lehetséges lesz. A voksok leadását a világháborús győzelem 75.
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 22:13
Koronavírus - Szijjártó: korlátozásmentesen lehet utazni péntektől Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába
"Az elmúlt napokban számtalan telefonos egyeztetést folytattunk a határainkon érvényben lévő korlátozások feloldásáról az osztrák, a cseh és a szlovák külügyminiszter-kollégákkal, Alexander Schallenberggel, Tomás Petricekkel és Ivan Korcokkal. Végül sikerült megállapodni minden technikai kérdésben, így holnap reggel, várhatóan 8 órától minden korlátozástól mentesen utazhatnak egymás országainak területeire a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok" - közölte Szijjártó Péter.

Ez azt jelenti, hogy péntektől nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás, valamint az onnan történő hazatérés esetén, és megszűnik az eddigi 48 órás korlátozás is - tudatta.
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 21:53
Koronavírus - Eddigi mélypontján a napi halálesetek száma Nagy-Britanniában
Grant Shapps közlekedési miniszter, aki a brit kormány szokásos napi sajtótájékoztatóját tartotta csütörtök este a Downing Streeten, elmondta azt is, hogy a jövő héttől Angliában kötelező lesz maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön.

Shapps tájékoztatása szerint az előző este zárult 24 órában 176 beteg haláláról érkezett bejelentés, így országosan eddig 39 904 olyan haláleset történt, amelyet szűrővizsgálattal bizonyított módon koronavírus-fertőzés okozott.

Shapps hangsúlyozta, hogy a koronavírus-adatok napi rögzítésének kezdete óta ez az eddigi legalacsonyabb, hétköznap mért napi halálozási szám.

Hétvégenként volt már ennél alacsonyabb napi koronavírus-halálozási adat, szakértők szerint azonban a hétvégi adatközlések rendszerint nem teljes körűek, és a szombat-vasárnapi összesítésekből kimaradó számok a következő hét elejének adataiban jelennek meg.

A közlekedési miniszter elmondta azt is, hogy április közepén még 940 felett járt a napi halálesetek átlagos
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 21:03
Koronavírus - Törökországban ismét megközelítette az ezret az új fertőzöttek napi száma
A mutató április 11-én 5138-nál érte el eddigi csúcspontját, május 2-án esett kétezer, május 20-án pedig ezer alá, kedden 786-on, szerdán pedig 867-en állt.

A friss adatok szerint az elmúlt napban 21-en vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben, így a halálos áldozatok száma 4630-ra emelkedett. A keddi adat 22, a szerdai 24 volt. Az elhalálozások üteme az április 19-ei 127-es érték óta lassan ereszkedik, bár két hete inkább a stagnálás jeleit mutatja, miután a 23-as értéket már május 20-án is elérte.

Az intenzív ápolásra szoruló betegek száma ugyan tovább mérséklődött, 612-ről 602-re, a gépi lélegeztetésre szorulóké viszont valamelyest nőtt 261-ről 265-re. A gyógyultak száma 926-tal 131 ezer 778-ra emelkedett, ők teszik ki tehát az összes eset több mint 78,5 százalékát. A 83 milliós országban a hatóságok eddig több mint 2,2 millió vírustesztet végeztek el.

Törökország május 4-étől lépett át a védekezés második fázisába, amely az "ellenőrzött társadalmi élet" nevet viseli. A lazítások
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 21:03
Illegális bevándorlás - Osztrák szakértő: a határellenőrzések megszüntetésével ismét többen próbálnak majd beju
Lényegesnek nevezte az EU és Törökország kapcsolatát is, szerinte Brüsszel enged majd Ankara követeléseinek, és többet fizet.

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter egy nappal korábban tett javaslatot arra, hogy biztosítsanak további támogatást a migrációs útvonalak mentén elhelyezkedő országok határvédelmére.

A szlovén rendőrség jelentése szerint ugyanis már két hete nagyobb mozgás érzékelhető a balkáni útvonalon. Az illegális bevándorlók azt követően, hogy Szerbia és Bosznia enyhítette a koronavírussal összefüggő óvintézkedéseket és a kijárási korlátozásokat, útra keltek Európába.

A szlovén rendőrség adatai szerint a régióban több mint tízezren vannak, akik a balkáni útvonalon szeretnének bejutni Nyugat-Európába.

Közös cél az illegális határátlépések meggátolása - jelentette ki Nehammer azt követően, hogy tárgyalt Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Horvátország, Szlovénia és Magyarország belügyminiszterével, valamint Margaritis Schinas-szal, az Európai Bizottság alelnökével
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 21:03
Amerikai tüntetések - Moszkva: a hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a békés tüntetés jogát
belügynek minősítette, és visszautasította a Susan Rice volt amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó által megfogalmazott gyanúsítgatásokat, miszerint Moszkvának köze lehet az indulatok szításához. Hasonlóképpen tett Zaharova is.

A külügyi szóvivő csütörtökön "minimum antihumánusnak" minősítette, hogy a brit hatóságok a Covid-19-járvány közepette elutasították Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítójának azt a kérését, hogy óvadék fejében engedjék el a börtönből, ahol megjelent az új koronavírus-fertőzés. Mint mondta, Assange a súlyosbodó tüdőbetegsége miatt fokozottan veszélyeztetett. Hangsúlyozta, hogy mindez éppen abban a Nagy-Britanniában történik, amely világszerte követeli másoktól az emberi jogok és a demokratikus értékek tiszteletben tartását.

Az ausztrál aktivistát az amerikai bűnüldöző hatóságok kémkedéssel és számítógépes rendszerek feltörésével vádolják, mert több százezer titkosított információt - köztük az afganisztáni és az iraki háborúval kapcsolatos dokumentumokat -
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 21:03
Ez nem annak az időszaka...
Ez nem annak az időszaka, hogy szentimentális véleményt formáljunk Istenről

...a koronavírust Isten küldte. Ez nem annak az időszaka, hogy szentimentális véleményt formáljunk Istenről. Ez egy keserű időszak. Isten rendelte el. Isten vezeti. Ő fog véget vetni neki. Egyetlen részlete sincsen az akaratán kívül. Élet és halál az Ő kezében van. Jób nem vétkezett a szájával (Jób 1,21), amikor azt mondta:
,,Meztelenül jöttem ki anyám méhéből, meztelenül is megyek el. Az Úr adta, az Úr vette el, áldott legyen az Úr neve." (Jób 1,22) Az Úr adta, és az Úr vette el Jób tíz gyermekét.
Isten jelenlétében senkinek sincs joga az élethez. Minden lélegzetvétel, amit veszünk, a kegyelem ajándéka. Egy szívdobbanást sem érdemlünk meg. Az élet és a halál végül is Isten kezében van:
,,Lássátok be, hogy csak én vagyok, nincsen Isten rajtam kívül. Én adok halált és én adok
kalmanpiroska, 2020. június 04. csütörtök, 20:55
Pompeo sürgeti Washington szövetségeseit, hogy továbbra is finanszírozzák az Iszlám Állam elleni harcot
iraki és szíriai területen létrehozott, úgynevezett "kalifátus" megsemmisítését és a terrorszervezetet vezető Abu Bakr al-Bagdádi likvidálását.

"Ezzel együtt is, az Iszlám Állam elleni küzdelmünk folytatódik és a jövőben is folytatódni fog, nem pihenhetünk a babérjainkon. Gyökeresen kell kiirtanunk az Iszlám Állam hálózatát és terroristasejtjeit, és közben segítenünk kell a terroristák alól felszabadított iraki és szíriai térségek stabilizálását is" - hangoztatta Pompeo.

Kifejtette, hogy a koronavírus-járvány minden ország költségvetésére valóban óriási terheket ró, de Washington mégis arra ösztökéli a nemzetközi koalícióban részt vevőket, hogy 2020-ban szánjanak összesen 700 millió dollárt a terrorellenes harcra.

Az amerikai külügyminisztérium adatai szerint a terrorellenes koalíciótól eddig csak ígéretek hangzottak el, azok is csupán összesen 200 millió dolláros hozzájárulásról. Ezek az ígéretek tíz államtól érkeztek, s a 200 millió dollárból 50 milliós felajánlást az amerikai kormányzat
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 20:53
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
A Szolidaritási Emlékmű
zlako
2007. március 28. szerda, 16:49
járvány idejé0331.png
maroka
2020. március 31. kedd, 12:07
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
Egészségügyi Szakközépisk
nottino
2007. november 04. vasárnap, 10:49
Szimpatikus egészségügyi
mfg2003b
2007. május 04. péntek, 12:53
TESCO-gazdaságos
moonshadows
2017. szeptember 07. csütörtök, 19:06
gazdasagos nyaralas1.jpg
jozso2ro
2013. június 20. csütörtök, 13:27
gazdasagos nyaralas1 máso
jozso2ro
2013. június 20. csütörtök, 13:27
tacsko_gazdasagos(1).j pg
basikele
2013. június 13. csütörtök, 05:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.