Belépés
2019. augusztus 22. csütörtök | 34. hét | 234. nap | 20:41 | Menyhért, Mirjam
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meggyes charlotte



Rama sütigyár recept
Meggyes charlotte
Hozzávalók

20-25 dkg babapiskóta
1 db 5 tojásos piskóta tortalap, (26 cm átmérőjű)
Meggyes krém

30 dkg kimagozott meggy
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 mokkáskanál fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl víz
Mascarponés krém

25 dkg mascarpone krémsajt
3 evőkanál porcukor
1 csomag vanília ízű pudingpor
5 dl tej
5 evőkanál cukor
1 evőkanál zselatin
0.5 dl víz
2.5 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
A babapiskóta mártogatásához

1. 5 dl narancslé, vagy befőttlé, vagy tetszés szerint likőr

Elkészítés

A meggyes krémhez a meggyet a cukrokkal és a fahéjjal megpároljuk, a végén hozzáadjuk a hideg vízben simára kevert keményítőt, és további egy-két perc alatt besűrítjük, időnként megkeverve kihűtjük. Elkészítjük a pudingot a tejjel és a cukorral a szokásos módon, szintén hagyjuk teljesen kihűlni. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a hideg pudingot, és jól elkeverjük. A zselatint a vízben kis lángon feloldjuk langyosra, amikor már áttetsző, akkor egy kis krémmel elkeverjük, és a nagyobb mennyiséghez adjuk. A tortalapot két lapra szeljük, kapcsos tortaformába illesztjük az egyik lapot. A tortalap széléből előzőleg levágunk egy kicsit körben, hogy a babapiskótákat mellé lehessen állítani a forma széle mentén. Mielőtt a babapiskótákat beillesztjük, belső oldalukat egy pillanatra megmártjuk narancslében, vigyázva, hogy nehogy elázzanak. A piskótalapot is meglocsolgatjuk egy kis narancslével (likőrrel), erre kerül a meggyes krém fele, amelyre a mascarponés krém felét simítjuk. Rátesszük a másik lapot, és ugyanígy járunk el. Tetejét tejszínhabbal vonjuk be, másnapig hagyjuk hűtőben dermedni, és tálalás előtt óvatosan lehúzzuk róla a tortakarikát.
gabfe, 2014. július 06. vasárnap, 16:16
Címkék: babapiskóta mártogatásához, meggyes krémhez, fahéjjal megpároljuk, végén hozzáadjuk, hideg vízben, szokásos módon,
Kommentek
x
amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt.
Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a családjának.
(Én egy esztergomi, Ferences atyától tudom a receptet. )
Ha egyszer kipróbálják, nem bánják meg.
#925
2010. május 15. 20:31
Válaszolj!





Lukácsné Ágnes [Ági,Ágica]

Sütés nélküli finomság!
Gesztenyés charlotte
Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza
15 db babapiskóta
4 dl tejszín
0,5 dl rum
2 dkg zselatin
1 dkg vaj
Elkészítés:
Egy mély, kb. 25 cm átmérőjű tál falát kikenjük a vajjal, a tál alját kibéleljük papírral (kör alakúra vágjuk) vagy alufóliával. A tál oldalán szorosan körberakjuk a babapiskótát.Egy másik tálban simára keverjük a rummal meglocsolt gesztenyemasszát a kevés vízben feloldott zselatinnal, majd hozzákeverünk 2,5 dl felvert tejszínt.A krémet
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 17:21
Meggyes-mákos charlotte
Hozzávalók (-):

*
o 4-5 evőkanál meggylekvár
o 1 teáskanál sütőpor
o só
o 3 evőkanál porcukor
o 3 evőkanál finom liszt
o 3 tojás
o vaj vagy sütőmargarin
* Krém:
o 1 csomag zselatin fix
o 1 mokkáskanál őrölt fahéj
o 8 dkg porcukor
o 3 tojássárgája
o reszelt citromhéj
o 5 dl tejszín
o 5 dkg darált mák

Elkészítése: A piskótához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a porcukor felével. A tojásfehérjékből egy csipet sóval és a megmaradt cukorral kemény habot verünk. A habhoz felváltva adjuk a cukros tojást meg a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan addig keverjük, amíg az egész massza egyneművé válik. Kivajazunk vagy kisütőmargarinozunk és kilisztezünk egy kisebb, lapos peremű tepsit, majd egyenletesen rásimítjuk a masszát. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10-12 perc alatt világossárgára sütjük. A megsült tésztát egy nedves konyharuhára borítjuk. A konyharuha segítségével azonnal
macoka65, 2010. március 28. vasárnap, 17:22
Finomságok
Charlotte

Hozzávalók (-):
o 20 dkg cukor
o ízlés szerint gyümölcs
o 3 dl tejszín
o 1/2 kg túró
o baracklekvár
o sütőpor
o liszt
o cukor
o 6 tojás
o 1 cs étkezési zselatin

Elkészítése: A 6 tojásból piskótát sütünk egy lapos gáz tepsiben,

míg meleg vizes konyharuhával feltekerjük, megkenjük baracklekvárral, és 1cm széles darabokra felszeleteljük.

Krém: 3 dl tejszínt alaposan felverünk, a túrót jól összetörni és a cukorral összekeverni.

Kevés gyümölcslével a zselatint összekeverni, és az egészet egybe önteni, kikeverni.

Egy kerek jénait folpackal kibélelek, és a piskótaszeleteket kirakom az aljára, és az oldalára.

Ha ez kész megtöltöm az elkészített krémmel.

A maradék piskóta szeleteket ráteszem a tetejére, és egy éjszakát hűtőbe rakom, míg megdermed.
macoka65, 2010. március 25. csütörtök, 14:21
Mákos meggyes charlotte
Hozzávalók (-):

*
o 4-5 evőkanál meggylekvár
o 1 teáskanál sütőpor
o só
o 3 evőkanál porcukor
o 3 evőkanál finom liszt
o 3 tojás
o vaj vagy sütőmargarin
* Krém:
o 1 csomag zselatin fix
o 1 mokkáskanál őrölt fahéj
o 8 dkg porcukor
o 3 tojássárgája
o reszelt citromhéj
o 5 dl tejszín
o 5 dkg darált mák

Elkészítése: A piskótához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a porcukor felével. A tojásfehérjékből egy csipet sóval és a megmaradt cukorral kemény habot verünk. A habhoz felváltva adjuk a cukros tojást meg a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan addig keverjük, amíg az egész massza egyneművé válik. Kivajazunk vagy kisütőmargarinozunk és kilisztezünk egy kisebb, lapos
klerierzsi, 2010. március 23. kedd, 18:50
Receptek, amiket tőletek kaptam 2.
elsimítjuk a tetején és étcsokoládét reszelünk rá. De meg is olvaszthatjuk a csokit és csíkokban rácsurgatjuk a krémre - mutatós nagyon. Hűtőben pár órát dermesszük, hogy a piskóta megpuhuljon.
Saját tapasztalat: az ananászléből vegyünk ki valamennyit (3-4 evőkanálnyit) és adjuk hozzá ugyanannyi vizet, keverjük el és a piskótákat ebben mártsuk meg egy kicsit, mielőtt a tálba raknánk, így biztosan megpuhulnak.Vagy ha van ananászízű szörpünk, az is jó.
Kör alakú mélyebb tálba lerakva (mint a charlotte) kész az ananászbomba.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Stahl féle pizzatészta:

0,5 kg liszt
1 lapos ek só
0,5 ek szárított oregánó
őrölt bors
1 cs. szárított élesztő
1 tk cukor
3 deci langyos víz
3 ek olívaolaj

A lisztet beleszitálom egy nagy tálba, hozzákeverem a sót, a szárított oregánót, és a frissen őrölt borsot. Utána egy nagy keverőtálba beleszórom az élesztőt és a cukrot. Langyos vízzel simára és hozzáteszem az olívaolajat is.
yaskane, 2009. január 29. csütörtök, 10:44
Képek, videók
lou-doillon-charlotte- gai
charlotteani
2017. május 08. hétfő, 23:15
charlotte-gainsbourg-0 420
charlotteani
2017. május 03. szerda, 16:48
Charlotte_Gainsbourg__ 5.j
charlotteani
2017. május 03. szerda, 16:42
CHARLOTTE ANI
1vargaildyko
2017. április 28. péntek, 05:28
CHARLOTTE ANIKÁM
1vargaildyko
2017. február 09. csütörtök, 06:19
BABAPISKOTAS KREMES SUTI
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:52
Babapiskótás Milka desser
cipello
2016. június 05. vasárnap, 19:17
csokis babapiskótás.jpg
yvett789
2015. január 31. szombat, 21:40
babapiskótás őzgerinc.jpg
yvett789
2015. január 19. hétfő, 19:25
babapiskótás mézes.jpg
yvett789
2015. január 19. hétfő, 18:15
4471-Babapiskotas-dios koc
erzsikepuskas
2014. január 31. péntek, 09:57
babapiskotas-szendvics .jp
erzsikepuskas
2014. január 13. hétfő, 11:52
BABAPISKÓTA HÁZILAG
kenguru2
2013. január 15. kedd, 16:53
eperphab babapiskótával.j
jpiros
2012. június 05. kedd, 18:48
jeges-babapiskota.jpg
klarcsika
2011. november 02. szerda, 09:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.