Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:54 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Novák: Budapest és Washington családpolitikai együttműködésre készül
Novák Katalin republikánus törvényhozókkal, valamint az amerikai Egészségügy és Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetközi igazgatójával, Garrett Grigsbyvel és főtanácsadójával folytatott megbeszéléseket.

"A családpolitikai kérdésekben szorosabbra kívánjuk fűzni az együttműködést, és közös fellépést tervezünk a különböző nemzetközi fórumokon megjelenő, általunk kedvezőtlennek ítélt jelenségek ellen" - fogalmazott az MTI-nek az államtitkár.

Kiemelte, hogy amerikai tárgyalópartnerei - köztük a republikánus törvényhozók is - nagy érdeklődést tanúsítottak a magyar családpolitika iránt, elismeréssel adóztak az értékalapú rendszernek, felajánlva egyúttal az együttműködés lehetőségét.

Novák Katalin elmondta: az együttműködés első formája egy márciusban Washingtonban megrendezendő közös családpolitikai konferencia lesz. Ezen Magyarország részletesen ismerteti majd értékközpontú adópolitikáját, amely támogatja a családokat és a gyermekvállalást, valamint szó lesz arról is, hogy a családi értékek miként jelennek meg a magyar oktatási rendszerben.

Az államtitkár utalt arra, hogy nemzetközi szervezetekben és fórumokon, az Európai Unióban és az ENSZ-ben egyaránt olyan álláspontok jelennek meg, amelyeknek általánossá tételét mind az Egyesült Államok, mind Magyarország elutasítja.

Példaként említette az ENSZ Szexuális és Reproduktív Egészség és Jogok címen kidolgozott ajánlásait, amelyek az abortusz általánossá tételét szorgalmazzák. Budapest és Washington egyaránt helytelennek tartja a nemzetközi szabályozást a témában, hiszen a kérdésben dönteni minden ország belügye - hangsúlyozta Novák Katalin.

"Ragaszkodunk szuverenitásunkhoz" - fogalmazott, hozzátéve, hogy Washington ugyanezt az álláspontot képviseli ebben a témában.

Az államtitkár emlékeztetett rá, hogy Donald Trump amerikai elnök keddi évértékelő beszédében, majd csütörtökön a Nemzeti Imareggelin elmondott felszólalásában is hangsúlyosan szerepelt a kérdés, kiváltképp az abortusz ügye.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 09. szombat, 09:01
Címkék: Novák Katalin, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Garrett Grigsbyvel, Ezen Magyarország, Európai Unióban, Egyesült Államok,
Kommentek
Stratégiai együttműködés a biomassza alapú energiatermelés támogatására
Közleményükben ismertetik: az együttműködés alapján támogatják olyan biomassza alapú energiatermelési módok kidolgozását, amelyek hosszú távon is biztosíthatják a fenntartható és decentralizált energiatermelést, a Nemzeti Energiastratégia irányai mentén.

A megállapodás értelmében az új lehetőségek kifejlesztése mellett a már meglévő ellátási láncok korszerűsítése és integrálása kiemelten fontos a felek számára - jelezték a közleményben.

A szerződés keretet biztosít az együttműködésre az agráriumhoz kötődő energetikai, illetve kutatás-fejlesztési projektekben tudás és információ megosztására, valamint együttes gondolkodásra az energetikai szolgáltatásokban, továbbá közös kutatási projektek kitűzésére.

A közlemény rámutat: a biomassza alapú energiatermelési megoldások olyan technológiai és logisztikai rendszerek felállítását teszik lehetővé, amelyek a helyi igények mellett a helyi környezeti adottságokat is hatékonyan képesek figyelembe venni.
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 13:41
Agglomerációs fejlesztési tanács alakul Debrecenben
Papp László (Fidesz-KDNP) hozzátette: az országban példa nélküli együttműködésre hívják a térség önkormányzatait, és kezdeményezik a Debreceni Agglomeráció Fejlesztési Tanácsának megalakítását. A városvezető erről szerdán délelőtt húsz polgármesterrel és a térség országgyűlési képviselőivel egyeztet zárt ajtók mögött a Kölcsey központban.

"Erős régióközpont csak erős régióval együtt értelmezhető", ezért Debrecen intézményesített együttműködést kínál az agglomeráció településeinek a gazdaság, az oktatás és a kulturális élet terén, amit később más területekkel is kibővítenének - mondta.

Emlékeztetett arra, hogy 2016-ban fogadta el az önkormányzat az Új főnix tervet, amelyben 200 milliárd forintos forrás állt rendelkezésre helyi fejlesztésekre. Hozzátette: 2014 és 2018 között csaknem 600 milliárd forint működő tőke érkezését jelentették be, amellyel több mint hatezer új munkahelyet teremtettek, ami "példa nélküli a magyar városok történetében".

Utalt arra, hogy az önkormányzat 700 hektáron
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 11:31
Lavrov: az EBESZ intézményeinek átláthatóbban kell működniük
és a missziók működésének kellene kiegyensúlyozottabbá és az összes tagállam számára átláthatóbbá válnia. Mint mondta, az EBESZ-nek helyre kell állítania az euroatlanti együttműködésbe vetett bizalmat, és megfelelő válaszokat kell találnia az összes államot érintő kihívásra.

Úgy vélekedett, hogy a cél továbbra is a Vancouvertől Vlagyivosztokig terjedő szabad, demokratikus, közös és oszthatatlan biztonsági közösség kiépítése. Kifejezte Oroszország készségét a soros szlovák elnökséggel való együttműködésre a terrorizmus, a kábítószer-kereskedelem és a kiberfenyegetések elleni küzdelemben, az integrációs folyamatok összefogásában, a hagyományos értékek megóvásában, a nemzeti kisebbségi - elsősorban a vallási és nyelvi - jogok biztosításában, a zsidó-, a keresztény- és az iszlámellenesség elleni harcban, valamint az újnácizmus megnyilvánulásainak megelőzésében.

Kifejezte reményét, hogy Lajcák képes lesz konszenzusos megoldásokat találni az EBESZ-ben. Elmondta, hogy az orosz diplomaták a szlovák
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 17:01
Müncheni konferencia - Mike Pence: Amerika nem védheti meg a Nyugatot, ha szövetségesei függő helyzetbe kerülne
beszerzésekre, a fegyverzet és a felszerelés fejlesztésére kell fordítani - szögezte le Mike Pence.

Az Egyesült Államok nem tud kiállni NAT-partnerei mellett, ha "Keletről vásárolnak fegyvereket" - mondta az amerikai alelnök.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter mindezzel ellentétes nézeteket hangoztatott a konferencián. Kiemelte, hogy az EU-nak fordulatot kell végrehajtania, Oroszországgal összefogva ki kell alakítania egy "eurázsiai biztonságpolitikai közösséget" a NATO ellensúlyozására.

Együttműködésre van szükség az ENSZ keretében is, a világszervezet nem lehet a "kiválasztottak exkluzív klubja", amelynek tagjai a többiek meghallgatása nélkül döntenek a nemzetközi közösség ügyeiben.

Az orosz diplomácia vezetője aláhúzta, hogy megérett az idő a változásra Európában, véget kell vetni az Oroszországgal folytatott "értelmetlen versengésnek", amelybe kívülről belehajszolták az európai országokat. Ennek volt a következménye "a NATO féktelen bővítése" és az ukrajnai "puccs" - mondta Szergej
velemenyezd, 2019. február 16. szombat, 15:51
Müncheni konferencia - Merkel: Európa bajban van, harcolni kell érte
BMW-nek nem Bajorországban, hanem éppen az Egyesült Államokban működik a legnagyobb gyára, amely a kínai piacra is exportál. Kiemelte: megbeszéléseket kell folytatni erről a kérdésről.

A védelmi kiadások növelésével kapcsolatban hangsúlyozta, hogy Németország számára ez alapvető fontosságú, azonban a Washington által elvárt 2 százalék helyett csak a hazai össztermék (GDP) 1,5 százalékának megfelelő összegig tudja emelni védelmi költségvetését 2025-ig. Ugyanakkor a nemzetközi fejlesztési együttműködésre fordított forrásokat is növeli, ami szintén alapvető a biztonság és a stabilitás szempontjából.

Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy új alapokra kell helyezni az Afrikával folytatott fejlesztési együttműködést, az illegális migráció elleni küzdelem sikere érdekében is. Mint mondta, a gondokat helyben kell megoldani.

A közepes és rövid hatótávolságú, szárazföldi indítású nukleáris eszközökről szóló amerikai-orosz szerződés (INF) körüli helyzetről szólva kiemelte, hogy Kínát is be kellene vonni a
velemenyezd, 2019. február 16. szombat, 14:51
Müncheni konferencia - NATO-főtitkár: Kína felemelkedése kihívás elé állítja a szövetséget
Jens Stoltenberg beszédében hangsúlyozta, hogy Kína felemelkedésében "van lehetőség a partnerségre és a politikai párbeszédre". A kalózok ellen Szomália partjainál folytatott küzdelem ügyében volt is már példa az együttműködésre, és a NATO fegyveres erői rendszeres kapcsolatban állnak a kínai fegyveres erőkkel.

Azonban nem egy tagországot tölt el aggodalommal Kína "egyre erőteljesebb befektetési tevékenysége a kritikus infrastruktúra, például az ötödik generációs mobil távközlési hálózatok (5G) területén" - mondta a főtitkár.

Jobban fel kell tárni és meg kell érteni "Kína befolyásának kiterjedtségét, és hogy mit jelent ez biztonságunkra nézve" - tette hozzá Jens Stoltenberg, hangsúlyozva, hogy a NATO-tagországoknak együtt, egységesen kell cselekedniük ebben az ügyben.

Felszólalásában és az utána következő pódiumbeszélgetésen elsősorban az Egyesült Államok és európai NATO-szövetségesei kapcsolatáról, az Oroszországhoz fűződő viszonyról és a a közepes és rövid hatótávolságú, szárazföldi
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 21:22
A PASO a Kéknyúllal közösen ad koncertet a Barba Negrában
Kevés példa van arra, hogy soul és funk muzsikusok ska zenekarral működnek együtt. A PASO és a Kéknyúl hangzásában egyaránt kiemelt szerepe van a fúvósoknak és a Hammond-orgonának - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

"Bár egymás után fogunk fellépni, számos együttműködésre ad lehetőséget az este. A Kéknyúlhoz biztosan beállok énekelni, hozzánk pedig a fúvósaik csatlakoznak, és a Hammond-orgona mögött is számíthatunk meglepetésekre. Egy új feldolgozásunk is debütál, ami szintén közös zenélésre hív" - idézte a közlemény KRSát (Tóth Kristófot), a PASO frontemberét.

A 2003-ban alakult PASO alapvetően karibi zenéket játszik, a skából indul ki, ezt egészíti ki a hazai zenei háttérrel, például magyar népzenével. Felléptek a holland Lowlands, a szerb Exit, a spanyol Iboga, a horvát Skaville vagy a német This Is Ska fesztiválon is, eddig öt stúdióalbumot jelentettek meg, a legutóbbi a 2006-os Ghost Train volt. A PASO a ska legnagyobb sztárjaival zenélt együtt, így Victor
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 11:11
Az Európai Parlament támogatja a külföldi befektetések átvilágítását a stratégiai ágazatokban
kommunikáció, az adatforgalom, az űrtudomány, valamint a pénzügy. A kritikus technológiák között a félvezetők, a mesterséges intelligencia és a robotika szerepel. Emellett a vízszolgáltatást, az egészségügyet, a védelmi rendszereket, a médiát, a biotechnológiát és az élelmiszerbiztonságot is felvették a védett ágazatok listájára.

Az EU-szintű rendszer segíteni fogja a külföldi befektetések köz-, illetve nemzetbiztonsági alapú átvilágítását. Nagy hangsúly kerül az információcserét szolgáló együttműködésre.

A tagországok véleményezhetik majd az egymás területén tervezett beruházásokat. Az Európai Bizottság is kérhet információt és adhat véleményt, de a végső döntést továbbra is nemzeti szinten hozzák meg.

Noha az ország nincs megnevezve a szövegben, a rendszer felállítására elsősorban az utóbbi évtized aggályosnak, sokak által veszélyesnek tartott kínai stratégiai beruházásaira, felvásárlásaira tekintettel kerül sor. A jogi keret létrehozását erősen támogatta a francia, a német és az előző olasz
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 14:21
Képek, videók
Együttműködés-KŐFAL
1vargaildyko
2015. szeptember 12. szombat, 16:05
Nemzeti Együttműködés.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:58
Együttműködés.jpg
pacsakute
2012. október 21. vasárnap, 10:09
együttműködés papival
agica2004
2012. március 06. kedd, 15:59
Együttműködés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:18
egyuttmukodes.jpg
penge_4
2006. május 26. péntek, 18:49
bokor katalin hitoktató01
maroka
2019. január 31. csütörtök, 18:33
katalinra1125.jpg
maroka
2018. november 24. szombat, 15:08
katalin csodái1121.jpg
maroka
2018. november 21. szerda, 17:45
Juhász Katalin - Én Anyám
menusgabor
2018. november 06. kedd, 21:59
Katalin családja.png
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:45
Katalin és a kis Lajos.pn
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:42
Katalin és Meghan.jpg
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:41
Katalin és Lajos herceg.p
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:41
Vilmos-és Katalin.jpg
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.