Belépés
2019. július 21. vasárnap | 29. hét | 202. nap | 19:12 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Beszélgetés Fodor Réka és Csókay András orvosokkal
A misszióban nem szabad önelégültté válnunk.
2019. január 10. csütörtök 19:55
,,Mennyország és pokol az orvosmisszióban" címmel tartott előadást a Párbeszéd Házában január 8-án este Fodor Réka háziorvos és Csókay András idegsebész. A két orvosmisszionáriussal az előadás előtt beszélgettünk.
- Csókay András: Egyszerre van jelen a pokol és a mennyország. Pokoli dolog az, amikor idegsebészként látom, hogy egy kisgyermeket simán meg lehetett volna menteni egy egyszerű műtéttel, de hiányzott az életben maradásához háromszáz dollár. Ott van azonban a mennyország is, mert a cudar körülmények ellenére is élő, mély hit jellemzi az ottaniakat - a legnagyobb szegénység, nyomor közepette is.A hívő ember célja, hogy ne maradjon meg csupán az ész szintjén, hanem jusson el a belső megtapasztalásig, és az a közösségi élmény, amit átélünk az afrikai orvosmissziónk során, meghozza ezt a megtapasztalást. Amikor három-négy hét után hazaérkezünk, mindketten hatalmas fáradtságot érzünk, mintha maratont futottunk volna, de a lelkünk az ég felé emelkedik. Nehezen értették meg, amikor ünnepségeket rendeztek a tiszteletünkre, hogy miért mondjuk azt nekik: köszönjük, de higgyétek el, hogy mi többet kapunk a ti testvéri hitetektől és szeretetetektől, mint ti tőlünk szakmailag vagy fáradozásból.
..............Bővebben Link
maroka, 2019. január 11. péntek, 10:22
Címkék: Beszélgetés Fodor Réka, Csókay András, Párbeszéd Házában, Fodor Réka, előadás előtt, kisgyermeket simán,
Kommentek
Budapest posztumusz díszpolgára lett Mindszenty József bíbor
Tarlós István főpolgármester átadta Budapest díszpolgári címeit a Fővárosi Közgyűlés június 19-i ünnepi ülésén. Az elismerő címben nyolcan részesültek, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, és kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek.
Díszpolgári címet kapott Béres Ilona Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas színművész, Csókay András idegsebész, Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó, Hargitay András Európa- és világbajnok úszó, Kállai Kiss Ernő klarinétművész és Korda György előadóművész.
Az elismerést posztumusz kapta meg Antall József, Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke és Mindszenty József bíboros-hercegprímás, esztergomi érsek. Antall József kitüntetését özvegye, Antall Józsefné, Mindszenty Józsefét Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek vette át.
.........
Ma egyszerre ünnepeljük a szovjet csapatok
maroka, 2019. június 20. csütörtök, 14:49
Az M5 kulturális csatorna is készül a csíksomlyói pápa.....
látogatására
.............
A pápa - A történelem legbefolyásosabb embere című filmsorozat is egyike azoknak a műsoroknak, melyekkel az M5 kulturális csatorna készül a pápalátogatásra.
A történelmi látogatásról - rövid interjúsorozatokon keresztül - erdélyi értelmiségiek gondolatait ismerhetik meg hétköznap esténként a nézők. Pénteken a tervek szerint Lukács László piarista szerzetessel, Csókay András idegsebésszel és Lázár Kovács Ákos médiakutatóval beszélgetnek a pápalátogatás jelentőségéről az Ez itt a kérdés műsorában. A stúdióvendégek mellett nyilatkozni fog Eperjes Károly, Kellermayer Miklós biofizikus és az a fafaragó művész, Demeter József, aki Böjte Csaba felkérésére készítette el a gyermek Jézus-szobrot, melyet a Szentatyának ajándékoznak.
Szombaton az Ez itt a kérdés extra műsorában láthatják először a Csaba testvérék Rómában című kisfilmet. A 26 perces dokumentumfilm Böjte
maroka, 2019. május 29. szerda, 16:18
Két Csókay, a jezsuita és az agysebész interjúja
,,Hogy merem a képükbe tolni a kereszténységet?"
2019. április 21., vasárnap | 23:29
Egy család, két misszionárius. Csókay Károly évtizedekig Dél-Amerikában végzett hittérítő munkát, unokafivére, Csókay András pedig agysebészként a tudományt akarja evangelizálni. Élő Anita húsvéti páros interjúját ajánljuk, amely a Válasz Online-on jelent meg

Bővebben
maroka, 2019. április 22. hétfő, 22:34
Csókay András: A lelki erősségről (előadás és tanúságtétel)
Csókay András idegsebész, főorvos a Pécsi Egyházmegye szabadegyetemének márciusi meghívott volt. A márciusi szabadegyetem a sarkaletos erények közül a lelki erősséget elemezte.
Az előadás 2019. március 27-én hangzott el Pécsen.
Videó

Cikk itt olvasható
maroka, 2019. március 29. péntek, 17:30
Posztumusz díszpolgári címet...........
Képen: Mindszenty József
....................
Posztumusz díszpolgári címet adományoz a főváros Mindszenty Józsefnek
2019. március 27., szerda | 22:52
A Fővárosi Közgyűlés március 27-én, szerdán zárt ülésen döntött hét új budapesti díszpolgár személyéről.
A képviselők a főváros díszpolgára címet adományozták Béres Ilona színművésznőnek, Csókay András idegsebésznek, Darnyi Tamás úszónak, Hargitay András úszónak, állatorvosnak; Kállai Kiss Ernő klarinétművésznek és Korda György énekesnek.
Posztumusz elismerést kap Antall József, Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke és Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek.

Forrás: MTI
Fotó: Mindszenty Alapítvány
Magyar Kurír
maroka, 2019. március 28. csütörtök, 15:22
Sikeresen lezajlott a fejüknél összenőtt sziámi ikerpár ....
Sikeresen lezajlott a fejüknél összenőtt sziámi ikerpár plasztikai sebészeti beavatkozása
2019. február 6. szerda, 16:47
A két és fél éves Rabia és Rukia január 25-én sikeresen átesett a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátumrendszer beültetésén Pataki Gergely plasztikai sebész, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója vezetésével.
Az operációra a Semmelweis Egyetemen, az egyetem munkatársainak közreműködésével került sor, az ikrek jól vannak és már elhagyhatták a klinikát.
Az alapítvány és az egyetem részletekbe menő egyeztetését követően, Rabia és Rukia szüleikkel január 5-én azért érkeztek Magyarországra, hogy a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatok, valamint a speciális plasztikai sebészeti műtét megtörténhessen a Semmelweis Egyetem klinikáin.
A műtét előtti hetekben az általános gyermekgyógyászati, aneszteziológiai, labor- és radiológiai, valamint infektológiai vizsgálatokon estek át az egyetemen. A
maroka, 2019. február 08. péntek, 10:42
Megérkezett Budapestre a sziámi ikerpár
A kétéves Rabia és Rukia most azért érkezett Magyarországra, hogy a Semmelweis Egyetem klinikáin elvégezzék a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatokat, a speciális plasztikai sebészeti műtétet és a szövettágítók beültetését.

A három fő szakaszból álló műtétsorozat első részét, a fő agyi szállítóér-hálózat érfalon belüli kétlépcsős szétválasztását Hudák István idegsebész vezetésével végezték el még tavaly februárban, illetve augusztusban Bangladesben.

Most Budapesten a bőr és a koponyán kívüli lágyrészek nyújtásához speciális tervezésű plasztikai sebészeti szövettágítókat ültet be Pataki Gergely plasztikai sebész.

A harmadik szakaszban, egy későbbi időpontban kerül majd sor a "nagyműtétre", az agy és a koponya végleges szétválasztására, melyet Csókay András idegsebész fog irányítani.

A sziámi ikrek jó egészségi állapotban vannak, a család nagy reményekkel érkezik Budapestre, ugyanakkor nyilatkozni most nem szeretnének - közölte a
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 15:51
Képek, videók
Karácsonyi beszélgetés az
chillik
2018. május 26. szombat, 05:51
Öszi beszélgetés 01.jpg
chillik
2017. október 13. péntek, 03:29
Öszi beszélgetés 02.jpg
chillik
2017. október 13. péntek, 03:28
Beszélgetés a Mesterrel
sacimama
2017. augusztus 14. hétfő, 02:08
Esti beszélgetés
eva6
2017. július 01. szombat, 18:10
W Szy beszélgetés a kővel
liliana01
2017. június 17. szombat, 15:58
Beszélgetés
farkasterezia
2017. január 14. szombat, 19:48
Beszélgetés a szívemmel 0
chillik
2016. október 24. hétfő, 04:58
Beszélgetés Beethovennel
chillik
2016. október 19. szerda, 06:09
Csóka a havon.jpg
chillik
2017. május 09. kedd, 07:06
168. Csóka Andi.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:24
177. Csóka Andi.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:22
228. Csóka Andi.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 22:43
Csóka-vára (Horvátország)
farkas1945
2014. október 11. szombat, 09:54
A csóka fészek is megüres
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 19:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.