Belépés
2020. február 29. szombat | 9. hét | 60. nap | 04:17 | Szökőév, tehát 24.-én szökőnap, 24.-28. közötti névnapok egy nappal későbbre kerülnek. 24->25,25->26,26->27,27->28,28->29
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szarkiszjan Ovszanna örmény rendezőnő Magyarországon
A művész vendéglátója a XVIII. kerületi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából a 2013 óta működő Artashat Örmény Nemzetiségi Színház Kulturális Egyesülete - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a hazájában méltán elismert rendezőnő egy anyaországban már bemutatott és ott jelenleg is műsoron lévő darabot rendez a magyarországi közönség számára. A darab bemutatóját a tervek szerint szeptemberben tartják.

Az Ajakrúzs címet viselő, egyfelvonásos zenés komédiában a házassági évfordulójuk megünneplésére készülő házaspár életébe csöppenünk bele. A jeles napon a férfit hirtelen munkába hívja kötelessége, így az asszony egyedül marad otthon az évfordulójukra kapott ajándékaival. Hirtelen egy nem várt vendég toppan be és jelenléte jól összekuszálja az eseményeket.

"Az együttműködés alapvető célja a magyarországi örmények önkéntes szerveződéseként az örmény nemzetiségű állampolgárok hagyományainak, kulturális örökségének megőrzése és ezek továbbadása leszármazóik felé, így erősítve meg kötelékeiket és az önálló kulturális tevékenységeik kialakulását" - olvasható a közleményben.

Mint írják, olyan professzionális színházat álmodtak meg, amely magába foglalja az örmény kultúrát, az örmény zenét, az örmény írókat, darabjaikat, a Magyarországon élő, örmény származású, illetve az itt vendégeskedő művészeket is.

Kizárólag örmény vonatkozású műveket mutatnak be, törekvésünkben nagy segítség számukra a termékeny örmény irodalom. Előadásaikban törekednek a kétnyelvűségre és a feliratozásra. Társulatuk Magyarországon született, tanult és diplomát szerzett színészekből áll. "A magyarországi színjátszás éppúgy jelen van életünkben, mint az örmény nemzetiségi vonal képviselete" - írják, hozzátéve, hogy különleges, keleti világú színházat hoztak létre.

Ajakrúzs című legújabb darabjukat azoknak ajánlják, akik szeretik a különleges, zenével, tánccal és hagyománnyal teli színházi élményt, és nyitottak egy másik kultúra megismerésére.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 15. szombat, 08:21
Címkék: Szarkiszjan Ovszanna, Örmény Nemzetiségi Önkormányzat, Artashat Örmény Nemzetiségi Színház Kulturális Egyesülete, Társulatuk Magyarországon, művész vendéglátója, színház MTI-hez,
Kommentek
Koronavírus - Főorvos: szombaton kikerülhet a karanténból az óceánjáró harmadik utasa is
hozzá.

A főorvos elmondta: a centrumkórházat naponta 50-100 ember keresi fel azzal, hogy fertőzött területen járt, és vagy tünetei vannak, vagy a munkáltatója, iskolája nem engedi, hogy bemenjen az intézménybe.

Az oltóanyag fejlesztéséről szólva kitért arra: korábban ez még 10-15 évet vett igénybe, ma már 1,5 év is elegendő lehet. Már értek el eredményeket életveszélyes koronavírus-fertőzéses eseteknél a malária, az AIDS, az ebola vagy a C típusú májgyulladás gyógyszerével.

Csoda, hogy Magyarországon eddig nem jelent meg a vírus, de valószínűleg ez nem kerülhető el - fogalmazott a szakember.

Kiemelte, hogy a vírus gyermekekre egyáltalán nem veszélyes, felnőttek esetében csak nagyon ritkán életveszélyes, leginkább az időseknek kell vigyázniuk, de a halálozási arány nem haladja meg a 2 százalékot. Világszerte eddig összesen mintegy 3000-en haltak meg koronavírus-megbetegedésben, ugyanakkor a mostani szezonban csak az Egyesült Államokban mintegy 20 ezer áldozata volt az
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 20:22
Koronavírus - Turisztikai szakújságíró: jelentősen csökkent a Magyarországra érkező kínai turisták száma
A szakember közölte: tavaly nagyjából 300 ezer kínai turista járt Magyarországon, havonta 20-25 ezren érkeztek. A Budapestet érintő turizmusban is a top 10-ben voltak a kínaiak. A most januári lemondások aránya 40-60 százalék volt - tette hozzá.

Kiss Róbert Richárd azt is elmondta, hogy Budapest korábban népszerű úti cél volt az olaszok körében is. Magyarországra a legtöbb turista Németországból érkezett, míg Budapest a britek körében volt a legnépszerűbb - tette hozzá a szakújságíró.
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 19:52
Koronavírus - Schanda: nincs ok a pánikra és az élelmiszer-felhalmozásra
megállapítja, hogy az adott termékben nincs benne a termékcímkén feltüntetett hatóanyag-mennyiség, akkor haladéktalanul intézkednek.

"Elfogadhatatlan, hogy valaki a koronavírus miatti aggodalmakon és megtett intézkedéseken akar nyerészkedni" - jelentette ki Schanda Tamás. Egyben jelezte, kivizsgálják azt az értékesítőt is, aki az eredeti ár tizenötszöröséért kínál maszkot az interneten.

Láng-Bognár Kinga, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szóvivője elmondta, hogy Magyarországon továbbra sincs igazolt koronavírus-fertőzött.

Arról tájékoztatott, hogy péntek reggel a Bv. Holding Kft. 300 ezer szájmaszkot átadott a gyógyszer-nagykereskedelemmel foglalkozó Hungaropharma cégnek.

Közölte azt is, a kormány azt a döntést hozta, hogy minden eszközt és forrást az operatív törzs rendelkezésére bocsát.

Az aktuális statisztikai adatokat ismertetve elmondta, világszerte 83 389 ember fertőzött meg, közülük Európában 816-an. A betegséggel összefüggő halálesetek száma
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 16:12
Tour de Hongrie - A címvédő csapata a hetedik World Tour-induló
Mihkel Räim is. A csapat sztárja a háromhetes körversenyeken 22 etapgyőzelemmel rendelkező német sprinter, André Greipel, valamint az ír hegyimenő Dan Martin, aki az öt legnagyobb presztízsű egynapos viadalok közül a Liege-Bastogne-Liege-t és a lombardiai körversenyt is megnyerte.

A május 13. és 17. között sorra kerülő magyar körversenyen 861 kilométer leküzdése vár a mezőnyre, amely minden eddiginél erősebb lesz. Ennek egyik oka, hogy a Tour de Hongrie két nappal azt követően rajtol, hogy Magyarországon rendezik május 9. és 11. között a Giro d'Italia első három szakaszát, így az amúgy is Magyarországon tartózkodó World Tour-csapatok szívesen neveztek a magyar körversenyre is.

Tavaly négy prokontinentális istálló vett részt a viadalon, idén ebből a kategóriából eddig már öt csapat jelezte indulási szándékát, míg az Israel Start-Up Nation a hetedik együttes az élvonalat jelentő World Tourból. A sportág csúcskategóriájából már biztosan tagja a 21 csapatos mezőnynek az Asztana, a Trek-Segafredo, a
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 15:52
Fürjes Balázs: alacsony padlós, légkondicionált HÉV szerelvények jönnek
értékben - mondta az államtitkár.

Új fejlesztésként a kormány javaslatára egyhangú támogatást kapott a déli körvasút fejlesztése is, melynek lényege, hogy Kelenföld és Ferencváros között több, gyakrabban közlekedő vonat, felújított és teljesen új állomások szolgálják keleti és nyugati irányba is az elővárosokból Budapestre járókat és a vasút komoly alternatíva lehet a városon belüli közlekedésben. E fejlesztés kapcsán a kormány arra adott garanciát, hogy a Hamzsabégi út mentén megújul a közpark, Magyarországon még nem látott minőségű zajvédő falak épülnek és felére csökken a zajszennyezés, a fejlesztés végén több fa és nagyobb törzsátmérőjű faállomány lesz Dél-Budán - mondta Fürjes Balázs.

Az államtitkár szerint jó megegyezések születtek.

"Együttműködő, megoldásokat kereső és találó, a budapestiek érdekét szem előtt tartó, konstruktív magatartással vett részt a munkában a fővárosi és a kormányoldal is a tegnapi ülésen, így fontos ügyekben tudtunk egyetértésre jutni" - mondta Fürjes
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 14:32
Javította működési eredményét tavaly az Erste Csoport
betét- és hitelállománya egyaránt 7 százalékkal bővült tavaly. A nem teljesítő hitelek aránya tovább javulva 2,5 százalékos értéket ért el, ami kiváló eszközminőséget tükröz - írták.

Az Erste Csoport 10 százalék feletti tőkearányos megtérülést tűzött ki célnak az idei évre a 2019-es 10 százalék után. A cél teljesülését a várakozások szerint elősegíti az előrejelzésben szereplő pozitív, ámde csökkenő ütemű gazdasági növekedés a bankcsoport elsődleges piacain, így Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában, Horvátországban, Szerbiában és Ausztriában, valamint az egyéb működési eredmény javulása, amit 2019-ben egyszeri hatások érintettek negatívan. Ugyanakkor a növekedés globális vagy regionális lassulása, valamint az egyelőre még nem számszerűsíthető politikai, vagy szabályozói kockázatok eshetősége veszélyt jelenthet a célkitűzések megvalósulására nézve.

Az Erste Csoport kelet-közép-európai elsődleges piacain 2 és 4 százalék között alakulhat a GDP-növekedés a bank előrejelzése szerint.
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 13:21
Autós Nagykoalíció: egyre öregebb a magyarországi autópark
Hozzátette: 156 ezer darab importált használtautó van jelen a magyar kereskedelemben, ezeknek közel 80 százaléka 2009 előtti jármű, így károsanyag-kibocsátásuk nem biztos, hogy megfelel a modern kor elvárásainak.

Az elnök ugyanakkor nagyon jó hírnek nevezte az új autók számának magyarországi növekedését, mivel így kedvezőbb károsanyag-kibocsátású járművek is nagyobb számban érkeztek az országba.

A műsorban elhangzott, hogy hiába nőtt több mint 15 százalékkal, évtizedes csúcsára, 158 ezerre az új autó eladások száma tavaly Magyarországon, a forgalomban lévő hazai személygépkocsik átlagéletkora 2019 végére megközelítette a 14 és fél évet.
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 13:12
Közös időnk '89-90 - A rendszerváltás tárgyai a Nemzeti Múzeumban
fiatalabb korosztályokat is igyekszik megszólítani, amelyeknek nincsenek személyes emlékei a 1989-ről.

A rendszerváltásnak az volt a legmegkapóbb mozzanata, hogy a szabadság érzését adta meg: amikor az egész ország eggyé vált, ugyanazok a gondolatai voltak, ugyanazok az élmények hevítették, és napról napra vált szabadabbá az ország - idézte fel.

A fontos kérdések persze a nagypolitikában, sejthetően a nagyhatalmak között dőltek el - jegyezte meg Varga Benedek, hozzátéve azonban: mindez Magyarországon semmi sem lett volna az emberekben élő szabadságvágy nélkül, amely el akarta söpörni a 40-45 éve fennálló rezsimet.

Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója megnyitóbeszédében elmondta: elmondhatatlan az az eufória, amelyet világútlevéllel a zsebükben a magyarok 1989-ben éreztek, de elmesélhetetlen a félelem, a szorongás is, hiszen a fiatalok már nem rezzennek össze a határőr hangjára.

Mint hozzátette, 1988-89 bátor tüntetései, tömegmozgalmai, Nagy Imre és mártírtársai
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 12:22
Képek, videók
Magyarországon Nick V.
dandej
2019. október 22. kedd, 12:09
Baglyok magyarországon.jp
dnemethk
2017. február 19. vasárnap, 16:31
Itt Magyarországon
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:44
Sarki fény Magyarországon
pacsakute
2015. március 20. péntek, 07:40
Magyarországon lassan mi
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:17
tito magyarországon
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:29
A szeretet vendéglátojain
csokegyorgy
2008. augusztus 16. szombat, 20:57
nagyvaradi szinhaz.jpg
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:40
Szeged-Színház.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 19:10
Szeged-Színház-.jpg
agica2004
2018. március 21. szerda, 15:41
Szeged-Színház-anno.jp g
agica2004
2018. március 21. szerda, 15:41
Szinház.jpg
pacsakute
2018. január 09. kedd, 21:13
erdőpéter_nemzeti szinház
maroka
2017. december 12. kedd, 10:13
nemzeti színház.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 14:10
új szinház.png
chillik
2017. november 16. csütörtök, 15:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.