Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 23:41 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hári János a következő szezonban is a Fehérvár AV19 jégkorongozója lesz
A fehérvári klub vasárnapi tájékoztatása szerint Hári után más egyesületek is érdeklődtek, ő viszont maradni akart.

"Jól érzem magam, nem akartam váltani" - nyilatkozott a válogatott center. A szeptember közepén, az osztrák jégkorongliga (EBEL) alapszakaszának elején szerződtetett hokis elmondta: a következő szezon során már annak kezdetétől a Fehérvárnál akart lenni, és még egy évet játszani az EBEL-ben.

A 25 éves csatár 2006-ban került Svédországba, ahol 175 élvonalbeli mérkőzésen lépett jégre. Profi karrierje során a fehérváriaknál játszik először magyar klubban.

A tizenkét csapatos EBEL-ben a tizedik helyen áll a Fehérvár, amely vasárnap (ma) a Red Bull Salzburg elleni hazai találkozóval zárja az alapszakaszt, a középszakaszban pedig az alsóházban szerepel majd. Hári a csapat legeredményesebb játékosa, 39 mérkőzésen 20 gólt szerzett és 15 gólpasszt adott.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. január 28. vasárnap, 21:56
Címkék: Hári János, Fehérvár AV19, Bull Salzburg, következő szezonban, fehérvári klub, válogatott center,
Kommentek
A csonka szezon után is díjazta legjobbjait a Magyar Jégkorong Szövetség
Az MJSZ csütörtöki közleménye kiemelte: noha a pandémia miatt a hagyományos szezonzáró gála elmaradt, de így is díjazták a többi között az év legjobb kapusát, hátvédjét és csatárát a férfiaknál és a nőknél is.

A szezon legjobb kapusa Arany Gergely lett, a bekkek közül Stipsicz Bence, a csatároknál Galló Vilmos érdemelte ki az elismerést. Az év újonca Páterka Bence, míg a legtechnikásabb játékos a februári, nottinghami olimpiai selejtezőtorna legponterősebbje, Hári János lett.

A nőknél a hálóőrök között Németh Anikó, a hátvédeknél Odnoga Lotti, a csatárok közül pedig Huszák Alexandra bizonyult az idény legjobbjának.

Az idő előtt befejezett Erste Liga legjobbjait posztonként már korábban kihirdette az MJSZ.

Az MJSZ díjazottjai a 2019/20-as idényre (zárójelben a játékos klubja):Vedres Mátyás Kupa (a legjobb kapus): Arany Gergely (FTC-Telekom)Pásztor György-díj (a legjobb védő): Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19)Ifj. Ocskay Gábor-díj (a legjobb csatár): Galló Vilmos (KooKoo)Kósa Kupa
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 09:21
NHL - Papp Kristóf a 125. a draftlistán
bajnokság március közepén félbeszakadt, ezért a csatár hazautazott Diósdra családjához, és ott végez fitnesz edzéseket. A következő csapatához, a legmagasabb amerikai egyetemi ligában (NCAA) érdekelt Michigan State Egyetemhez elvileg június 27-én kell kiutaznia.

Magyar jégkorongozót legutóbb 2016-ban raktak fel az NHL-draftlistájára, akkor Horváth Bálint került fel, ő abban az idényben a svéd Rögle színeiben szerepelt. Végül nem draftolták, most pedig a szintén svéd Tyringe SoSS játékosa. Előtte Hári János 2010-ben és 2012-ben is listás volt, de ő sem kelt el.

Eddig három magyar születésű hokist draftoltak az NHL-be: 1999-ben Gröschl Tamás tengerentúli játékjogát az Edmonton Oilers foglalta le (a 9. körben, összesítve a 256. helyen), 2000-ben Szuper Leventéét a Calgary Flames (4. kör, 116.hely), 2002-ben pedig Vas Jánosét a Dallas Stars (2. kör, 32. hely). Szuper és Vas kapott NHL-es szerződést is, de végül egyikük sem léphetett pályára a világ legerősebb bajnokságában. Közülük is csak Szuper volt
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 10:41
Peking 2022 - Végleges a nottinghami selejtezőtornára utazó jégkorong-válogatott kerete
A magyar szövetség (MJSZ) honlapjának hétfői híre szerint a csütörtöktől vasárnapig tartó viadalra három kapus, hét hátvéd és 13 csatár kapott meghívót, Kornakker Dániel, Kiss Dániel és Szita Donát került be a névsorba az eredetileg megnevezetthez képest.

A magyar együttes csütörtökön az észtekkel, szombaton a románokkal, vasárnap pedig a házigazda britekkel találkozik. A torna első helyezettje jut az utolsó kvalifikációs körbe.

A magyar válogatott kerete:

kapusok:Rajna Miklós (DVTK Jegesmedvék), Arany Gergely (FTC-Telekom), Kornakker Dániel (Hydro Fehérvár AV19)

hátvédek:Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Garát Zsombor (MAC Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Macaulay Scott (MAC Újbuda), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék)

csatárok:Tóth Richárd (FTC-Telekom), Hári János (Red Bull Salzburg, osztrák), Sarauer Andrew (Hydro Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Sofron István (MAC Újbuda), Terbócs
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 13:42
Peking 2022 - Kijelölték a nottinghami selejtezőtornára utazó férfi jégkorong-válogatott keretét
A magyar szövetség (MJSZ) honlapjának szerdai beszámolója szerint a február 6-tól 9-ig tartó viadalra három kapus, hét hátvéd és 13 csatár kapott meghívót. A keretbe hat magyar klub ad játékost, mellettük három légiós szerepel a tornán, köztük az Egyesült Államokban játszó Papp Kristóf először.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese sorrendben az észtekkel, a románokkal és a házigazda britekkel találkozik. A torna első helyezettje jut az utolsó kvalifikációs körbe.

A magyar válogatott kerete:

kapusok:Rajna Miklós (DVTK Jegesmedvék), Arany Gergely (FTC-Telekom), Hetényi Zoltán (DEAC)

hátvédek:Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Garát Zsombor (MAC Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Macaulay Scott (MAC Újbuda), Dudás Jesse (DVTK Jegesmedvék)

csatárok:Tóth Richárd (FTC-Telekom), Hári János (Red Bull Salzburg, osztrák), Sarauer Andrew (Hydro Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Sofron
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 16:11
Urunk megkeresztelkedése 01.12
42,1-4;6-7

SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Az Úr fölkente őt Szentlélekkel.
Kornéliusz házában Péter szólásra nyitotta ajkát, és ezeket mondta: ,,Valóban el kell ismernem, hogy Isten nem személyválogató. Mindenki kedves előtte, bármely néphez tartozik is, aki féli őt és az igazságot cselekszi. Isten a tanítást Izrael fiainak adta, és a béke örömhírét hirdette Jézus által. Ő a mindenség Ura.
Ti tudjátok, hogy mi minden történt Galileától egész Judeáig attól kezdve, hogy János hirdette a keresztséget: Hogyan kente fel az Isten a názáreti Jézust Szentlélekkel és hatalommal. Ő pedig, amerre csak járt, jótetteket vitt végbe, és meggyógyított minden ördögtől megszállottat, mert vele volt az Isten."
Ez az Isten igéje. ApCsel 10,34-38

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Amikor Jézus megkeresztelkedett, látta, hogy leszáll rá a Szentlélek.
Abban az időben:
Jézus elment Galileából a Jordán (folyó) mellé Jánoshoz, hogy megkeresztelkedjék nála.
maroka, 2020. január 12. vasárnap, 14:03
EBEL - Hári János a Salzburghoz igazolt
A klub honlapjának hétfői tájékoztatása szerint a 27 éves center a finn élvonalbeli Lahti Pelicans együttesétől szerződik az osztrákokhoz.

A magyar válogatott játékos a szezon végéig kölcsönbe kerül az a Salzburghoz, amely jelenleg - 26 forduló után - vezeti a bajnokságot.

Hári két idényen keresztül már játszott az EBEL-ben, 2017 és 2019 között a Székesfehérvár jégkorongozója volt.
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 16:50
Advent - Elindult a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója
Hári Tibor, a szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója kiemelte: a Baptista Szeretetszolgálat az adventi időszakban immár 16. alkalommal szervezi meg az egyre többeket maga mögé állító Cipősdoboz akcióját, amelynek keretében december 19-ig várják a gyerekeknek szánt, ajándékokkal megtöltött dobozokat.

Hozzátette, hogy aki nem tud ajándékot készíteni, az a 1355-ös telefonszámon hívásonként 300 forinttal tud támogatást nyújtani. Az ügyvezető igazgató felidézte, hogy 2004-ben indították útjára a jótékonysági akciót, abban az évben még csak néhány ezer darab cipősdoboz gyűlt össze. Tavaly már ez a szám 57 ezerre emelkedett, idén szeretnék átlépni a hatvan ezres határt - emelte ki.

Idén 340 gyűjtőponton várják az adományokat országszerte, de online is lehetőség van cipősdobozt felajánlani, vásárolni. A Deák téri ponton leadott dobozokat nyomkövetővel is ellátják, így az ajándékozó a feladástól egészen a célba érkezésig végigkövetheti a doboz útját.

Kiemelte, hogy ebben az évben is
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 13:38
Jégkorong divízió I/A-vb - Kikapott a kazahoktól az ötödikként záró a magyar válogatott
forduló:Kazahsztán-Magyarország 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)------------------------------------------gól: Mihajlisz (24.), Nekrjah (42.), Rimarjev (58.), illetve Sofron (46.)

A drukkerek már másfél órával a vb 15., utolsó mérkőzése előtt megtöltötték a szurkolói zónát, s eközben a szemközti Barisz Arénában kazah dobosok gondoskodtak a jó hangulatról.

A találkozón Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány nem számíthatott a csapatkapitány Magosi Bálintra, visszatért viszont a szlovénok ellen eltiltás miatt hiányzó Hári János. S ott volt a pályán Erdély Csanád is, akinek a jobb combjában sérült meg egy izom a szlovénok ellen, ám végül vállalni tudta a játékot.

Bálizs Bence kezdett a kapuban, s a válogatott alig fél perc elteltével emberelőnybe került, ám a házigazda létszámhátrányban is veszélyesebbnek bizonyult. A visszafogott tempójú első tíz perc után öt az öt ellen is főleg a házigazda kísérletezett, éltette is a magyar tábor a jól védő Bálizst. Negyed óra elteltével Terbócs István ült ki két
velemenyezd, 2019. május 05. vasárnap, 18:02
Képek, videók
második jános pál pápa070
maroka
2020. július 08. szerda, 16:21
pio atya_ jános pál pápa0
maroka
2020. július 05. vasárnap, 09:07
székely jános0629.jpg
maroka
2020. június 29. hétfő, 13:13
keresztelő szent jános062
maroka
2020. június 26. péntek, 17:43
keresztelő szent jános sz
maroka
2020. június 23. kedd, 22:50
jános pál pápa_pio atya06
maroka
2020. június 16. kedd, 19:16
székely jános0614_4.png
maroka
2020. június 14. vasárnap, 16:56
székely jános0614_5.png
maroka
2020. június 14. vasárnap, 16:55
székely jános0614_1.png
maroka
2020. június 14. vasárnap, 16:54
székely jános0609.png
maroka
2020. június 09. kedd, 06:30
galla jános0603.png
maroka
2020. június 03. szerda, 21:46
székely jános0601_2.png
maroka
2020. június 02. kedd, 08:16
Fehérváras torta.jpg
pacsakute
2016. április 22. péntek, 20:22
52. Irénkének SZ.Fehérvár
dnemethk
2016. január 03. vasárnap, 17:16
Károlyi-kastély (Fehérvár
farkas1945
2014. október 09. csütörtök, 11:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.