Belépés
2020. június 05. péntek | 23. hét | 157. nap | 04:52 | Fatime
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Három győzelemmel zárta törökországi tornáját a magyar női labdarúgó-válogatott
A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Markó Edina együttese múlt szerdán a rendszeres Bajnokok Ligája-szereplő, kazah bajnok BIIK Kazygurt együttesét győzte le 2-1-re, majd szombaton Hongkong felett - a két ország történetének első egymás elleni összecsapásán - aratott 4-0-s diadalt.

A tornát kedden Románia ellen zárta az együttes, és nyert a mesterhármast szerző Fenyvesi Evelin vezetésével 7-1-re.

A válogatott április 10-én hazai pályán fogadja Izlandot, majd Svédországba utazik. Az Eb-selejtezőben ezeken kívül vár még rá egy Lettország elleni idegenbeli és egy Szlovákia elleni hazai forduló.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 11:51
Címkék: Markó Edina, Bajnokok Ligája-szereplő, BIIK Kazygurt, Fenyvesi Evelin, magyar szövetség, rendszeres Bajnokok,
Kommentek
Koronavírus - Törökország június 10-től fokozatosan tervezi újraindítani a nemzetközi légi járatait
A tárcavezető közölte: június során összesen 40 országba közlekednek majd a repülőgépek, beleértve számos távol-keleti, közép-ázsiai és európai országot, június 15-től például Magyarországot is.

Karaismailoglu egyúttal jelezte, hogy eddig 15 országgal jött létre előzetes megállapodás kölcsönös járatok indításáról.

A miniszter emlékeztetett: az érkezőket a repülőtereken tesztelni fogják, hogy megfertőződtek-e az új típusú koronavírussal. A vizsgált emberek elérhetőségeit és törökországi tartózkodási helyét regisztrálják.

Törökországban az újabb enyhítő intézkedések értelmében bár korlátozott mértékben, de két hónap szünet után hétfőn a belföldi légi közlekedés már újraindult, amelynek kereteit csütörtöktől még inkább kiszélesítik.

A 83 millió lakosú kis-ázsiai országban sokat lassult a koronavírus-járvány az április 11-ei csúcspont óta, miközben az újonnan regisztrált esetek napi száma továbbra sem csökkent 750 alá.

Ruhsar Pekcan török kereskedelmi miniszter csütörtökön
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 14:32
Koronavírus - A Turkish Airlines június 18-án több európai országgal újraindítja járatait
A vállalat azt írta, hogy június 18-tól Németország, Svájc, Ausztria, Hollandia, Svédország és Dánia 16, valamint Törökország 14 városa között fognak közlekedtetni közvetlen járatokat.

Az európai célpontok a következők: München, Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Hannover, Köln, Düsseldurf, Hamburg, Zürich, Genf, Bázel, Bécs, Salzburg, Amszterdam, Koppenhága és Stockholm. Az érintett törökországi repülőterek között Antalya, Ankara, Gaziantep, Adana, Diyarbakir, Ordu-Giresun, Elazig, Samsun, Hatay, Kayseri, Trabzon, Izmir, Konya és Bodrum-Dalaman szerepel.

Isztambul nincs a felsorolásban, mert a cég már korábban bejelentette, hogy onnan június 10-én indulnak újra a nemzetközi járatok, ám egyelőre nem közölték, mely országokba.

A vállalat keddi közleményében emlékeztetett: a Turkish Airlines a világ 127 országába üzemeltetett járatokat, amikor március 28-án a koronavírus-járvány miatt felfüggesztette azokat.

Törökországban az újabb enyhítő intézkedések értelmében bár korlátozott mértékben,
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 15:42
Az osztrák integrációs miniszter bekérette a török nagykövetet
A török nagykövet török nyelven tartott beszédet az egybegyűlteknek; abban Recep Tayyip Erdogan török elnököt és a muszlim testvériséget éltette, majd az egyik legnagyobb keresztény ünnepet, a karácsonyt is szóba hozta. A "karácsony" szót szándékosan németül ejtette, hogy azt mindenki megértse. Beszédében összehasonlította a muszlim és a keresztény szokásokat; mint fogalmazott, a keresztények "önző módon viselkednek, behúzódnak a négy fal közé", és - szemben a muszlimokkal - nem osztanak szét ajándékokat.

A beszédről felvétel is készült, ami eljutott az osztrák sajtónak.

A keresztényekről tett bíráló megjegyzés miatt Susanne Raab integrációs miniszter behívatta a török nagykövetet, és elrendelte a rendezvényen történtek kivizsgálását. A nagykövet a találkozón azzal érvelt, hogy félreértették a kijelentését. A lap ugyanakkor azt mondja, hogy két anyanyelvi tolmács segítségével fordították le a beszédet.

A nagykövet csütörtökön végül bocsánatot kért. Mint mondta, semmi sem áll távolabb
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 17:22
Koronavírus - Törökországban tovább lassult a járvány
A kis-ázsiai országban nyolc hét elteltével szerdán csökkent ismét 1000 alá, 972-re az újonnan igazolt koronavírusos esetek napi száma, amit Koca "a végső siker jelének" minősített. A járvány volumene április 11-én járt a csúcspontján, akkor 5138 embernél diagnosztizálták a vírust.

A tárcavezető által megosztott táblázatból az is kiderült, hogy az elmúlt napban 27-en vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben, és ezzel a halálos áldozatok száma 4249-re emelkedett. Az elhalálozások üteme az április 19-ei 127-es érték óta mérséklődik, bár az előző napi adat 23 volt.

Az intenzív kezelésre, valamint a lélegeztetőgépre szoruló betegek száma csütörtökön is csökkent, az előbbi 877-ről 820-ra, az utóbbi 445-ről 424-re. A gyógyultnak minősítettek száma 1003-mal 114 990-re nőtt, így ők teszik ki az összes eset csaknem háromnegyedét.

A 83 milliós országban a hatóságok eddig körülbelül 1,73 millió vírustesztet végeztek el.

Törökország két hete lépett át a járvány elleni védekezés második
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 20:42
Illegális bevándorlás - Migrációkutató: a vírus elleni és a migráció elleni védekezés jól összekapcsolódott
Janik Szabolcs hozzátette: a járványhelyzet miatt az EU-s országok határaik lezárására kényszerültek, ami a külső határokra is igaz volt, így az Európába irányuló migráció is csökkent. A napokban kijött Frontex-adatok szerint is csökkent a migráció a legtöbb európai útvonalon - jegyezte meg.

A hangsúly a külső határok védelmén van, ebben a tekintetben az elmúlt időszakban pozitív volt, hogy a görögök a török nyomás ellenére is tudták védeni a határaikat, ez továbbra is várható, és kulcsszerep hárul a görögökre. Olaszországba és Spanyolországba most is be tudnak jutni illegális bevándorlók, és ez jó eséllyel a jövőben sem változik - fűzte hozzá.

Az illegális bevándorlók számának csökkenésével kapcsoltban a szakértő azt mondta, hogy azok a migránsok, akik a vírus előtt Törökországig vagy Líbiáig eljutottak, a vírus miatt mérlegeltek és valószínűleg várakoznak.

Az olasz kormánydöntésről, amely szerint félmillió embert telepítenek le az országban mezőgazdasági idénymunka céljából, az
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 08:51
Október helyett decemberben rendezik a kick-box Európa-bajnokságot
A Nemzeti Versenysport Szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a kontinensviadalra december 5. és 13. között kerül sor az eredeti helyszínen, a törökországi Antalyában.

A sportág európai szervezetének magyar elnöke, Király István megbeszéléseket folytatott a végrehajtó bizottság tagjaival, a nemzetközi szövetséggel, a nemzeti szövetségek vezetőivel és a rendező ország képviselőivel a kialakult helyzetről. A tárgyalásokat követően döntöttek az új időpontról.

Király reményét fejezte ki, hogy a koronavírus-járvány az év végére lehetővé teszi, hogy a korábbiakhoz hasonló indulói létszámú és színvonalú versenyt rendezhessenek meg.

"Egyelőre nem látni pontosan, hogy melyik ország mikor nyitja meg a határait, sőt azt sem, hogy a versenyzők mikor tudnak egyáltalán elkezdeni edzeni. Decemberre normalizálódhatnak annyira a körülmények, hogy talán mindenki el tud majd jönni" - hangsúlyozta.

Hozzátette, a török szervezők és az ország sportvezetése is rugalmasan viszonyult a
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 17:01
Koronavírus - Törökországban stagnál az új fertőzöttek száma
Az újonnan regisztrált fertőzöttek napi száma az április 11-ei 5138-as érték óta jelentősen csökkent, május 2. óta mégis inkább a stagnálás jeleit mutatja.

A friss adatok szerint az utóbbi 24 órában 48-an vesztették életüket az új koronavírus szövődményeiben, így a halálos áldozatok száma 4055-re emelkedett. A halálozások napi száma ugyancsak közel két hete stagnál, május 3. óta 47 és 64 között váltakozik. A csúcspont április 19-én volt, amikor 127 ember halt meg.

A kis-ázsiai országban az intenzív osztályon fekvő, valamint a gépi lélegeztetésre szoruló betegek száma pénteken tovább ereszkedett, az előbbi 963-ról 944-re, az utóbbi 508-ról 490-re. A gyógyultnak minősítettek száma 2103-mal 106 133-ra nőtt, és ezzel a gyógyultak teszik ki az összes eset több mint 72 százalékát.

A 83 milliós Törökországban eddig csaknem 1,55 millió vírustesztet végeztek el.

Fahrettin Koca múlt szerdán jelentette be, hogy átléptek a járvány elleni védekezés második fázisába, amely a "kontrollált
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 20:26
Ápolók Nemzetközi Napja
Május 12. világszerte az Ápolók Nemzetközi Napja annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja.

A már életében legendává vált, rendkívüli akaraterővel megáldott asszony 1820-tól 1910-ig élt. Az 1853-56-os krími háború idején a törökországi brit katonai kórházban a tisztaság és a megfelelő ellátás megszervezésével nagyságrenddel csökkentette a halálozási arányt. A katonáktól kapta a Lámpás Hölgy nevet, mert éjszaka is ápolta a betegeket a laktanyafolyosón berendezett kórházban. Angliába visszatérve az emberek hősként tisztelték és óriási hírnévre tett szert, a róla elnevezett nővérképzőt 1860-ban nyitotta meg. Több tanulmánya is megjelent nyomtatásban (A kórházakról, Az ápolónőkről). Megfogalmazta, hogy "az ápolónő munkája háromszoros érdeklődést kíván: szellemi érdeklődést az eset iránt, szívbeli érdeklődést a beteg ember iránt, szakmai érdeklődést a gyakorlati munka technikája iránt".

1907-ben VII. Edward király
foldinefehereva, 2020. május 12. kedd, 20:11
Képek, videók
torokorszagi_utak_anta lya
ladanyierzsebet
2012. május 11. péntek, 19:09
Gyözelem 01.jpg
chillik
2018. február 21. szerda, 05:47
Gyözelem 02.jpg
chillik
2018. február 21. szerda, 05:46
Gyözelem ? vereség.jpg
chillik
2017. augusztus 14. hétfő, 05:20
Győzelem
sacimama
2014. szeptember 26. péntek, 08:31
0014-baba-győzelem.gif
erzsikepuskas
2014. május 30. péntek, 15:35
Győzelem
pacsakute
2014. március 14. péntek, 18:33
győzelem.jpg
klara50
2013. október 19. szombat, 23:00
győzelem
adakaleh
2013. augusztus 22. csütörtök, 14:14
győzelem
alicelabor
2013. április 28. vasárnap, 12:11
A legfontosabb a győzelem
pacsakute
2013. április 12. péntek, 19:52
Ara Rauch A győzelemhez n
mester126mari
2013. február 08. péntek, 07:15
győzelem.jpg
dnemethk
2013. január 22. kedd, 12:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.