Belépés
2019. július 17. szerda | 29. hét | 198. nap | 03:02 | Endre, Elek
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öttonnás kézilabda-installációval tisztelegnek Győrben a női csapat előtt
A műtárgyat sajtótájékoztató keretében, az utánpótláscsapat játékosainak jelenlétében mutatta be a város polgármestere, alpolgármestere és a kézilabda klub elnöke.

Az Ipar út-Szigethy Attila út-Fehérvári út kereszteződésében lévő többsávos körforgalom közepébe került óriáslabda vázszerkezete elektrosztatikusan porfestett acél zártszelvényből készült, magassága 5,5 méter, szélessége pedig 8 méter - tájékoztatott Radnóti Ákos alpolgármester. Hozzátette, a vázszerkezetre lemezborítást erősítettek, amelyre az Audi Arénát, a csapatot, a szurkolókat és az elnyert kupákat ábrázoló fotókat nyomtattak. A szerkezet összsúlya így megközelíti az öt tonnát.

Borkai Zsolt polgármester az installáció átadásán hangsúlyozta, a győri kézilabdás lányok sikereire méltán büszke a város, ez az óriáslabda pedig a köszönet egy formája. A kisalföldi megyeszékhely és a sport kapcsolatáról szólva a polgármester rámutatott, igyekeznek minél több sportrendezvényt a városba hozni. Hozzátette, élősportra az elmúlt évben 5-600 millió forintot költöttek.

Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke úgy fogalmazott, egyedülálló, hogy egy kézilabdacsapat körforgalmat kap. Megjegyezte, ezt a sportszeretetet azzal tudják meghálálni, ha megújulnak, és a jövőben is olyan sikereket érnek el, mint az elmúlt években.

Győrben nem ez az első "sportos" körforgalom: tavaly az Új Bácsai út körforgalmában adtak át egy EYOF-kockaként ismertté vált alkotást, amely a 2017-es, Győrben megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak állít emléket.

A városban 2015 óta zajlik a körforgalmak megújítását célzó program.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 15:31
Címkék: Radnóti Ákos, Audi Arénát, Borkai Zsolt, Bartha Csaba, Győri Audi ETO KC, Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak,
Kommentek
Hamuvá vált a szívünk ....
vezércikkében emlékeztetett: hívők és nem hívők szívét egyaránt elszorította hétfőn a rémület. ,,A Notre-Dame elválaszthatatlan Franciaország történelmétől." ,,A kollektív emlékezet megőrizte a nemzet nagy pillanatait, amelyeknek a helyszíne volt: a királyi esküvőket, nagy beszédeket, Napóleon császár megkoronázását, az 1945-ös győzelem alkalmából tartott Te Deumot."
,,Elég látni mindennap az oda siető turistákat és a hívőket, akik pénteken Krisztus töviskoszorúja előtt tisztelegnek, amellyel Szent Lajos ajándékozta meg a franciákat. Az épület lábánál megcsodáljuk a kőfaragók és építőmesterek zsenialitását, bent az égi fény előképének tűnő csodálatos üvegablakok előtt imádkozunk" - írta a lap a veszteségről beszámolva.
A Les Échos című gazdasági napilap Párizs tragédiája című írásában egyebek között arról számolt be, hogy az EDF francia áramszolgáltató jelentette be elsőként, hogy hozzájárul a helyreállítási munkálatokhoz. A cég az igazgatótanács, a vezetők és
maroka, 2019. április 17. szerda, 17:57
Március 15. - Átadták a közmédia elismeréseit
- közölte.

Dobos Menyhért kiemelte: az egyes díjak odaítéléséről döntő kuratóriumok azt a szempontot tartották szem előtt, hogy melyek a közmédia céljai, feladatai és azok miként teljesültek.

Malya Lilla vehette át a belföldi tudósítók elismerését szolgáló Maszák Hugó-díjat, amely a Magyar Távirati Iroda egyik alapítójának állít emléket.

Novotny Zoltán kapta sportújságírók díját, a Knézy Jenő-díjat, amellyel a közmédia életműdíjas főmunkatársa, legendás sportriportere emléke előtt tisztelegnek.

Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika természetfilmesek vehették át az ismeretterjesztői díjat, a Tőkéczky László-díjat, amellyel a Széchenyi-díjas történésznek, egyetemi tanárnak, a Duna Televízió alapító kurátorának és a közmédia számos műsora házigazdájának és közreműködőjének állítottak emléket.

Bordi András bemondó lett a szép és helyes magyar nyelvhasználatot elismerő Wacha Imre-díj kitüntetettje. Az elismeréssel a több mint 50 évig a rádiós és televíziós munkatársakat oktató beszédtanárnak
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 18:22
Eötvös-műveket hallhat a közönség a Müpában
operájához írt eredeti Esterházy-szöveg teljes hosszában. A felolvasáson a koncert bérlet- és jegyvásárlói díjmentesen vehetnek részt a rendelkezésre álló helyek függvényében, de regisztráció szükséges.

Eötvös Péter korunk egyik legismertebb zeneszerzője, akitől Európa legkiválóbb zenekarai és operaházai rendelnek új műveket. Rendszeres vendége a világ legnagyobb fesztiváljainak, hangszeres műveit és operáit világszerte játsszák. A művész 75. születésnapja előtt a Föld számos pontján koncertekkel tisztelegnek, a Pannon Filharmonikusok mellett olyan zenekarok tűzték műsorra Eötvös darabjait ebben az évadban, mint a BBC Szimfonikus Zenekara, a Concertgebouw Zenekar, a Gothenburg Szimfonikus Zenekar, az Orchestre de Paris, a Londoni Filharmonikus Zenekar és a Flamand Királyi Filharmonikus Zenekar.

Eötvös Péter életpályájának különlegessége, hogy számos műfajban jelentőset alkotott, szinte folyamatosan műsoron van valamelyik színpadi műve a világ egy pontján. Műveltsége és stílusa egyaránt egyesítő és
velemenyezd, 2019. február 16. szombat, 12:51
Közösen emlékezik Debrecen és Nagyvárad a 100 éve elhunyt Ady Endrére
szerveznek.

Czvikker Katalin, a nagyváradi Szigligeti Színház főigazgatója kiemelte: a teátrum az évfordulóra egyebek mellett irodalmi sétákkal, felolvasószínházi előadásokkal készül.

Türk László, a Debreceni Ady Endre Gimnázium igazgatója elmondta, hogy az ország valamennyi középfokú intézménye csatlakozott ahhoz az kezdeményezésükhöz, amellyel kedden az online térben emlékeznek Ady Endrére. Zalaegerszegtől Budapestig, Ráckevétől Nagyváradig versekkel, felolvasásokkal, kiállítással tisztelegnek a költőóriás előtt.

Vad Márta, a nagyváradi Ady Endre Líceum igazgatója elmondta: 100 nap, 100 vers címmel már elindították azt a sorozatot, amelynek keretében minden nap felkerül az iskola honlapjára egy Ady-vers. Ugyancsak Ady korát idézik meg azzal a kiállítással, amelyet százéves tárgyakból rendeznek, de közös versmondásra is hívják az erdélyi, Ady nevét viselő oktatási intézményeket, a programsorozat zárásaként pedig novemberben tartják a 16. Partiumi Ady Endre Szavalóversenyt.

Szűcs
velemenyezd, 2019. január 28. hétfő, 13:51
John Cage csendzenéje előtt pop- és rockegyüttesek tisztelegnek
A STUMM433 elnevezésű, májusban megjelenő doboz lemezein az 1978-tól működő kiadó több mint ötven pop-rock formációja előadásában, saját elgondolásukban látható (kevésbé hallható) Cage 1952-ben született műve.

Cage nagy hatású művében egyetlen hangot sem kell az előadónak megszólaltatnia, elegendő a csendre figyelnie. A 4'33" előadásában a műre hangolódáson, a meditáción van a hangsúly. A mű alapjaiban változtatta meg a közgondolkodást a csendről, a hangról, a kompozícióról és annak hallgatásáról.

A kiadványban a Mute-hoz az elmúlt négy évtizedben tartozó művészek sora működött közre. A névsorban található a Normal, amely a kiadó első kislemezén zenélt, a világszerte ismert előadók közül mások mellett a Depeche Mode, a New Order, a Laibach, A Certain Ratio, Moby, az Afghan Whigs, Alexander Balanescu, Barry Adamson, a Cabaret Voltaire, Chris Carter, az Einstürzende Neubauten, az Erasure, a Goldfrapp, Lee Ranaldo, a Liars, Michael Gira, Mick Harvey, a Miranda Sex Garden, a Nitzer Ebb, a Wire és
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 15:01
Nagyszabású rendezvénysorozattal tisztelegnek Németországban a Bauhaus előtt az indulás 100 évfordulóján
Az évfordulós megemlékezésre nemzetközi figyelem irányul, "hiszen a Bauhaus országunk legjelentősebb és leghatásosabb kulturális vívmányai közé tartozik" - emelte ki az egész évben tartó rendezvénysorozatot elindító összművészeti fesztivált megnyitó beszédében Frank-Walter Steinmeier államfő, rámutatva, hogy "az úgynevezett Bauhaus stílus a modernség szinonimája lett, főleg az építészetben".

A szövetségi elnök a Bauhaus értékeit bábszínházi előadásoktól kezdve az ember és a gép viszonyát vizsgáló kísérleti hangversenyekig számos produkción keresztül bemutató fesztivál megnyitóján aláhúzta, hogy "a Bauhaus-művészek nagyon nagy többsége demokrata volt, akik a weimari köztársaságban a szabadság esélyét látták meg", az első világháború "rettenetes pusztítása, és a háború végének káosza után".

Nyitottak is voltak a világra, keresték a kapcsolatot a "nemzetközi modernitással", és befogadták a határokon túlról érkező hatásokat. Végül azonban "ők maguk is nemzetköziségre kényszerültek, mert a
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 21:42
Civitas Fortissima emlékévet rendeznek Balassagyarmaton
A centenáriumi emlékévről tartott pénteki sajtótájékoztatón Medvácz Lajos (Fidesz-KDNP) polgármester úgy fogalmazott, Balassagyarmat legszebb ünnepén négynapos programmal köszöntik a január 29-i eseményeket, tisztelegnek a katonai és polgári hősök előtt. Az események sora 2020. június 4-én zárul majd - tette hozzá.

A polgármester és Tyekvicska Árpád programfelelős felidézte: 1919. január 15-én csehszlovák csapatok vonultak be a határ menti Balassagyarmatra. Vasutasok, tisztségviselők, rendőrök, polgárok és diákok két hétig harcoltak, és a város január 29-én felszabadult. A harcokban tíz ember meghalt.

A 2019. január 26-a és 29-e közötti négy napban megrendezik többek között a Legbátrabb város teljesítménytúrát, a Bátrak úszását a Nyírjesi-tóban. Szlovákiai és magyar előadók részvételével konferenciát szerveznek az 1918-19-es felvidéki fegyveres küzdelmekről, emberi sorsokról.

Művészeti gálát is rendeznek Balassagyarmathoz kötődő előadóművészek, Banda Ádám, Baráz Ádám, Lombos Márton,
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 17:41
Képek, videók
Neked tiszteleg.jpg
chillik
2017. június 09. péntek, 05:40
tisztelegj!.jpg
cady89
2013. július 17. szerda, 14:53
James Irwin tiszteleg az
vargaspace
2012. november 13. kedd, 13:03
Jelen tiszteleg.gif
zsofi0413
2011. november 03. csütörtök, 20:51
Fogadás jobbról,tiszteleg
koalzsu
2009. január 02. péntek, 11:49
tisztelegj.jpg
picipoti
2006. szeptember 15. péntek, 21:58
Radnóti_Miklós_(1930). jpg
liliana01
2018. január 25. csütörtök, 20:23
Radnóti Miklós :Április 1
maria_kadar_148
2017. augusztus 31. csütörtök, 22:05
Radnóti Miklós
egrilany51
2017. július 05. szerda, 14:59
radnoti-miklos-ket-kar odb
menusgabor
2016. december 11. vasárnap, 20:36
Radnóti Miklós 4
taltos1
2015. december 02. szerda, 21:58
Radnóti Mohács.jpg
eva_gyulai
2015. november 08. vasárnap, 20:23
Szeged-Radnóti.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 21:10
Radnóti Szabad szerettem
eva_gyulai
2015. május 05. kedd, 01:57
Radnóti Miklós 3
taltos1
2015. május 01. péntek, 23:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.