Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:16 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rogán: új típusú együttműködés kezdődik a Fidesz és a német konzervatívok között
Rogán Antal elmondta: a kormánypárti magyar képviselőcsoport és az ugyancsak kormányzó német konzervatív CDU/CSU pártszövetség frakciója közös munkacsoportot alakít. Az alakuló ülést szerdán tartják Berlinben. Tárgyalnak majd egyebek között az Európai Unió (EU) bővítéséről, és a magyar fél "részletes tájékoztatást ad" a kormány utóbbi két évben végzett munkájáról - mondta Rogán.

Az évente legalább kétszer ülésező testület áttekinti a magyar-német kapcsolatok és az uniós integráció aktuális kérdéseit, és egyezteti a felek álláspontját. A testület munkáját a Fidesz frakcióvezetője és Andreas Schockenhoff, a CDU/CSU-frakció helyettes vezetője irányítja. A napirendet közösen állítják össze. A munkacsoport nem állandó összetételű, a tagságot a napirend alapján válogatják össze. Az első ülésen a Fideszt Rogán mellett Gulyás Gergely, Balla Mihály és Koszorús László képviseli.

Rogán elmondta: frakcióvezetőként Berlinbe vezetett az első hivatalos útja, amivel azt kívánta hangsúlyozni, hogy Németország Magyarország legfontosabb gazdasági partnere, a Fidesz számára pedig a CDU/CSU pártszövetség a legfontosabb politikai partner az Európai Néppártban.

A frakcióvezető a kétnapos látogatás első napján megbeszélést folytatott többek között Volker Kauderrel, a CDU/CSU parlamenti frakcióvezetőjével, és Peter Hintzével, a gazdasági minisztérium CDU-s parlamenti államtitkárával. Mint elmondta, a tárgyalásokon kiemelte, hogy a magyar kormány "az elmúlt két esztendőben mindent megtett azért, hogy saját erejéből oldja meg az örökölt gazdasági és költségvetési problémákat", és nem kérte "a német adófizetők támogatását, ellenben végrehajtott számos fontos gazdasági reformot".

Azt is hangsúlyozta, hogy Magyarország "ahogyan az elmúlt fél évben, úgy a jövőben is ügyelni fog arra, hogy a jogalkotásban megjelenítse az EU és a különféle európai intézmények szempontjait", ugyanakkor fenntartja azt a jogot, hogy a vitás kérdésekben az Európai Bírósághoz fordulhasson. Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: látogatása első napján a jegybanktörvényről nem esett szó.

Az adórendszerrel kapcsolatban a megbeszéléseken kifejtette: "Magyarországon hoztunk egy politikai döntést arról, hogy az adósságterhek visszafizetésében tehermegosztást alkalmazunk". Ez német cégeket is sújtott. Az intézkedések "célját német partnereink megértették" - közölte. Hozzátette: azt tapasztalta, hogy "német oldalon fontosnak tartják és örülnek annak, hogy párbeszéd van Magyarország és az EU intézményei között".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2012. június 12. kedd, 18:30
Címkék: Rogán Antal, Európai Unió, Andreas Schockenhoff, Fideszt Rogán, Gulyás Gergely, Balla Mihály,
Kommentek
Brexit - Barnier: soha nem volt még ekkora a veszélye a rendezetlen kiválásnak
megreformálni kell, nem pedig tönkretenni, vagy kilépni belőle".

A szociáldemokrata frakció részéről Roberto Gualtieri szólalt fel elsőként, aki történelmi hibának nevezte a Brexitet, s kiemelte, hogy a folyamat visszavonható, illetve ha nem jön létre többség egyik opció mellett sem, akkor új népszavazást vagy előrehozott választást kell kiírni, hogy a lakosság véleményt mondhasson.

"A tárgyalások megakadtak, a labda az Egyesült Királyság térfelén van" - fogalmazott.

Syed Kamall, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció tagja kijelentette, hogy két választás áll az EU előtt: nem tesz semmit, és a rendezetlen kiválást választja, bízva abban, hogy megállítható a Brexit, vagy pedig megpróbálja eloszlatni a brit aggályokat. Szerinte hatalmas hiba lenne, ha meg sem próbálnának további erőfeszítéseket tenni.

Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető, az EP Brexit-ügyi főképviselője leszögezte, hogy "a brit pártoknak az ország érdekeit kellene saját rövidlátó politikai érdekeik elé
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 10:42
Brexit - The New York Times: a briteknek nagy szükségük van egy vezetőre
A lap történelmi jelentőségűnek nevezte a szavazást, és úgy vélte, hogy Londonnak "csodatevő államférfira" volna szüksége. "De sajnos Theresa Maye és Jeremy Corbynja van" - írta a Times publicistája, Jenni Russell.

A szerző Nicholas Soames brit konzervatív politikusra, Winston Churchill unokájára hivatkozott, aki idézte nagyapja egyik kedvenc és gyakran idézett költőjének, Edwin J. Millikennek a szavait: "Ki a felelős a zörgő vonatért? A tengelyek recsegnek és a kapcsolók feszülnek. Az iram felhevült, a csúcshoz közeli, a mozdonyvezető süket, és a vonatfütty hiába sivít az éjszakába. Ki a felelős a zörgő vonatért?".

"Ezt senki nem tudja" - válaszolta meg a kérdést a publicista, hozzátéve, hogy a londoni kormány, a parlament, a politikai pártok és az egész ország reménytelenül kettészakadt a Brexit megvalósításának ügyében. "A brit politika világa felrobbant - és hasonlóképen felrobbantak a politika normái is" - állapította meg Jenni Russell.

A véleményíró felhívta a figyelmet arra:
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 07:04
Brexit - Theresa May: nagy kockázat a megállapodás nélküli kilépés, még nagyobb a Brexit elmaradása
A brit kormány és az EU hétfőn levélváltásban biztosította egymást arról, hogy mindent megtesznek az elért megállapodás legvitatottabb eleme, az újbóli ír-északír határellenőrzés szükségtelenné tétele végett kidolgozott tartalékmegoldás (backstop) életbe léptetésének elkerülése, vagy legfeljebb korlátozott idejű alkalmazása érdekében.

Theresa May hétfő délután, a közép-angliai Stoke-on-Trent városában mondott beszédet gyári munkások előtt. A helyszín kiválasztása szimbolikus jelentőségű: a város választóinak csaknem 70 százaléka a kilépésre voksolt a brit EU-tagságról 2016 júniusában tartott népszavazáson, vagyis a helyi Brexit-párti szavazatarány messze meghaladta az országos átlagban elért szűk, 51,89 százalékos kilépéspárti többséget.

Beszédében May kijelentette: csak úgy lehet elkerülni a megállapodás nélküli Brexitet, ha a parlament kedden megszavazza az EU-val elért megállapodást. A konzervatív párti kormányfő szerint "a felelőtlenség csúcsa lenne", ha az alsóház más módon
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 15:02
Brexit - Theresa May: valószínűbb a Brexit elmaradása, mint a megállapodás nélküli kilépés
elkerülésére szolgáló tartalékmegoldás feletti súlyos nézeteltérések miatt.

E mechanizmus alapján az Egyesült Királyság és az EU vámuniós viszonyrendszerben maradna, ha nem sikerülne időben olyan szabadkereskedelmi megállapodást kidolgozni, amely a határellenőrzés felújítását feleslegessé tenné. A kormányzó Konzervatív Párt frakciójának keményvonalas Brexit-tábora és a legnagyobb észak-írországi britpárti erő, a Demokratikus Unionista Párt (DUP) - amelynek külső támogatására a kisebbségben kormányzó konzervatívoknak szükségük van - ezt a megoldást mereven elutasítja.

Nem hivatalos becslések szerint az sem kizárt, hogy az alsóház akár három számjegyű többséggel is elvetheti a Brexit-megállapodást.

Theresa May már vasárnap, a Sunday Express című jobboldali, erőteljesen EU-szkeptikus brit tömeglapban megjelent cikkében is azzal érvelt, hogy ha a parlament elveti a Brexit-egyezményt, az azzal a kockázattal járna, hogy az Egyesült Királyság vagy megállapodás nélkül lép ki, "vagy egyáltalán ki sem
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 07:04
Brexit - Theresa May: katasztrofális kárt okozna, ha a politika nem teljesítené a választók döntését
elkerülésére szolgáló tartalékmegoldás feletti súlyos nézeteltérések miatt.

E mechanizmus alapján az Egyesült Királyság és az EU vámuniós viszonyrendszerben maradna, ha nem sikerülne időben olyan szabadkereskedelmi megállapodást kidolgozni, amely a határellenőrzés felújítását feleslegessé tenné. A kormányzó Konzervatív Párt frakciójának keményvonalas Brexit-tábora és a legnagyobb észak-írországi britpárti erő, a Demokratikus Unionista Párt (DUP) - amelynek külső támogatására a kisebbségben kormányzó konzervatívoknak szükségük van - ezt a megoldást mereven elutasítja.

Vasárnap megjelent cikkében Theresa May ugyanakkor alig burkolt utalást tett arra, hogy igyekszik egységbe terelni a legkülönfélébb nézeteket valló képviselőket, köztük ellenzéki törvényhozókat is. A kormányfő felfedi: az elmúlt napokban "különböző pártok" több mint kétszáz olyan alsóházi képviselőjével tárgyalt, akik ki akarják zárni a megállapodás nélküli Brexit lehetőségét.

Tárgyalt emellett olyan képviselőkkel, akik újabb
velemenyezd, 2019. január 13. vasárnap, 13:28
Lengyel kormánypárt: a Kaczynski-Salvini találkozó utat nyitott további kapcsolatok felé
mértékben támogatom a demokratikus legitimációval rendelkező nemzeti kormányokat itt Lengyelországban, Magyarországon, illetve Ausztriában vagy Olaszországban is" - hangsúlyozta. Úgy vélte: a kormányzó erők törvényeket fogadhatnak el állampolgáraik érdekében, Brüsszel beavatkozása nélkül.

A Liga és a PiS együttműködésére vonatkozóan elmondta: nem biztos abban, hogy a későbbiekben "közös lesz a sorsuk", mindazonáltal "dolgoznak rajta".

Az Európai Parlamentben a PiS az euroszkeptikus Európai Konzervatívok és Reformerek, míg a Liga a jobboldali Nemzet és Szabadság Európája frakciójában foglal helyet.

Salvini közlése szerint a Kaczynskival folytatott tárgyalások napirendjén szereplő kérdésekben 10 százalékot tettek ki azok, amelyeken még dolgozni kell. Az egyik vitás kérdés az Oroszországhoz fűződő viszony. "Ha meg akarjuk változtatni Európát, nagy célokat kell kitűznünk, át kell hidalnunk a különbségeket" - jelentette ki erre utalva.

A migrációról szólva alapvető feladatnak nevezte az
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 20:33
Brit archív dokumentumok: a Downing Street negyedszázaddal ezelőtt még nemigen hitt az email fennmaradásában
korszerű eszközöket alkalmaz kommunikációjában".

Az újonnan nyilvánosságra hozott iratok szerint a Downing Street attól is tartott, hogy a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt frissen megválasztott új vezetője, a fiatal Tony Blair előbb fizet elő az internetre, mint a miniszterelnöki hivatal, demonstrálva, hogy "ő képviseli az új nemzedéket".

Az aggodalom nem volt alaptalan: Blair a Munkáspárt élén alig három évvel később, az 1997-es választásokon szinte megsemmisítő vereséget mért a konzervatívokra, és a Labour történetében addig és azóta is egyedülálló módon összesen három választási győzelmet aratott egymás után.

Major személyi titkára Green feljegyzésére válaszolva nem zárkózott el attól, hogy a Downing Street előfizessen az internetre, de az emailt olyan divatjelenségnek tartotta, amelynek használatát "az emberek világszerte legfeljebb szórakozásból próbálgatják". Alex Allan hozzátette: óvakodna attól, hogy a Downing Street "lóhalálában" meghonosítsa az emailt az üzenettovábbítás
velemenyezd, 2018. december 28. péntek, 17:41
Brexit - Theresa May: nem várok azonnali áttörést
alsóháznak eredetileg öt, egyenként nyolcórás vitanap után kellett volna kedd este voksolnia, de a szavazás elhalasztásának bejelentése után a vitasorozat félbeszakadt.

Andrea Leadsom nem tette egyértelművé csütörtöki nyilatkozatában, hogy az alsóház a félbeszakadt vitát folytathatja-e, vagy elölről kezdődik a megállapodásról szóló vita.

A Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-tábora és a legnagyobb északír britpárti erő, a szintén rendkívül EU-szkeptikus irányvonalú - a kisebbségben kormányzó konzervatívokat kívülről támogató - Demokratikus Unionista Párt (DUP) súlyosan bírálja a kilépési megállapodásban foglalt tartalékmegoldást, amely közös vámuniós szabályozással kerülné el az ír-északír határon hosszú évek óta nem létező vámellenőrzés visszaállítását, abban az esetben, ha a brit kilépés után tervezett átmeneti időszak végéig nem lépne életbe az Egyesült Királyság és az EU között olyan átfogó kétoldalú kereskedelmi megállapodás, amely e mechanizmus alkalmazását önmagában szükségtelenné
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 15:42
Képek, videók
A konzervativok.png
farkas1945
2010. november 14. vasárnap, 11:20
Együttműködés-KŐFAL
1vargaildyko
2015. szeptember 12. szombat, 16:05
Nemzeti Együttműködés.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:58
Együttműködés.jpg
pacsakute
2012. október 21. vasárnap, 10:09
együttműködés papival
agica2004
2012. március 06. kedd, 15:59
Együttműködés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:18
egyuttmukodes.jpg
penge_4
2006. május 26. péntek, 18:49
Rogán Antal.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:02
Rogán Antal-.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:00
rogan-antal-cecilia-st ory
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:59
Rogán Antal.png
agica2004
2014. május 31. szombat, 17:45
2012072rogan-antal-hab ony
agica2004
2013. március 07. csütörtök, 17:18
Rogán Antal és felesége.j
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 15:07
20110202 rogan antal.jpg
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.