Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 03:46 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kínai orvoslásrólAz elmúlt évtizedekben sajnos egyre többen szenvednek krónikus degeneratív betegségekben. Ilyen a cukorbetegség, a rák, az autoimmun betegségek, az Alzheimer-kór vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések. A hagyományos orvoslás továbbra is próbálja műtétekkel vagy gyógyszeres terápiákkal kezelni a betegeket, ez azonban nem mindig hozza el a várva várt gyógyulást. A kínai tradicionális gyógyítók szerint a krónikus betegségek kialakulásának oka elsősorban a testenergiában tapasztalható egyenlőtlenségeknek köszönhető, amelyet a soha nem látott környezeti toxinok csak még tovább súlyosbítanak. Az ősi kínai orvoslás helyre tudja állítani a test természetes egyensúlyát, illetve gyógyulását és segítséget tud nyújtani akár súlyos egészségügyi problémák gyógyításában, illetve megelőzésében is.

A hagyományos kínai orvoslás több ezer éve keletkezett az ókori Kínában, amely a test természetes öngyógyító reakcióját hivatott segíteni. Sok embernek az akupunktúra jut eszébe legelőször a hagyományos kínai orvoslásról, azonban ez ennél sokkal többet rejt magába. A kínai orvoslás szerint a máj az egyik legfontosabb szervünk. Ha ez megbetegszik, akkor nem lesz a szervezetünkben tökéletes az energiaáramlás, ezért a legfontosabb, hogy ezt a szervünket kellőképpen karbantartsuk, illetve a szervezetünket semmiképpen sem terheljük méreganyagokkal, hiszen ez nagy munkát és terhet ró erre a szervünkre. Amikor az energia stagnál a szervezetünkben, akkor tapasztalhatunk meg különféle egészségügyi problémákat.

Az epehólyag is fontos szerepet tölt be, hiszen nagyon érzékeny nemcsak a stresszre, hanem a többletfeladatokat sem szívleli. A szívet a belső szervek császárának gondolják Kínában. A szív a test és minden más szerv szellemi aspektusa is egyben. Ha a vesénkkel vannak problémáink, az sok mindenre kihathat, illetve a vesegondok sok mindennel állhatnak szoros összefüggésben. Például a hólyagfertőzésekkel, a halláskárosodással, a súlyos fáradtsággal, az érzelmi problémákkal, mint például a szorongás és a félelem.

Kínában a gyógynövényeket is előszeretettel használják mint az orvoslás egyik eszközét. Számos kínai gyógynövényről gondolják azt, hogy antioxidáns, gyulladásgátló és antimikrobiális hatásokkal rendelkezik. Ilyen például a kínai hernyógomba, amelynek nemcsak antioxidáns hatása van, de gyulladást is csökkent.

A goji bogyó is számos antioxidáns összetevőt tartalmaz, beleértve a linolsavat, a karotinoidokat, a luteint és a zeaxantint. A goji bogyót legfőképpen máj- és veseproblémákra alkalmazzák, de makuladegeneráció megelőzésére is használják lutein- és zeaxantintartalma miatt.
Forrás : Link
pacsakute, 2019. november 04. hétfő, 19:53
Címkék: kínai orvoslásról, elmúlt évtizedekben, autoimmun betegségek, hagyományos orvoslás, várva várt, kínai tradicionális,
Kommentek
A fésű
A kínai egészségmegőrzés fegyvere: a fésű

Pár nappal ezelőtt egy, a kínai orvoslást kevéssé ismerő magyar barátommal beszélgettem, megkérdeztem, mi a laikus benyomása a kínai orvoslásról? Azt válaszolta: nagyon misztikus! Azokat a hosszú, vékony, félelmetes acéltűket beledöfködik az emberbe, majd amikor kihúzzák, egyszerre megszűnnek a fájdalmak és enyhülnek a tünetek. Szerinte a kínai orvoslás nehezen elsajátítható, kiismerhetetlen misztérium.

Elárultam neki, hogy a kínai orvoslás márpedig nem olyan nagy ördöngösség, gyakorlatiasan használható a mindennapokban, a nagy egésztől halad a kis részletek felé, a HKO kezelési eljárásai magukon hordozzák a kínai filozófia jellegzetességeit.

Példának okáért vegyük a fésülködést, ez is egy könnyen elvégezhető, egészség megőrző betegség megelőző módszer.

Az ősi Kínában mindennap fésülködtek az emberek, természetesen nem akárhogyan, hanem a meridiánok haladási irányát követve. A fejünkön több tucat akupunktúrás pont
klarika47, 2019. március 14. csütörtök, 05:30
fésülködés
A kínai egészségmegőrzés fegyvere - a fésű


Pár nappal ezelőtt egy, a kínai orvoslást kevéssé ismerő magyar barátommal beszélgettem, megkérdeztem, mi a laikus benyomása a kínai orvoslásról?

Azt válaszolta: “nagyon misztikus!"

Azokat a hosszú, vékony, félelmetes acéltűket beledöfködik az emberbe, majd amikor kihúzzák, egyszerre megszűnnek a fájdalmak és enyhülnek a tünetek.

Szerinte a kínai orvoslás nehezen elsajátítható, kiismerhetetlen misztérium.

Elárultam neki, hogy a kínai orvoslás márpedig nem olyan nagy ördöngösség, gyakorlatiasan használható a mindennapokban, a nagy egésztől halad a kis részletek felé, a HKO kezelési eljárásai magukon hordozzák a kínai filozófia jellegzetességeit.

Példának okáért vegyük a fésülködést, ez is egy könnyen
faciendum, 2018. szeptember 22. szombat, 17:10
Spárga a Rák ellen
vesekövek gyógyításában a 'The elements of materia medica' cikkében. Megjegyzendő, hogy 1739-re utal, amikor már foglalkoztak a spárga vesekő elhajtó hatásával.
Nekünk lenne még néhány történetünk, de az orvostudományi szervezet akadályozza az esetekhez való hozzájutást. Ezennel felkérem az olvasótábort, hogy tovább népszerűsítse a jó hírt és segítsen minket hozzá, hogy további nagyszámú esetről kapjunk információt, melyekkel sikerül meggyőzni a kételkedő egészségügyi szervezeteket a természetes orvoslásról.
A kezeléshez a spárgát megfőzzük (használhatunk konzerv spárgát is, épp olyan jó, mint a friss). A konzerv típusok közül a Giant és a Stokely márkát javaslom, ezek nem tartalmaznak káros mellékanyagokat.
A megfőzött spárgát turmixoljuk össze pépes állagúra és tegyük be a hűtőszekrénybe.
Alkalmazás: 4 evőkanállal enni belőle reggel és 4 evőkanállal este.
A beteg érzékeli a gyógyító hatást már 2-4 hét elteltével.
Lehet hígítani vízzel és fogyasztani hideg vagy meleg italként
suzymama, 2018. május 04. péntek, 22:16
Mellékhatás: HALÁL
lesznek a tudományos újdonságokkal, a kutatási eredményekkel, az orvosi folyóiratok álláspontjaival, valamint a kormányzati ajánlásokkal, és másképp fogják megítélni a gyógyszer-engedélyezési eljárásokat."

Gondolom mindenkinek feltűnt már, hogy irreálisan sok gyógyszerreklám van a tévében. De elgondolkodtál-e már azon, hogy milyen etikátlan dolog egyáltalán, hogy a gyógyszerek reklámozhatóak? Onnantól kezdve, hogy reklám és marketing tevékenység történik a gyógyászat területén, már nem orvoslásról beszélünk többé, hanem üzletről, azaz egy iparágról. De ki ennek az iparágnak a célpiaca? Kinek lehet gyógyszert eladni?

A válasz egyértelmű: a BETEG embereknek. De kérdem én, ha a gyógyászat egy iparág, és a célközönség a beteg, akkor hogyan állhat ez összhangban a gyógyászat valós céljával, azaz, hogy az emberek egészségesek legyenek? Mert ha ez egy üzlet, akkor logikus, hogy több vásárló kell, azaz több beteg, a több profit érdekében. Ha több beteg kell, akkor a gyógyszeriparnak már
menusgabor, 2017. augusztus 24. csütörtök, 11:45
Kutatók éjszakája - Programok Zala megyében
zalaegerszegi Gazdálkodási Karán az oktatók játékos formában mutatják be a kutatási területeiket. Lesz például tematikus szabaduló játék, amelynek során a csapatok a feladatok megoldásával, kódok megfejtésével juthatnak ki a bezárt szobából.

A PTE ETK Zalaegerszegi Képzési Központjában egészséges ételekkel kínálják a vendégeket, a biomechanikai laborban egészségiállapot-felmérést végeznek. Alotti Nasri osztályvezető főorvos a magyar szívsebészetről, Hegyi Gabriella kutatóprofesszor pedig a kínai orvoslásról tart előadást és arról, hogy ez utóbbi milyen helyet kaphat az európai egészségügyi ellátásban.

A Pannon Egyetem (PE) zalaegerszegi Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetében a legújabb kutatási eredményeket szemléltetik. Gyakorlati példákon keresztül mutatják be, mire lehet használni a lézert, a 3D nyomtatás vagy a 3D-s megmunkálás folyamatát.

A nagykanizsai campuson turisztikai, informatikai interaktív játékokra invitálják a csapatokat, a Soós Kutatóközpont munkatársai látványos
velemenyezd, 2016. szeptember 28. szerda, 11:31
Spárga a rák ellen.
materia medica cikkében.
Megjegyzendő, hogy 1739-re utal, amikor már foglalkoztak a
spárga vesekő elhajtó hatásával.

Nekünk lenne még néhány történetünk, de az orvostudományi
szervezet akadályozza az esetekhez való hozzájutást.
Ezennel felkérem az olvasótábort, hogy tovább népszerűsítse a
jó hírt és segítsen minket hozzá, hogy további nagyszámú esetről
kapjunk információt, melyekkel sikerül meggyőzni a kételkedő
egészségügyi szervezeteket a természetes orvoslásról.

A kezeléshez a spárgát megfőzzük (használhatunk konzerv
spárgát is, épp olyan jó, mint a friss).
A konzerv típusok közül a Giant és a Stokely márkát javaslom,
ezek nem tartalmaznak káros mellékanyagokat.

A megfőzött spárgát turmixoljuk össze pépes állagúra és tegyük
be a hűtőszekrénybe.

Alkalmazás: 4 evőkanállal enni belőle reggel és 4 evőkanállal
este.

A beteg érzékeli a gyógyító hatást már 2-4 hét elteltével.

Lehet
lenke1964, 2016. szeptember 10. szombat, 14:40
A vörös szőlőmag őrleménye
A Vörös szőlőmag őrlemény


"Úgy tíz évvel ezelőtt előadást tartottam egy Pannonhalma melletti
kedves kis faluban, Pázmándfalun a Hagyományos Kínai Orvoslásról.
Kicsit megkésve érkeztem, és sebtében pakoltam be a düledező
kultúrházba, mikor ott termett Mária néni, egy hetven éves forma néne,
kikapta a kezemből a húsz kilós vetítővásznat és vitte befele.
Megy az előadás, elérek a nagy rezervatrol tartalmú, szőlőmagból
készült, hagyományos kínai gyógyszerig, mikor Mária néni szót kér.
Meséli, hogy ő a háború előtt Badacsonytördemicen volt
postáskisasszony és jó barátságba került az ottani, már akkor idős
patikussal. Ez a patikus felíratott vele egy receptet, hogy ha majd
megöregszik és jönnek a bajok, jusson eszébe, vegye elő.
Az idő telt, Mária néni öregedett, a bajok jöttek és előkerült a recept:
Szőlőmagot /lehetőleg vörös szőlő magját/ mozsárban megtörünk, vagy
ledarálunk, dunsztos üvegbe tesszük, majd annyi jó
lovaszmarika, 2016. március 10. csütörtök, 13:39
Képek, videók
Kínai orvoslás.jpg
pacsakute
2020. május 21. csütörtök, 22:49
Kinai orvoslás.jpg
pacsakute
2019. november 04. hétfő, 19:51
moder orvoslás0722.jpg
maroka
2018. július 24. kedd, 12:02
ősi-orvoslas-tudasfaja .jp
lenke1964
2015. augusztus 14. péntek, 20:25
Ősi orvoslás
irmus
2015. augusztus 12. szerda, 17:04
orvoslas
isyka
2006. október 04. szerda, 22:32
Elmúltam 40
sanci81
2018. augusztus 05. vasárnap, 18:19
Nézz csak az elmúlt élete
chillik
2018. június 25. hétfő, 05:35
Elmúlt-a-karácsony.jpg
lilagondolatok
2017. december 27. szerda, 09:09
Elmúlt az élet.jpg
chillik
2017. december 07. csütörtök, 05:20
0 elmultak a munkásévek.p
lovaszmarika
2017. május 21. vasárnap, 22:02
Elmúlt az alkony álmodj
borigit
2017. január 19. csütörtök, 14:12
Az elmúlt percek....jpg
kkm
2016. március 14. hétfő, 07:30
Szeged-Lenin -elmúlt.jpg
agica2004
2016. január 03. vasárnap, 23:11
Elmúlt.jpg
sznejuci
2015. október 14. szerda, 18:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.