Belépés
2019. január 21. hétfő | 4. hét | 21. nap | 06:44 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szakértő: Putyin is tisztelettel emlékezett meg Helmut Kohl-ról
Elmondta: kancellársága idején Helmut Kohl egyensúlyozott, hogy a Szovjetunióval, illetve Oroszországgal jó viszonyt ápoljon, úgy gondolta, hogy egy német-orosz konfliktus tönkreteheti mindkét országot.

A szakértő ugyanakkor arra is kitért, hogy az orosz ideológia formálóinak körében valójában nincs jó vélemény Kohl kancellárról, mert úgy vélik, hogy meggyengítette az "orosz birodalmat" és Németország újraegyesítése kapcsán becsapta Mihail Gorbacsov akkori szovjet vezetőt.

Az Oroszország elleni gazdasági szankciókról szólva Kun Miklós úgy vélte, hogy azok a várakozásokkal ellentétben nem törték össze az országot. "Kibírta, de nem járt jól" - fogalmazott.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 17. szombat, 22:14
Címkék: Helmut Kohl-ról, Helmut Kohl, Mihail Gorbacsov, német-orosz konfliktus, szakértő ugyanakkor, orosz ideológia,
Kommentek
Rólunk mondták
történész, humorista: egy óvatlan pillanatban ezt mondta róluk:
"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok."
Voltak, akik még ennél is messzebbre mentek, s azt állították, hogy a földöntúliak már valóban köztünk élnek, csak magyaroknak mondják magukat...

ENRICO FERMI olasz atomfizikus (1901-1954)
amikor Fermit megkérdezték, hogy hisz-e az űrlakókban, azt válaszolta:
"Már itt vannak magyaroknak nevezik őket!"

HELMUT KOHL (1930-2017) német konzervativ politikus, kancellár 1982-1998-ig:
"A legnagyobb csapást a nemzetközi kommunizmusra a magyarok mérték és a berlini falból az első követ a magyar hősiesség ütötte ki."

KRANTZ S. GROVER (1931-2002) amerikai antropológus:
,,A magyarországi magyar nyelv ősisége ugyanilyen meglepő lehet... átmeneti kőkori nyelvnek tartom, mely megelőzi az újkőkor kezdetét... a magyar az összes helyben maradó európai nyelvek közül gyakorlatilag a
menusgabor, 2017. október 27. péntek, 20:00
Hét pontban reformálná meg az uniót az osztrák kancellár
"Az utóbbi években Ausztriában túl nagyot kortyoltunk a populizmusból, és a hazai bulvárújságok szalagcímei fontosabbak voltak annál a próbálkozásnál, hogy komolyan vehető szerepet játsszunk Európa színpadán" - fogalmazott a kancellár.

Kern méltatta az eseményen szintén részt vevő Franz Vranitzky egykori kancellárt, valamint a nemrég elhunyt külügyminisztert, Alois Mockot, és együtt említette őket Helmut Kohl egykori német kancellárral. Kern Vranitzky-ről, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) egykori elnökéről azt mondta, hogy "neki sikerült a helyénvaló dolgot népszerűvé tennie és a nagyobb egészhez való tartozás üzenetét közvetítenie az osztrákok felé".

Kern beszédében elsősorban az unió átalakítását szorgalmazta, főként a gazdasági és valutaunió megvalósítását, valamint az uniós államok adópolitikájának koordinálását. Kiállt a méltányos adóztatás mellett, és az adóparadicsomok, valamint a nagyvállalatoknak biztosított kedvezmények ellen foglalt állást. Negyedik pontként azt
velemenyezd, 2017. július 03. hétfő, 23:36
Illegális bevándorlás - Juncker: a történelem Merkelt igazolja majd
amelyek korábban nagyon kritikusak voltak, és a közösség költségvetési átcsoportosításokkal rekordidő alatt 10,1 milliárd eurót mozgósított a válságkezelésre.

Arra a felvetésre, hogy Angela Merkel a csütörtökön kezdődő európai uniós csúcs előtt igen elszigeteltnek tűnik, azt mondta, hogy a kormányfői állás munkaköri leírásában szerepel a "tartás" és az állhatatosság erős nyomás alatt, a kancellároknak pedig mindig akkor adóznak elismeréssel, amikor "viharos időkben is tartják az irányt". Ezt mutatja Helmut Kohl volt német kancellár "előrelátó újraegyesítési politikája" is.

A történelem Helmut Kohlt igazolta, és "Angela Merkelt is igazolja majd" - mondta Juncker.

Arra a kérdésre, hogy mit jelentene az EU számára, ha Angela Merkel már nem lenne hivatalában, elmondta, hogy szerinte a német kancellár valamennyi bírálójánál tovább marad pozíciójában, és az általa képviselt európai menekültpolitika érvényesül majd. Politikai vezető erőt mutat annak kimondása, hogy sikerül megoldani a válságot, és
velemenyezd, 2016. február 17. szerda, 10:51
Megnyílt a nagyközönség előtt a francia elnöki rezidencia a francia Riviérán
A Földközi-tenger egyik sziklás félszigetén található Bormes-les-Mimosas nevű településen emelkedő műemlék jellegű várkastély 1968 óta szolgált a francia elnökök nyári rezidenciájaként. Tavaly októberben azonban bejelentették, hogy a francia elnöki hivatal a francia nemzeti műemlékvédelmi központ felügyelete alá helyezi át a rezidenciát, és ezzel két százalékkal csökkenti az Elysée-palota költségvetését. Az elnökség ugyanakkor megtartotta magának azt a jogot, hogy időnként hivatalos programokat szervezzen az erődítményben.

Az idei "tesztidőszakban", június 29. és szeptember 28. között, előzetes foglalás után naponta 640 látogató - egyszerre csak 150 - sétálhat szabadon az elnöki lakosztályokban. Jövőre a tervek szerint már húsvéttól egészen novemberig látogatható lesz az egykori elnöki rezidencia.

Fort de Bréganconban az érdeklődök nemcsak magát a rezidenciát tekinthetik meg, hanem filmeket és fotókiállítást is láthatnak a nyaraló elnöki családokról. A leginkább kompromittáló képeket,
velemenyezd, 2014. július 10. csütörtök, 17:24
Vélemények rólunk, magyarokról
figyelem ezt a fajta ártatlan nacionalizmust, hisz nem akar más országokat meghódítani, nem vezet tömegsírokhoz és az ENSZ Büntető Törvényszéke elé kerülő vádakhoz. Csak arról szól, hogy hinnünk kell magunkban - még ha olykor azt gondolják is rólunk, s olykor mi magunk is akképp vélekedünk, hogy talán a Marsról jövünk."

ENRICO FERMI olasz atomfizikus (1901-1954) - amikor Fermit megkérdezték, hogy hisz-e az űrlakókban, azt válaszolta:
"Már itt vannak… magyaroknak nevezik őket!"

HELMUT KOHL (1930-) német konzervativ politikus, kancellár 1982-1998-ig:
"A legnagyobb csapást a nemzetközi kommunizmusra a magyarok mérték és a berlini falból az első követ a magyar hősiesség ütötte ki."

ZBIGNIEW KAZIMIERZ BRZEZINSZKI (1928- ) amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó a 70-es években leírta:
"Aki a világ fölötti uralmat meg akarja szerezni, annak el kell foglalnia a Föld szívét. Aki elfoglalta a Föld szívét, az birtokba vette Európát. Aki birtokba vette Európát, az ura az
margherita, 2012. augusztus 28. kedd, 23:07
Rólunk mondták II.
áldozatra. A magyar munkások és értelmiségiek, akik mellett annyi tehetetlen bánattal állunk ma, tudják mindezt, s ők azok, akik mindennek mélyebb értelmét velünk megértették. Ezért, ha szerencsétlenségükben osztoztunk, miénk a reményük is. Nyomorúságuk, láncaik és száműzottségük ellenére királyi örökséget hagytak ránk, melyet ki kell érdemelnünk: a szabadságot, amelyet ők nem nyertek el, de egyetlen nap alatt visszaadták nekünk!
ALBERT CAMUS (1913-1960) francia Nobel -díjas író

Slide 19
HELMUT KOHL német konzervativ politikus, kancellár 1982-1998-ig:
A legnagyobb csapást a nemzetközi kommunizmusra a magyarok mérték és a berlini falból az első követ a magyar hősiesség ütötte ki.

Slide 20
Magyarok! A lehetőség mindazon által eljött az Önök számára, hogy kibontakoztassák képességeiket és megmutassák a világnak szellemüket, kezdeményező képességüket. Ehhez azonban az önbizalom elengedhetetlen. Éppen ezért akármilyen nehéz is, bármilyen akadállyal, nehézséggel néznek
menusgabor, 2012. január 18. szerda, 20:00
Németország sorsdöntő kihívások előtt
nyíltan megkérdőjelezte a kancellárnak az euróválsággal kapcsolatos politikáját, sőt a CSU egyik képviselője, Peter Gauweiler - nem először és többed magával - e politika ellen az alkotmánybíróság előtt is támadást indított. Az egyre népszerűtlenebbé váló Szabad Demokrata Párt pedig"arculatmentő" feltételeket szab, miközben Merkel számára a liberális külügyminiszter, a külpolitikában hibát hibára halmozó Guido Westerwelle is egyre nagyobb terhet jelent.

Közben a német sajtó még mindig a nagy előd, Helmut Kohl augusztus második felében elsősorban Merkel elleni,a határozott vezetést, valamint az egyértelmű külpolitikai irányt számon kérő, "tapintatlanul" éles kirohanásától hangos. A kakofóniát pedig csak erősítette, hogy a kancellárt Christian Wulff államfő mellett több tekintélyes párttársa sem kímélte. Ezen a téren a hétgyermekes munkaügyi miniszter, Ursula von der Leyen, a CDU elnökhelyettese járt az élen, aki ugyan az Európa-politikával kapcsolatban képtelen javaslatokkal állt elő, azt azonban
velemenyezd, 2011. szeptember 02. péntek, 07:17
Képek, videók
orban-helmut-kohl.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:55
helmut-kohl-gyasz-bill -cl
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:31
helmut-kohl-gyasz-orba n-b
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:30
helmut-kohl-gyasz-orba n-v
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:29
helmut-kohl-gyaszszert art
agica2004
2018. március 06. kedd, 22:26
helmut-kohl-temetes.jp g
agica2004
2018. március 06. kedd, 22:24
helmut-kohl-temetes-.j pg
agica2004
2018. március 06. kedd, 22:23
Helmut Kohl.jpg
agica2004
2010. október 18. hétfő, 15:03
Tisztelettel.png
sz719eszter
2016. május 20. péntek, 15:12
tisztelettel adózva
orban47
2015. augusztus 29. szombat, 19:20
Tisztelettel.png
pacsakute
2012. október 17. szerda, 17:15
Idősseknek tisztelettel !
hajduandras
2010. február 27. szombat, 20:03
Házasság konfliktus
sacimama
2013. április 27. szombat, 20:46
konfliktus.jpg
agica2004
2011. február 25. péntek, 14:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.