Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 00:07 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hazai kortárs táncszínházi kínálatból ad ízelítőt A Tánc Fesztiválja Veszprémben
A kortárs táncművészeti seregszemle programját a közelmúltban bemutatott művekből állítottuk össze - mondta el az MTI-nek szerdán Krámer György, a Pannon Várszínház által szervezett fesztivál művészeti igazgatója. Mint felidézte, eredetileg a rajtuk kívül álló okok miatt elmaradt tavalyi fesztivál programját akarták összehozni, ám a végeredmény alig hasonlít az előző évben eltervezetthez.

"Ez is azt mutatja, hogy a kortárs táncszínház hihetetlenül gyorsan változó, folyamatosan útkereső műfaj" - fogalmazott Krámer György, hozzátéve, hogy a fellépő együttesek művészeti vezetői mindenképpen friss anyaggal szerették volna megörvendeztetni a veszprémi közönséget.

A 16. alkalommal megrendezendő fesztivál törzsközönsége visszajáró együttesek és új formációk kisebb-nagyobb lélegzetű műveiből válogatva nyerhet betekintést a magyarországi kortárs táncszínházi kínálatba. A Közép-Európa Táncszínház és a Szegedi Kortárs Balett törzsvendégekként lépnek színpadra, a Badora Társulat újoncként érkezik a seregszemlére, ahogy Kulcsár Noémi és Juhász Kata csapatai is.

A fesztivál programját gazdagítja továbbá a TranzDanz, Fehér Ferenc, a Duna Táncműhely és a Duda Éva Társulat. A versenyprogramon kívüli kínálatban egy élőzenés, kortárstánc-improvizációs csapat, a Willany Leó produkcióiban merülhetnek el az érdeklődők, akiket Sub Bass Monster koncert is vár a nyitónapon. A rendezvény újdonsággal is szolgál: május 16-án és 17-én (pénteken és szombaton) Ladányi Andrea táncművész tart nyilvános workshopot a fesztivál központi helyszínéül szolgáló Hangvillában.

Krámer György elmondta, hogy az idén átadott multifunkcionális közösségi tér ad otthont a fesztiválprogramok nagy részének. "Igyekszünk kihasználni az épület adta lehetőségeket, életre kelteni annak legkülönbözőbb helyeit. A nagyszínpadon folynak a versenyprogramok, de a kamaratermekben, a stúdióban és az épület előtti parkban is lesznek programok" - mondta a művészeti igazgató. A volt Városi Művelődési Központban is lesznek előadások, illetve Veszprém utcáira és tereire is kiköltözik a fesztivál.

A hagyományokhoz híven a találkozó utolsó napján gálaműsor keretében adják át a zsűri díjait.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2014. április 23. szerda, 13:23
Címkék: Tánc Fesztiválja Veszprémben, Krámer György, Pannon Várszínház, Közép-Európa Táncszínház, Szegedi Kortárs Balett, Badora Társulat,
Kommentek
Huszadik alkalommal rendezik meg május végén a Tánc Fesztiválját Veszprémben
A rendezvény nyitónapján veszprémi tánccsoportok lépnek közönség elé a Hangvilla rendezvényközpont előtti téren. A Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház Abszurdia című, a társadalomról ironikus képet festő közös produkciója a Petőfi Színházban látható majd.

A Hangvilla színháztermében gálaműsort rendeznek finn, spanyol és koreai táncművészek közreműködésével, 18 esztendő után pedig ismét a fesztivál vendége a Pécsi Balett: a társulat a színházban lép fel május 29-én a Diamonds (Gyémántok) című esttel, amelyen Földi Béla Footsteps és Leo Mujic Diamond című koreográfiáját láthatja a közönség.

A rendezvény harmadik napján a Duda Éva Társulat és a Frenák Pál Társulat táncosai várják az érdeklődőket. A hónap utolsó napján pedig a Közép-Európa Táncszínház lengyel-magyar koprodukcióját és a Krakow Dance Theatre előadását láthatják az érdeklődők - közölte a fesztiváligazgató.

A fesztiválon fellép a próza és a mozdulat egyenrangúságát hirdető Forte Társulat valamint a Bozsik Yvette
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 16:16
Hat bemutatója lesz az évadban a veszprémi Pannon Várszínháznak
előadásai.

Vándorfi László közölte: az előttük álló, 18. évadban mintegy ezerrel több bérletes nézője lesz a színháznak, mint az előző szezonban.

A társulat két új taggal bővül, a színház arculata is megújul, fiatalos, lendületes elemeket felvonultatva - fűzte hozzá.

Felidézte: a június közepe és augusztus 20. közötti, több helyszínen zajló nyári szezonban 30 ezer nézője volt a színháznak, a fizető nézők száma pedig két és félszerese volt az elmúlt évi nézőszámnak.

Krámer György koreográfus, a Tánc Fesztiválja művészeti vezetője a 20. alkalommal megrendezendő fesztiválról elmondta, hogy egy fotókkal illusztrált album kiadását tervezik a májusi, jubileumi rendezvényre.

Hozzátette: a fesztiválra meghívják majd az egykori zsűritagokat, a rendezvény történetében valaha közreműködő fotóművészeket és szerveznek egy konferenciát is.

A tervek szerint a fesztivál bemutatkozó helyszíne lesz a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán táncművészeti programjának támogatásaiból részesülő
velemenyezd, 2017. szeptember 15. péntek, 13:02
Tizennyolc előadás A Tánc Fesztiválján Veszprémben
Goda Gábor Társulat Raj című darabját szombaton Veszprémben mutatják be.

A fesztiváligazgató kitért arra is, hogy kísérőprogramként három performansz is bekerült a kínálatba: Hegyeshalmi László performansza, a Bandart Dancing Graffiti című produkciója, Goda Gábor pedig Fehér Árnyék címmel lép fel.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója arról beszélt: évek óta egyfajta "fesztiválosodás" jellemző Veszprém kulturális életére. Utalt a május elején zajló Gizella Napokra, melyet A Tánc Fesztiválja követ, a VeszprémFestre vagy az Auer Fesztiválra.

A Tánc Fesztiválja idei programjai közt szerdán a Szegedi Kortárs Balett, a Badora Társulat és a Feledi Project, csütörtökön Kovács Gerzson Péter (TranzDanz), a Forte Társulat, illetve ifj. Zsuráfszky Zoltán és Tókos Attila, pénteken a Bozsik Yvette Társulat, a Tünet Együttes, a Közép-Európa Táncszínház, Fehér Ferenc, valamint Hegyeshalmi László, szombaton a Vörösmarty Színház, az Artus, a Bandart, a Budapest Táncszínház, vasárnap pedig a Magyar
velemenyezd, 2017. május 09. kedd, 11:42
Május végén rendezik meg Veszprémben A Tánc Fesztiválját
Krámer György elmondta, hogy május 23. és 29. között rendezik meg a csaknem két évtizedes múltra visszatekintő kortárs táncfesztivált Veszprémben, melyre 16 társulat érkezik verseny-, illetve kísérőprogramokkal.

Hozzátette: a fesztiválon a táncprodukciók mellett megjelenik a performansz és látható lesz az elmúlt fél évszázad magyar grafikai művészetét bemutató tárlat is. A fesztiváligazgató beszélt arról is, hogy a táncfesztivált 18. alkalommal rendezik meg, de az idén lesz először bemutató is a programok között, a Frenák Pál Társulat Un című produkcióját láthatja elsőként a közönség, a darab az emberi és az állati lét kérdéseit boncolgatja.

Látványos színfoltja lesz a rendezvénynek, hogy a város két épületét "óriásnyomatokkal csomagolják be" - jegyezte meg Krámer György.

A fesztivál nulladik napján, május 23-án, az Artus Társulat Promenád című produkcióját láthatja a közönség, amely egy városi utazás keretében lesz látható a buszokon és a megállókban, így feszegetve a színházi tér
velemenyezd, 2016. február 29. hétfő, 13:31
Múzeumok őszi fesztiválja - Balatonfüreden óriás képet alkothatnak, Veszprémben az indián hagyományok nyomába e
láthatók.

A Jókai Mór Emlékház a Jókai család balatonfüredi mindennapjaiba enged betekintést, a Városi Helytörténeti Gyűjtemény interaktív kiállításán pedig a közlekedés, a fürdőkultúra, az Anna-bál és a színházi élet vonatkozásában ismerkedhetnek meg az érdeklődők a város reformkori történetével - fejtette ki Kositzky Anett.

A restaurátor szemével láttatja a műtárgyakat Almásy Ivor restaurátor október 31-re tervezett előadása - mondta az ügyvezető.

Veszprém is csatlakozik a múzeumok őszi fesztiválja rendezvénysorozathoz - tájékoztatott a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója.

S. Perémi Ágota elmondta, hogy október 1-jén, Kubassek János geográfus, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója tart előadást, A sokarcú Brazília geográfus szemmel címmel a múzeumban.

Másnap Koncz Pál, országszerte és a határon túli magyarság körében is ismert, közelmúltban elhunyt restaurátor előtt tisztelegnek kollégái - közölte az igazgató.

A gyermekek diafilmeket nézhetnek és rajzfoglalkozáson vehetnek részt
velemenyezd, 2015. szeptember 24. csütörtök, 14:02
Öt nagyszínpadi bemutató a veszprémi Pannon Várszínházban
Vándorfi László kiemelte, a jubileum azt bizonyítja, hogy a Pannon Várszínháznak van helye a térség kulturális életében. Ezt mutatja az is, hogy az elmúlt években átlagosan 65 ezer fő körül alakult éves látogatottságuk.

Elmondta, hogy az idei nyár is munkával telt a társulatnak: 41 előadást tartottak és több rendhagyó kezdeményezésük is volt. Az ajkai strandon vízi orfeumot hoztak létre, valamint a hét ajkai városrész civil szervezeteivel és kultúraszerető lakóival rendezték meg az Ajkai Randevút nemzeti ünnepünk hétvégéjén. Hozzátette, hogy a nyáron tartották az évad első előadásának, az Egy darabot a szívemből premierjét Alsóörsön.

Ezzel, a Máté Péter és S. Nagy István dalaira épített darabbal kezdik meg a kőszínházi szezont szeptember 19-én az inotai Retro Színházban, majd 26-án Veszprémben a Hangvillában - mondta Vándorfi László. Ezt követi Shakespeare A makrancos hölgy - avagy a hárpia megzabolázása című vígjátéka Nádasdy Ádám fordításában, a jambusokat őrző, korszerű
velemenyezd, 2015. szeptember 15. kedd, 11:41
Fogyatékkal élők összművészeti fesztiválja Veszprémben
Asztalos Zsolt kiemelte: a fesztivál elsődleges célja, hogy bemutassa a fogyatékos emberekkel foglakozó intézményekben folyó művészeti tevékenységet.

Hozzátette: rendkívül sokszínű a kínálat, hiszen az ének, a tánc, a színjátszás és a hangszeres zene mellet a bábjáték is helyet kap a Veszprémi Petőfi Színház színpadán. A program nyitó rendezvényeként a sérült zenészek majdnem hatvan tagú országos társulata, a Nemzeti Színkottás Zenekar játszik együtt St. Martinnal, Tóth Verával és a Budapest Ragitme Banddel.

A fesztivál célja, hogy segítse a sérült és az ép emberek egymáshoz való közeledését, ennek jegyében játszik majd együtt néhány sérült zenész Veszprém belvárosában többek között Roy és Ádám csapatával és az LGT Emlékzenekarral - emelte ki az elnök.

Asztalos Zsolt felidézte: eddig az ország tizennégy városában szerveztek hasonló fesztivált, Veszprém második alkalommal ad otthont a találkozónak.

A program kísérőrendezvényeként Fábián Gábor fogyatékos embereket ábrázoló fotóit
velemenyezd, 2014. július 01. kedd, 12:13
Képek, videók
Fény fesztivál ? Festival
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:33
0 fesztiváli ruha 21a45.j
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 13:27
FESZTIVÁL37.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:28
FESZTIVÁL36.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:28
FESZTIVÁL35.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:28
FESZTIVÁl34.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:27
FESZTIVÁL33.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:27
FESZTIVÁL32.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:27
FESZTIVÁL31.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:26
FESZTIVÁL30.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:26
fesztivál29.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:26
FESZTIVÁL28.jpg
cserhat3
2017. szeptember 11. hétfő, 12:25
Veszprémben
orban47
2017. április 17. hétfő, 08:05
Veszprémben 2014.08.27..j
dnemethk
2014. október 04. szombat, 23:35
Veszprémben 2014.08.27. (
dnemethk
2014. október 04. szombat, 23:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.