Belépés
2019. december 14. szombat | 50. hét | 348. nap | 04:28 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Eperkrémleves.
Rengeteg eper kapható a piacon!
Szikrázóan süt a nap, és napról-napra egyre melegebb az idő. Ilyenkor nincs is jobb, egy jól behűtött krémlevesnél. Nagyon egyszerű, ám hidegen, pörkölt mandulaforgáccsal megszórva, igazán frissítő.

Hozzávalók:

50 dkg eper
7 dl víz
1/2 cs tejszín ízű pudingpor
2 dl tejszín
2 cs vaníliás cukor
cukor (v. édesítő)
1 citrom leve és reszelt héja
3-4 db szegfűszeg
őrölt fahéj
mandulaforgács

Az epret tegyük egy edénybe, majd adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vagy édesítőszert. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a szegfűszeget, és ízlés szerint őrölt fahajat, majd főzzük 10-15 percig.

Ezután vegyük le a tűzről, szedjük ki a szegfűszeget, és botmixerrel pépesítsük, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.

A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forrásban lévő leveshez. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy a leves kellően besűrűsödjön.Végül tálalás előtt hűtsük ki teljesen.

Egy teflon serpenyőbe tegyük bele a mandulaforgácsot, majd állandó keverés mellett, alacsony hőmérsékleten pirítsuk szép aranybarnára. (vigyázzunk mert könnyen megég)

Tálaláskor a lehűtött krémlevest merjük poharakba, majd a tetejét ízlés szerint szórjuk meg a pörkölt mandulaforgáccsal és úgy kínáljuk.
reifregina, 2016. április 06. szerda, 14:18
Címkék: vaníliás cukrot, citrom levét, szűrőn passzírozzuk, pudingport keverjük, forrásban lévő, leves kellően,
Kommentek
Hideg tejszínes eperkrémleves
1 db citrom leve
0.5 csomag vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
2 dkg liszt
2 dkg vaj
2 dl tejszín
2 dl fehérbor (száraz)
30 dkg eper
4 dl tej

A tejet felforralom, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrom, majd kis darabkákban hozzáadom, a forrásban lévő tejhez. Folytonosan kevergetve, öt percig forralom. Az epret megtisztítom, megmosom, egyharmad részét félreteszem, a többit megcukrozom és fél óráig állni hagyom. A besűrített, kihűtött tejet, a lecukrozott eperrel, a kioldódott gyümölcslével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel és a vaníliás cukorral összeturmixolom. Finom szűrőn leszűröm, hogy az eper magvai, ne kerüljenek a levesbe. Tálalás előtt, alaposan lehűtve, csészékbe töltöm és a tetejét, a félretett eperszemekkel díszítem.

Isteni finom!
nokedlee, 2014. augusztus 31. vasárnap, 21:43
Eperkrémleves
3 dl natúr joghurt
2-3 evőkanál akácméz
1 kiskanál citromlé
2 dl tej
20 dkg eper
2 evőkanál porcukor

Az epreket megmosom és megpucolom, majd apróra vágom. 2/3-t összeturmixolom a joghurttal, mézzel, citromlével és a tejjel. Tálalásig a hűtőbe teszem a keveréket.
A maradék epret összeturmixolom a porcukorral. Ha már pürészerű az állaga akkor kész. Belekeverem a hűtőbe tett keverébe.

Jó étvágyat kívánok!
bnejudit, 2014. augusztus 04. hétfő, 18:51
Vörösborös eperkrémleves
Hozzávalók:
1 kg eper
2 dl vörösbor
kis darabka fahéj
cukor ízlés szerint
1 vaníliáspuding
1 dl tejszín
2 ek. brandy
2 citromkarika
A megmosott eperből néhány szemet félretettem a díszítéshez. A többit 8 dl vízzel és a 2 dl borral feltettem főni. Ha nem eszik gyerekek, akkor csak a főzés végén, mikor elzárom alatta a lángot, teszem hozzá a bort. Adtam hozzá 4-5 ek. cukrot és egy kis darabka fahéjat. Pár perc alatt puhára főztem. A tejszínt elkevertem a pudingporral, a forrásban lévő leveshez adtam és hagytam, hogy besűrűsödjön, majd botmixerrel pürésítettem. Hozzáadtam a brandyt és egy sűrű szövésű szitán átszűrtem. Beledobtam a két karika citromot és hagytam,hogy szobahőmérsékletűre hüljön. Én így szeretem, de természetesen jól lehűtve is remek. Tejszínhabbal és egész szem eprekkel tálaltam.
suzymama, 2013. május 23. csütörtök, 14:47
Eperkrémleves fahéjasan recept
Hozzávalók:

1 csipet só
0.5 dl olívaolaj
1 csipet bors
0.5 db citrom
3 dl tejszín
2-5 ek kristálycukor
1 csipet fahéj
5-10 db szegfűszeg
1 kg eper

Elkészítés:

Az epret megpucoljuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Olajon 2 evőkanál kristálycukrot megpirítunk, amíg aranybarna lesz, közben beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a vaníliáscukrot. Ha már szép aranybarna, beletesszük az epret, kevés citromlevet és fél citrom reszelt héját. Folyamatos keverés mellett főzzük kb. 15 percig, amíg a kiengedett leve felforr. Vizet nem szükséges hozzátenni, elegendő az eper saját leve, így a leves igazán finom, krémes lesz. Keverés közben kóstoljuk, és ha szükséges, adunk hozzá cukrot és fűszereket. Amikor felforrt, öntsük fel a tejszínnel, majd folyamatos kevergetés mellett hagyjuk felforrni. Kb. 5 percnyi rotyogás után vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, fóliával takarjuk le, tegyük hűtőbe. Eperszemekkel, tejszínhabbal díszítve érdemes
kovacs_zsoka, 2013. március 01. péntek, 23:19
Hideg eperkrémleves recept
Hozzávalók:

1 db vaníliás cukor
3 dl tejszín
40 dkg eper
8 gombóc fagylalt (vanília ízű)
1 dl szörp (szeder)
3 dl tej

Elkészítés:

40 dkg epret nagyon alaposan megmosom, szárazra törölgetem, kicsumázom, felaprítom, meghintem porcukorral és citromlével. Kemény habbá verem a 1 dl tejszínt, 1 vaníliás cukorral, majd csillagbetétes nyomózsákba szedem. Az eperhez adok 2 dl tejszínt és tejet, valamint 8 gombóc vanília fagyit. Botmixerrel éppen csak összeturmixolom, majd szörppel gazdagítom. Csészékbe szedem, tetejükre dundi habrózsákat nyomok. 1-1szem félbevágott eperrel és citromfű-, vagy mentalevéllel díszítem.
kovacs_zsoka, 2012. július 18. szerda, 14:08
Eperkrémleves.
Elkészítés:

Pucoljuk meg az epret, majd ha megmostuk, hagyjuk lecsöpögni. Olajon pirítsunk meg 2 evőkanál kristálycukrot, amíg nem lesz karamellhatású. Tegyük bele a szegfűszeget, a fahéjat és a vanília rudat. Amikor már szép barna, mehet bele a gyümölcs is, kevés citromlével és egy fél citrom reszelt héjával. Körülbelül negyed órát forraljuk folyamatos kevergetés mellett. Közben kóstolgassuk, és ha szükség van rá, tegyünk még hozzá cukrot vagy fahéjat. Ha már felforrt, öntsük bele a tejszínt és hagyjuk még 5 percig rotyogni a tűzön.

Megjegyzés / tipp:

Fedjük le fóliával és tegyük hűtőbe. Csak másnap fogyasszuk, mert az ízek addigra érnek össze és tökéletes krémes állaga lesz.
Díszítsük tejszínhabbal és eperdarabokkal.
edesangyal, 2012. május 23. szerda, 21:38
Képek, videók
eperkrémleves
jolika66
2015. május 01. péntek, 15:30
eperkrémleves.jpg
maroka
2011. július 29. péntek, 00:26
eperkrémleves.jpg
pihenohely20
2008. február 14. csütörtök, 11:05
almas-fahejas-vanilias -su
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 13:51
vanilias_suti2.jpg
vorosrozsa66
2018. április 15. vasárnap, 14:22
Vaniliás félhold
dandej
2017. július 05. szerda, 22:12
VANILIAS PALACSINTA 03.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
VANILIAS PALACSINTA 01.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
vanílias-kokuszos-tort a-1
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 14:44
Vaníliás keksz rumos mézk
katicafeher
2015. szeptember 25. péntek, 15:26
mézes -vaniliás szelet.jp
zsokica45
2015. április 06. hétfő, 17:44
mákos vaniliás torta.jpg
zsokica45
2015. február 18. szerda, 17:56
VANILIÁS KEKSZ TORTA.jpg
zsokica45
2015. február 18. szerda, 17:48
csokis vaniliás.jpg
yvett789
2015. február 13. péntek, 11:39
vaniliás kókuszos.jpg
yvett789
2015. február 12. csütörtök, 18:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.