Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 07:16 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Női kézilabda NB I - Gyurka János lesz a Mosonmagyaróvár edzője
Az MKC honlapjának szerdai beszámolója felidézi, hogy a korábbi 191-szeres válogatott átlövő Németországban kezdte az edzői pályafutását, majd irányította a Veszprém női csapatát, az osztrák Hypo együttesét, később a Nemzeti Kézilabda Akadémián és a férfi juniorválogatottnál tevékenykedett. Az 58 éves szakember a legmagasabb nemzetközi edzői minősítéssel rendelkezik.

A jelenlegi vezetőedző, Bognár Róbert a klub utánpótlás-igazgatója lesz a jövőben.

A játékosok közül a világbajnokok brazil Karoline de Souza, valamint Laura Popa és Ferenczi Annamária távozik, de Maria Holesová és Dányi Bernadett sorsa is bizonytalan. Az érkezők között van a német TuSies Metzingen magyar-osztrák kettős állampolgárságú irányítója, Kovács Patrícia, a Ferencváros kapusa, Szemerey Zsófia, a Dunaújváros beállója, Sirián Szederke, az MTK irányítóként és átlövőként is bevethető játékosa, Tóth Eszter, továbbá a Szent István SE balszélsője, Stranigg Zsófia.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 18:13
Címkék: Gyurka János, Nemzeti Kézilabda Akadémián, Bognár Róbert, Laura Popa, Ferenczi Annamária, Maria Holesová,
Kommentek
Elek Gábor és Danyi Gábor is európai mesteredző lett
A Ferencváros női csapatának vezetőedzője és a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC másodedzője - nyártól vezetőedzője - mellett Apró Ferenc, Csoknyai István, Gúnya Péter, György László, Győrvári Viktor, Gyurka János, Hlavaty Tamás, Horváth László, Imre Vilmos, Koi Endre, Kovács Attila, Kovács Ferenc, Majoros Gusztáv, Rosta István, Szilágyi Zoltán, Varga Márta, Velky Mihály és Woth Péter vehette át bizonyítványát a tavaly február végén indult kurzus lezárásaként az MKSZ székházában.

Az ünnepségen Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem (TF) rektora elmondta, nagy sikernek tartja, hogy Magyarországon egyedüliként a kézilabdában a szakszövetség és a TF olyan rendszert alakított ki, amelyben "összejöttek az értékek és érdekek, a végzett hallgatók pedig rögtön bekapcsolódhatnak a legmagasabb szintű munkába".

Az MKSZ tiszteletbeli elnöke hozzátette, ez a korosztály büszke lehet a szaktudására, hiszen szakmaiságban a legtöbben megfelelnek a legmagasabb szintű elvárásoknak.

A rektor
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 12:22
Ötödik lett a magyar válogatott az U21-es férfi kézilabda-vb-n
A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Gyurka János edző csapata a vasárnapi helyosztón 26-22-re győzte le Macedóniát.

A korosztályos válogatott a csoportküzdelmek során előbb a németektől (21-25), majd a norvégoktól (22-31) kapott ki, Chilét (39-23), a Koreai Köztársaságot (40-30) és a Feröer-szigeteket (32-23) viszont legyőzte. A magyarok hosszabbítást követően 26-25-re megnyerték az addig veretlen szlovénok elleni nyolcaddöntőt, a korosztályos Európa-bajnok spanyolokkal szemben viszont - ugyancsak hosszabbításban - elveszítették a negyeddöntőt (29-30).

A juniorválogatott a helyosztók során előbb legyőzte Tunéziát (34-30), majd a macedónokkal szemben szerezte meg az ötödik helyet.

Gyurka János együttese ezzel az U21-es korosztály negyedik legjobb magyar világbajnoki helyezését érte el az 1977-es ezüst- és a 2005-ös bronzérem, valamint a 2001-es negyedik hely után.
velemenyezd, 2017. július 30. vasárnap, 18:04
Meserajzoló pályázat indul gyermekek számára
jellemezheti.

A Telekom, a BOOKR Kids, az Autistic Art Alapítvány és a Fenntarthatósági Média Klub összefogásának célja, hogy támogatást nyújtson a gyermekeknek és az autizmussal élőknek egyaránt az egymással való érintkezésben és a társas kommunikációban. Az összefogás másik fontos célja a mesén keresztül megmutatni, hogy az autizmussal élők éppen ugyanúgy szeretetreméltó egyéniségek, mint bárki más. Számukra is fontos a közösség, a barátok és az elfogadó környezet.

A mese története szerint Panka és Gyurka egy testvérpár, akik kisgyerekkoruk óta ugyanarra a játszótérre járnak. Egy napon azonban összetalálkoznak egy új kisfiúval, aki kicsit furán viselkedik, más, mint ők.

A mese illusztrációs pályázatra olyan 8-12 év közötti gyermekek rajzát várják a kiírók, akik megrajzolják a mese két főszereplőjének, Pankának és Gyurkának az alakját. A beérkező rajzokat a kiírókból álló szakmai zsűri bírálja majd el, a kiválasztott rajzból alkotják meg a BOOKR Kids meserajzoló grafikusai a készülő mese két
velemenyezd, 2017. március 01. szerda, 12:51
Európai mesteredző-képzést indított a Magyar Kézilabda Szövetség
A kurzus hétfői ünnepélyes tanévnyitóján Mocsai Lajos, az MKSZ tiszteletbeli elnöke kifejtette, hogy a képesítés átfogó lehetőséget biztosít, ugyanis ennek birtokában egész Európában, a lehető legmagasabb szinten vállalhatnak munkát az edzők.

A Testnevelési Egyetem rektora örömét fejezte ki, amiért több tanítványát, barátját, ismerősét, kollégáját viszontlátta a hallgatók között. A képzésre felvételt nyert többek között Csoknyai István, Gyurka János, Imre Vilmos, Rosta István, illetve Elek Gábor is, aki a Ferencváros női csapatának vezetőedzőjeként vasárnap este még Podgoricában szerepelt Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ennek ellenére megjelent az első tanítási napon.

Mocsai emlékeztetett rá, hogy a magyar kézilabdastílus alkalmazása sportágtörténeti sikerekhez vezetett, és fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a tanfolyamon résztvevő edzőknek is komoly szerepük lesz ennek visszahozásában és egységesítésében.

Kovács Péter, az európai szövetség (EHF) módszertani bizottságának tagja elmondta,
velemenyezd, 2017. február 13. hétfő, 13:48
A 40 éve alakult veszprémi férfi kézilabdacsapat alapítására emlékeztek
A szurkolók, valamint volt és jelenlegi játékosok élőképpel, fehér és piros mécsesekkel a kezükben a 40-es számot rajzolták ki a csarnok előtti téren, tisztelegve az elődök munkássága előtt. Ezután elénekelték a magyar himnuszt és a csapat indulóját is.

A rendezvényen részt vett Kálomista Gábor, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Nikola Eklemovic sportigazgató, Ivo Diaz és Tombor Csaba segédedzők, Csoknyai István korábbi játékos és másodedző, Dragan Gajic és Christian Ugalde, a csapat kézilabdázói, a korábbi játékosok közül pedig Éles József, Gyurka János, Pardi Károly, Pásztor István, Igor Zubjuk, valamint Végh József, aki jelenleg a klub gyúrója.

A szurkolók az élőkép után mécseseiket a téren Marian Cozma szobránál helyezték el, így emlékezve a veszprémi csapat 2009-ben meggyilkolt beállójára.
velemenyezd, 2017. január 09. hétfő, 19:59
Kijutott a junior kézilabda-világbajnokságra a férfi válogatott
A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Gyurka János edző U21-es csapata az ausztriai Maria Enzersdorfban rendezett selejtezőtorna pénteki játéknapján 28-27-re legyőzte a házigazda osztrák válogatottat, majd vasárnap Csehország együttese ellen nyert 29-25-re, ezzel megszerezte az első helyet a trióban, és indulási jogot szerzett a vb-re.

A csoport tagja lett volna Montenegró is, amely azonban visszalépett, és el sem utazott a tornára.

A junior világbajnokságot július 17. és 30. között rendezik Algériában.
velemenyezd, 2017. január 08. vasárnap, 13:02
Érettségi - Sokan választották a novellaelemzést és az érvelést a magyar írásbelin
A vizsga első részében Moravcsik Gyula: A papiruszok világából című könyvének egy részét kellett értelmezni. A papiruszok világából című 1942-ben megjelent könyv az ókori szövegekről szól, Moravcsik Gyula fennmaradásuk körülményeit vizsgálja. A második, szövegalkotási részben az érvelésnél Csoóri Sándor Nomád naplójából kaptak egy szövegrészletet a diákok. Emellett választhatták Tamási Áron Szerencsés Gyurka című novellájának értelmezését vagy Vörösmarty Mihály Liszt Ferenchez, illetve Illyés Gyula Bartók című alkotásának összehasonlító elemzését.

Ráczné Weisz Mária, a szolnoki Széchenyi István Gimnázium igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta: a diákok elégedetten távoztak a teremből. A szövegértési feladat nem tűnt túl nehéznek számukra, a tanulók elegendőnek találták az erre a feladatra rendelkezésre álló 60 percet is - számolt be, hozzátéve: viszonylag kevesen voltak, akik korán abbahagyták a munkát.

A legtöbb érettségiző a szövegalkotási résznél feladatként - az előző évekhez hasonlóan -
velemenyezd, 2016. május 02. hétfő, 15:41
Képek, videók
Gyurka.jpg
johannanna
2014. augusztus 17. vasárnap, 10:05
Gyurka
erzsikepuskas
2013. december 06. péntek, 03:32
Gyurka.jpg
tikopapa100
2011. szeptember 27. kedd, 16:17
Gyurka és Mózes.jpg
cseripasi
2010. december 26. vasárnap, 17:47
gyurka&panni_2
lady96
2008. május 23. péntek, 22:57
gyurka&panni
lady96
2008. május 23. péntek, 22:56
Gyurka 1.jpg
johannanna
2008. március 15. szombat, 11:08
Gyurka
sziszi64
2007. november 25. vasárnap, 13:53
Kapi oli és gyurka
viktor0830
2007. november 07. szerda, 11:27
Móró Gyurkával
samanm
2007. október 15. hétfő, 19:24
Gyurka a Seat szalonban
szidonia79
2006. december 03. vasárnap, 09:41
hurka Gyurka
putyka
2006. október 03. kedd, 09:08
Mosonmagyaróvár
azenujsagom
2017. október 28. szombat, 05:48
Május 28. Mosonmagyaróvár
azenujsagom
2015. május 28. csütörtök, 05:15
Mosonmagyaróváron
bzsuzsanna
2014. június 18. szerda, 12:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.