Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 13:29 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kocsis: a DK az első pillanatban megkezdte az áskálódást Brüsszelben Magyarország ellen
A fideszes politikus a Facebook-oldalán közzétett levélben emlékeztetett, hogy Molnár Csaba szerdán szintén levélben arról tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét, hogy a DK képviselőinek kezdeményezésére az EP szociáldemokrata frakciója úgy döntött, nem szavazza meg a Fidesz jelöltjeit az EP szakbizottsági tisztségeire.

Kocsis Máté erre adott válaszában úgy fogalmazott: "nem őriz a politikai emlékezet az elmúlt évtizedekből példát" arra - sem a magyar, sem az európai parlament történetében -, hogy a megszerzett mandátumok arányában betölthető parlamenti tisztségek elosztásánál a képviselőcsoportok egymás ellen szavaztak volna.

Nem a politikusok egymás iránti udvariassága miatt van ez így - folytatta -, hanem azért, mert a mandátumok és a hozzájuk kötődő parlamenti tisztségek aránya a választók döntésén nyugszik.

"Önök tehát semmi mást nem tettek, csak szembefordultak a választók akaratával, arcul csapták a magyarok demokratikus döntését, melyet az európai parlamenti választáson meghoztak. Ez elfogadhatatlan és vérlázító" - reagált a frakcióvezető, aki szerint ismét bebizonyosodott, a DK-nak "a bevándorláspártiság jóval előbbre való, mint a magyar érdek".

A magyar érdek ugyanis az lenne, hogy minél több szakbizottsági tisztséget magyarok tölthessenek be - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a Fidesz ezért is támogatja a magyar jelölteket bármely európai tisztségre, míg Gyurcsány Ferenc neje és Molnár Csaba minden követ megmozgat, hogy Magyarországot megfosszák ezektől a lehetőségektől.

Kocsis Máté azt is megjegyezte, a DK "veszélyes vizekre evezett", mert ha elfogadottá válik, hogy politikai nézetkülönbségek miatt a frakciók nem támogatják egymás jelöltjeit a mandátumok arányában megszerzett tisztségekre, "a magyar Országgyűlésben is döntési helyzetbe kerülhetünk". A Fidesz-frakció vezetőjeként ugyanis nehezen tud majd érvelni azokkal a képviselői javaslatokkal szemben, amelyek szerint bevándorláspárti politikus ne tölthessen be parlamenti pozíciót - írta, jelezve, hogy ez esetben viszont Varju László nem lenne a költségvetési bizottság elnöke, Vadai Ágnes nem alelnökölhetné a honvédelmi és rendészeti bizottságot, Oláh Lajos pedig az európai ügyek bizottságában nem töltené be ezt a posztot.

Levelét azzal zárta, hogy a Fidesz-KDNP európai képviselőcsoportja mindent meg fog tenni a bevándorlás megállításáért, a nemzetek Európájáért, a keresztény kultúra és a határok védelméért. "Akkor is így lesz ez, ha Önök tovább folytatják áskálódó, Magyarország érdekeit sértő politikájukat" - írta Kocsis Máté Molnár Csabának.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 18:41
Címkék: Brüsszelben Magyarország, Molnár Csaba, Orbán Viktor, Kocsis Máté, Gyurcsány Ferenc, Varju László,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Szijjártó: új megállapodás kell az EU és Törökország között
A politikus kiemelte: két fontos kérdésről beszéltek Mevlüt Cavusogluval, a migrációról és az energiaellátásról.

Emlékeztetett: szerdán Moszkvában fontos megállapodásokat sikerült megkötni.

Déli irányból Törökországon, Bulgárián és Szerbián keresztül 2021 végétől reális, hogy nagy mennyiségű gázt vásárolhat Magyarország - mondta.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a migrációs nyomás növekszik Törökország irányába, mintegy másfél millió olyan szíriai belső menekültről tudni, akik megindulhatnak Törökország felé.

Ugyanakkor a török külügyminiszter tájékoztatása szerint Pakisztán és Afganisztán irányából is egyre erőteljesebb a migrációs nyomás - fűzte hozzá.

Megjegyezte: Törökország tavaly 455 ezer migránst állított meg.

A külügyminiszter hangsúlyozta: mindaddig, amíg Brüsszelben nem veszik komolyan a török kéréseket, aggodalmakat, igényeket, nem lehet arra számítani, hogy csökkenne a nyomás a görög-török határon.

"Ki tudja, hogy a görögök meddig tudják tartani" a határt?
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 13:52
Európai Bizottság: Magyarország több mint 145 millió euró projekttámogatást kap árvízvédelemre és vízgazdálkodá
A beruházási csomagot kedden jelentette be az Európai Bizottság szóvivője Brüsszelben. A finanszírozás egyik része, több mint 49 millió euró a Tisza-völgyi árvízbiztonságot hivatott fejleszteni, további 96 millió pedig a fenntartható vízgazdálkodást.

Az Európai Bizottság kedden Magyarország mellett további 6 uniós tagállam - Horvátország, Csehország, Lengyelország, Portugália, Románia és Spanyolország - részére hagyott jóvá összesen több mint 1,4 milliárd eurós támogatást.

A támogatott projektek, amelyek összhangban állnak a Zöld megállapodás célkitűzéseivel, számos olyan kulcsfontosságú területet fednek le, mint a környezetvédelem,a közlekedés és az energiagazdálkodás.
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 19:12
Krónika 5. rész (interpellációk)
a mindennapjaikat meghatározó kérdésekről. A konzultáció ezért alkalmas egyetértési pontok kialakítására - tette hozzá.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár válaszában elmondta: Soros György "úgymond civil szervezetei" különböző témákban az egész országot megrázó lépéseket tesznek, ilyen a börtönbiznisz, amelynek keretében 12 ezer pert indítottak. További témaként említette az illegális migrációt, ezek a szervezetek - mondta - szervezik a bevándorlást és Magyarország ellen uszítanak Brüsszelben.

Kiemelte: a nemzeti konzultáció révén az emberek választ adhatnak ezekre a kérdésekre, és a válaszokat a jogalkotásnak kötelessége figyelembe venni, ezek alapján meghozni döntéseit.

A képviselő elfogadta a választ.

Jobbik: káosszal terhelt a kormány kultúrpolitikája

Brenner Koloman (Jobbik) arról beszélt, hogy káosszal és kapkodással terhelt az a politika, amellyel a kormány a magyar kulturális élethez viszonyul. Ezzel szemben a Jobbik a kultúra és annak
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 16:17
ITM: Magyarország növekedési bajnok az Európai Unióban
A politikus arról beszélt, hogy a patrióta és pragmatikus gazdaságpolitika eredményekre vezetett, 2019-ben a magyar növekedés közel 5 százalékos volt, ami az EU-ban várhatóan a második legmagasabb. Magyarországot csak az írek előzhetik meg, az adatok azonben még nem elérhetőek - tette hozzá.

A magyar gazdaság sokkal ütésállóbb, mint 2008-ban volt, a növekedés fenntartható - jelentette ki.

György László rámutatott: a 2013-2019-es időszakban a növekedés több mint kétszerese volt az EU-tagállamok átlagos növekedésének. A német gazdaság növekedése megállt, az eurózónáé is lassú, a cél pedig továbbra is az, hogy a magyar bővülési ütem 2 százalékponttal gyorsabb legyen középtávon az uniós átlagnál - mondta. Ismertette: a nettó külső adósság a 2008-as 52,6 százalékról 8,4 százalékra csökkent a GDP százalékában tavaly, az államadósság 66,4 százalékra mérséklődött, mintegy 12 százalékponttal. Az államadósság devizaaránya a GDP százalékában 44,7 százalékról 17,4 százalékra csökkent tavaly, ami szintén
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 14:51
Évértékelő - LMP: a bejelentett klímavédelmi intézkedések nincsenek összhangban a kihívásokkal
Az ellenzéki politikus a kormányfő évértékelőjére adott reakciójában kiemelte: kizárólag akkor tudnak hinni a kormánynak a környezet- és természetvédelem területén, ha azonnali érdemi változtatásokat hajt végre. Schmuck Erzsébet szerint a kabinetnek elsőként létre kellene hoznia egy klíma- és fenntarthatósági minisztériumot, továbbá a költségvetésben is forrásokat kellene elkülönítenie az ágazatnak.

Kiemelte, az Orbán-kormány az elmúlt tíz évben nem tett semmit a környezet- és természetvédelem területén, sőt teljesen leépítette annak intézményrendszerét is, kezdve a szaktárca megszüntetésével.

Az LMP politikus szólt arról is, a kormányfő nem veszi figyelembe, hogy a megújuló energiaforrásoké a jövő, amikor az "atomenergia bebetonozásával" akarja csökkenteni az ország szén-dioxid kibocsátását. Megjegyezte továbbá, a karbonsemlegesség eléréséhez nem elég csupán fákat ültetni, hanem erdőket kell létrehozni.

Kendernay János, az LMP másik társelnöke úgy fogalmazott, Orbán Viktor
velemenyezd, 2020. február 16. vasárnap, 17:42
Orbán Viktor: tisztességes alapokra kell helyezni az uniós költségvetést
szerepel.

Közölte, ezekről nemcsak tárgyalni szeretnének, hanem a többségét le is szeretnék zárni. Szavai szerint a menetrend nagyon ambiciózus, amelynek teljesítése véleménye szerint nem lehetetlen, de mint mondta: "csodát kell hozzá tenni".

Tájékoztatása szerint a tanács elnökével folyatott megbeszélések többségét az unió 2020 utáni, hétéves költségvetésének kérdése tette ki, ugyanis február 20-ra e témára összpontosítva hívott össze rendkívüli uniós csúcsot Charles Michel.

Elmondta, Magyarország még nem mutatta be a költségvetésre vonatkozó nemzeti számait, a tárgyalások ugyanis még nem tartanak abban a szakaszban.

Kifejtette, az eddig bemutatott tervezet nem változtat az előző hét év rossz gyakorlatán. Olyan igazságtalanságok vannak benne, mint az, hogy a Brüsszelben elosztott pénzügyi alapok esetében a szegényebb országok részesedése 5 százalék, miközben a népesedésük 20 százalékát teszi ki Európának. Az igazságtalanság orvoslásában semmiféle javulás nem mutatkozik - húzta
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 13:32
Orbán: messze vannak az álláspontok az EU költségvetéséről
A kormányfő kiemelte: az elmúlt években az európai gazdaságpolitikát Brüsszelben "elrontották", és ennek hamarosan látni fogjuk a nyilvánvaló következményeit. Már arra lehet számítani, hogy ebben az évben az eurózóna "biztosan elveszíti a növekedési képességét, vagyis megáll" - vélekedett. Hozzátette: de az övezeten kívül is - Közép-Európát is ideértve - lehetnek hatásai a korábbi rossz gazdaságpolitikának.

Közölte: bár Magyarország megtette, a legtöbb ország nem csökkentette az adókat, nem támogatta a versenyt és olyan védelmi intézkedéseket vezetett be, amelyek rosszak voltak a gazdaságnak. Összességében az európai gazdaság versenyképessége "világméretekben csökkent, és ennek meg kell fizetni az árát" - hangsúlyozta.

Orbán Viktor elmondta: a mostani tárgyalás arról szólt, hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy az európai gazdaság ismét növekedési pályára álljon és visszanyerje a versenyképességét.

Emlékeztetett: éppen most ér véget az előző hétéves költségvetés, "most egy újat kell
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 18:03
A Belgrád-Pristina párbeszéd újjáélesztésében reménykedik az uniós külpolitikai főképviselő
Az uniós diplomata Aleksandar Vucic szerb elnökkel találkozott a szerb fővárosban, a megbeszélés után pedig közös sajtótájékoztatón ismertette az elhangzottakat.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Koszovó abban bízik, hogy az Egyesült Államok közvetítésének segítségével mihamarabb bekerülhet az Egyesült Nemzetek Szervezetébe, ez azonban nemcsak Washingtonon múlik, a többi ENSZ-tagországnak is egyet kell ebben értenie, Oroszország és Kína például nem ismerte még el Koszovó függetlenségét, így egyértelmű, hogy addig nem lesz előrelépés, amíg nem tisztázódik Pristina státusa.

Koszovó 2008-ban kiáltotta ki függetlenségét Szerbiától, Belgrád azonban azóta sem hajlandó ezt elismerni, és továbbra is déli tartományának tekinti a többségében albánok lakta területet. Oroszország és Kína mellett az Európai Unió öt tagállama - Spanyolország, Görögország, Ciprus, Szlovákia és Románia - szerint sem független állam Koszovó.

Josep Borrel kiemelte, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió is azt
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:39
Képek, videók
magyarország karácsonya12
maroka
2019. december 22. vasárnap, 13:12
Magyarország az én hazám.
menusgabor
2019. november 21. csütörtök, 19:49
Magyarországon Nick V.
dandej
2019. október 22. kedd, 12:09
Nagy-Magyarország térképe
furaila
2019. július 13. szombat, 14:10
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
virágszőnyeg Brüsszelben
mecsery
2013. január 24. csütörtök, 05:21
Putyin Brüsszelben.jpg
agica2004
2012. december 23. vasárnap, 17:29
Brüsszelben2007.JPG
nagyvaradicivilkerekasztal
2011. szeptember 18. vasárnap, 15:45
Úr Napja Brüsszelben.png
mailona
2011. június 14. kedd, 19:50
virágszőnyeg Brüsszelben
lovaszmarika
2011. január 27. csütörtök, 18:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.