Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 10:12 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Misztikus szentély egy barlang gyomrában
A Khao Luang barlang, ami egy legenda szerint valójában egy mitikus falu bejárata, ahogy kizárólag gyönyörű hajadon thai nők laknak. Elég népszerű is a hely a férfiak körében.

Thaiföld valóságos kincsesbánya, ha felfedezésre váró rejtett kincsekre vadászik az ember. Az egyike ezeknek az eldugott ékköveknek a Khao Luang barlang. Ez tulajdonképpen egy hatalmas barlangrendszer néhány órányira Bangkoktól. Miután felküzdöttük magunkat a szentély bejáratáig, elénk tárul a három kamrából álló, gyönyörű cseppkövekkel díszített mészkő barlang. A 19. században a thai királyi család is gyakran járt ide meditálni és piknikezni.

A barlang igazi különlegessége, hogy bár körülbelül 27 méterrel a felszín alatt van, mégis természetes fény világítja meg, a nyílásokon beszűrődő napsugarak így igazán csodálatos látványt nyújtanak hegy gyomrában. A szentélyről két legenda is kering. Az egyik szerint itt élt maga Buddha is. A másik, talán még ennél is népszerűbb szóbeszéd szerint a barlang valójában egy mitikus falu bejárata, ahogy kizárólag gyönyörű hajadon thai nők laknak, és egy szerencsés kiválasztott itt találhatja meg az oda vezető átjárót. Éppen ezért Khao Luang barlang mindig is nagyon népszerű volt a thai férfiak körében.
mezixy, 2013. szeptember 17. kedd, 10:10
Címkék: Khao Luang, barlang gyomrában, legenda szerint, mitikus falu, férfiak körében, egyike ezeknek,
Kommentek
Tompa Mihály – A sztraczenai sziklakapu.
áll,
Tekints fel és kebled megdobban,
Amint az ív alá jutál;
Bősz órjásokat lát a képzelet,
Kiknek vaskarja szirtet szirtre vet.
Pedig, mikép él a regében,
A Gnómok épiték e szirtfalat,
Kicsiny, arasznyi teremtések,
Kiknek országa van a föld alatt.
Morzsákból épült, s felépült, mivel
Az egyesült erő csudát mivel.


S ez úgy történt, hogy a Gnómfejedelem,
Ki Hollókőnek gyomrában
Lakott gyémántpalotában,
Megnősülvén, menyasszonyért megyen.
Népe azalatt, - mig a föld aludt -
Rakott számára diadalkaput.
S midőn az éj késő óráiban,
A násznép bevonult alatta:
Virág, lomb, kalász, gyémánt és arany,
Alant s fent a földnek mi kincse van
Halmozva volt az ívre rakva
Hogy a pár élte tartós légyen
Ifjuságban, örömben, fényben.
chillik, 2018. június 04. hétfő, 05:39
Eltitkolt ősi próféciák a végítéletről
Szekerére"...

A paleoasztronautika szempontjából itt felmerül a kérdés: lehet, hogy e legenda egy űrháború emlékét őrizte meg, s Nimród Tornya nemcsak csillagvizsgáló, de egyfajta űrkikötő is lehetett?

Hogy ezután mi történt, az ismét nem világos, ám tény, hogy úgy mesélték: a titokzatos démon visszalőtte a nyilat a Torony felé, mely leomlott, s a hét drágakő-emelet darabokra tört. Magát Nimródot az istenek ezután az Orion csillagképpé változtatták, testét pedig egy titkos helyen, egy hegy gyomrában temették el...

Halálból Feltámadt Szellemkirály

Nimród/Ménrót [Nemroth] fiai közül ezután az egyik Keleten, a másik viszont Nyugaton vette át apja örökségét, s mindketten egy-egy nép ősei lettek. A fiúk neve néhány forrás szerint nem Hunor és Magor, hanem Naposz és Pálosz, akik közül Naposz nagy király lett Keleten, míg Pálosz Nyugaton uralkodott! S hogy miért izgalmas mindez? Többek közt azért, mert az ókori szkíták ismertek egy próféciát, mi szerint az idők
sz719eszter, 2017. december 09. szombat, 20:47
Európa legnagyobb jégbarlangja.
Megfagyott vízesések hatalmas jégcsapjai állnak mozdulatlan méltósággal egy alpesi hegy gyomrában. Az Eisriesenwelt - a Jégóriások birodalma - Salzburgtól 40 kilométerre található. A különleges képződmény Európa legnagyobb jégbarlangrendszere, zegzugos járatai és katedrális méretű termei legalább 40 kilométer hosszan húzódnak a Tennen-hegység mélyén. Az 1641 méter magasságban fekvő barlangot az osztrák Werfentől hegyi úton tudjuk megközelíteni. A Tennen-hegység bejárható jégcsodája közel 50 kilométer hosszú, a jeges folyosók és termek egy része még nincs feltárva.

Sok millió évvel ezelőtt, földalatti vízfolyások által jött létre az eisriesenwelti jégrengeteg. A barlangrendszer tátongó nyílása egy 30 méter magas jégfalhoz vezet, melynek a tetején üregek és folyosók labirintusa található. Az óriási jégtermeket keskeny átjárók kötik össze, a hatalmas jégtömböket keskeny jégfüggönyök tarkítják.
schuro, 2017. június 10. szombat, 22:02
Manabus történetei
szörnyeteg meghallotta az éneket, és megpa-rancsolta a kicsinyeinek, hogy falják föl Manabust. Amikor az ap-rócska szörnyek rátámadtak, Manabus mindig kitért előlük, és így énekelt:
Apró szörnyek, félre, félre! Azt akarom, Masenomak, Masenomak maga jöjjön! Falj föl engem, Masenomak!
Ezzel aztán annyira sikerült felbőszítenie a vízi szörnyeteget, hogy az azon nyomban rávetette magát, és egyetlen szájtátással el-nyelte.
Manabus eszméletét vesztette.
Amikor ismét magához tért, a hal óriási gyomrában régi ismerő-sei között találta magát. Ott volt a medve, a szarvas, a sündisznó, a holló, a mókus és még sokan mások. Az ismerősök elmondták neki, hogy sokan az elnyeltek közül már elpusztultak. Ez nagyon szomo-rúvá tette Manabust.
Manabus a harci dal eléneklésére készülődött, nélkülözhetetlen ez a csata előtt, hogy a harcos tudtul adja támadása célját, okát-módját. Manabus arra kérte társait, énekeljenek és táncoljanak vele együtt. Különösen a mókusnak volt nagyon figyelemre méltó hangja,
lenke1964, 2016. február 28. vasárnap, 12:08
Eltitkolt ősi próféciák a MAGyarság népéről
lehetett?Hogy ezután mi történt, az ismét nem világos, ám tény, hogy úgy mesélték: a titokzatos démon visszalőtte a nyilat a Torony felé, mely leomlott, s a hét drágakő-emelet darabokra tört. Magát Nimródot az istenek ezután az Orion csillagképpé változtatták, testét pedig egy titkos helyen, egy hegy gyomrában temették el...
Halálból feltámadt szellemkirály
Nimród fiai közül ezután az egyik Keleten, a másik viszont Nyugaton vette át apja örökségét, s mindketten egy-egy nép ősei lettek. A fiúk neve néhány forrás szerint nem Hunor és Magor, hanem Naposz és Pálosz, akik közül Naposz nagy király lett Keleten, míg Pálosz Nyugaton uralkodott.

S hogy miért izgalmas mindez? Többek közt azért, mert az ókori szkíták ismertek egy próféciát, mi szerint az idők
sanci81, 2016. február 25. csütörtök, 17:06
Erdei képek
tükrében.

Fának a gyökere kapaszkodik a földbe.
Elágazik szerte. Ő a Föld művésze.
Ha mesélni tudna, vajon mit mondana?
Ki ültette ide? Mi végre, és hogyan?

Sok kicsi kavics csalogat előre.
Senki sem kérdezi, hogy jutottak ide.
Az ö dolguk nem más, mint utakat vezessen.
Sok ember lábnyomát mélyen betemesse.
A kavicsok lapulnak, az emberek taposnak.
Múltat és jelent, egy pillanatra hagynak.

Egy sötét barlangban hívogat a fény.
Fekete gyomrában
ő adja a reményt.
Ám sötét éjjelen nincs kiút, elmúlik a fény.

Néha tudjuk, utunk egy hosszú sötét lyuk.
S múltra és jövőre ott nem is gondolunk.
Belemegyünk a rejtelmes semmibe,
Aztán rájövünk, nem mentünk semmire.

Lehullt egy kis levél, fájával már nem él.
Elhagyta otthonát, pedig még nem is élt.
Fája alatt nyugszik, kicsin
menusgabor, 2016. február 03. szerda, 21:00
Poós Gergely: A vízcsepp
világot, sokkal többet láttam, mint bárki más ezen a bolygón. A Föld éltetője vagyok, nélkülem nincs élet, nincs körforgás. Ott voltam, amikor az élet született, ott vagyok minden növényi és állati sejtben, a levegőben, a légkörben, barlangok mélyén, patakok gyors vizében, és az asztalon álló vizespohárban is.
Az óriási keringő, melyet időközönként járok rövidebb-hosszabb periódusokból áll. Az utazás egészen különleges és igazán eseménydús. Hát nem csodálatos, hol felhőként suhanni, hol a Föld gyomrában csordogálni, tengerré, esővé, párává válni? Ki képes erre, kinek adatik meg, hogy millió éveken keresztül számtalanszor körbeutazhatja a világot. Én mindent ismerek ezen a bolygón, s mesélek egy kicsit különös és egyben varázslatos életemről, amire mért is titkoljam, kissé büszke is vagyok.
Alakváltoztatásaimban és helyzetváltoztatásaimban páratlan vagyok, a kontinensek, a barlangok, a tengerek, tavak és folyók a levegő és a felhők, jégtömbök és számítógépek folyadékkristályos kijelzői mind
cologne53, 2016. január 17. vasárnap, 16:21
Tallóztam
hatalmas, bátor harcos, aki az erdőt járva védelmezte a gyengéket és segítette a rászorultakat. Szívének egyetlen kívánsága volt csupán, mindenek felett szerette volna megtalálni igaz szerelmét. Sokat csalódott már, és igen régóta kutatott, mikor hírét vette egy helynek, ahol egy öregasszony kívánságokat teljesít. Bár nem hitt az ilyen mesékben, mégis úgy érezte, hogy el kell mennie oda, és szerencsét kell próbálnia.
Meg is találta a csodálatos képességekkel rendelkező asszonyt egy mély, sötét barlang gyomrában. Ősz haja alól bölcsességet sugárzó, világoskék szemei elő-elővillantak. Sejtelmes mosolya alig volt észlelhető a ráncai között. A férfi magabiztosan lépett be a félhomályba. Lassan magába szívta a levegőt, és ajkait szóra nyitotta, ám az öregasszony felemelte jobb kezét, s így szólt:
- Várj, édes fiam! Valamit tudnod kell, még mielőtt kívánsz! Jól gondold meg, mit kérsz, és hogyan, mert én csak a kérésedet tudom teljesíteni, nem a szíved mélyén rejlő kívánságot! Nem látok a fejedbe, csak a
horvathnemagdi, 2015. június 26. péntek, 07:39
Képek, videók
Királyi Palota Luang Prab
pacsakute
2011. december 21. szerda, 19:33
Luang Prabangi templomegy
pacsakute
2011. december 21. szerda, 19:29
That Luang Vientiane(Laos
pacsakute
2011. december 21. szerda, 17:41
That Luang Vientiane (Lao
pacsakute
2011. december 21. szerda, 17:39
aldo-luango_the-good-t ime
margoboszi
2010. május 07. péntek, 11:57
Phu_Luang_Rezervátum-T hai
gimlin
2007. december 11. kedd, 12:29
Cethal gyomrában
sacimama
2013. július 31. szerda, 21:32
a fenevad gyomraban.jpg
picurcica
2007. július 02. hétfő, 23:50
A Fenevad Gyomrában.en.jp
finike
2007. február 24. szombat, 09:34
A Fenevad Gyomrában.hu.jp
rambobby
2007. február 04. vasárnap, 08:07
A fenevad gyomrában
reikisgabi
2006. november 27. hétfő, 15:30
a hegy gyomrában
sehrezade
2006. október 23. hétfő, 18:06
a legendák szerint.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.