Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 01:50 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mascarponés-gyümölcsös charlotte-torta
Mascarponés-gyümölcsös charlotte-torta





Hozzávalók

A tésztához:
6 db tojás
6 ek cukor
6 csapott ek finomliszt
1/2 csomag sütőpor
A piskótatekercshez:
4 db tojás
4 ek cukor
4 csapott ek finomliszt
1/2 csomag sütőpor
4 ek lekvár vagy dzsem
A krémhez:
2,5 dl tejföl
25 dkg mascarpone
2,5 dl habtejszín
10 dkg cukor
30 dkg meggy
15 g zselatin
1 dl víz
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg meggy
3 db mandarin
4 db kivi


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a tojásos masszába szitáljuk az 1 mokkáskanálnyi sütőporral elkevert lisztet. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába tesszük, és tűpróbáig sütjük. Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk.
A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgáját is. A liszthez 1 mk sütőport adunk, majd beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Miután megsült, kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla a sütőpapírt, és feltekerjük. Miután kihűlt, megkenjük bármilyen ízű lekvárral, és felszeleteljük.
A krémhez a mascarponét elkeverjük a tejföllel, a cukorral és az összeturmixolt meggyel. A habtejszínből kemény habot verünk a habfixálóval együtt. A vizet a zselatinnal folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd óvatosan, vékony sugárban a tejfölös krémhez csurgatjuk, végül hozzáforgatjuk habtejszínt.
Az kettévágott piskóta alsó részét visszatesszük a tortaformába és a szeletelt piskótatekerccsel körberakjuk. A krémet beleöntjük (6 evőkanállal félreteszünk a tetejére). Befedjük a piskóta másik felével, és lekenjük a maradék krémmel. A tetejét a cikkekre vágott mandarinnal és kivivel díszítjük, a közepére pedig egy-egy szem meggyet teszünk.

Megjegyzés

Ajánlom az elkészítését, mert bár kicsit időigényes, de nagyon finom krémes és tele van gyümölccsel.
vorosrozsa66, 2018. november 05. hétfő, 19:28
Címkék: tojásokat kettéválasztjuk, tojásfehérjét keményre, tojásos masszába, tojásfehérjét kemény, mascarponét elkeverjük, összeturmixolt meggyel,
Kommentek
Epres charlotte
Piskótához:tepsi méret 36x30 cm
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt liszt
1/2 cs. sütőpor
sárgabarack lekvár

Krém:

5 dl natúr joghurt
porcukor ,vagy édesítő ízlés szerint
2 cs Zselatin /Horváth Rozi/
2 cs van.cukor
70 dkg eper turmixolva + 50 dkg
3 dl habtejszín (megglét használtam)
Piskótát kisütjük, ruhával feltekerjük,és hagyjuk hűlni.Kihűlés után megkenjük lekvárral (ki milyennel szereti), felszeleteljük. Egy nagyobb tálat kibéleljük a piskóta tekerccsel .Annyi piskótát tegyünk félre,hogy az alját befedjük vele. Elkészítjük e krémet. Az epret jól megmossuk. A 70 dkg-ot összeturmixoljuk, hozzáadjuk a van. cukrot,porcukrot ,vagy édesítőt/ízlés szerint/A 50 dkg epret beledaraboljuk. 2 doboz joghurtba elkavarjuk a zselatin,feltesszük melegedni (nem forralni),hogy elolvadjon a zselatin.Tűzről levéve,hozzáadjuk a többi joghurtot,ami el is hűtötte,így beleöntjük az eperturmixot,az összedarabolt epret,és a keményre felvert
bkisseva, 2017. október 02. hétfő, 14:39
Charlotte torta
Charlotte - szögletes torta

Hozzávalók:
Két piskóta rolád,amit sütés után melegen felcsavarunk és ha kihűlt megkenjük lekvárral.
Piskóta: 3 tojás - 6 dkg cukor - 7dkg liszt - 1 kiskanál sütőpor
tojásfehérjéből kemény habot készítünk,hozzáadjuk a cukrot,majd a
sütőporral elkevert lisztet.
Piskóta lap: mint az előző
Krém: fél liter tej - 1 cs. vaníliáspuding amit rendesen megfőzünk
fél liter tejszín - 1/2 cs. zselatin
a puding ha kihűlt hozzáadjuk a tejszínt, majd a felolvasztott zselatint.
a krémbe óvatosan meggyet keverünk, de lehet ananász vagy őszibarack

Összeállítás: a torta formába zsírpapír, kibéleljük a kis lekváros tekercsekkel ( kb. fél centisre vágtam )
beletesszük a krémet, elsimítjuk és ráhelyezzük az egész piskótalapot
hűtőben megdermesztjük, ( én egy éjszakára szoktam )
Amikor kiborítom a tekercseket megkenem lekvárral,majd tejszínezem a
bkisseva, 2016. június 30. csütörtök, 18:16
Rumos-meggyes piskótacsiga
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
2 ek.rum (ha nincs, jó az aroma is)
tölteléknek meggylekvár
Az egész tojásokat a cukorral jó habosra keverem (robotgéppel), ezután hozzáöntöm az olajat és a rumot, ezekkel is tovább keverem, majd már fakanállal belekeverem a lisztet is. Egyneművé keverem a tésztát.
Sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsibe öntöm, elsimítom és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt (de ez sütő függő) megsütöm. Kiveszem, egy konyharuhára fordítom, lehúzom a sütőpapírt róla, és még melegen megkenem meggylekvárral, feltekerem és kihűtöm, csak utána szeletelem.
1-2 cm-es szeletekre vágva, porcukorral megszórva, vagy tejszínhabbal nagyon finom.
Barack, málna vagy eper lekvárral töltve akár piskóta bomba (Charlotte torta) alapjául is használhatjuk.
bkisseva, 2016. június 30. csütörtök, 17:26
Meggyes charlotte
Rama sütigyár recept
Meggyes charlotte
Hozzávalók

20-25 dkg babapiskóta
1 db 5 tojásos piskóta tortalap, (26 cm átmérőjű)
Meggyes krém

30 dkg kimagozott meggy
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 mokkáskanál fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl víz
Mascarponés krém

25 dkg mascarpone krémsajt
3 evőkanál porcukor
1 csomag vanília ízű pudingpor
5 dl tej
5 evőkanál cukor
1 evőkanál zselatin
0.5 dl víz
2.5 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
A babapiskóta mártogatásához

1. 5 dl narancslé, vagy befőttlé, vagy tetszés szerint likőr

Elkészítés

A meggyes krémhez a meggyet a cukrokkal és a fahéjjal megpároljuk, a végén hozzáadjuk
gabfe, 2014. július 06. vasárnap, 16:16
x
amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt.
Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a családjának.
(Én egy esztergomi, Ferences atyától tudom a receptet. )
Ha egyszer kipróbálják, nem bánják meg.
#925
2010. május 15. 20:31
Válaszolj!





Lukácsné Ágnes [Ági,Ágica]

Sütés nélküli finomság!
Gesztenyés charlotte
Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza
15 db babapiskóta
4 dl tejszín
0,5 dl rum
2 dkg zselatin
1 dkg vaj
Elkészítés:
Egy mély, kb. 25 cm átmérőjű tál falát kikenjük a vajjal, a tál alját kibéleljük papírral (kör alakúra vágjuk) vagy alufóliával. A tál oldalán szorosan körberakjuk a babapiskótát.Egy másik tálban simára keverjük a rummal meglocsolt gesztenyemasszát a kevés vízben feloldott zselatinnal, majd hozzákeverünk 2,5 dl felvert tejszínt.A krémet
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 17:21
Túrós-barackos charlotte
Süss egy vékony piskótalapot, ha nincs rá érkezésed, akkor vegyél egyet. Kend meg sárgabarack lekvárral és tekerd össze, utána vágd fel kb. fél centi vékony szeletekre, lényegében egy piskótatekercsről van szó. Túróból csinálj sűrű túrókrémet és keverd össze sárgabarack darabokkal. Fogj egy félgömb alakú tálat és tegyél bele nejlonfóliát, hogy rásimuljon a belsejére. Rakd ki a belsejét a piskótatekercsekkel szorosan, majd öntsd bele a túrókrémet. A tetejére megint rakj egy réteg piskótatekercset, hogy elfedje a túrókrémet. Hagyd állni a hűtőben, majd fejjel lefelé borítsd egy tányérra, a fólia segít kiszedni. Ha elég ideig hagyod a hűtőben, akkor szépen összeáll és lehet vágni, mint egy tortát. Egyszerű elkészíteni, de mégis nagyon finom.
yaskane, 2013. december 02. hétfő, 16:57
Charlotte tortácskák
Rama sütigyár recept
Charlotte tortácskák
Hozzávalók

4 gombóc Carte d'Or Vanília jégkrém (100g/200ml)
50g kristálycukor
100ml víz
16 babapiskóta
10g csokiforgács

Elkészítés

1.Öntsük fel a cukrot a vízzel egy kisebb lábosban, majd lassú melegítés mellett hagyjuk folyamatosan feloldódni. Végül forraljuk fel a keveréket, majd azonnal húzzuk le a főzőlapról és hagyjuk kihűlni.
2.Vajjal vagy olajjal alaposan kenjünk ki 4 darab 8 átmérőjű mini tortagyűrűt, majd helyezzük őket egy tepsire.
3.Vágjuk félbe a babapiskótákat, majd egy gyors mozdulattal mártsuk be őket lehűlt szirupba. Rendezzük el őket kör alakban a formák belső oldalán.
4.Helyezzünk minden Charlotte-formába egy gombóc Carte d'Or Vanília jégkrémet, majd egy kanál segítségével simítsuk a fagylaltot a forma aljára.
5.Szórjuk meg a Charlotte
gabfe, 2013. augusztus 27. kedd, 19:16
Képek, videók
Charlotte torta
irmus
2012. november 02. péntek, 16:02
Mascarponés-gyümölcsös ch
vorosrozsa66
2018. november 05. hétfő, 19:27
húsvétra kakas tojásokat
rochlitzne
2015. február 07. szombat, 20:51
Tojasokat dobalo nyul.gif
margoboszi
2010. április 01. csütörtök, 13:55
22 hagyd a tojásokat.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:42
Tojásfehérje habbá verve
margoboszi
2014. december 02. kedd, 13:44
Tojásfehérjés pakolás.jpg
pacsakute
2014. május 01. csütörtök, 08:28
tojásfehérje.jpg
tinka1951
2011. május 28. szombat, 16:06
erős masszázs :-)
gabipapa
2018. március 09. péntek, 14:10
Masszáda.jpg
pacsakute
2017. május 11. csütörtök, 18:55
tradicionális thai masszá
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:46
Budapest thai masszázs
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:43
eredeti thai masszázs 13.
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:42
eredeti thai masszázs Heg
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:41
thai masszázs terápia
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.