Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 17:01 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Merényletre készülő terroristákat likvidáltak az Észak-Kaukázusban
A kommüniké szerint az akciónak, amelyet az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) az észak-kaukázusi térségért felelős parancsnoksága hajtotta végre, a biztonsági erők és a lakosság körében nem volt áldozata. A hatóságok szerint a fegyvereseknek felajánlották a megadás lehetőségét, de azok tüzet nyitottak. Búvóhelyükön gépkarabélyokat és lőszert találtak.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója októberben azt mondta, hogy tavaly hat terrorcselekményt sikerült megakadályozniuk Oroszország észak-kaukázusi régiójában. Mint mondta, a térségben az év folyamán a szolgálat 50 terroristával végzett, és további 63-at elfogott, 142 bűntársukkal egyetemben. Úgy vélekedett, hogy ennek ellenére továbbra is fennáll a komoly terrorfenyegetés, mert nemzetközi terrorszervezetek ki akarják terjeszteni tevékenységüket erre a régióra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 11:01
Címkék: Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak, Alekszandr Bortnyikov, kommüniké szerint, orosz Szövetségi, észak-kaukázusi térségért, biztonsági erők,
Kommentek
Életét vesztette a lezuhant orosz katonai kiképzőgép mindkét pilótája az Észak-Kaukázusban
A pilóták az első jelentésekkel ellentétben nem katapultáltak, holttestüket a pilótafülkében találták meg, amely három méter mélyre fúródott a talajba.

A végzetes kiképző repülés során a repülőgép nem szállított hadianyagot, de becsapódáskor felrobbant és teljesen megsemmisült. Az orosz légierő Szu-25B gépe lakatlan területre zuhant kedden Bugyonnovszktól mintegy 38 kilométerre, ezért a földön nem keletkeztek károk. A szerencsétlenség körülményeit kivizsgálják.

A Szu-25B típusú kiképző gépeket 1986 óta gyártják Ulan Udében. Ilyen típusú repülőből mintegy 300 darabot szereltek össze.
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 13:12
Lezuhant egy orosz katonai kiképzőgép az Észak-Kaukázusban
A pilótákat helikopterről keresik. A kiképzés során a repülőgép nem szállított hadianyagot, és lakatlan területre zuhant, ezért a földön nem keletkeztek károk.

A Szu-25B típusú kiképző gépeket 1986 óta gyártják Ulan Udében. Ilyen típusú repülőből mintegy 300 darabot szereltek össze.
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 16:31
Nemzetiségi összetűzés tört ki a kabardok és balkárok között az oroszországi Észak-Kaukázusban
A falu balkár nemzetiségű lakói megakadályozták, hogy a kabardok lovas menetben vonuljanak át a településen a Kanzsál hegyre az ott 1708-ban lezajlott csata évfordulóján. Az emlékezők végül hétfőn kerülő úton jutottak fel a csúcsra, de egy részük, visszafelé - máshonnan érkezett, nemzeti lobogókkal felszerelkezett aktivistákkal megerősítve - mégis megpróbált keresztülmenni a falun, ezúttal rendőri kísérettel.

A helyi balkárok úttorlaszokat emeltek, dulakodás tört ki, lövések dördültek el. Az orosz média halálos áldozatokról nem számolt be, de sebesültekről igen. A zavargások szerdán átterjedtek a köztársaság falvaira is. A székváros, Nalcsik és Tirnauz közötti autópályát lezárták. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) az ügyben vizsgálatot indított.

A kabardok, akik a mintegy 860 ezres köztársaság lakosságának valamivel több mint felét adják, a cserkesz (adige) népcsoport12 törzsének legnépesebbikét alkotják, az északnyugat-kaukázusi adige nyelvet beszélik. A balkár a türk nyelvcsoporthoz tartozó
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 21:56
Iszlám Állam - Észak-kaukázusi terrorcselekmények megakadályozásáról számolt be az orosz biztonsági szolgálat
A Dagesztán fővárosában végrehajtott akcióról az FSZB sajtószolgálata kedden számolt be. A közlemény szerint a gyanúsítottaktól robbanóanyagot, fegyvert és lőszert foglaltak le, amelyet az Észak-Kaukázusban végrehajtandó terrortámadásokra akartak felhasználni.

Az öt gyanúsított emellett dagesztáni lakosokat toborzott, hogy a terroristák oldalán részt vegyenek a szíriai harcokban. Az FSZB úgy tudja, hogy a tevékenységüknek köszönhetően legkevesebb négy orosz állampolgár kapott kiképzést az Iszlám Állam táboraiban, és vált a terrorszervezet tagjává.
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 12:34
Tavaly 25 terrorcselekményt akadályoztak meg az orosz szakszolgálatok
vezetője szerint az orosz fővárosban a labdarúgó Konföderációs Kupa alatt is akadályoztak meg merényletkísérletet.

Az orosz titkosszolgálatok 17 500 olyan külföldi bejutását akadályozták meg Oroszországba, akik a gyanú szerint terrorszervezetekkel állhattak kapcsolatban. Ezt részben a külföldi partnerekkel, egyebek között a Sanghaji Együttműködési Szervezet tagállamaival folytatott együttműködés tette lehetővé.

Kuljagin elmondta, hogy Oroszországban tavaly negyedével - ezen belül az Észak-Kaukázusban a felére, Dagesztánban pedig a negyedére - csökkent a terrorizmussal összefüggő bűncselekmények száma. Ezek közé sorolta a merényletek előkészítése mellett a terrorszervezetek tagtoborzását, az erőszakcselekményekre történő uszítást és a túszejtéseket is.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egyébként szerdán arról számolt be, hogy Kalugában őrizetbe vette az Artpodgotovka (Tüzérségi Előkészítés) elnevezésű "társadalmi mozgalom" négy tagját, akiktől 27 lőfegyvert, több mint száz
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 13:52
Magyarok
még a magyar történettudomány evidenciái közé tartozott, hogy a magyarság egy bizonyos időszakot a Kaukázus vidékén töltött. Az elmúlt mintegy hatvan évben a magyar történészek - mivel az nem esett egybe a marxista magyar őstörténet világával - élesen szembefordultak a magyarság kaukázusi kapcsolataival. Számunkra pedig igen fontosak a magyar nyelvre soha le nem fordított Prokopiosz (490-562?) és Agathiász (536-582) írásai, valamint Ménandrosz Protektor (VI. század) Historia című műve. Prokopiosz a Kaukázusban tartózkodó hunokról is ír. A Bíborbanszületett Konsztanín császár a magyarokról ezt írja: "A türkök - magyarok - hadserege két részre szakadt. Az egyik rész kelet felé, Perzsia vidékén telepedett le, a másik rész pedig nyugatra ment lakni... A magyarokat abban az időben nem türköknek mondták, hanem valamilyen okból szabartoi aszphaloi-nak (rendíthetetlen szavárdoknak) nevezték..." E leírásból az következik, hogy a magyarokat ekkor a kaukázusi alánok mellett lakó szavárdnak - szabírnak -
tunkiss, 2017. augusztus 06. vasárnap, 13:59
Putyin támogatja a csecsen melegek ügyének kivizsgálását
Putyin akkor beszélt erről, amikor pénteken a Kremlben fogadta Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztost. Az elnök megígérte: beszélni fog a főügyésszel és belügyminiszterrel "a jól ismert értesülések vagy pletykák" ügyében, vagyis arról, hogy "mi történik Észak-Kaukázusban a nem hagyományos nemi orientációjú" emberekkel.

Moszkalkova kezdeményezte, hogy a tárcaközi munkacsoportot Oroszország központi területén, ne pedig Csecsenföldön hozzák létre.

Angela Merkel német kancellár kedden Szocsiban kijelentette, hogy kétoldalú tárgyalásuk során a csecsenföldi melegek jogainak biztosítására kérte Putyint.

A Novaja Gazeta című független orosz napilap április elején közölte, hogy a túlnyomórészt muszlimok lakta Csecsenföldön mintegy száz homoszexuális férfit vettek jogellenesen őrizetbe. Többüket a lap szerint megkínozták, hármukat pedig meg is ölték. A nemzetközi tiltakozást kiváltott ügyben a csecsen hatóságok rágalomnak minősítették a lap által közölteket, az állítva, hogy a
velemenyezd, 2017. május 05. péntek, 16:43
Képek, videók
Kaukázusi mevetalp
sanci81
2015. július 18. szombat, 17:24
Kaukázusi nefelejcs.jpg
pacsakute
2015. április 22. szerda, 15:02
Kaukázusi medvetalp
sanci81
2014. augusztus 08. péntek, 20:57
kaukázusi.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 14:51
Kaukázusi ikravirág.jpg
pacsakute
2014. június 01. vasárnap, 09:16
Kaukázusi kefir.jpg
pacsakute
2013. június 24. hétfő, 17:26
Kaukázusi nadálytő
zsuzsimami
2013. május 20. hétfő, 15:22
kaukázusi juhászkutya.jpg
durcimarcika
2013. április 15. hétfő, 22:06
A Kaukázus-hegység a Terr
vargaspace
2012. november 05. hétfő, 21:02
Obama-terroristák.jpg
agica2004
2012. április 29. vasárnap, 19:25
merénylet idején0328.jpg
maroka
2020. március 28. szombat, 19:10
gyász a merénylet helyszi
maroka
2017. május 25. csütörtök, 09:33
merenylet_grid2_fekvo_ lea
lilagondolatok
2015. november 16. hétfő, 13:10
Merénylet Damaszkuszban
sacimama
2013. június 27. csütörtök, 23:23
merénylet.jpg
maroka
2013. április 18. csütörtök, 11:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.