Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 10:42 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szerintetek mi várható az Alkotmánybíróságtól devizahiteles ügyben?
Megvárják azt a döntést, amelyik alapján az Ő felelősségük a bankok
felelőtlenségére fog hárulni.
A törvényeket mindig az érdekek irányítják, a törvénykezőket meg a
változtatások a törvénykezés által éppen jogerőre emelt formája.

Az át és felülírások és a privilégizált esetek taglalása a kivételezetti
körök mentességének kiskapuja,hogy az ítéletek súlyát akár
korlátlanul lehessen enyhíteni, a mentelmi jog pedig az ítélkezőket védi.
Taktika és huzavona magas szinten.
hatarvadasz, 2014. január 03. péntek, 13:01
Címkék: érdekek irányítják, törvénykezés által, privilégizált esetek, ítéletek súlyát, ítélkezőket védi, felelőtlenségére,
Kommentek
Handó Tünde: az OBT legyen tárgyilagos és pártatlan!
Országgyűlés igazságügyi bizottságának megállapítása szerint az OBT OBH-val szembeni "felvetései az elfogultság miatti téves és prejudikálással felérő indíttatásból fakadnak".

Ha az érintettek az OBT tagjai szeretnének maradni, térjenek vissza a minden bírótól elvárható tárgyilagossághoz és pártatlansághoz, ez az egész bírói szervezet érdeke - jelentette ki Handó Tünde.

Az OBH elnöke elmondta: biztos abban, hogy meg tudják oldani a helyzetet. Kapnak segítséget "kívülről", akár az Alkotmánybíróságtól (Ab), akár a törvényhozástól.

A jogalkotó korábban nem is feltételezte, hogy konfliktus alakulhat ki a bírósági szervezet szereplői között és szükség lehet például döntőbíróként az Ab-ra, vagy indokolt lehet az OBT összetételének megváltoztatása. Már felmerült olyan javaslat, amely egyfajta "kis parlamentté" tenné az OBT-t, amelyben minden bíróság képviselteti magát - fűzte hozzá Handó Tünde.

Az OBH elnöke beszélt arról is, hogy vezetésével az OBH rengeteg fejlesztést indított el a magyar
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:36
Alkotmányossági panaszt emelt a román képviselőház a legfelsőbb bíróság tevékenysége ellen
"szakosítással", tehát bármilyen összetételű bírói tanács eleget tesz a törvény előírásainak.

A mostani alkotmányos panasszal nem Dragnea fordult az alkotmánybírósághoz, hanem Florin Iordache, a képviselőház alelnöke, volt igazságügyi miniszter, akire a szociáldemokrata pártelnök egészségügyi problémáira hivatkozva néhány napra átruházta a házelnöki teendőket.

Iordache beadványában a parlament és a legfelsőbb bíróság közti alkotmányos konfliktus megállapítását és megoldását kérte az alkotmánybíróságtól. Arra hivatkozott, hogy a legfőbb instancia jogértelmezésével önhatalmúlag "hozzátett" a parlament által elfogadott törvényhez, holott a törvényeket a parlament hivatott hozni, a bíróságnak pedig csak alkalmaznia kellene őket.

Az alkotmánybíróság két hasonló - Liviu Dragneát közvetlenül is érintő - panasz esetében is alkotmánysértőnek minősítette az igazságszolgáltatási szervek eddigi joggyakorlatát. Tavaly novemberben a bukaresti kormány panaszának helyt adva az öttagú bírói tanácsok
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 12:21
Az ukrán alkotmánybíróság érvénytelenítette a btk törvénytelen vagyonosodásra vonatkozó cikkelyét
A bírói testület egyebek mellett azzal indokolta döntését, hogy a cikkely sérti az ártatlanság vélelmét. A vádlottnak kell ugyanis bizonyítania, hogy törvényesen szerezte vagyonát, holott a törvény a bűnelkövetés bizonyításának terhét kizárólag a vád képviselőjére helyezi.

A vagyonosodást büntető cikkely felülvizsgálatát 2017. december 12-én kérte az alkotmánybíróságtól 59 parlamenti képviselő. Érdekeiket Pavlo Pinzenik, az Arszenyij Jacenyuk volt miniszterelnök vezette Népi Front frakciójának tagja képviselte a bírósági tárgyalásokon.

A törvénytelen vagyonosodásért járó büntetőjogi felelősségre vonást 2015-ben vezették be. Ez volt az egyik fő követelése az Európai Uniónak Ukrajnával szemben a vízummentesség fejében, és erre kötelezte magát Kijev a Nemzetközi Valutalappal (IMF) szemben az IMF hitelprogramjának folytatásáról aláírt memorandumban is - emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

A nemzeti korrupcióellenes iroda (NABU) jelenleg ötven törvénytelen vagyonosodási ügyben
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 19:51
Harmadszor is elutasította Iohannis a román kormányfő miniszterjelöltjeit
Dancila a múlt héten, a második elutasítás napján ugyanazoknak aminiszterjelölteknek a kinevezését kérte ismét Iohannistól, akiket az államfő éppen elutasított.

A kormányfő ragaszkodik ahhoz, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik kulcsemberének számító Lia Olguta Vasilescu kerüljön a miniszterelnök-helyettesi ranggal együtt járó regionális fejlesztési tárca élére, illetve Mircea Dragici, a PSD pénztárosa legyen a közlekedési miniszter. Szerinte a két jelölt eleget tesz az alkotmányban és a hatályos törvényekben megszabott összeférhetetlenségi feltételeknek.

A szociáldemokrata kormánnyal nyílt konfliktusban álló jobboldali államfő mostani elutasító levelében is törvényességi kifogásokat emelt. Egyebek mellett arra utalt, hogy a jelöléshez csatolt dokumentációhoz nem csatolták a bűnügyi nyilvántartó igazolását arról, hogy a jelöltek nem büntetett előéletűek.

A kifogásnak nyilvánvaló politikai üzenete van, hiszen eddig egyetlen miniszterjelölttől sem kértek igazolást arról, hogy
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 19:22
Alkotmánybírósághoz fordul a parlamenti ellenzék a munka törvénykönyvének módosítása miatt
A MSZP-Párbeszéd az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben azt írta: a jogszabály közjogilag érvénytelen az Országgyűlésben történt "eljárási törvénytelenségek" miatt. Az ellenzéki politikusok a "rabszolgatörvény" mellett az ülésnapon megszavazott, a jelenlévők kétharmadát megkövetelő sarkalatos törvények esetében is kérik az Alkotmánybíróságtól a közjogi érvénytelenség megállapítását - tették hozzá.

A beadványt támogatták a DK-, a Jobbik-, az LMP-, az MSZP- és a Párbeszéd-frakció tagjai, továbbá független képviselők is, így összegyűlt a szükséges 50 aláírás - írták.

Az MTI-hez eljuttatott közleményt Szabó Tímea (Párbeszéd), Tóth Bertalan (MSZP), Szabó Gábor (Jobbik), Vadai Ágnes (DK), Keresztes László Lóránt (LMP), valamint Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Bősz Anett független képviselő írta alá.

"Az ellenzéki pártok a jövőben is közösen küzdenek a törvény visszavonásáért" - fogalmaztak.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményben úgy reagált, a munka törvénykönyve módosítása csak
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 17:53
A strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordult leváltása miatt a volt román korrupcióellenes főügyész
Kövesi közleményéből kiderült: tavaly decemberben fordult az EJEB-hez, mivel úgy értékeli, hogy sérült a tisztességes tárgyaláshoz való joga, amikor a román alkotmánybíróság döntésének eleget téve a román államfő tavaly nyáron felmentette őt a korrupcióellenes ügyészség (DNA) éléről. A volt főügyész azt kifogásolja: az alkotmánybíróság anélkül hozott megfellebbezhetetlen határozatot leváltása ügyében, hogy beidézte volna, és lehetőséget biztosított volna számára a védekezésre.

Az alkotmánybíróság 2018 júniusában a szociálliberális kormánynak adott igazat a jobboldali elnökkel folytatott jogvitában, és szavazattöbbséggel megállapította: Klaus Iohannis államfő alkotmányos konfliktust okozott azzal, hogy megtagadta Laura Codruta Kövesi leváltását, amelyet az igazságügyi miniszter kezdeményezett. A taláros testület szerint az elnöknek nem lett volna joga megtagadni a kormánykoalíció által visszaélésekkel vádolt főügyész leváltását. Az alkotmánybíróság határozatában arra kötelezte az elnököt, hogy adja
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 07:45
Az alkotmánybíróságnál emel panaszt Iohannis ellen a román kormányfő
az újságíróknak, hogy telefonon sürgetette meg Iohannisnál a miniszterek kinevezését, de az államfő azt közölte vele, hogy egy újabb hétig fog mérlegelni.

"Kénytelenek vagyunk az alkotmánybírósághoz fordulni, mert nagyon nehéz időszak előtt állunk, a kormánynak most mindent meg kell tennie az (1919 első felében esedékes) uniós elnökség sikere érdekében: ez komoly ügy, nem játék" - mondta a miniszterelnök.

Dancila értelmezése szerint az elnök akadályozza a kormány munkáját, és az alkotmánybíróságtól várja, hogy megállapítsa az alkotmányos konfliktust és a kinevezési okmányok kiadására kötelezze Iohannist. Hasonló módon érte el a PSD Laura Codruta Kövesi korrupcióellenes főügyész leváltását. Bár a taláros testület akkor is kormánynak adott igazat, hónapokba telt, amíg Iohannis aláírta a főügyész felmentését.

A bukaresti kormány összetétele körüli bizonytalanság a jövő év elejéig is elhúzódhat, az alkotmányos panasztól a PSD tehát legfeljebb némi belpolitikai sikert, mintsem gyors megoldást
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 17:40
Illegális bevándorlás - Lázár: a kormány a migráció veszélyeire figyelmezteti az ENSZ-t
tiltott határátlépés bűncselekmény - szögezte le.

Az ENSZ-nek a kabinet szerint támogatni kell az országokat abban, hogy megőrizzék történelmi, vallási, kulturális hagyományaikat, társadalmi berendezkedésüket.

A miniszter felhívta a figyelmet a NATO előrejelzésére, amely szerint 2020-ig 60 millió ember indul meg Európa felé, vagyis Nyugat-Európa bevándorlóövezetté válik. Szerinte ezt csak jogi és fizikai határzárral lehet megakadályozni.

Lázár János elmondta azt is, hogy az Alkotmánybíróságtól (Ab) kért állásfoglalást a kormány a bevándorlás kérdéséhez kapcsolódóan. Arra vár választ a kabinet: lemondhat-e a nemzetközi jogban az államiság tartópilléreiről, azok képviseletéről. Négy kérdésben kérik az alaptörvény értelmezését az Ab-től, hogy tudják, a menekültüggyel kapcsolatban mekkora a mozgástér, jóváhagyhatja-e a kabinet például azt, hogy embereket telepítsenek az országba - mondta a miniszter.

Megkezdődtek a tárgyalások az Európai Unióval arról, hogyan tudja Magyarország "behajtani"
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 17:52
Képek, videók
alkotmanybirosag.jpg
wiwat
2013. június 25. kedd, 17:01
devizahitelesek sztrájkja
kicsoda57
2013. augusztus 24. szombat, 17:05
Na, szerintetek elfáradtu
hidiren
2008. október 26. vasárnap, 14:21
szerintetek mit szólnak..
kriszi11
2006. október 26. csütörtök, 09:15
szerintetek jó falat?
magdaseppa
2006. szeptember 14. csütörtök, 13:25
az Úr irányitja a lépteid
relisisi
2015. január 13. kedd, 15:56
Igazság által
dandej
2019. május 15. szerda, 18:35
Hit által szól
dandej
2018. szeptember 30. vasárnap, 15:43
Ó általa ő vele és ő benn
sacimama
2017. november 24. péntek, 21:50
Öröm által erő
dandej
2017. július 06. csütörtök, 11:23
Ez által becsült üzemanya
magnesses
2016. december 23. péntek, 17:29
EtnaHaus Az Etna által el
margoboszi
2015. május 31. vasárnap, 19:06
EtnaHaus Az Etna által el
cipello
2015. május 22. péntek, 12:35
minden-percem-altalad- sze
rzsi-
2015. január 16. péntek, 06:30
Ő általa, Ő vele és Ő ben
sacimama
2014. április 06. vasárnap, 23:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.