Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:19 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ne féljetek fiatalnak lenni!
"Ne féljetek a fiatalságotoktól és attól a mélyről jövő kívánságotoktól, hogy kipróbáljátok a boldogságot, az igazságot, a szépséget és a sokáig tartó szeretetet! Néha úgy érezzük, hogy a társadalom fél a fiatalok ezen hatalmas kívánságaitól, jóllehet ti magatok nem féltek.
Ne féljetek! Amikor rátok nézek, kedves fiatalok, nagy hálát és reményt érzek.
A jövő hosszú ideig, a következő században a ti kezetekben van.
A béke jövője a ti szívetekben van. Olyannak kell lennetek, akik mélyen bíznak az emberben és akik mélyen bíznak az emberi hivatás nagyságában."
"Nyissátok ki a kapukat Krisztus előtt, ne féljetek, szíveteket tárjátok ki az Úr előtt, Krisztus szeretete előtt."
(II. János Pál pápa üzenete a Béke XVIII. Világnapjára)
maroka, 2018. április 13. péntek, 20:05
Címkék: János Pál, Béke XVIII, mélyről jövő, sokáig tartó, fiatalok ezen, jövő hosszú,
Kommentek
Damiáni Szent Péter püspök és egyháztanító
akár alkalmas, akár alkalmatlan. Érvelj, ints, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel.
Lesz ugyanis idő, amikor az emberek nem viselik el az egészséges tanítást, hanem saját kívánságaik szerint seregszámra szereznek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük; elfordulnak az igazságtól, és átadják magukat a meséknek. Te azonban légy megfontolt mindenben, viseld el a szenvedéseket, végezd az evangélista dolgát, töltsd be szolgálatodat!
Ez az Isten igéje. 2Tim 4,1-5

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Aki bennem marad és én őbenne, az bő termést hoz.
Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely nem hoz gyümölcsöt bennem, lemetsz rólam, azt pedig, amely gyümölcsöt hoz, megtisztítja, hogy még többet teremjen. Ti már tiszták vagytok a tanítás által, amelyet hirdettem nektek. Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok. Miként a szőlővessző nem hozhat gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy
maroka, 2019. február 21. csütörtök, 12:06
Krónika 9. rész (vagyonkezelői alapítványok)
Jobbik: a haveri vagyonokat akarják elrejteni

Szilágyi György arról beszélt, hogy megszokhatták, a kormánypártok kommunikációban erősek, de a tetteik nem fedik a szavakat. Két nappal ezelőtt, amikor az ellenzék nem volt hajlandó asszisztálni a kormány propagandanapjához, Halász János (Fidesz) azt mondta, aki nincs a teremben, az adja vissza a fizetését. Most a Fideszt egyetlen ember képviseli, a többieket nyilván Halász János felszólítja majd, hogy adja vissza a fizetésüket - jegyezte meg az ellenzéki képviselő.

Szerinte a kormánypártok "gazdasági banditizmust" hajtanak végre, és a cél nem más, mint a Fidesz-KDNP "hataloméhségének" kielégítése a magyar gazdaság uralásán keresztül. Mostanra eljutottak oda, hogy egyre nehezebb "a haveri vagyonokat" mozgatni, vagy eltüntetni.

A mostani törvényjavaslat valódi célja nem más, mint a vagyonelrejtés, ennek optimális eszköze jön létre, mostanra ugyanis a Fidesz kifogyott a megbízható strómanokból - jegyezte meg.Független

Szabó
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 16:41
Őseink hitében erősít meg Ferenc pápa
ugyanis, hogy amikor a vasfüggöny leomlott '89-90-ben, akkor az ortodox többségű államok, főleg Kelet-Európában, felállítottak egy újabb ,,vasfüggönyt" a szentatya ellen, bejelentve azt, hogy a szentatya, mivel Nyugat pátriárkája, tehát Nyugat az ő területe, a keleti, ortodox többségű egyházak területén úgymond nincs mit keresnie. Ez az újabb vasfüggöny a Moszkva, Kijev, Bukarest, Belgrád, Szófia, Athén vonalat jelenti. Ez azért volt olyan szomorú, mert amikor 1997-ben II. Szent János Pál pápa meghirdette, hogy három éven át készülünk a bimillenniumra, a kétezredik szentévre, amely minden keresztény számára Megváltónknak, az Úr Jézusnak a kettőezredik születésnapját jelenti, nagyon szeretné, ha 2000-ben megvalósulna a keresztények egysége. Ez nem sikerült, de az ökumenikus mozgalomnak, a keresztény egységtörekvésnek ez volna a célja. A szentatya nagyon optimista volt és nagyon remélte, hogy az Úr Jézus születésnapjának közös megülése hátha helyreállítja az eredeti egységet. Ugyanakkor
maroka, 2019. február 20. szerda, 10:25
Tusk: az EU tagállamainak feltétel nélkül támogatniuk kell Ukrajnát az orosz agresszióval szemben
Donald Tusk szavai szerint "csak annak van joga magát európainak nevezni, aki szolidáris Ukrajnával".

"Az, aki kész eladni Ukrajnát, eladja Európa jövőjét" - hangoztatta. Felhívta a figyelmet arra, hogy éppen azok a politikusok, akik az egységes Európa ellen vannak, azok kérdőjelezik meg Ukrajna területi egységét. "Mondd, mit gondolsz Ukrajnáról, hogy tudjam, mit gondolsz Európáról!" - jegyezte meg a Donald Tusk. Idézte II. János Pál pápa szavait, mondván, hogy azok Ukrajnára is érvényesek: "Nincs tisztességes Európa független Lengyelország nélkül. Nincs tisztességes Európa független Ukrajna nélkül. Nincs biztonságos Európa biztonságos Ukrajna nélkül. És egyszerűen fogalmazva, nincs Európa Ukrajna nélkül." Az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint szavait kitörő ovációval üdvözölték az ukrán képviselők az ülésteremben.

Tusk beszédében kitért a Méltóság Forradalmának elnevezett, 2014-es kijevi Majdan-tüntetésekre. Február 18-20-án van az ötödik évfordulója annak, hogy éles lőszerrel
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 15:01
Átadták az Artisjus-díjakat
amit a mai társadalomba való beilleszkedés jelent - számára is, de láthatóan sok ezer rajongója tud azonosulni gondolataival" - írta róla Szabó Áron.

Az év produkciója a Modern Art Orchestra (MAO) Bartók: Tizenöt magyar parasztdal című lemeze lett. Az albumon, amelyet tavaly Bartók Béla születésnapján, március 25-én a BMC-ben mutattak be, David Liebman, Harcsa Veronika, Gőz László, Dresch Mihály és Lukács Miklós is közreműködött. A big band formáció Bartók-adaptációját négyen, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Fekete-Kovács Kornél és Subitz Gábor készítették. Méltatásában Malek Miklós kifejtette: az együttes szerzői-hangszerelői közössége hitet tett a kortárs zene mellett, előadásaikon a modernitás, az új keresése a jellemző, miközben a klasszikus repertoárt is magas színvonalon képviselik. A nemzetközileg is elismert MAO a dzsessz, a pop, a klasszikus és a kortárs zenében is kiemelkedik.

Az év junior könnyűzenei alkotóinak járó díjat Áron András "Apey", a Mörk szerzői közössége és a Blahalouisiana
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 18:03
Krónika 5. rész (azonnali kérdések)
Fidesz: mikor kér bocsánatot a Jobbik a nyugdíjasoktól?

Kovács Sándor azt kérdezte, mikor kér bocsánatot valaki a jobbikosok közül a nyugdíjasoktól, azért, ahogy velük bánnak? Úgy fogalmazott, hogy a kormánypártok megbecsülik a magyar nyugdíjasokat, felsorolta az érdekükben hozott kormányzati intézkedéseket, majd rámutatott: ezzel szemben a Jobbik nem szavazta meg a Nők 40 programot, s azért indított cukiság-kampányt, hogy így nyerje el az idősek szavazatait. Kitért a közelmúltban nyilvánosságra került hangfelvételre, amelyben - szavai szerint - farhát kommandóként beszélnek a nyugdíjasokról, s azt mondta: képmutató és felháborító, amit a Jobbik művel.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára kiemelte: sokadszorra bukik le a Jobbik, hol közösségi oldalon közzétett posztokkal, hol hangfelvételekkel, de mindig az derül ki, hogy nem tisztelik az időseket, és nem tennének értük.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra is, a Jobbik nyugdíjas tagozatának élére olyan embert sikerült
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 16:37
Lezsák Sándor: Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból
4-én aláírt trianoni békeszerződés Csehszlovákiának ítélte Somoskőújfalut, Somoskő községet a várral együtt. Krepuska Géza orvosprofesszor és Liptay B. Jenő, a Rimamurányi Vasmű Rt. akkori igazgatója határkiigazítási kérelmére és Auer Pál jogi szakértőként történő közbenjárására, többéves tárgyalássorozat eredményeként a Népszövetségi Tanács 24. ülésszaka 1924. február 15-i hatállyal visszacsatolta Magyarországhoz a községeket és a környékbeli bányákat.

A Somoskői Váralja Egyesület elnökeként Angyal János 1999-ben kezdeményezte, hogy a hazatérés 75. évfordulóját határnyitással egybekötött megemlékezéssel ünnepeljék a várnál, 2002-től pedig a hazatérés napjaként ünneplik február 15-ét.

A 95. évfordulón a községi művelődési házban tartott vasárnapi megemlékezésen Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád megyei önkormányzat elnöke úgy fogalmazott: a hazatérés napja kiemelt helyet foglal el a többször átszabott, megcsonkított Nógrád megye történelmében; olyan örömünnep, mint a balassagyarmati
velemenyezd, 2019. február 17. vasárnap, 13:52
Ima a keresztről- II. János Pál pápa
...........................
Urunk, Jézus Krisztus, aki a kereszt súlya alatt megalázkodva kinyilatkoztattad a világnak megváltásod árát, add meg minden embernek a hit világosságát, hogy fölismerve Benned Isten és az ember Szenvedő Szolgáját, legyen bátorságuk követni Téged ugyanezen az úton, mely a kereszten és a kiüresedésen át a vég nélküli életbe vezet.
Amen.
maroka, 2019. február 16. szombat, 14:59
Képek, videók
boldog jános pál pápa0123
maroka
2019. január 23. szerda, 11:09
Szent II_jános pál pápa.j
maroka
2019. január 06. vasárnap, 23:17
jános pál pápa1231.jpg
maroka
2018. december 31. hétfő, 13:22
szent II_jános pál pápa12
maroka
2018. december 31. hétfő, 09:19
fiatal jános pál pápa1229
maroka
2018. december 29. szombat, 14:37
jános pál pápa1216.jpg
maroka
2018. december 16. vasárnap, 22:24
jános pál pápa1216_2.jpg
maroka
2018. december 16. vasárnap, 22:23
antal józsef és jános pál
maroka
2018. október 23. kedd, 10:16
II_jános pál pápa imája_2
maroka
2018. augusztus 13. hétfő, 22:56
II_jános pál pápa imája.j
maroka
2018. augusztus 13. hétfő, 22:50
Szent János Pál pápa szob
maroka
2018. augusztus 10. péntek, 10:30
második jános pál erekje.
maroka
2018. június 29. péntek, 11:21
143-XVIII János.gif
gymaria48
2016. április 03. vasárnap, 12:54
Zichy-kastély - XVIII-ik
farkas1945
2014. október 16. csütörtök, 11:09
XVIII. kerület.jpg
basikele
2012. november 11. vasárnap, 07:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.