Belépés
2019. január 21. hétfő | 4. hét | 21. nap | 06:38 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hanklis (Erdélyi sütemény)
Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
1.5 dkg élesztő + kevés langyos tej
1 tojás sárgája
6 dkg vaj
1 csipetnyi só

Töltelék:

2 dl tejföl
1 tojás
porcukor

Elkészítés:

Összegyúrjuk a lisztet a tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgával, az olvasztott vajjal, egy csipetnyi sóval meg annyi langyos tejjel, hogy rugalmas, nem túl puha tésztát kapjunk.
Megkelesztjük, majd kisujjnyi vastagra nyújtva kibélelünk vele egy kizsírozott tepsit.
A sütőben félig megsütjük, majd sűrűn kirakjuk kimagozott, félbevágott szilvával.
Leöntjük az egész tojás, a tejföl meg annyi porcukor keverékével, hogy közepesen édes legyen, és a sütőben addig sütjük, míg a tejföl meg nem kocsonyásodott.
Nem szabad kiszárítani!

"Régi és új ízek" 1984
F.Nagy Angéla

(Tóth mama tejfölös-meggyese is ilyen!!!)
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 12:07
Címkék: Nagy Angéla, tejben megfuttatott, olvasztott vajjal, csipetnyi sóval, kizsírozott tepsit, sütőben félig,
Kommentek
Brexit - Merkel: a brit félnek kell javaslatot tennie a következő lépésekre
A kancellár a szövetségi parlament (Bundestag) külügyi bizottságának ülése előtt tett nyilatkozatában kiemelte, nagyon sajnálja, hogy a londoni alsóház elvetette a brit európai uniós tagság rendezett felszámolásáról kötött megállapodást.

"Szerintünk most a brit félnek kell megmondania, hogyan tovább" - fogalmazott Angela Merkel.

"Van még idő a tárgyalásra, várjuk a brit miniszterelnök javaslatait" - tette hozzá.

Elmondta, hogy a Brexit mindenképpen káros folyamat, rendezett és rendezetlen formában is, a német kormány pedig mindent megtesz ennek a kárnak a korlátozásáért és egy "rendezett megoldásért".

Aláhúzta, hogy Németország minden eshetőségre felkészül, így a Bundestag már csütörtökön tárgyal a kormány előterjesztéseiről, amelyek a rendezetlen Brexit esetén végrehajtandó intézkedésekről szólnak.

A kormánypártok részéről szintén azt hangsúlyozták, hogy a megállapodáson nyugvó, rendezett Brexitre kell törekedni, és tárgyalni kell a londoni vezetéssel.

Az ellenzék viszont
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 13:02
Brexit - Német külügyminiszter: vége a játszadozásnak
Maas a Deutschlandfunk német közszolgálati rádiónak nyilatkozva mondta ezt, miután előző nap a londoni alsóház hatalmas arányban elutasította a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást.

Szerinte új tárgyalásokra van szükség Nagy-Britannia és az EU között, és végül megbeszélést kell folytatni az úgynevezett tartalékmegoldásról, amelynek értelmében szükség esetén egységes vámügyi szabályozás léphet életbe az unió és az Egyesült Királyság között az ír-északír határellenőrzés újbóli bevezetésének elkerülésére.

"Minden körülmények között el akarjuk kerülni egy vámhatár bevezetését" - mondta Maas. Kérdésre válaszolva hozzátette, hogy amennyiben London kérni fogja Brüsszeltől a Brexit elhalasztását, akkor az EU konstruktívan fog tárgyalnia róla.

Azonban először a brit alsóház képviselőinek el kell dönteniük, hogy mit akarnak. Mostanáig "csupán az vált világossá, hogy mit nem akarnak, és ez nem elég" - mondta a német diplomácia vezetője.

Az
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 10:51
Illegális bevándorlás - A német CDU megkezdi migrációs politikája felülvizsgálatát
Annegret Kramp-Karrenbauer a Welt am Sonntag című lapban közölt interjúban kiemelte, hogy 2019-ben a hagyományos CDU-s "magkompetenciák" fejlesztésére, vagyis a biztonság, az erős állam és a gazdaságpolitika területére összepontosítanak.

Elmondta: erősíteni kell a biztonsági szervek hatékonyságát, ezért februárban egy úgynevezett műhelytanácskozáson "a külső határ védelmétől kezdve a menedékjogi eljáráson át az integrációig az egész bevándorlási kérdést áttekintjük a hatékonyság szempontjából, a 2015-ös döntésektől máig".

A tanácskozásra az európai uniós határ-, és partvédelmi szervezettől (Frontex) a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalig (BAMF) számos intézménytől hívnak majd meg szakértőket, akikkel azt vizsgálják, hogy "hol és min kell javítani".

Az idei egy "különleges választási év" - tette hozzá Annegret Kramp-Karrenbauer, utalva arra, hogy az európai parlamenti választás mellett tartományi parlamenti választást tartanak Brémában és három keleti, a volt NKD
velemenyezd, 2019. január 13. vasárnap, 19:49
Conte: Merkelben meg lehet bízni
Guiseppe Conte megerősítette a liberális hetilap értesülését, miszerint Angela Merkelnek adta át Olaszország szavazati jogát, amikor kiderült, hogy nem érkezik meg időben a december közepén tartott brüsszeli EU-csúcsra.

"Így történt", méghozzá azért, mert "Merkelben meg lehet bízni" - mondta az olasz miniszterelnök. Kiemelte, hogy a két ország kapcsolata nagyon jó, és arra törekszik, hogy még inkább elmélyüljön az együttműködés.

A 2019-es költségvetésről az Európai Bizottsággal (EB) folytatott egyeztetés idején "nagyon értékeltem Merkel kancellár vezetési stílusát" - mondta Guiseppe Conte arra a kérdésre, feltűnt-e neki, hogy a Brüsszellel folytatott vita hónapjai alatt Berlinből egyetlen kritikus vagy ellenséges kommentár sem érkezett.

Mint mondta, a folyamat kezdetén tárgyalt Angela Merkellel, aki biztosította arról, hogy nem avatkozik bele az ügybe, és jelezte, hogy örülne egy kölcsönös engedményeken alapuló megállapodásnak.

"Csak jót tudok mondani Németországról és kormányáról"
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 14:37
Ünnepek - Merkel: Németországnak nagyobb szerepet kell vállalnia a nemzetközi politikában
Angela Merkel a kancellári hivatal által előzetesen ismertetett beszédben kiemelte: az a meggyőződés vezeti munkájában, hogy "korunk kihívásaival csak az összetartás és a határokat átívelő együttműködés révén lehet megbirkózni".

Mint mondta, az éghajlatváltozás, a migráció "irányítása és rendezése", a harc a nemzetközi terrorizmus ellen mind-mind "sorskérdés", amelyeket Németország a saját érdekében meg akar oldani, és ez akkor sikerülhet leginkább, ha mások érdekeit is figyelembe veszi.

Az előző évszázad két világháborújából éppen az önérdek és a mások érdekeinek egyeztetése a tanulság, "de ezt a meggyőződést ma már nem mindenki osztja", ezért "nyomás alá kerülnek" a nemzetközi együttműködés alapelvei.

Ebben a helyzetben "erőteljesebben ki kell állnunk meggyőződéseinkért, érvelnünk és küzdenünk kell, és a saját érdekünkben több felelősséget kell vállalnunk" - mondta Angela Merkel.

Rámutatott, hogy Németország január 1-jétől két évre bekerül az ENSZ Biztonsági Tanácsába. Mint mondta,
velemenyezd, 2018. december 31. hétfő, 07:04
Évértékelő - Csehországban 2018 is Andrej Babis éve volt
Politikai szempontból fél évig a kormányalakítás volt a legfőbb téma, mert a Babis vezette ANO mozgalom 2017 októberében ugyan megnyerte a képviselőházi választást, de a Babis elleni bűnvádi eljárás miatt a választáson 30 százalékot szerzett ANO csak nagyon nehezen talált koalíciós partnerre.

Andrej Babis 2017 decemberében kinevezett első, kisebbségi kormánya január 16-án nem kapott bizalmat a képviselőházban. Milos Zeman államfő újra Babist bízta meg kormányalakítással, akinek másodszorra is csak kisebbségi, de ezúttal koalíciós kormányt sikerült felállítania. Hosszú tárgyalások után az ANO-val a választásokon nagyon meggyengült Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) lépett koalícióra. Ez a kisebbségi koalíciós kormány pedig csak Cseh- és Morvaország Kommunista Pártja segítségével tudott bizalmat szerezni a parlamentben július 12-én.

Az ANO-nak 73, a szociáldemokratáknak és a kommunistáknak egyaránt 15-15 képviselőjük van a 200 tagú parlamenti alsóházban.

Bár a Babis-kormány az első
velemenyezd, 2018. december 30. vasárnap, 08:10
Brexit - Theresa May: biztosítékokra van szükség, hogy a tartalékmegoldás csak átmeneti lehet
Theresa May ugyanakkor cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint a kormányzó Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-frakciója összegyűjtötte a szükséges számú képviselői beadványt az ellene tervezett bizalmatlansági indítvány kezdeményezéséhez.

May a nap folyamán Hágában Mark Rutte holland miniszterelnökkel, majd Berlinben Angela Merkel német kancellárral tárgyalt a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodás nagy-britanniai parlamenti elfogadtatásának problémáiról, este pedig Brüsszelbe érkezett, hogy az egyezménnyel kapcsolatos súlyos brit politikai aggályokat az EU vezetőivel is megvitassa.

A BBC televíziónak Brüsszelben nyilatkozva kedd este kijelentette: tárgyalásain "eltökéltséget" tapasztalt a felmerült problémák kezelésére. Hozzátette: a Brexit-megállapodás legvitatottabb eleme, a backstop, vagyis az ír-északír határon hosszú évek óta nem létező fizikai ellenőrzés visszaállításának elkerülésére kidolgozott tartalékmegoldás szükséges
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 20:35
Brexit - Theresa May kedden Brüsszelben egyeztet Jean-Claude Junckerrel és Donald Tuskkal
Juncker a Twitter internetes közösségi oldalon jelentette be a találkozót, és bejegyzésében ismét azon meggyőződésének adott hangot, hogy a brit EU-tagság megszűnésének feltételeit rögzítő szerződés a lehető legjobb és egyben az egyetlen lehetséges egyezség.

"Nincs lehetőség újratárgyalásra" - szögezte le, azonban hozzátette, hogy lehet szó újabb dokumentum elfogadásáról, amelyben tisztáznának, jobban elmagyaráznának egyes kérdéseket.

Tusk kedden annyit közölt, hogy délután 5 órakor kezdődik a megbeszélése Mayjel.

Előző napi nyilatkozatában azonban ő is elzárkózott a szerződés szövegének bármiféle módosításától.

Theresa May kedden Mark Rutte holland miniszterelnökkel és Angela Merkel német kancellárral is tárgyal.

A brit miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy elhalasztják a másnapra tervezett parlamenti szavazást a kiválási egyezményről, mivel ha megtartják, akkor azt az alsóház "jelentős többséggel" elutasítaná, ezért inkább előbb megpróbál tárgyalni az uniós intézményekkel
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 10:51
Képek, videók
angéla névzt.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:39
angéla névz.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:39
angéla névvw.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:36
angéla névv.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:35
angéla név.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:20
Angéla.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:36
Szelfi-Angela Merkel.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:36
angela-merkel-migranso k.j
menusgabor
2016. október 05. szerda, 19:11
Angelang.png
taszat
2016. augusztus 02. kedd, 17:29
Angelang-4.png
taszat
2016. augusztus 02. kedd, 17:29
Fokhagymás tejben pácolt
irmus
2017. január 18. szerda, 19:38
aRANYOSI TEJBEN VAJBAN.jp
erzsikepuskas
2014. szeptember 30. kedd, 14:35
Tejben vajban fürdés.jpg
mbartis
2014. április 30. szerda, 23:17
cic tejben fürdenek.jpg
sarkadykati
2013. szeptember 24. kedd, 04:25
tejben fürdő kiscica.jpg
maroka
2013. április 11. csütörtök, 14:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.