Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 01:08 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vizsgálat indult Ségolene Royal volt francia elnökjelölt ellen
A 2007-es elnökválasztáson baloldali színekben induló vesztes jelöltje 2017 óta önkéntes munkában látja el a nagyköveti poszttal járó feladatokat. Az ennek költségeire biztosított összegeket a híradás szerint azonban magáncélokra is fordította, elsősorban egyik kötete népszerűsítésére. A politikus rágalomnak nevezte ezt.

Ségolene Royal - akinek alapvető diplomáciai feladata a francia kormány képviselete a sarkvidékek védelmével foglalkozó nemzetközi eseményeken - a külügyminisztérium költségvetéséből évi mintegy 100 ezer euró felett rendelkezik, a tevékenységét három munkatárs segíti.

Az egykori környezetvédelmi miniszter egyébként maga jelentette be kedden, hogy a diplomáciai tárca meg akarja szüntetni a posztját, miután többször is bírálta az utóbbi időben Emmanuel Macron államfő politikáját. Elmondta, hogy a külügyi tárca levélben kérte, hogy fejezze be a kormány bírálatát, jelezve, hogy tisztsége megszüntetését is tervezik.

A kormány egyik következő ülésén vizsgálhatják meg azon rendelettervezetet, amely véget vetne a nagyköveti tisztségének - idézte a levelet a Le Canard enchainé című szatirikus napilap, amelyet Ségolene Royal is közzétett Facebook-oldalán. A francia hírügynökség kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy január 24-én bocsáthatják el a politikust.

"Megértettem a levélből, hogy a köztársasági elnök meg fogja szüntetni funkciómat az egyik következő kormányülésen, miután nem áll szándékomban lemondani a véleménynyilvánítási szabadságomról, amelyet az alkotmány szavatol" - írta Ségolene Royal.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 19:32
Címkék: Ségolene Royal, Emmanuel Macron, 2007-es elnökválasztáson, nagyköveti poszttal, ennek költségeire, híradás szerint,
Kommentek
Francia elnökválasztás - Francia sajtó: durva, zavaros, alacsony színvonalú volt az elnökjelöltek tévévitája
A két legjelentősebb országos tévécsatorna, a TF1 kereskedelmi és a France2 köztévé által szervezett, de a hírtelevíziók és -rádiók által is élőben közvetített, közel háromórás műsort mintegy 16,5 millióan követték figyelemmel, ami alacsonyabb nézettséget jelent az elmúlt évtized elnökjelölti vitáinál . Öt évvel ezelőtt Francois Hollande és Nicolas Sarkozy csatájára 17,8 millióan, 2007-ben pedig Sarkozy és Segolene Royal összecsapására 20 millióan voltak kíváncsiak.

A két jelölt személyeskedő, éles támadásokkal tarkított, sokszor zűrzavaros tévévitát folytatott egymással, amelyből teljesen hiányzott a két forduló közötti francia elnökjelölti vitákra jellemző ünnepélyes hangvétel. Az elnökjelöltek egymás szavába vágva és egymást hazugsággal vádolva taglalták a gazdaságpolitikát, az eurót, az oktatáspolitikát és a terrorizmus elleni harcot érintő elképzeléseiket, amelyekből teljesen egyértelművé vált, hogy semmiben sem értenek egyet.

A konzervatív Le Figaro szerint "példátlan durvaság"
velemenyezd, 2017. május 04. csütörtök, 12:52
Francia elnökválasztás - Hollande mozgósításra kérte a kormánytagokat Le Pen ellen
Stéphane Le Foll szerint a baloldali államfő - aki már hétfőn jelezte, hogy a centrista Emmanuel Macronra szavaz a második fordulóban - azt kérte a miniszterektől, hogy teljes erővel mozgósítsanak a kampányban". A kormányszóvivő hozzátette, hogy jóllehet "Emmanuel Macron győzelme valószínűsíthető, a gondot a Nemzeti Front eredménye jelentheti".

"Nem ugyanaz egy elnökválasztási második forduló 30-35 vagy pedig 40 százalékos eredménnyel" - hangsúlyozta Le Foll.

A végleges adatok szerint Emmanuel Macron végzett az első helyen az elnökválasztás vasárnapi, első fordulójában a voksok 24 százalékával, míg Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje a második helyen futott be a szavazatok 21,3 százalékával. A második fordulót május 7-én rendezik, az OpinionWay francia közvélemény-kutató intézet friss felmérése szerint Macron 61 százalékot is szerezhet, míg Le Pennek 39 százalékot jeleznek előre.

A radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje először 2002-ben jutott be a második
velemenyezd, 2017. április 26. szerda, 15:34
Amerikai elnökválasztás - Francia miniszter: Trump nem akadályozhatja meg a klímamegállapodás végrehajtását
"Eddig 103 ország ratifikálta (a klímamegállapodást), amelyek (az üvegházhatású gázok kibocsátásának) hetven százalékáért felelősek. Ellentétben azzal, amit (Trump) mondott, nem mondhatja fel a párizsi megállapodást" - fogalmazott a francia kormánytag az RTL francia kereskedelmi rádióban.

Ségolene Royal volt az ENSZ nemzetközi tárgyalásainak elnöke hétfőig, amikor is a marokkói Marrákesben megkezdődött az ENSZ 22. nemzetközi klímakonferenciája.

"A párizsi megállapodás kimondja, hogy három évig nem lehet felmondani" - hangsúlyozta a miniszter.

Pénteken lépett hatályba lépett a tavaly decemberben elfogadott párizsi megállapodás, amely azt a célkitűzést erősítette meg, hogy a Föld légkörének felmelegedését a kötelezettséget vállaló 195 ország 2 Celsius-fok alatt tartja az iparosodás előtti mértékhez képest, és folytatja az arra irányuló erőfeszítéseket, hogy a felmelegedés csak 1,5 fokos legyen.

Az egyezmény ratifikáló országok, köztük az Egyesült Államok, a szerződés értelmében négy
velemenyezd, 2016. november 09. szerda, 11:06
Le Monde: Sarkozy megváltoztatta a népszavazással kapcsolatos álláspontját
elnökjelölt-választásra kampányoló Nicolas Sarkozy pénteken azt mondta, hogy megválasztása esetén népszavazást írna ki a bevándorlók automatikus családegyesítési jogának felfüggesztéséről és a titkosszolgálatok által megfigyeltek egy részének elzárásáról.

"Referendumon kérdezem meg a franciák véleményét, mert nekik kell dönteniük, senki másnak" - erősítette meg az exelnök vasárnap egy kampánygyűlésen Párizsban.

Sarkozy 2007 márciusában az elnökválasztási kampányban az akkori szocialista riválisa, Ségolene Royal álláspontjával szemben visszautasította a referendum intézményét, amelyet "a felelősséget vállaló politika végének és a demagógia végső formájának" nevezett egy lapinterjúban.

Miután 2007-ben megválasztották elnöknek, Nicolas Sarkozy megismételte, hogy nem látja értelmét a népszavazásoknak, s a parlament jogköreinek kiszélesítéséért emelt szót.

"Tény, hogy a referendumot Charles de Gaulle államfőként a franciákhoz intézett bizalmi kérdésként fogta fel, és hatókörét Jacques
velemenyezd, 2016. október 11. kedd, 10:51
Árvíz - Harmincnégy éves rekordot dönt meg a Szajna szintje Párizsban, két halott
francia fővárosban.

A péntek esti csúcspont várhatóan egész hétvégén stabil marad, majd lassan csökkeni kezd a vízállás - közölte a környezetvédelmi minisztérium.

A három napig tartó folyamatos esőzés miatti árvízben csütörtökön egy lovas életét vesztetteEvry-Grégy-sur-Yerre településen. A lónak sikerült kiúsznia a vízből, de a 74 éves férfi holttestét két órával később, a víz apadása után találták meg.Egy 86 éves nő pedig otthonában vesztette életét Souppes-sur-Loing nevű faluban.

Ségolene Royal környezetvédelmi miniszter szerint tartani lehet attól, hogy további áldozatokat találnak majd a hatóságok, amikor a vízszint csökkeni kezd. A tárcavezető szerint az apadás valószínűleg lassú lesz és több hétig is eltarthat, amíg a víz visszavonul és a Szajna eléri megszokott vízszintjét.

A part mentén található múzeumok, a Louvre és Orsay Múzeum alagsorában és földszinti termeiben raktározott felbecsülhetetlen értékű több ezer műkincseit elővigyázatosságból az éjszaka és a délelőtt folyamán
velemenyezd, 2016. június 03. péntek, 17:52
A francia környezetvédelmi miniszter veszi át az ENSZ klímakonferenciájának elnökségét
Az ENSZ klímakonferenciájának elnöki tisztét novembertől Marokkó tölti be, ott rendezik ugyanis a következő klímacsúcsot. A Marrákesben megrendezendő találkozó előtt, még a francia elnökség alatt - április 22-én - írják alá a tagállamok New Yorkban a történelmi megállapodást, amelyről megegyezés született Párizsban. A ceremónián Franciaország elnökölhet.

"Francois Hollande államfő felajánlotta nekem ezt a tisztséget, és én elfogadtam" - mondta a környezetvédelmi miniszter, a köztársasági elnök volt élettársa és négy gyermekének anyja az I-télé hírtelevízióban.

A kormányból múlt héten távozott Laurent Fabius szerette volna megtartani az ENSZ klímakonferenciájának elnökségét, miután az ő nevéhez fűződik a decemberi nemzetközi klímamegállapodás, amely számára hatalmas személyes, Franciaország számára pedig diplomáciai sikert jelentett. Hétfőn viszont jelezte az államfőnek, hogy a kialakult belpolitikai vita miatt mégsem tartja meg a posztot.

A múlt heti kormányátalakítást követően Ségolene
velemenyezd, 2016. február 17. szerda, 12:02
Laurent Fabius mégsem marad az ENSZ klímakonferenciájának elnöke
klímamegállapodás tető alá hozása, amely számára hatalmas személyes, Franciaország számára pedig diplomáciai sikert jelentett.

A marokkói Marrákesben megrendezésre kerülő klímakonferencia előtt, még a francia elnökség alatt írják alá a tagállamok április 22-én New Yorkban a történelmi megállapodást, amelyről megegyezés született Párizsban. Az ünnepélyes aláíráson Laurent Fabius szeretett volna elnökölni. Ez viszont rivalizálását váltott ki a kormányon belül, ugyanis a múlt heti kormányátalakítást követően Ségolene Royal környezetvédelmi miniszter - akinek tárcája kibővült az "éghajlattal kapcsolatos nemzetközi kérdésekkel" - azt kérte az államfőtől, hogy "tisztázza a játékszabályokat", azaz mondja meg egyértelműen, hogy az alkotmánytanács elnöke lehet-e a klímakonferencia elnöke is egyben.

"Megtisztelt azzal, hogy az alkotmánytanács élére jelölt és ezt hálásan köszönöm. Érzésem szerint nincsen összeférhetetlenség a COP21 utolsó szakaszának elnökségével" - írta levelében Laurent Fabius.
velemenyezd, 2016. február 16. kedd, 07:03
Képek, videók
2560x1440-royal-purple -so
kathyvp
2018. június 17. vasárnap, 10:07
85Preseli Royal Flush.jpg
charlotteani
2017. november 09. csütörtök, 20:31
40Int Ch Herewithem Royal
charlotteani
2017. november 09. csütörtök, 20:16
A Royalban muzsika.jpg
chillik
2017. augusztus 01. kedd, 04:08
royal.jpg
charlotteani
2016. november 03. csütörtök, 19:22
Royal-Mail-Stamps-RSC- Ham
lilagondolatok
2016. április 12. kedd, 11:13
saluki-royal-dog-of-eg ypt
charlotteani
2016. március 31. csütörtök, 01:26
royal-print-pooh3.jpg
charlotteani
2016. március 20. vasárnap, 20:46
ROYAL-PRINT-POOH.jpg
charlotteani
2016. március 20. vasárnap, 20:46
royal-print-lap-dance. jpg
charlotteani
2016. március 20. vasárnap, 20:46
vodka_royal_1l2.png
zskadi
2016. február 09. kedd, 23:30
royal-flush.jpg
lilagondolatok
2015. július 05. vasárnap, 12:50
Elnökválasztás, Las Vegas
mecsery
2013. január 18. péntek, 01:51
Elnökválasztási ünnep.jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.