Belépés
2020. február 23. vasárnap | 8. hét | 54. nap | 08:37 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ferenc pápa: Azok a keresztények, akik nem képesek .....
Ferenc pápa: Azok a keresztények, akik nem képesek bepiszkolni a kezüket, nem keresztények.
A TV2000 katolikus televíziós csatornán 2018-ban a Miatyánkról, 2019-ben az Üdvözlégyről folytatott beszélgetést Marco Pozza fiatal börtönlelkész Ferenc pápával. Idén február 17-től a trilógia harmadik részeként a Hiszekegy kerül terítékre, nyolc részben.
A sorozat abból az elgondolásból született, hogy térjünk vissza ősi imádságaink szavainak gyökereihez, értelmezzük azokat a jelenben, korunk tanúságtevőivel együtt, találkozások, kommentárok által. ,,Mindannyian azt hisszük, hogy ismerjük a Hiszekegyet, elmondjuk vasárnap és más fontos alkalmakkor. Néha azonban úgy ismételjük, mint egy mondókát, miközben fel sem fogjuk, hogy amikor mondjuk, észrevétlenül belépünk a keresztény szépség legrejtettebb szobáiba, magának Istennek a szívébe" - szól a harmadik sorozat beharangozója.
Io credo (Én hiszek) címmel láthatók majd a sorozat epizódjai főműsoridőben. A nyolc részben Ferenc pápa válaszol Marco Pozza kérdéseire a hitvallás egy-egy szakasza kapcsán. Minden részben szerepel egy-egy közösség és a kulturális, művészeti vagy sportélet egy-egy ismert szereplője: Salvatore Natoli filozófus, Martina Colombari színésznő, Paolo Bonolis televíziós műsorvezető, Paolo Rumiz író, Carolina Kostner műkorcsolyázó, Giovanni Bachelet, a Vörös Brigádok által negyven éve meggyilkolt Vittorio Bachelet fia, Massimo Bottura séf és Fausto Bertinotti politikus. A sorozat nyomán könyv is készül, amely márciusban kerül a könyvesboltokba Olaszországban.

Bővebben Link
maroka, 2020. február 12. szerda, 12:00
Címkék: Marco Pozza, Salvatore Natoli, Martina Colombari, Paolo Bonolis, Paolo Rumiz, Carolina Kostner,
Kommentek
2020. február 21. – Péntek- Csaba testvér gondolata
virágnyelven ijesztget, amikor azt mondja: "Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét, és kövessen engem!"
Van egy rósz hírem, és egy jó! A rosszal kezdeném! Meg vagyok győződve, hogy Jézus nem ijesztget, a "mindennapi kereszttel" hanem végtelenül komolyan és nagy-nagy szeretettel mondja amit mond. Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy akkor is szeretünk, amikor fáj a másikat szeretni. Mert ha csak addig szeretünk amíg jólesik, amíg kényelmes, akkor mi különbség van köztünk keresztények és a pogányok között? Igen, a társam mondhat, tehet bármit, az nem jogosít fel engem arra, hogy letérjek a szeretet útjáról.
A jó hír az az, hogy érdemes akkor is szeretni amikor fáj! Nemrég beszéltem egy idős házaspárral. Annak idején két külön világból jöttek, tüzesek, temperamentumosok voltak és biza, az évek alatt egymásnak nagyon sok fájdalmat okoztak. Az évek elteltek, egymást egyre jobban megismerték és igazából a köztük lévő szeretet nagyon mély lett. A férj viccesen azt mondotta,
maroka, 2020. február 21. péntek, 16:41
Ferenc pápa: Vállaljuk Jézus útját
Ferenc pápa: Vállaljuk Jézus útját egészen a megaláztatásig!
A megaláztatás útja vezet az üdvösséghez, a keresztényeknek ezen kell járniuk - hangsúlyozta Ferenc pápa február 20-án a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmise homíliájában. Amikor a keresztények, papok, püspökök, pápák nem ezt az utat követik, hibáznak. Legyünk következetes keresztények, és ne törtessünk! - figyelmeztetett a Szentatya.
"Megvallani Jézust annyit tesz, mint elfogadni az alázat és a megaláztatás útját."

Magyar kurír 2020.02.20
maroka, 2020. február 21. péntek, 07:34
Útravaló – 2020. február 21.
Tegnap Jézus úgy beszélt Messiás mivoltáról, mint aminek lényege: szenvedés által jut el hatalma kinyilvánítására, majd ,,hátrafordult és tanítványaira nézett" (Mk 8,33). Tekintete bevonja az apostolokat a megváltás titkába, amint nyíltan kijelenti: ,,aki utánam akar jönni... vegye föl keresztjét" (Mk 8,34). Pál apostol ezért már úgy tekint az első keresztényekre, mint akik ,,nemcsak azt a kegyelmet kapták, hogy higgyenek benne, hanem hogy szenvedjenek is érte" (vö. Fil 1,29). Amikor tehát életünk bármely szakaszában erre az útra lépünk, bizonyosak lehetünk abban, hogy Isten nem elhagy bennünket, hanem előttünk jár, sőt visszafordul felénk, hogy magunkon érezzük bátorító és önmagával egységbe vonó tekintetét.

Magyar Kurír
maroka, 2020. február 21. péntek, 06:33
Sarah bíboros: Esteledik, a nap már lemenőben
" Ez a világ az Egyházban még a legrosszabb pillanatokban sem jut teljes győzelemre. Most is hány titkos kis sziget, hány üde oázis, mennyi hiteles és elbűvölő lelki nagyság van benne! Teljes mértékben megértem azokat a keresztényeket, akik szenvednek attól, hogy annyi hitszegés és visszásság csúfítja el az Egyház arcát. Gyermeki szívünk néha eltelik szégyennel. Meneküljünk Mária szívébe! Hadd hívjam meg Önöket egy képzeletbeli látogatásra a római Szent Péter Bazilikába! Lépjünk be, és menjünk oda Michelangelo szépséges szobrához, a Pietához! Szemléljük ezt az Édesanyát, amint karjában tartja fia megkínzott, megalázott, köpésekkel és ostorcsapásokkal teli testét. Krisztus keze szegekkel átverve, homloka sebes a töviskoronától, az Édesanya mégis oly szelíden, oly végtelen gyöngédséggel tartja. Fiatal arca egyszerre tükröz összeszedettséget, fájdalmat és békességet. Imádja, bár nem érti megcsúfoltságában is szépséges fiát - a fiát, aki egyben az Ő Istene is. Máriához hasonlóan mi is tudjuk felismerni az Egyház
maroka, 2020. február 16. vasárnap, 21:01
Hatalmas felvonulást tartottak Nigériában az üldözött .....
Hatalmas felvonulást tartottak Nigériában az üldözött keresztényekért
Nigériában tavaly közel 1500 keresztényt öltek meg vallás elleni gyűlöletből; 2019 szenteste tizenegy keresztényt gyilkoltak meg... A CAN nigériai keresztény egyesület arra hívta a különböző keresztény felekezeteket, hogy templomuk környékén tartsanak körmenetet, imádkozva, hogy Isten akadályozza meg a további erőszakot, s hogy nemzetközi segítséget kapjanak a helyzet megoldásához.
A Christian Association of Nigeria (CAN - Nigériai Keresztény Egyesület) január 31-től háromnapos imádságra és böjtre, majd pedig felvonulásra várta a hívőket az afrikai országban az üldözött keresztényekért. Február 3-án körülbelül ötmillió ember vonult ki az utcákra Nigéria-szerte a keresztényeket ért támadások ellen tiltakozva.
A CAN azután hirdette meg a böjtöt és a menetet, hogy január 20-án a Boko Haram tagjai lefejezték az egyesület egyik vezetőjét, Lawan Andimit. De az országban régóta súlyos a helyzet: Az Open Doors keresztény emberi
maroka, 2020. február 13. csütörtök, 11:13
Szerdán Ma kezdődik a 40 napos böjt, amellyel a keresztények
Szerdán ma kezdődik a 40 napos böjt, amellyel a keresztények húsvétra, Jézus feltámadásának ünnepére készülnek.

Nagyböjt első napján, hamvazószerdán Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek délután öt órakor az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét.

A negyvennapos böjt a IV. századra vált általánossá a keresztény világban. Mivel a vasárnapokat az egyház nem tekinti böjti napnak, a VII. század óta szerdai nappal kezdődik a nagyböjt, így hamvazószerdától húsvét vasárnapig éppen negyven a böjti napok száma - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közleményében.

Ferenc pápa 2019-es nagyböjti üzenete szerint "böjtölni annyit tesz, mint megváltoztatni magatartásunkat embertársainkkal és a teremtményekkel szemben. Attól a kísértéstől, hogy mindent elnyeljünk, eljutunk az arra való alkalmasságig, hogy szeretetből szenvedjünk, ami szívünk
koszegimarika, 2020. február 12. szerda, 11:53
Útravaló – 2020. február 9
bevarrták annak kezdőbetűit ruhadarabjaiba, az alapján ismeri meg a sajátját. Ez az életkép az esetlegessége ellenére is túlmutat önmagán: nekünk is oly mélységben kell eggyé válnunk az evangéliummal, hogy lefoglalja személyiségünk egészét, hogy nélküle ne tudjuk és akarjuk meghatározni énünket.
A só az étkezés nélkülözhetetlen része, így Jézus azt is elénk tárja ebben a képben, hogy hasonlóként szánja tanítványait a világ számára, mint azt a Diognétoszhoz írt levél (II. század) pogány szerzője a keresztények életstílusáról már állítja: ,,a lélek ugyan a testbe van zárva, de a lélek tartja össze az egész testet..." Ugyanígy a keresztények ,,tartják össze a világot".
A só tartósítószer, mely az ókori gondolkodásban távol tartja a rontás erőit. A szimbólumnak ez az árnyalata a tanítványok feladatának egy másik és fontos jellemzőjére mutat rá: az élet rendjét meg kell őriznünk teremtett méltóságában. Így például a férfi- és női létet, a házasságot, a szeretetet, illetve hogy
maroka, 2020. február 09. vasárnap, 14:29
Képek, videók
KERESZTÉNYEK-S.jpg
katolikusokoldala
2017. május 24. szerda, 18:06
Jártak erre keresztények
gaazgezabandi
2008. május 10. szombat, 13:26
Idézet- Marco Rossi.jpg
menusgabor
2018. augusztus 14. kedd, 22:56
Marco 01.jpg
chillik
2018. február 08. csütörtök, 05:11
Marco 02.jpg
chillik
2018. február 08. csütörtök, 05:11
Marco 03.jpg
chillik
2018. február 08. csütörtök, 05:10
Trump és Marcon- felesége
agica2004
2017. július 22. szombat, 19:48
Marcos mantara
szicu
2016. április 06. szerda, 17:03
Marcos Mantara
szicu
2016. április 06. szerda, 17:01
800px-San_Marco_interi or_
borigit
2015. január 08. csütörtök, 15:04
800px-Basilica_San_Mar co_
borigit
2015. január 08. csütörtök, 15:03
Marco Tozzi.png
agica2004
2014. június 13. péntek, 13:05
Andikám és Marcos
orban47
2014. április 19. szombat, 16:34
anyukám és Marcos
orban47
2013. október 07. hétfő, 00:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.